Posedlí sluncem

Posedlí sluncem https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/22782/bmid_posedli-sluncem-WKS-22782.png 4 28 3

Ledová společnost série

< 11. díl >

Jdrien je držen ve vlaku Lady Diany. Začíná u sebe objevovat a využívat své telepatické schopnosti. Dokáže také zmást elektronické přístroje. Když se objeví Slunce, využije zmatku a utíká z vlaku, ve kterém byl držen a nachází ochranu ve vlaku starého muže Pavieho. Kid si dělá obavy z toho, že obyvatelé Jarvis Station, kteří ze zakoupili koncesi, začínají užívat čím dál více oleje než normálně. Najednou se objeví Slunce. Teplota neustále roste, narůstá panika a mořský ledovec se rozpouští.... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , Najáda
Originální název:

Les Fous du Soleil , 1982


více info...

Přidat komentář

Hadati
12.06.2017 4 z 5

V tomto díle se zase o něco posune děj ohledně uvězněného Jdriena. Také se konečně dozvíme, jaké katastrofální následky je pro ledový svět, když se objeví Slunce.

hoopoo
10.11.2013 4 z 5

Zase jednou akční díl. Obnovitelům slunce se zadaří na týden otevřít v prachových vrstvách kolem Země okno, kterým po 300 letech svítí na zmrzlou planetu slunce, ledovce se rozpouštějí, teplota stoupá, koleje a vlaky se propadají do vody a nastává panika. Síla úspěchu a počty obětí zaskočí i samy Obnovitele a ničí svoji stanici a prchají pryč.
Vedle toho Lien, který pracuje pro Kida, stále hledá svého syna, který byl unesen tentokrát do panamerické společnosti. Třetí dějová linka se věnuje zrzavým, asi 20 tisíc se jich vydalo s mrtvou matkou Jdriena na pochod přes ledovec za Jdrienem. V jejich pochodu je překvapí slunce, které je zraňuje až zabíjí.
Jak jsem psal na začátku - akční díl. Bavil hodně.


yerry
04.01.2012 3 z 5

Jedného dňa sa všetci zrzaví ľudia vydajú z Kaempolisu s mŕtvou Jdrou smerom k Panamerickej koncesii, kde sa nachádza ich malý boh Jdrien. Spoločnosti Obnoviteľov slnka usadeným v Kidovej koncesii Morského ľadovca sa podarí to, čo za posledných 300 rokov nikomu. Prerazia prachovú vrstvu obostierajúcu Zem a spôsobia, že slnečné lúče zaplavia zemský povrch. Má sa tak diať celé 2 týždne. Spôsobia tým celú reťaz veľkých katastrof, keďže ľadovec pokrývajúci celú zem sa začne topiť, niektorí ľudia oslepnú a zrzaví ľudia začnú umierať. Malý Jdrien utečie svojim pestúnom z vlaku, keď využije všeobecný zmätok pri objavení sa slnka. Lady Diana vo svojom zúfalstve ponúkne Trpaslíkovi Kidovi rôzne ponuky, za čo má zlikvidovať Obnoviteľov slnka. Kidova žena zomrie, keď sa vagón, v ktorom odchádza z Kidovej koncesie preborí do oceánu. K Obnoviteľom slnka sa vydá Lien Rag. Ešte predtým než dorazí k ich stanovišťu, zaznie výbuch. Kvôli dôsledkom, ktoré spôsobili slnečné lúče sa Obnovitelia slnka rozdelia na dve frakcie, jedna z frakcií sa rozhodne ukončiť experiment so slnkom.

Dej tejto časti má docela švih, ale z priemeru nevyčnieva. Dávam 3*.

Štítky knihy

pulp fiction postapokalyptické romány

Autorovy další knížky

Georges Jean Arnaud
francouzská, 1928 - 2020
1992  75%F-Station
1992  74%Svatyně ledu
1992  75%Ledový národ
1993  79%Lovci ledových lidí
1993  78%Dítě

Kniha Posedlí sluncem je v

Přečtených66x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených3x
Knihotéce61x
Chystám se číst6x
Chci si koupit1x