Fenomén

Fenomén https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/168006/bmid_fenomen-0AD-168006.jpg 4 538 81

Legenda (Marie Lu) série

< 2. díl >

June a Day přijíždějí do Las Vegas a nemyslitelné se stává skutečností – Elektor Primo umírá a vlády se ujímá jeho syn Anden. Republika se tak ocitá ještě o krok blíže absolutnímu chaosu. Day však ze všeho nejvíc touží zachránit svého malého bratra, a tak mu nezbyde nic jiného, než se spojit s Patrioty. Ti oběma slíbí pomoc, mají jen jednu malou podmínku – Day a June musí zabít nového vládce. Zdá se, že je to mimořádná šance, jak změnit vývoj celé republiky, jak vyjádřit vůli tak dlouho utiskovaného národa. Ale June si postupně uvědomí, že Anden není jako jeho despotický otec. Co když je jedinou šancí na nový začátek? Co když revoluce musí mít vyšší smysl než osobní pomstu? Co když se Patrioti mýlí? Opravdu fenomenální a dlouho očekávané pokračování úspěšné Legendy!... celý text

Žánr:
Literatura světová , Dobrodružné , Fantasy

Vydáno: , CooBoo
Originální název:

Prodigy , 2013


více info...

Přidat komentář

Lokina
26.02.2022 4 z 5

Druhý díl mě bavil o trochu více než první. Hodně věcí se dalo předvídat, ale našlo se tam i pár nečekaných překvapení, které děj posunuly dopředu. Je to typická YA jednohubka, která neurazí a ani nenadchne. Příběh byl o proti prvnímu dílu, aspoň za mě, více poutavější, napínavější a akčnější.
Romantická linka zde sice dostává více prostoru, je to rozhodně milé, naivní a nevinné. Mě ale nijak nezaujala ani nenadchla. Fandím ústřední dvojici, prostě už mě nebaví ty typické teenagerovské hádky a usmiřování.

ali_223
20.09.2021

Ano, ano. Tohle je ten typ knížky který se prostě dá předvídat. ALE i tak jsem si užila příjemný průběh knihy. Prostě to slupnu za jeden, dva dny a k tomu si ještě přečtu druhý díl, je to taková výplň. Doporučuji jako příjemné víkendové čtení...
Každopádně druhý díl byl podle mě lepší, přeci jen to bylo více akční a napínavé.


Luigi1
03.08.2021 5 z 5

Tento díl se mi líbíl víc.Bylo v něm víc napětí.

Zruza
01.08.2021 5 z 5

Aaaaah... AAAAAAAAH. Tahle kniha byla skvělá. Strašně moc mě bavila. Postavy, zvraty, politika a odhalování světa. Konec mě lehce dostal, ale já věřím (hlavně doufám), že to dopadne tak, jak chci.

MartinaF
26.07.2021 4 z 5

No teda. Fenomén se mi líbil o něco víc než Legenda. Příběh byl dynamický, napínavý, autorka ubrala z military tématu a věnovala se více vztahům. Konec byl vážně nečekaný a tím, jak to autorka ukončila, si budu muset Šampiona přečíst co nejdříve.

barbb8k
11.06.2021 3 z 5

Tak toto mě trochu zklamalo. Nebylo to sice špatné, ale rozhodně to nemělo na Legendu. Bylo tu sice více akce a zvratů, ale přesto jsem si celou dobu říkala, že tomu něco chybí.
Řekla bych, že to hlavní, co v tomto díle bylo, bylo bližší poznávání postav, jejich nitra a minulosti, jenže nevím, jestli jsem za toto poznání ráda, nebo spíše ne. Některé postavy jsem si oblíbila více, jiné zase méně.

Celkem mi i vadilo, že jsem během čtení necítila žádnou emoci. Nevím, jestli je to tím, že jsem se nedokázala začít, nebo něčím jiným, ale toto je rozhodně jeden z dalších mínusů.


Abych sem dala i nějaké plusy, tak mezi ně se rozhodně řádí svět, prostředí a celkový nápad, který autorka vymyslela.

Calwen89
28.04.2021 4 z 5

Měl by to být klasický vycpávkový díl, ALE za mě byl lepší než první. Přečetla jsem to jedním dechem, bylo tam tolik akce, napětí, intrik.. Samozřejmě to bylo celé celkem předvídatelné, ale ten konec? No tak... Nevěřím tomu, že to někoho nezaskočilo a neměl potřebu dočíst tak celou trilogii :D

Ivet_V
04.03.2021 3 z 5

Konečně jsem to dočetla. Od první třeniny se to hrozně táhlo, skoro všechen děj i postavy jsem odhadla dopředu. Až na konci to začalo být napínavé. Ale co ti hlavní hrdinové!? Když byli na stejné lodi a měli táhnout za jeden provaz, vůbec se neshodli a měli úplně jiné názory. Kvůli tomu mi přišlo, že se k sobě vůnec nohodí. Ale ke konci, si to vyjasnili a byli zase spolu úplně dokonalí. Ale to co se stalo na tom konci, jako proč?! Musím rychle přečíst další díl.

Mishak
06.02.2021 5 z 5

Musím se přiznat, že tenhle díl si nevybavuji tak dobře, jako ten první (víc mi prostě utkvěl v paměti spíše on). Ale tenhle je mnohem propracovanější. Postavy jsou hlouběji vykreslené, takže působí mnohem živěji a reálněji, kapitoly jsou delší a velkou míru hraje v příběhu už i politika a intriky – což je super!

