Král a Bůh

Král a Bůh https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/375925/bmid_kral-a-buh-gF7-375925.jpg 4 30 5

Sigmar, první císař, je bůh mezi lidmi, vůdce, jakému není rovno a neporazitelný válečník. Když triumfálně zvítězil nad orky v Průsmyku černého ohně a zastavil invazi Chaosu do Middenheimu, pozná konečně Říše život v míru. Ale v rozlehlých pustinách Nehechary začíná vznikat nová říše. Nagaš, nejobávanější z nekromantů, je odhodlaný vyhlásit vládu nad Starým světem a zničit svou nezastavitelnou armádou jako ze zlého snu všechno živé. Legie jeho nepřirozených stvůr pochodují Říší a smetou všechno, co se jim postaví do cesty. Sigmar musí ochránit země živých před hordami oživených mrtvol a zabránit tomu, aby se Nagašova strašlivá vize o vládě nad světem naplnila. Kniha třetí trilogie o Sigmarovi.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Fantasy

Vydáno: , Polaris
Originální název:

God King , 2011


více info...

Predator3313
Predator3313
08.10.2022 4 z 5

Třetí díl mě bavil víc než druhý.
Docela se mi líbilo, že nebyl pořád jen Sigmar ale museli si dost poradit i bez něj.
I v bitvě samotné měli hodně prostoru ostatní.
Nicméně zase mi chyběla ta gradace. Lidstvo bylo dost vyvražďováňo ale Sigmar neměl žádný prostor aby si s tím pořádně dělal hlavu.
A taky jak už bylo řečeno jsem čekal že se dozvím něco k tomu jak povýšil na boha ale kromě zminky o chrámu nic.

Prince_of_book
Prince_of_book
07.01.2022 5 z 5

Třetí díl série se nese ve znamení prvních dvou, opět se objeví velký nepřítel, kterého je potřeba skolit v grandiózní bitvě, aby říše byla v bezpečí.

Nicméně tato kniha má pár věcí, co první dva díly neměli. Jednou z těch věcí je samotné rozložení děje, autor dobře střídá příběhové linky různých postav tak, že vám Sigmar nepřijde jako hlavní postava, ale spíše jako někdo, kdo se kolem děje občas mihne a to podle mě umocnilo čtivost knihy. Dále bylo pár překvapivých(pro mě) zvratů, viz děti.

Trochu mě mrzí, že jedno svinstvo z tohoto dílu zůstalo nepotrestáno( hrabě x hrabě x sestra) a také, že jsem nedostal odpověď na otázku, kterou čekám již od prvního dílu a to odpověď na problém s Gerreonem.

Hodnotím toto skvělé zakončení série 9,5/10.


nikolthestrange
nikolthestrange
20.07.2018 5 z 5

Tohle je strukturou docela promakané dílo. Leč se ze začátku nezdá, že by Sigmar byl ústřední postavou (kvůli spoustě postav vedlejších a jejich dějových linií), musíme si uvědomit, že pro Sigmara je na prvním místě Říše a k Říši neodmyslitelně patří její lid (a bez odvahy a podpory ostatních by se Sigmar nikdy nebyl dostal tak daleko - a naopak, ani oni bez něj). Příběh zde je taková motanice, spletená z menších aktů, z úhlů pohledu různých postav (i těch záporných) a snad až na jednu jedinou dojdou rozuzlení.

+ zajímavé postavy, jejich osudy nám nejsou lhostejné, dokážeme se jistě do spousty vcítit
+ častá změna prostředí a vypravěče umocňuje čtivost

- Sigmar by měl mít o něco více prostoru (a vlastně i sám Nagaš, jeho pohnutky by mě zajímaly tedy mnohem víc než jeho upířího poskoka)
- tato kniha byla jiná než předchozí dvě, nedokážu se na ni dívat jako na závěr trilogie, spíše jako na samostatnou legendu

Což mě přívádí k... Jestli se zde najdou nějací milovníci knih o nekromantech, nemrtvých apod. tak myslím, že by po tomhle kousku mohli klidně sáhnout i bez znalosti minulých dílů a bavilo by je to.

KylarStern
KylarStern
07.07.2018 4 z 5

Doufal jsem že se dozvím jak proběhne Sigmarovo nanebevzetí, ale ještě si budeme muset počkat. Jak je psáno níže, děj je docela roztahaný, ale jinak spokojenost.

PierRe Vesper
PierRe Vesper
29.06.2018 3 z 5

Musím říce, že jsem u zakončení této trilogie byl velmi zklamán.
Začátek snad ani nemusel být, jen nám ukázal, že Sigmarův svět není jen tralala pohádka s fialkama na jedné straně, ale i s vyvražďováním ze strany těch "hodných" na druhé straně.
Celkově se děj táhne a táhne, až je tu bitva a konec. Nic víc, nic míň.

Autorovy další knížky

Graham McNeill
skotská, 1971
2013  88%Falešní bohové
2011  81%Kladivonoš
2019  86%Fulgrim
2012  77%Obránci Ulthuanu
2012  75%Synové Ellyrionu

Kniha Král a Bůh je v

Přečtených42x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených2x
Knihotéce58x
Chystám se číst14x
Chci si koupit19x
dalších seznamech2x