Layla

Layla https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/479223/bmid_layla-nmc-479223.jpg 4 111 23

Nová kniha bestsellerovej autorky Verity! Ani smrť nepremôže skutočnú lásku Keď sa Leeds stretne s Laylou, je to láska na prvý pohľad. Obaja cítia, že sú spriaznené duše a strávia spolu zvyšok života. Až do jedného osudného dňa, keď na Laylu zaútočí Leedsova bývalá priateľka a postrelí ju. Layla v nemocnici bojuje o život. Po týždňoch sa fyzicky zotaví, ale psychická trauma ju veľmi zmenila a stále má výpadky pamäti. Už to nie je tá bezstarostná a spontánna žena, do ktorej sa zamiloval. Aby vrátil ich vzťah do starých koľají a obnovil aj lásku v sebe, vezme Leeds Laylu do penziónu, kde sa prvý raz stretli a ktorý je momentálne na predaj. No len čo tam dorazia, Laylino správanie sa stáva čoraz bizarnejším. A to je len jedna z mnohých nevysvetliteľných vecí, ktoré sa v tomto opustenom dome dejú. Leeds sa ocitne pred ťažkým rozhodnutím, a ak bude nesprávne, môže mať katastrofálne následky. Príbeh plný lásky, tajomstiev, nečakaných odhalení a dejových zvratov, ktorý vás udrží v napätí až do konca.... celý text

Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: , Lindeni
Originální název:

Layla , 2020


více info...

Přidat komentář

MamaKnihomolka
26.01.2024 4 z 5

Layla je kniha, kterou jsem si chtěla už dlouho přečíst a která mi dlouho ležela v knihovně. A ač je slovensky, vůbec mi to nevadilo a užila jsem si to stejně jako, kdyby byla česky.

Během čtení jsem prožívala opravdu směs pocitů. Culila jsem se a smála. Ale byla jsem i překvapená kam se děj ubírá, protože jsem to vůbec nečekala. Taky jsem měla chvílemi pocit úzkosti a strachu, když život Layly a Leedse pohltila temnota.

Bezstarostnost Layly byla jako výbuch pozitivna a já si to moc užívala. Co na srdci, to na jazyku. I přesto, mi přišla málo vykreslená, bylo mi jí líto, ale nedokázala jsem se úplně vcítit do pocitů, které zažívala.
Leeds byl zas dost komplikovaný. Ze začátku byl fajn, postupem času se ukazovaly jeho horší stránky.
Ale autorka vymyslela skvělý příběh s velmi povedenou zápletkou. Vůbec jsem neměla tušení jakým směrem se bude děj ubírat a ze začátku mě to trochu zklamalo, ale postupem čtení jsem tomu přicházela na chuť a těšila se, jak se vše vyřeší.

Pravda, nebo lež se mi od autorky líbila víc a jsem toho názoru, že by Colleen měla zůstat u romantiky, kterou od ní tak miluju.

Youn@n
23.12.2023 5 z 5

Tuto knížku jsem neměla v plánu číst díky hodnocení. Ale každý má názor prostě jiný. Za mě nejlepší kniha od Colleen.


Kristy.Seb
17.12.2023 4 z 5

Nadpřirozené je přirozené, dosud neporozumněné.

Každý člověk na této planetě ostatním čímsi leze na nervy. A to až tak, že vztahy vypadají jako hotová muka.

Ničím si nemůžeme být jistý.

Na tuto autorku jsem se těšila. Úplně mi kniha nesedla. Dost to bylo tím, že jsem ji četla ve slovenštině.

Kristy.Seb
17.12.2023 4 z 5

Nadpřirozené je přirozené, dosud neporozumněné.

Dandy1
10.11.2023 4 z 5

Tato kniha byla jiná než obvykle. Napřed jsem se nemohla začíst, ale nakonec mě to bavilo. Příště bych raději opět něco reálného.

E.T.007
05.09.2023 3 z 5

Zápletka by aj bola zaujímavá, ibaže príbeh bol hrozne rozťahaný. Začiatok ma celkovo vôbec nechytal (sex, sex a ešte raz sex - ale určite šlo o osudovú lásku) a potom sa posunieme k bodu B (konečne!), lenže potom sa to tiahne a tiahne a ja mám dojem, že čítam dookola to isté. Keby kniha mala o takých sto strán menej, možno by sa mi páčila viac.

Books_by_Dee
08.06.2023 2 z 5

(SPOILER) IG: books_by_dee

Na úvod musím říct, že Layla je "úplně" mimo můj žánr a rozhodně bych knížku neřadila mezi romantické knihy, jak je někde zařazena, ale zároveň to není ani thriller, ani mystery, podle mě to je nezařaditelné.

