Psanec

Psanec https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/499509/bmid_psanec-32B-499509.jpg 4 127 22

King série

< 3. díl >

Zničená. Rozbitá. Ztracená. Thia přišla o všechno. Nemá už žádné možnosti, a tak se obrátí na motorkáře, kterého potkala jako dítě, aby jí oplatil laskavost, kterou jí před lety přísahal. Bearův nejlepší přítel je mrtvý. Jeho otec ho chce dostat do vězení. Má však na srdci důležitější věci než růžovovlasou dívku z benzinové pumpy, o které si myslel, že už ji nikdy neuvidí. Až do chvíle, kdy mu její potlučené tělo někdo hodí na práh. Dodržet slib daný Thii znamená, že Bear musí být ochoten riskovat všechno, včetně svého života... a toho, co mu zbylo ze srdce.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Ocelot
Originální název:

Lawless , 2015


více info...

Přidat komentář

Tesset
17.03.2024 4 z 5

Ani u třetího dílu se nemůžu rozhodnout, jak knížky hodnotit. Příběh se mi líbí, ale to, co se tam děje ženám, jak je oslovují a jak s nimi jednají (i King a Bear) je mi silně proti srsti. Plus to až zbytečné množství vulgarismů. Na druhou stranu je to o "white trash" takže co jiného čekat? Možná i proto je to autentické a prostě to sedí. Každopádně z toho mám rozporuplné pocity.

maluck
30.01.2024 5 z 5

Tento díl se mi líbil stejně jako ty předchozí, ve kterých jsem si Beara oblíbila. Jeho příběh je také drsný, plný nasilí i vulgarit. Po několika trýznivých událostech se z Beara stala ztracená existence. Když to nejméně čeká, vstoupí mu do života Thia, jež dokáže prolomit led v jeho chladném srdci. Autorka opět ponechala otevřený konec v tom nejzajímavějším. Ještěže mám po ruce další díl.


Terezzie
28.12.2023 5 z 5

Tak tohle bylo super počteníčko!
Třetí díl se mi velmi líbil , hrozne moc jsem se těšila na Beara a nezklamal mě . Příběh je vášnivý , má zápletku , bez obalu , surový , bez té zbytečné omáčky kolem , rovnou se šlo k věci , žádné dlouho sáhlé fráze. Dokonce mi to přišlo lépe promyšlené než první dva díly . Věkový rozdíl mi nevadil jelikož u Kinga tomu bylo zrovna tak . Těším se na Vyvrhela.

Ewe291
01.12.2023 5 z 5

Zly chlapci? Och ano sem s nimi ..... Toto bolo skvele a neprislo mi to ani slabsie tu si pre mna autorka drzi prvenstva vo vsetkych knihach ktore su prosto skvele

Leído
22.10.2023 5 z 5

Příběh o Bearovi mi přijde malinko slabší, nebo už možná jsem z Kinga na leccos zvyklá, brutalitou otrkaná. Také mi přišlo, že některé motivy, vzorce chování se opakují. Jenže tato serie se mi líbí tak moc, že to je pořád v rámci pěti hvězdiček. Zatím se mi nejvíc líbil Tyran, který první díl úžasně vygradoval. Doufám, že to bude podobné i s Vyvrhelem, který by měl vyjít začátkem prosince. Tak doufám, že to neposunou a že do Vánoc budu mít alespoň co se týká Chopa klidnější spaní.

monika0181
27.09.2023 5 z 5

Wau, já se z té autorky zblázním. Kam na ty příběhy chodí? To jsou zápletky, kde trnu , jaký bude další vývoj. Udržuje mě v napětí, že šílím z dalšího otevřeného konce. Přátelství, loajalita, nenávist, láska opět vše v koktejlu se správným poměrem. Tato série jistě patří mezi mé oblíbené. Doporučuji všem kdo mají rádi temné příběhy, kterou jsou i brutální a přesto v nich má silné místo láska. Na slovník jsme si už zvykli, tak jen upozorňuji pro citlivky, je dost vulgární.

MAU256
01.09.2023 4 z 5

"Jsem tvůj domov, zlato, jako ty můj a pokud chceš brutální upřímnost, tak ti řeknu právě teď, že i kdybys chtěla odejít, tak bych ti to nedovolil. Jsi teď moje, takže bohužel pro tebe, to není možnost", zavrčel Bear.


Další díl, který byl stejně čtivý jako předchozí dva. Tentokrát se do popředí dostávají Bear a Thia. I tento jejich příběh je brutální, krvavý, vulgární, prodchnutý sexem. Je zde odhaleno tajemství, které bohužel přišlo až po smrti. Setkáme se zde i s láskou, kterou dokázali dát Grace i Preppy, kteří zůstávají napořád...