Už si netroufám úplně tvrdit, že je děj předvídatelný, i když na něco jsem přišla poměrně brzy. Něco mě však dokázalo i při druhém čtení šokovat, což je skvělé! Jen se nedokážu ubránit pocitu, že většinu času naši hrdinové běhali sem a tam bez nějakého hlubšího smyslu.

Sérii stále řadím mezi své srdcovky a tenhle druhý díl už úplně k oddechové knize neřadím.

Simik16
20.10.2020 5 z 5

Kniha se mi moc líbila, určitě to bude jedna z těch, na které jen tak nezapomenu.
Jednu věc musím obzvlášť vypíchnout - a to jsou charaktery a vývoj postav. Jejich chování bylo uvěřitelné - až jsem se někdy přistihla, že jim to schvaluju, že přestože se hádají si říkám - ano tak to má být, bylo potřeba to všechno ze sebe dostat.

SPOILER
Normálně se také zlobím, když jeden z ústřední dvojice má byť jen něco málo s někým jiným, ale tohle bylo tak přirozené a normální, že jsem byla ráda, že k tomu došlo.

Dále je kniha hodně akční, takže se při ní rozhodně člověk nenudí. A skýtá mnohá překvapení. Za mě 5/5

karolina2869
17.07.2020 3 z 5

K této knize mám rozporuplné pocity. Trvalo mi strašně dlouho než jsem se začetla i než jsem knihu dočetla. Autorka má rozhodně dobrý styl psaní ale nějak jsem se do toho příběhu nemohla vcítit. June mi celkem dost lezla na nervy a to samé i platilo i u Daye, i když trošku míň. June si nechtěla přiznat své city, chovala se jako malé rozmazlené dítě a Day se choval strašně dětinsky. To mě dost zklamalo, protože v prvním díle byl vykreslen hezky. Celé mi přišlo, že se to stalo strašně rychle. Přestože jsem to četla dlouho tak je to čtivý. Do půlky se kniha táhla ale pak už tam byla akce a šlo to jako po másle- čtení. I když se tam najde pár nelogičností, nad kterýma se pozastavíte a říkáte si, jak?, tak je to solidní čtení. Jestli narazím na poslední díl v levných knihách, tak si ho i pořídím, protože jsem zvědavá, jak s tím chce autorka skončit a navíc u předposlední kapitoly jsem byla dost překvapená, že je toho autorka schopná. Ale ještě uvidíme.

P_D
21.01.2020 odpad!

Po přečtení první knihy, jsem s rozpaky začal číst tuto, ale nepodařilo se ji dočíst... autorka nadšeně sklouzla do žánru "Červená knihovna pro náctileté" 90% dosud přečteného obsahu se zabývá rozpolcenými city hrdinky. Jen tak dál, ještě pár knih a máme tu novou Rosamunde Pilcher

marianna7090
19.12.2019 5 z 5

Jednoznačne lepšie ako Legenda. Ale prečo? Prečo sa dobrým ľuďom dejú zlé veci? Autori dobrých kníh si len tak sedkajú na kávičke a s hororovým smiechom píšu všetky tieto strašné veci aby nám, čitateľom, srdcia krvácali?
So slzami na krajíčku a veľkým strachom, že skončím so zlomeným srdcom sa púšťam do Šampióna.

Kacennnka
04.11.2019 4 z 5

Jedničku jsem četla před dvěma lety a pořád jsem se chytila. A je to pořád stejně dobré, akorát místy lehoučce utahané a některé věci mi prostě moc neseděly. Uvidíme, co se z toho vyklube v posledním díle...

Lumine
14.06.2019 5 z 5

Hell yeah! Skvělé pokračování.

PhoebePollard
18.05.2019 3 z 5

Zcela průměrná kniha, ničím neoriginální. Děj se však poměrně hladce rozvíjí a po menším úsilí jsem se docela začetla. Chtělo by to jen... originálnější námět.

Mamosvain
02.01.2019 4 z 5

Druhý díl mě upřímně trochu zklamal, protože mi to prostě až moc připomíná vlastně všechny prostřední díly YA dystopických trilogií (Univerzita výjimečných, Labyrint, Divergence). Je to dobrá série, ale i tak se musím přiznat, že si před přečtením třetího dílu dám aspoň jednu jinou knihu - musím se naladit na jinou notu.
Nicméně jsou postavy velmi dobře promyšlené a dynamika a chemie všude funguje tak, jak má. Děj má spád trochu pomalejší než v prvním díle, ale stále jste napnuti, co se komu stane a kdo co jak vyřeší.
Rozhodně doporučuji číst i přes pár těchto chyb. Doufám, že se Šampion polepší!

Julinka679
18.12.2018 3 z 5

Fenomén je lepší než Legenda, má propracovanější děj i postavy ale i tak pořád čekám na to VÍC, které jsem zatím ještě nedostala. Doufala jsem, že druhý díl bude o dost lepší, že se posune v mém hodnocení ale za mě je to stále průměr.
Třetí díl si přečtu už jen kvůli zakončení série. Doufám, že bude lepší než první dva díly :-)

Edlik
29.06.2018 2 z 5

Rozhodně horší než první díl. Zabralo mi týden se přes ni dostat. Třetí díl mám tak ho zkusím a snad bude lepší.

pipa36
12.06.2018 3 z 5

Oproti prvnímu dílu to výrazně pokulhávalo, první polovinu knihy bych přirovnala k otrhávání okvětních lístků sedmikrásky se slovy "Má mě rád/a - nemá mě rád/a...". I díky této pro mě nepřitažlivé pasáži jsem knihu četla poměrně dlouho. Nakonec se ale kniha rozjela a konec mě dokonce nejen překvapil, ale i navnadil, takže jsem hned otevřela další díl. Tak 3,5*.