Ledová kletba

Ledová kletba https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/24029/bmid_ledova-kletba-Ysd-24029.jpg 4 179 39

Jeremy Logan série

< 2. díl >

Aljašská federální rezervace, tři sta kilometrů od severního polárního kruhu, jedno z nejodlehlejších míst na Zemi. Pro skupinu vědců sponzorovaných velkým mediálním konsorciem však expedice na toto místo představuje životní příležitost studovat následky globálního oteplování. Výprava narazí na ledovcovou jeskyni, kde vědci učiní úžasný objev: dávné zvíře uvězněné v ledu. Zdá se, že se jedná o jakousi obří kočkovitou šelmu, možná o šavlozubého tygra. Jakmile nález oznámí svým mecenášům, mediální společnost začne plánovat efektní televizní pořad: vyříznutí zvířete z ledu a jeho rozmrazení v přímém přenosu. Vědci nedbají na varování místních eskymáků, ignorují i domorodou pověst předpovídající záhubu každému, kdo vyruší toto mýtické stvoření, a vzápětí dospějí k ještě jednomu hrozivému zjištění: nejde o kočku, ale o starodávný zabijácký stroj, který navíc možná není mrtvý.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Thrillery

Vydáno: , BB art
Originální název:

Terminal Freeze , 2009


více info...

Přidat komentář

raphelia
19.02.2024 3 z 5

Čtivá kniha plná zajímavých informací, s gradujícím dějem, ale - nějak ve mně nedokázala vzbudit emoce, vč. těšení se na pokračování ve čtení či dohadů, jak se asi bude děj vyvíjet. Takové čtení na dovolenou, řekla bych.

Dalgiona
17.01.2024 5 z 5

Opět kniha, jejíž napětí děje graduje tak, že nelze knihu odložit, ale musí se přečíst i když místy hodně připomíná film Věc, je přece jiná. Kdo má rád napětí, stojí to za to i když pozor, kdo rád horory, tak to pro vás bude jak romantická kniha.


Luigi1
04.09.2023 5 z 5

Tak tohle byla napínavá četba která se velice dobře četla

Tupoun
21.10.2022 2 z 5

Původně jsem chtěl nechat tři hvězdy jako u prvního příběhu v sérii, který si vlastně taky tři hvězdy moc nezasloužil. Jen díky očekávání, že se Lincoln Child vzpamatuje, jsem dal tři. Ale pokud všechny moje výtky trvají i v druhé knize a jsou ještě horší, nemůžu jinak.
Opět příběh, který slibuje napětí a spád, nicméně po úvodním namlsání se začne konstrukce rozpadat. Výborně okomentovala čtenářka s libým nickem Metla a řada dalších. Přestože se jedná o hlídané vojenské zařízení, každý si tam dělá, co chce. A přestože jsou všichni pod jednou střechou, kanonáda z automatických zbraní, výbuch granátu a smrtelný jekot a chropot lidí, které kocourek rozmontovává na jednotlivé součástky, nikdo nic neslyší, jako by se střílelo v Harlemu a ostatní trčeli v Tribece na opačném konci Manhattanu. A tak se to děje pořád dokola.
A zase - primární postava série Jeremy Logan už sice není neviditelný, už povýšil mezi filmové křoví, ale nikdo v celém příběhu nevysvětlil, co na základně vlastně dělal? Jen, že si název základny přečetl v tajné zprávě. A vůbec nikomu nebylo divné, že přijel nějaký chlap jen tak, jako na víkendový pobyt do Krkonoš. Dokonce ani zelený mozek, tak lpějící na dodržování řádů, se jej nezeptal, co tam dělá?!
A takovým dojmem trpí celá kniha, že si v ní všichni dělají, co se jim zachce. Snad jen kocourek ví od začátku, jaká je jeho role. Závěr? Jsou i mnohem horší knihy, ale spisovatel z tak věhlasné dvojice by snad ani neměl mít povoleno již 2x v mých očích klesnout tak hluboko.

maca_t
08.08.2022 3 z 5

Kniha je zajímavým spojením scifi, mytismu a s trochou nadpřirozena. Dej je pěkně napínavý. Jo a také jsem si konečně vyhledala, co znamená permafrost...

Pavlína2019
08.02.2022 5 z 5

Já jsem spokojená, kniha se mi líbila. Pana autora mám velice ráda. Zaráží mě široký záběr jeho psaní - spolu s jeho kolegou D. Prestonem. Zajímalo mě, jak se vše vyvine, je napínavá a dobře se čte...

megamysl1901
09.08.2021 5 z 5

Další super knížka. Napínavá a místy i strašidelná. Popisy útoků šelmy až brutální, za to velice povedené. Na 100% doporučuji. Hodnotím 5*.

hankamol
17.03.2021 5 z 5

Velmi napínavé, skoro hororové.