Nuttelka
31.05.2023 5 z 5

Miluju tuto sérii! King mě uchvátil, Bear jde v jeho stopách :-) Je to temné, brutální, sprosté, bolavé, ale k**va skvělé! Doufám, že se dočkáme dalších dílů.. i když to tak trvá :-))

kristy.books
10.05.2023

Tretí diel série King som už netrpezlivo vyhliadala, pravdupovediac, už som aj pomaly strácala nádej, že sa ho dočkáme. Našťastie, moje obavy sa nenaplnili a Psanec je tu. Opäť je to temný príbeh plný násilia, vulgarizmov, nebezpečenstva, sexu, krviprelievania, motorkárov, ktorý nemusí sadnúť každému. Ja mám takéto príbehy rada, takže som spokojná (hoci, prvý diel sa mi zatiaľ páčil najviac). Bola to taká jednohubka, čítala sa mi ľahko a rýchlo, mala som ju prečítanú v priebehu pár hodín.

Thia mala len 17/18 rokov, no na svoj vek bola celkom vyspelá. Kvôli situácii v rodine bola nútená predčasne dospieť a prevziať na seba väčšinu povinností svojich rodičov. Nielen, že sa starala o rodinný podnik, ešte k tomu mala aj niekoľko ďalších brigád. Ako by toho nebolo málo, teraz jej život zasiahla ďalšia tragédia, kvôli ktorej sa ocitla v nezávideniahodnej situácii. 

Bear bol komplikovaná povaha. Navonok drsňák, ktorého nič len tak nerozhodí, vnútri citlivá duša plná jaziev. Nebolo to žiadne neviniatko, mal toho na rováši poriadne veľa (čomu sa nemožno čudovať, keďže vyrastal v takom prostredí, v akom vyrastal), občas by so ho najradšej prefackala, no zároveň bolo cítiť, že sa dosť trápi (hoci by to sám nikdy nepriznal). Vtedy som ho zasa túžila objať. Páčilo sa mi jeho kamarátstvo s Kingom, ako si za každých okolností kryli chrbát a jeden pre druhého by urobili čokoľvek. 

Som rada, že tu dostali dostatok priestoru aj hrdinovia z prvých dvoch častí a mali sme možnosť vidieť, ako sa im darí aj po určitom časovom odstupe.

Samozrejme, že autorka musela príbeh zasa ukončiť v tom najlepšom a ja nutne potrebujem pokračovanie. Dúfam, že tentokrát naň nebudeme musieť čakať tak dlho.

nina3905
08.05.2023 5 z 5

Pokračovanie série nemalo chybu. Určite siahnem aj po ďalšom príbehu.

knihomolka_jaja
20.04.2023 2 z 5

Tahle kniha mě nechala hodně na rozpacích. Jak se mi první dva díly (King, Tyran) líbily, tak tady jsem dost zklamaná.

Psanec je o vedlejší postavě z předchozích dvou dílů Bearovi. Zde je však postaven do centra dění a tím se stává společně s Thiou hlavní postavou.

Nápad je tam dobrý, ale celé je to děsně odfláknuté. Postavy jednají často účelově a zcela nelogicky. Ano, asi jsem náročná, ale čekám trochu toho rozumu i v erotice. Občas jsem narazila na hodně matoucí situace, které nedavaly smysl. Holčina mi nebyla úplně sympatická, v mnoha případech si myslím, že se mohla rozhodnout jinak, udělat něco jiného a bylo lepší než jak to udělala autorka.

Další věc je, že je to tu jedno velké klišé. Občas jsem si říkala, že to všechno už bylo v Kingovi a Tyranovi.

Opravdu se tu hraje hodně na vulgarnost, jakoby to mělo celou knihu udělat zajímavější.

Hodnotím 2 z 5 a ty má kniha za to, že o jakés takés vzrušení nebylo nouze, i když to bylo občas přitažené za vlasy (doslova :-D), v některých částech rozhovoru mezi Bearem a Thiou jsem se upřímně bavila a konec mě nečekaně překvapil - tuším, že se můžeme těšit na (anebo se obávat) pokračování.

Myslím, že kniha měla potenciál a autorka ho z nějakého důvodu nevyužila, odbyla anebo prostě jen spěchala... Nevím a je to škoda.

Tereza.Fait
22.03.2023 5 z 5

Takhle serie je jedna z mych oblíbených. Mam přečtené cele a v originale. Vyborne cteni!!

Áňa 998
01.02.2023 4 z 5

Třetí díl Kinga je tady! Na to, jak jsem byla u prvního dílu skeptická, musím uznat, že se knihy posunuly co se týká kvality dál. Jak v dějové lince, tak taky co se týká provedení ze strany Ocelotu. Začátek knihy mě trochu překvapil, protože je tu znatelný velký věkový rozdíl hrdinů. Pak ale kniha byla čtivá a já si hlavní postavy oblíbila. Možná ještě víc, než Kinga, hlavní postavu série. Jediné, co mě dostalo, tak to byl konec. Otevřený!

TerkaM
07.01.2023 4 z 5

Opět to bylo velmi čtivé, ale hrozně mi zde překážel věkový rozdíl hlavních hrdinů. Nesedělo mi to zde. Nicméně abych byla upřímná, konec mě velmi překvapil, takže jejich vztah zcela nezatracuji, třeba si je ještě oblíbím.