Do děje jsem se hodně rychle dostala, protože jak knížka slibovala v napětí mě udržela celou knihu. Nečekejte však typickou Colleenovku - tady nikomu fandit nebudete. Tak ¾ knihy jsem si říkala OK, je to něco jiného, než obvykle čtu, ale nemohla jsem se zbavit pocitu že se mi to zdá to takové průměrné. Koncem si mě Collen zase trochu dostala na svojí stranu, ale nebudu lhát, když řeknu že tohle je moje NEJMÉNĚ oblebená CoHo kniha, co jsem četla.

Když se zastavím u hlavních postav Leedse a Layli, tak mi přišo, že jsou napsaní tak, aby si je čtenář neoblíbil. Leeds je prostě boyfriend kterého nechcete - manipulátor, sobec a přestože na konci ho máme asi litovat nebo ho chápat, tak mě prostě neskutečně vytáčel. U Layli mám zase pocit, že jí nebylo dáno dostatečně prostoru, aby jsme ji mohli poznat a tím pádem s ní soucítit. Mě vlastně na konci bylo úplně jedno jak to dopadne. Nejlepší na tom všem byla Willow. Také mě štvalo, že celou knížku vyprávěl Leeds. A upřímně tím, že jsem knihu měla jako audioknihu, tak ten kdo jí namluvil, mu taky zrovna dvakrát nepomohl.

Nechci spoilerovat, ale některé paranormální věci mě tam nedávaly absolutně smysl. Podle mě Collen prostě chtěla spojit milion žánrů, ale čeho je moc, toho moc škodí.

KaileyBlot
19.02.2023 5 z 5

Rozhodnutím přečíst si knížku od Colleen Hoover sázíte na jistotu, že vás knížka nadchne a nebudete se od ní moct odtrhnout. Ani tahle není výjimkou. Úplně mě pohltila, miluju její styl psaní! Četla jsem v angličtině a moc doporučuju!

sidonka
18.01.2023 5 z 5

Do poloviny mě ta kniha nějak nenadchla, a ještě ve slovenštině,, musela jsem so občas do čtení nutit, ale pak jeden zvrat za druhým a nemohla jsem se od knihy odtrhnout, Collen opět nezklamala

petulkapeta
02.01.2023 5 z 5

(SPOILER) "V posmrtném životě vzpomínky rychle blednou, protože nemáte tělo ani mozek, ve kterém by se mohli uchovávat. Zůstanou jen pocity, které nedokážete k ničemu přiřadit. Proto se mluví o Ztracených duší."

Miluju knihy od Colleen. Do téhle dala i trochu tajemna a napětí. Duchové a posmrtný život. Layla , Leeds a taky Willow. Posleze Sabel no celým příběh se vám ke koci rozuzlí. Zkrátka napětí a lásta tu rozhodně nechyběli. A asi bych to vyřešila stejně jako Layla.

Lexie321
18.12.2022 5 z 5

Zo začiatku som sa trocha nútila do čítania ale musím uznať potom som knihu nevedela pustiť z rúk. Zvrat som už vytušila v polovici knihy ale ani to nebralo na kvalite. Vrelo odporúčam.

kalinka99
11.12.2022 5 z 5

(SPOILER) Další skvělý příběh od Colleen! Nenapadlo by mě, že v podstatě podvádí svoji přítelkyni s duchem a zároveň je ta pravá v těle přízraku. Naštěstí vše dobře dopadlo.

knihomolka_eli
31.08.2022 5 z 5

Mňa táto knižka dostala. Nečakala som nič extra, lebo recenzie boli dosť rozpačité. Možno je fajn, že od Colleen Hoover som ešte nič nečítala, takže som nemala možnosť túto knihu porovnávať s jej inými. A som rada, že som začala práve touto.

Layla je kniha, ktorá je proste originálna, nečítala som nič s podobným námetom. V podstate ani nijako extra nevyhľadávam nejaké ducháriny alebo knihy šmrncnuté do paranormálnych javov. Ale od tejto som sa nevedela odtrhnúť. Prečítaná bola veľmi rýchlo a keď som mala pauzu v čítaní, aj tak som nad ňou stále premýšľala a chcela som vedieť, ako to bude pokračovať a ako to celé skončí.

Layla a Leeds sa do seba zaľúbia na prvý pohľad a hneď spolu plánujú celý život. Layla sa k nemu nasťahuje. Ich idylku však rozbije Leedsova bývalá, ktorá Laylu postrelí. Layla sa po tomto útoku zmenila. Už nie je taká ako bývala. Leeds prenajme penzion, v ktorom Laylu spoznal a dúfa, že práve na tom mieste sa všetko obráti k lepšiemu. Opak je však pravdou. Layla je stále zvláštnejšia a vlastne aj Leeds o svojom zdravom úsudku začína pochybovať (a to sa mu vôbec nečudujem, prekvapila ma ale tá jeho zvedavosť, pre ktorú bol schopný pátrať po tom, čo sa vlastne deje).

