Legenda

Legenda https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/21696/legenda.jpg 4 99 10

Colorado série

1. díl >

Hrdinkou románu je Kady Longová, talentovaná absolventka kuchařské školy, jež přijme místo v zanedbané restauraci v malém městečku ve Virginii. Díky svému kuchařskému umění ji pozvedne na vyhledávaný podnik, který vynáší majitelce i jejímu synovi Gregorymu značné zisky. Kady nezaváhá, když ji Gregory požádá o ruku, přestože ji ve snu často pronásleduje zahalená tvář tmavovlasého cizince, který se Gregorymu podobá jen vzdáleně. Jednoho dne Kady ve vetešnictví objeví starožitnou krabici, jež ji upoutá zajímavým tvarem. Když ji doma otevře, nalezne v ní starodávné svatební šaty. V okamžiku, kdy si je oblékne, ocitne se poblíž stromu, na němž se několik mužů chystá oběsit krásného světlovlasého mladíka. Kady využije momentu překvapení a podaří se jí Colea Jordana zachránit. Od něho se dozví, že se ocitla v malém městečku Legenda Coloradu, jenomže o sto let dřív, než se narodila. ... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Baronet
Originální název:

Legend , 1996


více info...

Přidat komentář

Kudík
13.08.2021 4 z 5

(SPOILER) Omylem jsem si tento díl přečetla jako druhý a možná to ve výsledku bylo lepší, protože jsem něco málo věděla předem. Cestování časem mi přišlo zajímavé, nejvíc asi v souvislosti s postavou Wendell. Co se např. stalo s jejím "strojem" je záhada. Kady byla super, jen jsem si říkala, že narazila na tři rozličné "milovníky", Gregoryho, Colea a C.T. Jordana, kteří jí všichni lhali. Osobně se mi nejvíc líbilo asi období s Colem, kdy došlo k zajímavým i napínavým situacím a vyústilo v neuvěřitelné a celkem šokující setkání s Ruth.

DUNIKO
18.08.2020 5 z 5

Pěkné ❤️❤️❤️


pip11
05.07.2020 5 z 5

Tohle byl podmanivý a vzrušující příběh. Legenda má tajemství, zvraty, romantiku, cestování časem a dobrodružství - celkově skvělý zážitek, při kterém nevíte, co můžete očekávat. K této knize se moc ráda vrátím :)

miruska1
13.03.2020 5 z 5

Kniha je samé překvápko. Ale krásný příběh......

Jiřina18
13.12.2019 5 z 5

Tuhle knížku jsem četla asi třikrát a mám ji moc ráda

petraj30
03.08.2019 5 z 5

U rytíře ve zlaté zbroji se mi cestování v čase líbilo o něco víc, ale i přes to se mi kniha líbila, dokonce ukápla i slzička, no dobře možná potok:-). Bylo to krásné.

moudivlacek
24.05.2016 3 z 5

Byl by to docela hezký příběh, který by se dal aplikovat v úpravách do každé doby, kdyby ... Kdyby mi tak nevadilo neustálé změny času, snadné přechody z různé časové doby do druhé. Jen si člověk zvykne na nějakou dobu, šup .. a je tu jiná. Ale jinak je tu i plno hezkých scén, nejvíc mě asi pobavil život hrdinky s jejím druhým důležitým mužem, který "zemřel - nezemřel" jako dítě.
V závěru je vlastně ukázka toho, kdyby kdokoliv z nás mohl změnit "něco" ve své minulosti, jak jinak by se jeho život i okolí mohl ubírat.

Lena565
16.01.2015 5 z 5

Moc se mi nechtělo tuto knihu číst, protože nemusím cestování v čase.
Ale nakonec jsem se překonala a knížka mě mile převapila. :-)

Venezia
26.05.2014 1 z 5

Opäť tu máme zakomplexovanú hlavnú hrdinku (na koniec 20. storočia je tučná, ale v 19. si to nemyslia), ktorú využíva jej priateľ. Všetci traja muži jej života sú milionári /áno, aj duchovia majú prachy/ a hneď, ako ju uvidia, sa do nej zamilujú. Niektorí majú ale toľko súdnosti, že so žiadosťou o ruku počkajú aspoň do druhého dňa. Žiadostí o ruku tu je neúrekom, snáď za každú praženicu sa s hlavnou hrdinkou chce niekto oženiť. Všetci traja Kady /čo je to za meno?/ klamú a proti nej intrigujú, ale ona im len varí a spí s nimi.
V knihe sa cestuje v čase, snívajú prorocké sny, objaví sa pár duchov, chýbajú len mimozemšťania /ešte aj toho využivačného priateľa možno prirovnať k pijavici, čiže upírovi, takže nechýbajú ani tí/. Dočítala som ju len preto, lebo som bola zvedavá, ako autorka s toho galimatiášu vykorčuľuje.
Pri expresnej rýchlosti čítania ma román aj vzdelal, konečne viem, čo sú petroglyfy.

Hřibče
10.06.2013 5 z 5

Nestává se příliš často, abych u romantických knih brečela, ale tato mě nesmírně dojala a zároveň šokovala. Celou dobu si myslíte, že máte v ději jasno a pak přijde neskutečný zvrat. Když jsem knihu četla, tak jsem nestačila zírat, myslela jsem si, že je chyba v textu, nebo že v tiskárně udělali někde chybu a nastrčili tam nějakou jinou část knížky, ale ne, bylo to správně. Pamatuji si, že ten šok jsem hodně rozdýchávala, ale nebyl by to slaďák od Jude, aby nakonec vše dobře nedopadlo. ;)

Autorovy další knížky

Jude Deveraux (p)
americká, 1947
2013  79%Černý lev
2008  86%Rytíř ve zlaté zbroji
2009  81%Levandulové ráno
1998  78%Dědička
1999  78%Síla lásky

Kniha Legenda je v

Přečtených204x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených6x
Knihotéce113x
Chystám se číst19x
Chci si koupit6x
dalších seznamech1x