Andrejka91
04.01.2023 5 z 5

Dlouho očekávaný nový díl ze série jsem musela přečíst hned jak se mi dostal do ruky, protože tuhle sérii prostě žeru a je to moje srdcovka.
Líbí se mi, jak je to surové a nabité akcí jako i předchozí díly.
Nemám co vytknout, akorát že to bylo moc krátké, bylo to přečtené moc rychle a skončilo to tak napínavě, že nevím, jak to do dalšího dílu vydržím.

Annabelle
02.01.2023 5 z 5

Konečně tu máme třetí díl téhle úžasné oddechové série od T. M. Frazier, ovšem teď opustíme Kinga, který nám malinko krásně ztatínkovatěl, a jeho milovanou Ray a přečteme si Bearův příběh, který je plný bolesti, vražd, boje a nečekané lásky.

S Bearem jsme se setkali již v prvním díle, kdy se zamiloval do Ray, ovšem ta nakonec podlehla samotnému Králi. Bear si poté mnoho vytrpěl a nyní je z něho rezignovaný muž bez gangu a s vnitřními démony. Když mu ovšem cestu zkříží Thia, jeho život se změní. Bear totiž kdysi slíbil v legraci malé Thie laskavost a nyní již dospělá Thia potřebuje tuto laskavost využít.

Příběh třetí knihy se mi skutečně líbil. Zápletka byla drsná, neotřelá a samozřejmě nechyběly zajímavé a nečekané zvraty. Co se týče postav, tak Thia nebyla ta klasická dívka v nouzi a Bear nebyl typický chrabrý zachránce. Oba si nesli svá traumata a trvalo dlouho, než si k sobě našli tu správnou cestu, která byla skutečně trnitá a plná bolesti a nakonec i vykoupení. Oceňuji také, že autorka tu zbytečně neplýtvala erotickými scénami a více se soustředila na psychologii postav.

_Brunetka_
27.12.2022 3 z 5

Pro upřesnění, hodnotím 3,5*.

Do téhle knížky jsem šla s mírnými obavami, ale dočítala ji opravdu mile překvapená. Autorka zvolila čtivý, jednoduchý a úderný styl psaní, díky kterému mi stránky doslova mizely pod rukama. Příběh mě bavil přesto, že byl pro mě takovým výstupem z komfortní zóny, protože jsem se do ničeho podobného dřív nepustila. Nenašla jsem žádná hluchá místa. Námět se mi líbil. K hlavním postavám nemám žádné výtky, byly fajn a hezky charakterově prokreslené. Počítám s tím, že dalšími díly bych si k nim mohla vybudovat vztah ještě větší. Romantická linka byla sice taková uspěchanější, ale v kontextu celého příběhu se nad tím dají přimhouřit oči a nějaký smysl to přece jen dávalo. Nechyběly tu ani vtipné scény a sarkastické průpovídky našich hrdinů. Knihou proudily emoce. Za takové menší mínus beru to, že už mě občas mírně štvaly slova jako „kozy“ a „číča“, ale beru to tak, že k tomuhle prostředí to patří. Konec mě opravdu šokoval. Podtrženo, sečteno, tento příběh vám můžu doporučit, pokud se chcete u knihy dobře bavit, ale zároveň si z toho nepotřebujete sednout vyloženě na zadek. Já se do dalších dílů určitě pustit chci.

TheMelorry
15.12.2022 3 z 5

Opět velmi čtivý a návykový díl, tentokrát s novými hlavními postavami. Stejně jako předchozí díly, ani tenhle jsem nemohla odložit. Oproti Kingovi mi ale Bear nebyl tak sympatický a celkově byl příběh na můj vkus (i v rámci tohoto žánru) poměrně rychlý... Na druhou stranu autorka umí psát a čtenáře udržet u knihy.
Jak už bylo zmíněno níže, zase tak otevřený konec? Kdo má to čekání vydržet.
(3,5)

Myška43
14.12.2022 5 z 5

Kdo četl Kinga a knihy se mu líbily, tak bude spokojen. Autorka si stále drží svůj styl. A ano, má to opět otevřený konec, tak být vámi bych počkala, protože to je prudce návykové. Mně se podařilo sehnat i další díl, takže já je loni přečetla naráz.
Za mě skvělá a originální autorka. Doufám, že se dočkáme více překladů jejích knih.

Raislin
14.12.2022 5 z 5

Stejně jako oba předchozí díly i tento byl neuvěřitelně čtivý. Prostředí opět drsné, ale to člověk čeká. A opět otevřený konec. Ach jo. Těším se na další díl. Takže dle mého názoru rozhodně stojí za přečtení.

Štítky knihy

motorkáři

Autorovy další knížky

T. M. Frazier
americká, 1981
2018  84%King
2020  87%Tyran
2022  89%Psanec
2023  93%Vyvrhel

Kniha Psanec je v

Právě čtených1x
Přečtených157x
Čtenářské výzvě4x
Doporučených5x
Knihotéce138x
Chystám se číst113x
Chci si koupit45x