Léčivá moc smíchu

Léčivá moc smíchu https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/220169/mid_leciva-moc-smichu-YAl-220169.jpg 4 30 7

Úsměv ve správnou chvíli dokáže prolomit ledy v mezilidských vztazích. Často je to právě úsměv, který stojí na počátku přátelství, spolupráce nebo i manželství. Smích nejen stmeluje rodiny a pracovní týmy, ale také pronikavě ovlivňuje řadu tělesných funkcí a slouží tělu jako signál, že je možné se uvolnit. Smích je starší než řeč a je vrozený. O příznivých účincích smíchu na duševní i tělesné zdraví je přesvědčená řada lékařů v různých částech světa, někteří dokonce smích a humor systematicky používají k léčbě. Jedná se tedy o téma, jemuž stojí zato věnovat pozornost a důkladně se jím zabývat. Tato kniha je praktická, čtivá a srozumitelná. Najděte v ní mimo jiné více než 50 způsobů, jak prozářit a proteplit svůj život smíchem, i když právě nesvítí slunce a nemáte to lehké.... celý text

Přidat komentář

Manifest blech
24.04.2020 5 z 5

Báječná. Velmi se mi na ni líbí cvičení, která jsou na konci i shrnutá vcelku a doprovodné příběhy.

Danafantom
28.04.2019 4 z 5

Knížka o tom, jak se pokusit zasmát, i když vám do smíchu zrovna vůbec není.


Angie_Missfit
04.04.2019 4 z 5

Přestože kniha neobsahuje žádná objevná moudra, je napsána s lehkostí a rychle se čte. Chtě nechtě jsem se při čtení musela pořád usmívat - funguje to! :-)

Chesterton
24.03.2018

Příjemná a zábavná inspirace podaná přehlednou a vtipnou formou. V současné rychlé době tuze potřebné ;)

Lucif
13.09.2016 3 z 5

je tam pár zajímavých postřehů, něco mi připomněl a je moc fajn, že ukazuje jak je smích důležitý a tak, ale čekala jsem od toho asi trochu něco jiného...

Knihu jsem si koupila hlavně kvůli tomu názvu (něco o smíchu jsem chtěla), ale dost těžko se mi to četlo (spousta věcí, které už dávno znám nebo mi přijdou jasné a mezitím pár zajímavostí nebo naopak něco - pro mě - ne příliš vtipného, prostě nemám podobný smysl pro humor jako autor) = myslela jsem že jsem na něj moc přísná, protože se mi celkově ten autor moc nelíbí (nemyslím jen vzhledem), ale kamarádka z něho je nadšená, když ho vidí a ani tu knihu nedočetla (také se jí četla velmi těžko a neustále jí odkládala a přeskakovala různé části a pak mi ji raději vrátila.. a nebyla jediná kdo v mém okolí takto reagoval a ani nedočetl).

Autor je velmi chytrý a je skvělé, že mnoha lidem pomáhá a také je moc fajn, že několikrát v knize zdůrazňuje, jak a na co vše je smích důležitý. Jeho stránky jsou ale zajímavé = má tam několik meditací apod., díky tomu už mi není tolik nesympatický jako dříve ;)

Brozik
05.02.2012 5 z 5

Úžasná kniha a ještě lepší autor. :-) Vždy byl mým vzorem za to co dokázal a především kolika lidem pomohl. :-)

escritor
03.01.2012 3 z 5

Taková obyčejná knížka, řekl jsem si nejříve. No jo, jenže je plná laskavého humoru. Dal mi jí kamarád, když jsem nebyl zrovna nejveselejší a říkal jsem si, že ty vtipy jsou docela trapný. Po pár stránkách jsem jí ale přišel na chuť, objevil úplně jemný humor, který se dnes už nenosí a našel v ní i pár praktických rad, jak si udělat den veselejší a lepší. Doporučuju místo večerních zpráv.