Ledová zóna

Ledová zóna https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/12385/bmid_ledova-zona-kBp-12385.jpg 4 24 5

John Cope se probral z kómatu a ocitá se ve světě, který nepoznává. Ztratil paměť. Zjišťuje, že při jeho spánku se svět ponořil do kosmické zimy, kterou vyvolal pád meteoritu před deseti lety. Mnoho zemí neexistuje, třetina Spojených států amerických je divokou tundrou, na obývanou a neobyvatelnou část je dělí Linie. Za Linií neplatí žádné zákony... Ctižádostivá lékařka Mhairi Magnussonová, neuroložka specializovaná na obnovování paměti, dostane za úkol vyšetřit stav Copeova mozku. Snaží se odhalit Johnovu identitu a objeví šokující fakta o jeho minulosti. Má ho ponechat osudu lidského morčete - anebo riskovat svůj život a svou kariéru? Je pravdou to, co o něm říkají soudní spisy - anebo je John tím vyvoleným, který má spasit lidstvo?... celý text

Literatura světová Dobrodružné Sci-fi
Vydáno: , Epocha (ČR)
Originální název:

Cold Fusion , 1999


více info...

Přidat komentář

Switch
30.03.2024 4 z 5

Příběh se odehrává na pozadí postapokalyptického, ledově chladného prostředí. Záhadný cizinec, který se po letech probudí z kómatu je držený v ostře střeženém výzkumném zařízení před ostatním světem. Mhairi, doktorka,kterou organizace požádá jako externistku o konzultaci ohledně stavu záhadného pacienta si začne klást otázky, co je neznámý zač, jaké pokusy s ním organizace provádí. Do pátrání po jeho identitě přizve bývalého detektiva a jeho kamaráda a začíná jízda, kdy nikdo není v bezpečí před organizací střežící tvrdě svá tajemství.
Mrazivý příběh, rozplétání nitek při pátrání po identitě neznámého, spousta akce a napětí. Kniha se mi rozhodně líbila, styl psaní autora se občas zadrhával a chvilku mi trvalo se začíst... Sci-fi zasazené do prostředí umírající planety Země obalené v ledovém kabátu, záhadné výzkumy, cestování do vesmíru, tajné organizace... Opravdu stojí za to.

Mindy
01.09.2021 4 z 5

Nevěděla jsem, že se jedná o sci-fi, vyloženě jsem sáhla naslepo, takže kniha pro mě byla překvapení, ale příjemné. Nechybělo napětí a Johnovo rozhodnutí na konci jsem nečekala a líbilo se mi.


Crozz
06.11.2018 4 z 5

Dobré čtení, jedno z mála scifi co jsem zatím přečetl, tenhle autor umí.

Jossie
12.02.2018 4 z 5

Kniha nad kterou si kladu mnoho otázek - jak by vypadala země po pádu meteoritu a návratu do doby ledové, má člověk, který už jednou zemřel, právo na život a co když je to zločinec? Velmi zajínavá a v druhé polovině i napínavá kniha.

Lusa
30.11.-0001 5 z 5

Velice zajímavá kniha
jedna z řady knih, kde její autoři velice skepticky pohlíží na naši budoucnost

Štítky knihy

zima meteority postapokalyptické romány

Autorovy další knížky

Windsor Chorlton
britská, 1948
2000  89%Zeměpisná šířka nula
2004  70%Ledová zóna

Kniha Ledová zóna je v

Přečtených29x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce41x
Chystám se číst9x
Chci si koupit1x
dalších seznamech1x