Léčení vodou

Léčení vodou https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/181575/mid_leceni-vodou-eVW-181575.png 5 9 3

Praktické informace pro léčbu nemocí vodou a bylinkami, rozdělené podle druhů zdravotních obtíží. Knihu zpestřuje ilustrace metod léčby vodou a barevná ilustrace bylin.

Přidat komentář

maruna
08.11.2016 5 z 5

Proslulý bavorský přírodní léčitel a farář Sebastian Kneipp žil v letech 1821-1897
I když by se mohlo zdát, že jeho přírodní léčivé rady dnes po více než 100 letech mohou být zastaralé, nemoderní, tak je tomu právě naopak.. ,
Jeho zkušenosti využívají lázně, např.: Kneippův chodník: Procedura se skládá ze dvou malých bazénků naplněných horkou a studenou vodou. Klient střídá nožní koupel v bazéncích. V jednom bazénku je voda o teplotě asi 40 °C, ve druhém voda o teplotě asi 12 °C.
Účinek: Kneippův chodník masíruje plosky noh díky malým oblázkům na dně bazénku, prokrvuje nohy, zvyšuje odolnost organismu.
Chytrý pán, voda a bylinky opravdu léčí.

honza8366
19.02.2015 5 z 5

Výborná knížka a geniální rady:-)


PatrikDi
11.11.2013 5 z 5

Dílo vychází z dlouholetých zkušeností faráře Kneippa, který se zaměřil na uzdravení člověka pomocí vody a bylinek. Věnuje se mnoha způsobům jak bojovat proti chřipce, neštovicím, bolesti břicha, pohmožděninám, katarům, vysokému tlaku, zácpě aj. Kromě uplatněné metody částo přidává příběh člověka, který trpěl těmito obtížemi. Záleželo na něm, jestliže se přizpůsobil jeho radám anebo nedbal pokynů a tak se mu nemoc vrátila nebo zintenzivnila. Jak popisuje, chodívali za ním pacienti, kterým nepomohli mnozí lékaři. Zde musíme být trochu opatrní při chápání textu, protože se psalo 19. století. Lékařství bylo na vysoké úrovni a pomáhalo nemocným, nemůže na něj pohlížet s hledáčkem moderní medicíny. Na druhou stranu, je nejrozumnější vždy vyzkoušet přírodní postupy než polykat chemikálie ve formě tablet. Kneipp nezakazuje nemocným navštěvovat lékaře, je nutné při obtížích za ním zajít a věřit mu. Nabízí jen určitou alternativu jak se dívat na léčení. Neboť když zapřemýšlíme a v myšlenkách se vrátíme k našim předkům. Za jejich času, příchodu Slovanů, době hradišť nebo zeměpanských sídel, popř. raněnovověké aristokracie, lékařství se formovalo, na naše území přicházeli účenci ze zahraničí a zbývalo svěřit se do rukou léčitelů, bylinkářů a kdo ví jakých šarlatánů. Zemědělec nebo chalupník neměl prostředků nazbyt pro lékařskou radu a pomoc. Proto se uchýlil k ověřeným domácím postupům. Stačí se zamyslet a pochopíme, že při život vznikl z existence jednoduchých buněk, které se začaly rozmnožovat, dělit a působily navzájem na sebe. Lidský druh je jako rostlina, nebo strom, byli jsme a jsme utváření přírodními podmínkami jako jiné druhy na naší Zemi.