Lavička

Lavička https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/466375/bmid_lavicka-Wqe-466375.png 4 65 23

Začína sa to na konci. Začína sa to na lavičke na kopci, kde sedí žena a čaká na muža. Pred desiatimi rokmi uzavreli dohodu, že na tej lavičke v ten deň buď ukončia svoj ľúbostný príbeh, ktorý sa ťahá tri desaťročia, alebo ho opäť začnú. Nikdy sa nemali stretnúť. Nikdy sa nemali zamilovať. No stalo sa, až kým ich na dlhý čas nerozdelila séria lží a nešťastných náhod. Dokážu Cat a Sam napraviť svoje chyby, odpustiť si klamstvá, vymazať roky medzitým? Naozaj sa dá znovu nájsť niečo dávno stratené?... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Fortuna Libri (SK)
Originální název:

The Bench , 2020


více info...

Přidat komentář

Joyce24
13.08.2023 5 z 5

Moc pěkný příběh na jehož začátku dojde k osudovému setkání Cat a Sama a je to láska na první pohled, ta jediná a opravdová, na celý život. Ale budou moci prožít svůj život společně nebo půjdou každý sám svou cestou? Život je nevyzpytatelný.

kusma
28.02.2023 5 z 5

Tak toto se mi hodně líbilo. Po nějaké době jsem si koupila knížku, o níž jsem nic nevěděla, tedy jaké má hodnocení, co o ní kdo píše/říká. Prostě se mi líbila obálka, hezky se mi držela, oslovila mě. A čtení jsem si moc užila, hezky napsané, hlavním hrdinům jsem fandila. Romantika jak má být. Doporučuji.


Arwen329
26.02.2023 2 z 5

Tohle byla úmorná kniha. Od začátku jsem se nemohla vůbec začíst, zdlouhavý děj co je téměř stále dokola. U některých stránek jsem už i přeskakovala protože to bylo o ničem. Nemám ráda nedočtené knihy takže jsem nakonec dočetla ale opravdu se mi to hrozně táhlo. Mě teda příběh vůbec neoslovil. Za mě nic moc.

SSTknihy
31.07.2022 4 z 5

Romantický příběh, který nepředstírá, že je něco jiného. Je tu láska, co hory a věky přenáší, jsou tu nečekané zásahy osudu, zápletky, hádky, zklamání a smutky. Jsou tu shledání, rozchody i hledání sebe sama. A závěr přesně takový, jaký si u romantického příběhu přeju. U téhle knihy vám čas uběhne poklidně jako zatřepotání motýlích křídel v letním odpoledni.

KatukaM
07.07.2022 5 z 5

Konec trochu pohádkový, ale jinak moc pěkné čtení o pravé lásce. Příběh je trochu smutný, dva jedinci by spolu mohli prožít celý život, ale místo toho jim to životní situace nedovolí a navzájem se míjejí. Přesto je to knížka úsměvná. Líbí se mi, že to není dokonalé. Spíš něco, co by se mohlo stát v našich životech :-)

Kenan
17.04.2022 3 z 5

Osudové setkání Sama a Cat v USA, kam se Sam dostává jako turista. Láska na první pohled a po třech týdnech dlouhé odloučení. Příběh je podáván z pohledu obou hlavních hrdinů, což bylo fajn. Prvních 100 stran mně nechytlo vůbec a bavit mně to začalo vlastně až se Sam vrací zpět do Londýna. Mám ráda romantické příběhy s nějakou přidanou hodnotou a tohle byla spíš jen romantika. Ale neříkám, že mi slza dojetí také neukápla :). Každopádně si začnu víc všímat osamělých laviček.

Aneleh
28.03.2022 5 z 5

Skvělá romantická kniha, ale nejen to. Má svoji hloubku a něco v člověku zanechá. Už jsem to zde četla v jednom komentáři a musím to zopakovat: až budu někde míjet ty osamocené lavičky v přírodě, zcela jistě si na tenhle příběh vzpomenu. Bylo to tak napínavé, že jsem musela číst do noci, jen abych se už dozvěděla konec - a stálo to za to! Všem milovníkům romantiky, napětí a osudových setkání vřele doporučuji!

rebciatko
21.02.2022 3 z 5

pekná a príjemná kniha plná lásky a obety, len ten koniec bol už na mňa až zbytočne moc naťahovaný...