Boby17
18.05.2020 4 z 5

Akčňárna z vojenské stanice v Arktidě s prvky hororu mě docela zaujala. Na plnou palbu (hvězd) to není, byť střelby v knížce bylo dost a potoky krve k tomu. Překladatel až do dvou třetin stále otrocky mluvil o inženýrech, ale nakonec mu asi někdo poradil, že se jedná o ženisty (inženýr v hodnosti vojína či desátníka je přece pitomost). Také mám za to, že si pletl pojmy dveře a poklop. A ještě měl "hokej" ve vojenských hodnostech (ve vztahu ke stávajícímu osazenstvu a ubytovacím kapacitám pro důstojníky). Jinak ale docela dobrá nenáročná oddechovka s předem odhadnutelným scénářem. Každopádně si dovedu představit, že se knížky chopí Hollywood a předvede nám napínavý výsledek. Dávám 3,7 hvězdy, tak to matematicky zaokrouhluji na 4.

čef
09.05.2020 5 z 5

Horor z prostředí Aljašky, kde skupiny vojáků, vědců a filmařů bojují s něčím naprosto příšerným. Děj románu rychle ubíhá, nenudí, a pokud má někdo tento žánr v oblibě, bude jistě plně spokojen. Příběh izolované skupiny lidí ve sněhové bouři na odlehlém místě může leckomu připadat hodně omletý, ale trochu inovací zde určitě je a tak se může cítit spokojen i ten, kdo hledá něco trochu náročnějšího.

Metla
06.01.2020 4 z 5

Oblíbený recept na dobrodružství se silně hororovou příchutí: připravíme si izolovanou základnu třeba za Polárním kruhem, hodíme do ní skupinu vojáků, vědců a filmařů, přikořeníme eskymáckou mytologií, osolíme záhadami z let minulých a vzniklou směs oflambujeme smrtícím predátorem. V případě „Ledové kletby“ použil šéfkuchař ingredience s mdlou chutí klišé (-10%), mezi zuby skřípou padouši, co jsou pouhými lidskými karikaturami (-10%), hlavní hrdinové jsou zcela nemastní (-10%). Našla bych i pár dalších důvodů, proč snížit hodnocení na tři hvězdy (např. ignorování osudu některých vedlejších postav), ale v jednom směru kniha dokonale splnila očekávání: v letošní atrapě zimy dokázala zprostředkovat pocity chladu a mrazu. Takže v té ledové bouři přivřu obě oči a vyčůrám do sněhu 70%... no dobře, tak raději ne, to by skončilo velmi zahanbujícím způsobem.

Šnek86
06.11.2019 2 z 5

Ač slibný námět, autorovi se moc nepovedlo ho rozvést. Z příběhu se dalo vykřesat podstatně víc.Udělat ze smilodona v ledu jen vraždící stroj u mě nezafungovalo a napětí se zde pohybovalo na bodu arkrtických teplot.Konec už to taky nezachránil.Dnes bohužel jen za dvě hvězdy.

petym
28.12.2018 2 z 5

Slabší kousek od autora. Dlouho se nic neděje. Ke konci, kdy příšera zabíjí ji za chvíli - pár stránek zabijou zvukovýma vlnama, pak zase jen kecaj a najednou konec knihy. Kdo chce si ji přečte a kdo ne~tak ne.

kyssling
24.12.2018 2 z 5

Bohužel podprůměrný thriller ... Prostředí přímo vybízelo k větší "Strašidelnosti". Co se stalo s Wolffem, Phillipsem, nevyřčený osud se do takhle vyprávěného příběhu moc nehodí ...?

memoman
25.11.2018 3 z 5

Na autory veleprůměrný ekologicko-paleontologický horor,kde se příliš nedozvíme ani o onom monstru,po tisíci letech rozmraženém... Veškeré vysvětlení nám podá pouze v náznacích onen eskymácký šaman. Paradoxně by mohla být kniha napínavější a atmosféričtější jen s pár vědci. Místo toho tady jen čteme donekonečna o móresech televizního štábu.

B4LU
13.12.2017 4 z 5

Velmi příjemné počtení o vědecké expedici, která se zvrtne v boj o přežití. Když to tak vezmu, trochu v tom vidím lehkou (ale opravdu jen lehkou) ozvěnu filmu Věc... tak či tak, přečtené jsem to měl asi za den a byl jsem spokojen.

Romžiry
11.07.2017 5 z 5

Super. Knihu jsem přečetla jedním dechem. Napínavé, záhadné, tak jako vše z pera L. Childa.

Kerberos
02.07.2017 4 z 5

Napínavý,strašidelný,velmi dobrodružný příběh.Prostě boj o přežití.

hana4834
01.06.2017 3 z 5

zajimavi cteni urcite si od autora prectu jeste nejakou

Elea
19.08.2016 3 z 5

Kniha se dá přečíst, pokud má člověk hodně volného času, nesmírně moc trpělivosti a je předem odhodlán nepřemýšlet o obsahu. Rozhodně nepatří mezi knihy, ke kterým se budu vracet.

Štítky knihy

Aljaška vědci zima

Autorovy další knížky

Lincoln Child
americká, 1957
2007  86%Relikvie
2004  91%Zátiší s vránami
2003  90%Kabinet kuriozit
2007  89%Kniha mrtvých
2007  88%Relikviář

Kniha Ledová kletba je v

Právě čtených3x
Přečtených262x
Čtenářské výzvě4x
Doporučených12x
Knihotéce154x
Chystám se číst39x
Chci si koupit10x
dalších seznamech1x