Legend of Sleepy Hollow / Legenda o Ospalé díře (dvojjazyčná kniha)

Legend of Sleepy Hollow / Legenda o Ospalé díře (dvojjazyčná kniha) https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/47450/bmid_legenda-o-ospale-dire-CoU-47450.jpeg 4 58 13

Povídka od známého spisovatele Washingtona Irvinga je ve zjednodušené verzi doplněna českým překladem. Zjednodušená verze světově známé povídky Legenda o Ospalé díře od amerického spisovatele Washingtona Irvinga je určena pro mírně pokročilé studenty anglického jazyka. Jejím účelem je především rozšířit slovní zásobu, ale také schopnost rychle a bezpečně porozumět mluvené angličtině. Kniha je formálně sestavena tak, aby studentovi umožňovala co největší komfort při tomto stylu učení. Obsahuje: * český překlad na protější/levé straně od anglického textu * kontrolní otázky, jak jste porozuměli anglickému textu * okomentované zajímavé gramatické jevy * slovníček s fonetickým přepisem na konci knihy Na audio CD najdete povídku v angličtině namluvenou rodilým mluvčím. Můžete tak text poslouchat a zároveň kontrolovat psaný v knize. Zjistíte, že učení hrou vám umožní zapamatovat si mnohem více, a hlavně je radostné i zábavné!... celý text

Žánr:
Literatura světová , Povídky

Vydáno: , Computer Press (CP Books)
Originální název:

The Legend of Sleepy Hollow , 1820


více info...

Přidat komentář

Jazzminator
26.10.2023 3 z 5

Legendu o Ospalé díře jsem poslouchala ve formě audioknihy, namluvené Zbyškem Horákem. Rozhodně doporučuji si nejdříve přečíst/poslechnout knihu ještě předtím, než se obrátíte k filmovému zpracování, abyste se vyhnuli zklamání z toho, že příběh je odlišný a alespoň pro mne tím pádem méně atraktivní. Některé postavy jsou úplně jiné a také se jinak chovají. Celkově vzato lze ve filmové adaptaci Tima Burtona vypozorovat značnou inspiraci samotným jádrem tohoto příběhu, jeho "obal" se však liší. Pokud pominu toto famózní zpracování s ještě famóznějším hercem Johnym Deppem v čele a vezmu v potaz to, že dílo je z počátku 19. století, určitě má tato povídka něco do sebe, sama o sobě je zábavná a poměrně čtivá, ačkoliv je krátká, a hodí se na četbu v tomto halloweenském období. Jen jsem čekala nějaké zajímavější rozuzlení.

Nuttelka
06.10.2023 4 z 5

(Audiokniha)
Moc se mi líbí zpracování audioknihy formou dramatizace, Zbyšek Horák a spol. tuto "jednohubku" skvěle načetli a vdechli příběhu život.


666Jitka
25.09.2022 5 z 5

Originál Legendy o Ospalé díře, je poněkud jiný než vynikající film Tima Burtona, který paří k mým nejoblíbenějším. Přesto se mi kniha líbila, pobavila jsem se a dokonce i zasmála. Nečekala bych, že původní předloha ke strašidelnému filmu je tak černohumorná :-)

sgjoli
24.07.2022 4 z 5

Také se řadím mezi ty, kdo nejdřív zaregistrovali filmovou verzi. Knižní originál jsem nakonec poslouchala v audioverzi a byla to dobrá volba. Byť se film i originál jaksi v lecčems liší, líbily se mi obě varianty.
Audioknihu namluvil Zbyšek Horák a odvedl na tom dobrou a poctivou práci. Zároveň audiokniha nabízela i druhou dramatizaci s dalšími herci a různými ruchy a zvuky a i to bylo vynikající.
Příběh možná může znít jednoduše a otřepaně, když se dva nápadníci ucházejí o jednu dívku, ale ten hororový nádech dělá z tohoto díla příjemnou jednohubku, kterou stojí za to si poslechnout.
Ten dvojjazyčný text, o kterém tento profil knihy je, neznám, ale audiokniha rozhodně nabízí ucelený původní text, který si čtenář má rozhodně možnost ujít v plném znění a bez nějakého zjednodušování kvůli studiu jazyka.

Pert
29.01.2022 3 z 5

Film lepší, kniha hodně krátká.

lencin
28.08.2020 3 z 5

Povídka o učiteli v malém městě Ospalá díra. Ten sepři boji o dívku vyleká bezhlavého rytíře a opustí město.
(2008)

Johhanka79
10.01.2020 3 z 5

Slovíčko dinner přeloženo jako oběd apod. No ač jsem s touto edicí pro výuku angličtiny spokojená a ráda ji čtu, tak u této knížky zklamání. Ale stejně doporučuji.! Pokud se učíte angličtinu, tak každá přečtená kniha v AJ je přeci plus:-)

Vera Silent
31.12.2019 3 z 5

Haha, to je oproti filmu takove zklamani! Kdyby film s Johny Deppem neexistoval, hodnotila bych povidku jako prumernou. Nejvic me zklamala atmosfera, ktera byla venkovska, nostalgicka, trochu usmevna, ale desiva ani trochu. Ichabod je v pribehu hamizny a povercivy pavouk, Katrina koketa a hlavni duraz je kladen na popis krajiny, spise je to takova skica. Zkratka uplne neco jineho nez jsem cekala...

Romanka89
01.11.2019 4 z 5

Hezká krátká povídka, jako bonus si procvičíte angličtinu. Film je skvělý, při čtení jsem si ho představovala.

Aliii
14.07.2019 3 z 5

Pěkná povídka, i když jsem čekala trochu více hororové pojetí. Audionahrávka (rodilý mluvčí) nebyla nic extra, takový horší průměr.

missbellatrixx
04.07.2019 3 z 5

Trochu zklamání, že filmová verze má poněkud jiný konec...

petrn
30.05.2019 5 z 5

Klasika. Po knize jsem sáhl s očekáváním příběhu podobného té filmové verzi, což se úplně nenaplnilo - Tim Burton si filmový příběh očividně hodně přkrášlil - zklamán ale rozhodně nejsem. Příjemná humorná povídka, která stojí za přečtení

danyda
08.11.2011

Příjemně se čte, zábavná forma angličtiny.

Štítky knihy

angličtina dvojjazyčná vydání zjednodušená četba cizí jazyky

Autorovy další knížky

Washington Irving
americká, 1783 - 1859
2007  71%Legend of Sleepy Hollow / Legenda o Ospalé díře (dvojjazyčná kniha)
1951  75%Hledači pokladů a jiné příběhy
1911  60%Pohádky z Alhambry
1959  83%Povesť z Ospanlivej kotliny
1923  60%Maurův odkaz

Kniha Legend of Sleepy Hollow / Legenda o Ospalé díře (dvojjazyčná kniha) je v

Přečtených79x
Čtenářské výzvě4x
Doporučených1x
Knihotéce16x
Chystám se číst34x
Chci si koupit3x
dalších seznamech2x