Liensun

Liensun https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/22791/bmid_liensun-8K1-22791.png 4 22 2

Ledová společnost série

< 19. díl >

Julius Ker, Ma Kerová, Greog Suba a Ann Subaová jsou zatlačení Jelly do vlaku, kde bojují o holý život. Ubývá jim kyslík a nakonec se jim podaří vyrobit syntézu bakterií a antibiotik, pomocí které zatlačí Jelly zpět a přežijí. Klan Železářů, kterému vládla jejich matka Sunny, byl zničen a Jael byla prodána skupině šesti lovců tuleňů. Bere si s sebou Liensun, syna Sunny a Liena Raga, a po boji mezi jejich vězniteli a obnoviteli se potkávají Kerovými a Subaovými. Lien Rag je zpátky ve Společnosti mořského ledovce, kde se opět shledává s Yeuze a Jdrienem. Také se seznamuje s Ruandou, který mu dává informace o kosmické lodi a podrobnostech z období Velké paniky. Za pomoci Kida nachází směr, kterým byl odvlečen jeho přítel Harl Mern.... celý text

Přidat komentář

Hadati
11.01.2018 3 z 5

Jak název napovídá, poprvé se zde setkáme s druhým synem Liena Raga, kterému jsou sice teprve tři roky, ale už nyní ovládá stejné schopnosti jako jeho první syn Jdrien. Liensun se se svou starší nevlastní sestrou snaží dostat ke svému otci. Velkou komplikací je, že jsou zcela bez prostředků.

yerry
19.09.2013 3 z 5

Po dosť dlhom čase som sa opätovne začítal do tejto série, vypĺňam tak čakanie na MHD. Niekoľkoročný odstup od predchádzajúcej časti vôbec nevadí, keďže Arnaud priebežne a myslím si, že veľa krát aj zbytočne omieľa už napísané.

Glaciológ Lien Rag je hviezda, všetci ho poznajú. O prachy v tejto postapokaliptickej dobe nemá núdzu, skrátka v čom začne podnikať, všetko mu ide skoro ako po masle. Ženy sa na neho vrhajú zo všetkých strán, James Bond je oproti nemu úplné béčko a nedouk.

V tejto časti sa dosť kecá, podniká, politikárči a trochu aj strieľa. Zaráža ma, že v niekoľkotisí­cových mestách pod kopulami, v čase keď ľudia nemajú dať čo do huby, pričom prídel je len niekoľko kalórií majú taký záujem o kultúru, že divadlá sú natrieskané. A to je tesne po vojne s Panamerickou. Človek by povedal, že ľudia budú mať trochu pokleslejšie potreby…

Tie poklesky sa tu tiež nájdu, od orálneho sexu až po pedofilné náznaky. Arnaud to zčasti zakrýva tým, že zrzavci dospievajú skôr…

Trochu škrípe aj tempo príbehu. Nedá sa nerozpoznať, že Arnaud ho písal začiatkom 80. rokov. Z tohoto dôvodu je aj technika tu použitá aj napriek postkatastrofickej dobe už trochu out. Pri dorozumievaní na väčšiu vzdialenosť nečakajte žiadne mobily, notebooky alebo počítače, musí stačiť starý dobrý telefax alebo telegraf. Pútavosť príbehu bola striedavo oblačná, takže priemer.

Jáj a takmer by som zabudol na amébu, ktorá sa vyskytuje v tejto časti. Svojho času ju Lien Rag ukojil pulzujúcim vlakom v jej útrobách, takže ho od rozkoše nezožrala (Diel 13. Stanice fantomů). Tešil som sa na nejaký nový úskok a ono to bolo dosť slabé. No nič, asi to bola iná améba.


Štítky knihy

postapokalyptické romány

Autorovy další knížky

Georges Jean Arnaud
francouzská, 1928 - 2020
1992  75%F-Station
1992  74%Svatyně ledu
1992  75%Ledový národ
1993  79%Lovci ledových lidí
1993  78%Dítě

Kniha Liensun je v

Přečtených50x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených2x
Knihotéce58x
Chystám se číst7x
Chci si koupit1x