Ledová jako sníh

Ledová jako sníh https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/323734/bmid_ledova-jako-snih-FLI-323734.jpg 3 146 53

Ledová jako sníh série

1. díl

Sedmnáctiletá Snow žije v přísně hlídané klinice pro duševně choré. Hluboko uvnitř ví, že tam nepatří, ale na život mimo zdi nemocnice si skoro nevzpomíná. Jediné, co má, jsou divné sny. Vlastně ne, ještě má Balea – nejlepšího kamaráda, první lásku, člověka, kterého dokázala zničit jediným polibkem. Když Bale zmizí, Snow nezbývá nic jiného, než se vydat po jeho stopách. S pomocí podivného ošetřovatele, který ji pustí ven, se ocitne v Algidu. V mrazivé zemi, která je s její minulostí spojena víc, než si myslela. Algid je nevyzpytatelný, nebezpečný, plný čarodějnic, zlodějů a osudových setkání. Vládne mu krutý a mocný král. Když Snow zjistí, že jí v žilách koluje jeho krev, je postavena před volbu. Stane se hrdinkou nebo hříšnicí? Královnou nebo chudinkou? Vybere si mrazivou bezcitnost nebo pravou lásku? Úžasný příběh na motivy pohádky Sněhová královna od bestsellerové autorky Danielle Paigeové.... celý text

Literatura světová Pro děti a mládež Dívčí romány
Vydáno: , Fragment (ČR)
Originální název:

Stealing Snow , 2016


více info...

Přidat komentář

ladyfromskye
14.02.2023 3 z 5

Nádherná obálka, retelling oblíbené pohádky, která nabízí spoustu možností převyprávění - to byly dva důvody, proč jsem po téhle knížce sáhla, aniž bych nad tím příliš přemýšlela. V tomhle případě jsem ale sáhla hodně vedle. Základní příběh by celkem šel, ale byla na něm spousta prapodivného balastu. Postavy... dvě tři ušly, zbytek byl průšvih. Nejhůř přitom dopadla postava hlavní - tu jsem prostě nemohla vystát. Svět Algidu byl dalším kamenem úrazu, prostě neměl žádné pevné základy. O bizarnosti ústavu ve světě lidí darmo mluvit. Bohužel nemohu doporučit. A jsem ráda, že další díly série u nás nevyšly, protože bych určitě hodně váhala nad tím, jestli přece jen nemám pokračovat. Takhle je problém vyřešen.

Ulrika
04.12.2022 2 z 5

Z knihy mám opravdu rozpačité dojmy, slibný začátek, naprosto děsný střed knihy a opět skvělý konec, který má čtenáře namlsat, aby si počkal na další díl, který ovšem autorka stále nevydala?? Bohužel autorčiny myšlenkové pochody byly dost zmatené ale pokud vyjde druhý díl asi zvědavost zvítězí:)


KatnissLavender
01.10.2022 2 z 5

Podle mě tato kniha nevyužila svůj potenciál ani z poloviny. Poměrně zajímavý nápad se po pár stránkách rozplynul. Kai i Gerda mi přišli do příběhu vloženi snad jen proto, aby bylo nade vší pochybnost poznat, který příběh autorka převypráví, hlavní hrdinka se vydává zachránit jediného kluka, kterého miluje, ale rozplývá se tam nad dvěma dalšími... Popravdě mě bavil jen začátek a konec a kdybych tušila, že má příběh pokračování a ještě k tomu nevydané, asi bych knihu ani nedočetla...

Luigi1
21.03.2022 5 z 5

U této knihy jsem se vůbec nenudil má spád i šmrnc.Doporučuju.

A.books
16.05.2021 4 z 5

¨Tak za mě byl začátek knihy nejlepší, ale po přechodu do algidu se top trochu zhoršilo, nebylo to zas tak hrozné ale čekala jsem něco lepšího. No každopádně mě zajímá jaký bude druhý díl.

Adrim
15.05.2021 3 z 5

Tak zde si nejsem jist jak hodnotit. Zprvu se mi kniha líbila. Přišla mi jiná než jiné fantazy v tomto směru, ale druhá polovina knihy na mě osobně působila rozvláčně a místy zmatečně.
Každý si však asi musí udělat svůj názor ;-).

sydneysage04
06.01.2021 2 z 5

Kniha není špatná, ale ani mě nijak nezaujala. Četla jsem ji dost dlouho, pořád jsem se k tomu nemohla dokopat. Někdy jsem se ztrácela v ději, bylo to trochu popletené.