Potom príde veľa napätia, ťažkého rozhodovania hlavných hrdinov, miestami ma chytala zlosť na Leedsa (no dobre, naňho som sa príšerne dlho hnevala), potom na Laylu, a aj som sa pri niektorých momentoch cítila naozaj divne, dokonca som sa trochu bála.

Oceňujem hlavne svojský a originálny námet, rozuzlenie, lebo bolo také, aké som nečakala (autorka ma naťahovala, vždy keď som si myslela, že ,,ahaaa, už viem ako to je", tak mi dokázala, že neviem vôbec nič), ďalej sa mi páčil štýl písania knihy - rozhovory so záhadným mužom striedali kapitoly Leedsových spomienok a samozrejme celé to tajomno, ktorým srší tá kniha a filozofovanie o posmrtnom ,,živote".

Knižku napriek tajomnej téme považujem aj za dosť romantickú, síce to nebola typická romantika, na akú som zvyknutá ,ale páčilo sa mi, aký odkaz knižka nesie...v podstate na telesnej schránke, resp. vzhľade pri pravej a úprimnej láske len veľmi málo záleží, dôležité je vnútro-duša človeka, jeho vlastnosti a povaha.

No a určite sa chystám v krátkej dobe dobehnúť moje resty s autorkinými knižkami a teším sa na ďalšie knižné zážitky.

NikolaSkop
26.08.2022 4 z 5

Kniha vubec nebyla spatna. Lehce predvidatelna a urcite ne nejlepsi od Colleen ale rozhodne me neurazila. Bylo to proste zase neco jineho… :)

Miška935
29.07.2022 3 z 5

Začátek byl teda dost divny a nějak jsem se nemohla zacist. Pak už to bylo lepší, ale ten příběh tak uměle vytvořeny, ze se mi moc nelíbil. Ale nedokázala jsem přestat číst, ikdyz to bylo ujete a nereálné tak se mi kniha líbila

Sixtínka
18.07.2022 3 z 5

No... ja som sklamaná. Začiatok ma nudil, až som premýšľala, či vôbec čítať ďalej, či to radšej nenechať tak. Okolo strany sto to konečne začalo byť trochu zaujímavé, ale potom to opäť uviazlo vo víre stále sa opakujúcich situácií a Leedsových úvah: viem, že by som nemal, ale niečo ma núti v tom pokračovať. Najlepší bol záver - rozuzlenie bolo proste super. To ma vážne chytilo - a len preto dávam tri hviezdičky. Inak by som knihu ohodnotila len dvoma.

kristyna1301
18.06.2022 5 z 5

Na úvod bych chtěla říct, že Layla není typickou knihou, na které jsem od autorky zvyklá a také nepatří do žánru, po kterém bych běžné sáhla, ale když jsem zjistila, že této mé oblíbené autorce vyšla další kniha, byť ve slovenštině, musela jsem ji mít! (Mimochodem, té slovenštiny se nebojte! Já to miluju. ️)

V poslední době mám se čtením trošku problém, málo co mě zaujme, většina knih mi trvá přečíst mnohonásobně delší čas než dřív. Recenze absolutně nestíhám. Ani Laylu jsem nečetla nijak rychle, ale rozhodně to nepřipisuji za vinu kvalitě příběhu. Zkrátka to tak teď se čtením mám a věřím, že jindy by to pro mě byla jednohubka na dva dny. Jen toho času teď tolik není.

Co se příběhu týká, neměla jsme žádná velká očekávání, těšila jsme se na změnu žánru a potřebovala jsem si dát trošku oddych od romantických klišé, i když zároveň partnerská dějová linka je právě to, co mě baví ‍️. V tomto případě jsem naprosto spokojená, celou knihou nás provází Leeds, hlavní mužská postava, a přesto, že se celou knihou prolíná řešení jeho vztahu s Laylou, není to ta typická romantika. Za mě téma, zápletka i rozuzlení byly zpracované skvělé a nechápu, kam až sahá hranice autorčiny fantazie ️.

Není to kniha, u které by ze mě autorka vyždímala emoce do poslední slzy, vlastně jsem se skoro po celou dobu čtení nemohla rozhodnout, jak se vůči hlavním postavám cítím a jestli s jejich počínáním souhlasím nebo ne. Příběh u mě dokázal navodit jakousi záhadnou tajemnou atmosféru, a když jsem si už myslela, že vím, kam to celé směřuje, tak jsem zjistila, že mě autorka zase převezla .

