Plachetnice na ledovci

Plachetnice na ledovci https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/22781/bmid_plachetnice-na-ledovci-tyu-22781.jpg 4 30 2

Ledová společnost série

< 10. díl >

Kid zjišťuje, že na Skládku u Kaempolisu přichází čím dál víc Zrzavých. Navíc se Kidovi nedaří obsadit Titanpolis, ze kterého chce Kid vytvořit čisté hlavní město, lidmi, neboť se obávají života na nepevném mořském ledovci. Jdrien je unesen do Panamerické. V NY Station se Yeuze dozvídá, ze Společnost mořského ledovce je již akceptována jako nová Společnost a Panamerické banky v ní chtějí investovat... Lien Rag ujíždí s Leouan do Afrikánie, ale hned za hranicemi se jim porouchá jejich lokomotiva. Nakonec je na svou palubu vezme plachetnice na železnici. Odjíždějí do Stanice sv. Heleny. Vedení Společnosti je chce vydat do Panamerické, ale Lien Rag se rozhodne prchnout a protože se dozvídá o Společnosti mořského ledovce, které vládne Kid, zamíří nakonec tam, aby našel svého syna.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Sci-fi

Vydáno: , Najáda
Originální název:

Les Voiliers du Rail , 1982


více info...

Přidat komentář

Hadati
12.06.2017 4 z 5

Oproti předchozímu dílu se děj více vyvíjí. Lien je stále v opozici proti Lady Dianě. Jdrien, přestože se v tomto díle nevyskytuje, je velkým hybatelem událostí. Ovlivňuje nejen jednání Kida a Liena, ale stal se také mesiášem Zrzavců, což jistě bude mít dalekosáhlý význam v budoucnosti. Už teď je jasné, že mezi Zrzavci a lidmi vznikne násilný konflikt. Co však bude jeho důsledkem? Bude to dlouhotrvající konflikt s nejasnými výsledky nebo to zcela zničí Ledové společnosti?

yerry
04.01.2012 3 z 5

Lien Rag si v tejto časti zajazdí aj so svojou chladomilnou spoločníčkou na oplachtovaných lokomotívach. Malého Jdriena dá uniesť lady Diana z Panamerickej. Medzi Panamerickou a Australázijskou koncesiou vzniknú trochu napäté vzťahy. Yeuze vybaví pre tpaslíka Kida veľký kontrakt s panamerickou. V Kidovej koncesii sa usadia prívrženci Obnoviteľov slnka. Zrzaví ľudia vykopú mŕtvolu Jdrou z ľadu a privlečú ju do Kaempolis, a keď ju vystavia ako matku svojho boha Jdriena, prichádza na miesto aj Lien Rag s trpaslíkom. Vysvitá, že ako svoj únos, tak aj stretnutie trpaslíka s Lienom a ich príchod k mŕtvej Jdrou pravdepodobne z úzadia riadil pomocou svojich telepatických schopností malý Jdrien.

Táto časť sa mi opäť zdala trochu rozťahaná a pripomínala mi zčasti vatovú výplň. Hodnotím ako slabší priemer.


Štítky knihy

pulp fiction postapokalyptické romány

Autorovy další knížky

Georges Jean Arnaud
francouzská, 1928 - 2020
1992  75%F-Station
1992  74%Svatyně ledu
1992  75%Ledový národ
1993  79%Lovci ledových lidí
1993  78%Dítě

Kniha Plachetnice na ledovci je v

Přečtených68x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených3x
Knihotéce61x
Chystám se číst7x
Chci si koupit1x