Fortuna7
26.10.2020 2 z 5

Nemělo to žádnou pevnou linku. Vždycky se něco stalo a pak jako by to neexistovalo...

Slunik127
24.09.2020 2 z 5

Cte se to dobre. To je asi jedine pozitivum. Kniha nema zadny originalni napad, vsechno je odnekud obslehnute, nekdy az trapne okate. A hlavni hrdinka? To je same: miluju Balea, na nicem jinem mi nezalezi, je to ma prava laska... Ale vubec ji to nebrani v ocicmavani kazdeho hezkeho kluka, na ktereho narazi. A to je jen spicka ledovce.

Veronika33
09.09.2020 1 z 5

Poslednú dobu mám šťastie na samé prepadáky, ani táto kniha nebola výnimkou. Dej zo začiatku "rozumej" keď sa odohrával v psychiatrickej klinike celkom odsýpal, ale po príchodu do Algidu - hrôza. Akoby to začal písať niekto iný, zvraty v deji tak neohrabané, že som len čumela, že to váážne.. Myšlienkové pochody postáv tiež čudné. Postavy mi vôbec neprirástli k srdcu a ďalšie diely si teda fakt odpustím (ak ich vôbec preložia)..ťažká slabota..

_kesidy_
24.05.2020 3 z 5

Vážně skvělý, ten konec jsem VUUUBEC nečekala. Zajímalo by me jestli někdy přeloží i zbylý 2 díly

juni
04.05.2020 4 z 5

Hezká knížka. Ráda bych si přečetla pokračování.

barbb8k
10.04.2020 3 z 5

Když jsme knihu četla poprvé, strašně moc se mi líbila a v tu dobu patřila mezi moje nejoblíbenější knihy. To bylo před dvěmi lety. Ale když jsme ji teďka začala číst znovu, moc se mi už nelíbila, ale doufala jsme, že se do ní začtu a bude to v pohodě, ale ne. Opravdu jsme se nutila, abych ji dočetla.
V knize jsou sice krásné části, ale těch je asi pět a zbytek... Jako kniha se dá přečíst, ale ne že bych ji teď četla znovu.
Takže asi nedoporučuji. Podle mě je pro dívky do 12 let.

viola5163
21.02.2020 2 z 5

Tuto knihu jsem četla před rokem. Měla jsem od ni větší očekávání, moc se mi nezamlouvalo jednání hlavní hrdinky, byl to zajímaví námět i postavy, ale bez pokračování tahle kniha nemá šanci. Pokud, ale autorka napíše pokračování zkusila bych jí dát ještě šanci, já dávám jen dvě šance. :(

BetyN.
09.02.2020 2 z 5

Kniha začala opravdu skvěle! Jenomže jakmile hlavní hrdinka opustila kliniku pro duševně choré, stala se z toho podprůměrná klišoidní YA fangtasy. Jsou tam sice i nějaké zajímavé prvky a je to čtivé, ale to už to nezachránilo. Pro teenagery kniha není rozhodně špatná volba, jenže problém je v tom, že najdou podobných a lepších knížek desítky.

Nuray
28.09.2019 1 z 5

Já se prostě snažím... Snažím se to dočíst, ale marně.

Není to tak, že by to bylo tak hrozné. Četla jsem spoustu příběhů "na motivy..."... Mám to ráda. A u tohoto nápad velmi pěkný. ALE.

....ale to zpracování. Jsem v půlce a nemohu dál. Přijde mi, jako by to psala tak 15iletá slečna. Bale, Bale, Bale. Ok. Ale ten styl psaní :( myšlení Snow.... Ty pasáže, jak ani neví, že má moc a pak bojuje jak kdyby byla nevim co. Spousta nevysvětleného. Nemožného...

Je mi to moc líto, ale nedám to. Mohlo to být hezké, mohlo to mít 5*. Ale zpracování se nepovedlo....