I když to nebude moje nejoblíbenější kniha této autorky, tak originalita, zápletka a celkový dojem je jednoznačně pro mě důvod k hodnocení 5/5⭐.

Karin94
02.04.2022 3 z 5

Pri tejto knihe mám veľmi zmiešané pocity. Do strany 60 bola pre mňa kniha jedna veľká nuda. Potom to začalo byť zaujímavejšie, a hneď na to ste už aj vedeli, kde je pointa celej knihy. No ale poviem vám, že potom mi nebolo všetko jedno. Husiu kožu som mala snáď všade, a aj spať som chodila s dosť nepríjemným pocitom. Ale ako to už u Colleen býva, aspoň z koncom vie Colleen riadne zatočiť hlavne so samotným čitateľom u každej jej knihy, čo je v tomto veľké pozitívum. Takisto ako zbožňujem aj jej štýl písania, a celková fantázia na takéto knihy, kde začala skúšať aj iné žánre okrem romantických, a ide jej to teda bravúrne. Fakt klobúk dole pred takýmito knihami.

Lenže táto kniha aj keď nebola zlá, tak som zistila, že túto tému s nadprirodzenými vecami a pod., nie je až taká moja šálka kávy, a vôbec mi nesadla. Ale chápem autorku, chcela niečo nové vyskúšať, tak vyskúšala a ja jej to vobec neberiem. Skôr by som povedala, že ľudia, ktorí sa určitým spôsobom tejto téme zaoberajú, poprípade tomu veria, tak ich to baviť určite bude. Aj keď ja osobne týmto veciam neverím, a neviem ako autorka, či to bola iba jej fantázia, alebo si o tom niečo pred písaním knihy naštudovala, alebo aj keby to bolo celé iba výmysel (to už musí posúdiť každý zvlášť), tak aj tak mám pocit, že veľa z vás z knihy dostane veľmi zaujímavé informácie.

Čo sa týka hlavnej postavy Leedsa, tak jeho som mala chuť miestami zavraždiť. Na takého manipulatívneho klamára som už dlho nenatrafila v knihe.
Layla bola super postava, lenže po prestrelke do hlavy od bývalej priateľky Leedsa sa totálne zmení na nepoznanie (uvidíte sami), tak mi jej neskôr bolo naozaj úprimne ľúto.

Škoda, že už viac nemôžem ku knihe napísať, lebo stačilo by iba písmenkom, a veľa by som pri tejto knihe prezradila. Ďakujem za možnosť prečítať si niečo aj z takéhoto súdka a knihu určite ďalej odporúčam.

evineckY
30.03.2022 5 z 5

Tak tohle je super !
Nikdo nevíme, co je po smrti, jestli máme duši a kam směřujeme...
A co rozdvojená osobnost - jak se člověk cítí a co prožívá?
Po dočtení této knihy mám spoustu otázek a budete je mít i vy.
Doporučuji.

„Predstav si ich asi takto,“ povie. „Život v maternici je jedna sféra existencie. Ako plod si život pred maternicou nepamätáme a netušíme, či sa dá jestvovať aj mimo nej. Poznáme len maternicu. Po narodení však maternicu opustíme a vstúpime do súčasnej sféry existencie. A v nej si zase nepamätáme život v maternici a netušíme, čo nasleduje ďalej. A keď sa raz náš súčasný život skončí, ocitneme sa v celkom inej sfére, kde si možno nebudeme pamätať túto sféru existencie, tak ako si nespomíname ani na život v maternici. Sú to proste rôzne sféry bytia. A postupne sa prelínajú.

Ralemo
18.03.2022 5 z 5

(SPOILER) No tak klobouk dolů! Neskutečný příběh a doteď nechápu, jak to někoho může napadnout. Psycho- to jsem si říkala celou dobu pří čtení této knihy, mám radši románky, tak jsem se pustila do čtení tohoto příběhu, každopádně s románkem to mělo málo společného. Celou dobu jsem od příběhu odcházela a neustále se vracela. Pořád mě něco nutilo číst dál a dál a zjistit jak příběh dopadne.

Asi uprostřed knihy jsem myslela, že Leeds je nemocný blázen, držet někoho proti jeho vůli není normální, každopádně s přečtenými stránkami jsem ho pochopila. Neskutečný příběh o smrti, výměně duší, zjištění pravdy jak to v paranormálním světě funguje- jestli se to dá takto nazvat? posmrtný svět? Kdo ví, každopádně určitě to stálo za přečtení, kniha má šťastný konec, vše dopadlo jak mělo, i když cesta ke štěstí byla složitá a nebylo zaručeno, že vše dobře dopadne. Každopádně tuto knihu si budu určitě pamatovat, možná se k ní i vrátím. Každopádně MASAKR a hodnotím všemi hvězdičkami!