Legendární filmy

Legendární filmy https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/29894/legendarni-filmy-29894.jpg 4 18 2

140 filmů vybraných z nejkrásnějších, obrazově nejzajímavějších a také z nejúspěšnějších v dějinách kinematografie. 140 kapitol ilustrovaných obrázky z originálních políček filmů. 140 zastavení na cestě do říše fantazie a magie filmového průmyslu Tak jako u všech výběrů, tento seznam titulů je subjektivní, nebo spíše reflektuje úhel pohledu autorů, snažili se vysledovat všeobecný názor, co nejširší a pokud možno co nejreprezentativnější, na stále poměrně krátkou historii filmu, od němého přes černobílý až po filmy současnosti. Nesnažili se nalézat jen absolutní krásu – je nemožné uspokojit každého. Kromě filmů, které v knize jsou, existují ještě stovky dalších, které stojí za zmínku. Tato kniha není ani encyklopedií, ani katalogem, nicméně poskytuje panoramatický pohled na dějiny filmu a zaobírá se všemi komponenty sedmého umění: od čistě uměleckých děl až po kasovní trháky, které ovlivnily celou epochu, vytvořily trendy a módu. Díla, která si z mnoha důvodů vydobyla místo v paměti milionů lidí. Proto jsou zde zastoupené i komerční filmy, stejně jako filmy, které změnily historii, odolávají času a jsou populární i pro další generace.... celý text

Žánr:
Literatura naučná , Obrazové publikace

Vydáno: , Mladá fronta
Originální název:

Legendary Movies , 2008


více info...

Přidat komentář

Velislav
29.05.2022 4 z 5

Graficky z hľadiska fotografií ohromujúca kniha na kriedovom papieri. Nádhernú estetickú stránku mierne zráža občas abnormálny výber toho „najlegendárnejšieho“ v číro subjektívnej réžii autora. Vynechať skvost ako Vykúpenie z väznice Shawshank a zaradiť do výberu „Top Gun“, „Pretty Woman“, či „Mission Impossible“? Pre mňa strašný lapsus. Na strane druhej, „Nosferatu“, „Občan Kane“, „Okno do dvora“, „Siedma pečať“, „Mechanický pomaranč“, „Vyháňač diabla“, „Lovec jeleňov“, „Votrelec“, „Osvietenie“, „Vtedy v Amerike“, „Nočná mora v Elm street“, „Nožnicovoruký Edward“, „Sedem“, „Amélia z Montmartru“, či „Million Dollar Baby“ to veľmi výdatne kompenzujú.

yelcin
30.12.2012 4 z 5

Autor priznal , že výber prezentovaných filmov je jeho subjektívny názor , ale musím priznať , že sa mi viac menej trafil do filmového vkusu. Som rád ,že nezvýraznil len ,,Oscarom,, ocenené filmy ale aj kinematograficky pozoruhodné / či rozporuplné?/ filmy.
A v neposlednom rade som si musel rozšíriť zoznam filmov ,ktoré by som si rád ešte pozrel.


Štítky knihy

dějiny filmu filmový průmysl

Autorovy knížky

Paolo D´Agostini
italská, 1952
2010  72%Legendární filmy

Kniha Legendární filmy je v

Právě čtených2x
Přečtených19x
Knihotéce39x
Chystám se číst4x
Chci si koupit5x
dalších seznamech1x