Byxy123
02.05.2019 4 z 5

Dlouho, dlouho jsem váhala, jestli dát 3 neb 4 hvězdičky. Ale začnu od začátku. Jen upozorňuji, že se objevuje pár spoilerů.
První část knížky, která se odehrává v ústavu? Naprostá pecka, líbilo se mi jak prostředí, tak postupné seznamování s ostatními pacienty. A samozřejmě otázka co se vlastně stalo mezi Snow a Baleem.
Jenže, jak se Snow dostala do Algidu, přišlo mi, že příběh začal postrádat prvotní spád. Vedlejší postavy nedostaly tolik prostoru, jaký by si podle mého zasloužily. Nevím, jestli mi víc k srdci přirostl Kai nebo Jagger, kterého jsem 3/4 knihy nemohla skoro vystát, ale na konci si moji oblibu získal. A trochu mě rozčilovala i Snow svojí touhou najít a vysvobodit Balea (snad jsem vyskloňovala správně). Na jednu stranu je to samozřejmě krásné a šlechetné, ale na tu druhou to nemusela připomínat každou druhou stránku.
Ale abych nebyla jen negativní, nápad skvělý, příběh trochu pokulhával za nápadem, ale měl i skvělé pasáže, které jsem přečetla jedním dechem. A Temperly? Krásně to zamotala, stejně jako matka Snow. Je škoda, že autorka ještě druhý díl nenapsala (tedy nenašla jsem o něm zmínku). Má však na kontě knihy z Algidu z doby, než se Snow vůbec narodila. Jestli se jich někdy dočkáme v češtině, kdo ví, ale jsem pro, aby se autorka rozhodla pokračovat. Ráda bych se dozvěděla, jak to s hrdiny vlastně dopadlo.

Helča666
23.04.2019 5 z 5

Velice pěkná a napínavá kniha...

TimetoStyle
13.03.2019 5 z 5

Tak tahle knížka je fakt boží! Příběh Snow vás zasype nejen sněhovými vločkami, ale taky touhou po pokračování. Potkáte se se Sněhotvory, Zloději a Zlodějkami, a hlavně budete doufat v to nejlepší.
Na tuto knížku jsem narazila náhodou. Jen tak jsem si prohlížela tituly, které by mě mohly zaujmout buď svou anotací a nebo obálkou. Zaujala mě obojím – na první pohled jsem se do přebalu zamilovala, protože je na ní holčina, která má pleť i oči světle modré a okolo ní jsou vločky. Po dočtení můžu říct, že snad lepší obálku nemohli vytvořit. Anotace mi taky přišla hrozně zajímavá, potřebovala jsem vědět, jak to dopadne.
Ze začátku prožíváme dlouhé dny plné nudy ve Whittakerově psychiatrickém ústavu na oddělení D, kde je Snow jako normální pacientka. Má dobré vztahy s ošetřujícími lékaři a sestrami (podle Snow bílými plášti), a tak to tam má hned příjemnější. Na zahnání dlouhých chvílí si kreslí, v čemž se opravdu zlepšuje. V jedné věci je mi Snow hodně podobná – dává jména neživým věcem. Hrozně se mi líbilo, jak pojmenovala pilulky na různé nálady jako dřímal, šmudla, štístko, kejchal, rejpal a další dva, od kterých jsem se jméno nedozvěděla (celkem jich je 7).
Sice jí dělá jedna holčina jménem Straka problémy, ale i tak se snaží zažít nějakou zábavu a vzrušení. Když pozná Balea, život se jí tak ,,trochu“ převrátí vzhůru nohama. Projde přes Strom, který je bránou do světa, kde je princezna, která má nelehký úkol. Víc vám říct nemůžu, protože bych toho vyzradila až příliš.
A co jako má být ten konec? Pro někoho je uzavřený, ale já jsem měla spoooustu otázek, které nebyly zodpovězeny. Tak např. co se stalo s vévodkyní? Když jsem zjistila, jaká ale hlavně kdo je, tak jsem si ji opravdu zamilovala, ale autorka se jí zbavila tak rychle, že jsem se nestačila divit. V jednu chvíli tu je a o pár stránek dál je fuč. Kvůli tomuhle a taky kvůli Snow a Algidu doufám, že bude pokračování.
Na závěr bych chtěla jen říct, že tuhle knížku budu doporučovat všude, kde to jenom půjde :-)

Damonka12
15.01.2019 4 z 5

Na začátku jsem se pro knihu hrozně nadchla. Přečetla jsem jí skoro hned. Přesně ten typ knihy od které se nejde odtrhnout. Malinká nespokojenost s mužskými postavami v knize. Úplně mi tam nesedli.

Štítky knihy

princezny pro mládež zima pro dospívající mládež (young adult) fantasy

Autorovy další knížky

2017  64%Ledová jako sníh
2021  75%Vrány
2022  73%Monarchové
2019  71%Mera: Proti proudu

Kniha Ledová jako sníh je v

Právě čtených4x
Přečtených203x
Čtenářské výzvě7x
Doporučených4x
Knihotéce153x
Chystám se číst237x
Chci si koupit57x
dalších seznamech5x