Batman znovuzrozený

Batman znovuzrozený https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/484417/bmid_batman-znovuzrozeny-Nse-484417.jpg 4 19 3

Legenda o Batmanovi série

< 7. díl >

Bruce Wayne je považován za mrtvého, a tak roli Batmana přebírá Dick Grayson, původní Robin. Jeho společníkem je desetiletý psychopat — Bruceův syn. Město však potřebuie své hrdiny víc než kdy jindy. Zločin ted' nabývá hrůzostrašnějších podob než obvykle v groteskní postavě Pyga, tvůrce lidských „dollotronů". Ještě nebezpečnější je Red Hood, který chce se svou společnicí Scarlet trestat provinění adekvátním způsobem a nastolit v gothamských ulicích krutou spravedlnost. Jeho násilné postupy přilákaly do Gothamu novou hrozbu: Flamingo — zabiiáka se zálibou v pojídání obličejů. Obsahuje sešity série Batman & Robin #1-6... celý text

Literatura světová Dobrodružné Komiksy
Vydáno: , De Agostini Italia
Originální název:

Batman Reborn


více info...

Přidat komentář

jan14s
28.02.2022 3 z 5

Trochu škoda, že De Agostini nevydává příběhy chronologicky, takto mi to přišlo takové nemasné, neslané. Možná kdybych měl více informací, hodnotil bych jinak. Bruce Wayne je mrtev a máme nového Batmana, proč ne, přece jen nikdo nežije věčně. Nový Batman ještě hledá jak být tím pravým Temným Rytířem. Robin je divoký, drzý a neposlušný, tak jako spousta desetiletých. Super, líbí se mi to. Pořád ještě není jisté jestli zůstane na straně dobra. Může se to ještě hodně zamotat, nicméně doufám v jeho zůstání na "světlé straně". Celkově mi tento díl přišel slabší. Kresba také nic moc, některé obličeje vypadali občas spíše komicky než děsivě a občas jsem měl problém poznat co se děje.

Ivan Kučera
04.12.2021 4 z 5

Prvý raz v ČR vyšlo v r. 2013 v BB/art. V r. 2021 vyšlo v rámci Batmanovho kompletu. Mám rád Damiana Waynea. divokého, nepredvídateľného, drsného, drzého. Na rozdiel od niektorých iných sa mi páči kombinácia 10-ročného "nevinného" chlapca s diablom, ktorého dedkom je Ra´s al Ghul. Damianova kombinácia s "novým" Batmanom je skvelá, dynamická a vnútorne to medzi nimi vrie. Obaja sú navyše v neposlednom rade relatívnymi začiatočníkmi, čiže buď občas urobia chybu, alebo proste blbosť. Scenár je síce občas jemne nezrozumiteľný a (schválne?) chaotický (niektoré veci som nepochopil ani po druhom čítaní), ale ako celok ma to bavilo. A je to parádne nakreslené. A "vymaľované".


hroubek
18.11.2021 3 z 5

Já si s Grantem Morrisonem prostě nerozumím. Vím, že je skvělej scénárista, ale mě jeho styl psaní nesedí. Ty příběhy jsou zajímavé, přesto si bohužel stále nemohu najít cestu k jeho dialogům (nebo jestli za to může překlad). Přijdou mi, že občas nedávají smysl, nenavazují na sebe, nebo jako by je říkali úplně jiné postavy. Morrison má dobré nápady, dokáže předvést hodně šílené zápletky a momenty a k tomu jeho příběhy mají nepříjemnou atmosféru. Jen to pro mě není, tak moc zábavné čtení jak bych si přál. Bohužel.