Toňula
12.02.2022 4 z 5

Milá kniha o lásce a míjení se dvou lidí, kteří chtějí spolu. Tematicky trochu připomíná příběh z knih Nicholas Sparkse, takže za mě velká spokojenost i čtenářský zážitek.

Josh
07.02.2022 5 z 5

Tuhle knihu vezmete a „musíte“ dočíst až do konce, abyste se až z kompletního pohledu rozhodli, zda je více „červená“, „nereálná“ nebo v ní lze vidět i váš život. Ne doslova, ale je tam dost situací, myšlenek, rozhodnutí, které každý z nás někdy udělal. Nebo - často bohužel - někdo jiný udělal, a dopad nemusí být malý…. Je zde láska i nenávist, štěstí i vztek, odvaha i bezmoc, sny i tvrdá realita. Přesto, myslím, se po poslední straně neubráníte pocitu „bylo to doopravdy?“

MíšaS.
06.01.2022 2 z 5

Nic co bych už nečetla někde jinde nebo neviděla ve filmu/seriálu. Škoda, mělo to potenciál...

Danago
23.10.2021 2 z 5

Ach jo, toto určitě nebyla knížka pro mě. Naprosto předvídatelné, bez nějakého zvratu nebo trochy napětí. Boužel u mě to nevyvolalo ani žádné emoce. S láskou Rosie nebyl ani film pro mě. Ne toto já opravdu nemůžu číst. Dočetla jsem to , pořád jsem čekala něco... Ono by se tam i něco našlo, ale to bylo zmíněno jen jako dokreslení děje. Sladké, červené, nudné.
Poselství laviček, které nám autorka přináší, já v ČR asi pochopit nedokážu už vůbec.
Za mě opravdu ne.
Dvě hvězdičky za ty drobné dějové zvraty, které aspoň trošilinku dodali knížce šťávu.

happy19
20.10.2021 5 z 5

V nenápadnosti je taková síla!
To je přesně tento případ!
A pak nemáte asi slova...
Čtivé,neokoukané,věčné,osudové...

„Jen silný donutí osud. Slabého donutí osud sám.“

AlcaLou
09.10.2021 3 z 5

Kniha mne zaujala překrásnou obálkou a anotací, která slibovala trochu něco jiného mezi romantickými příběhy. A asi jsem od ní měla moc velké očekávání a nedostavil se ten pocit, že se mi zavrtá do srdce. Příběh měl potenciál, který nebyl dle mého úplně využitý. Byly pasáže, které jsem hltala a pasáže, u kterých jsem se trochu nudila. Samovi jsem stylem života úplne nějak neholdovala a co mě nejvíc mrzelo - měla jsem z knihy pocit, jako by se celá odehrávala v současnosti. Škoda, že si autorka nevyhrála s vykreslením doby, ve které se děj zrovna odehrával.
Ale i tak to bylo moc hezké čtení a knihu mohu doporučit.

KatkaHutyrová
25.09.2021 5 z 5

Kniha s nádhernou obálkou a ještě krásnějším příběhem.
Kniha o tom, že skutečnou lásku můžeme v životě potkat jen jednou. Ne vždy s ní ale můžeme být. Ne vždy si ji můžeme užít.

LAVIČKA pohladí po duši. Je to nevšední příběh o síle osudu, o lásce a o životě jako takovém. Knížka, která Vám rozlomí srdce a donutí Vás přemýšlet o tom, jestli a jak moc můžeme dění ve svém životě ovlivnit.

Čtivé a napsané neuvěřitelně krásně. Každá věta je jako pohlazení.

Šánka
28.08.2021 4 z 5

Krásná love story. Cat a Sam se poprvé potkali před 20 lety u jedné lavičky a věřte, že z toho byla láska na první pohled. A já jsem od prvních stránek věděla, že by se mi ten jejich příběh mohl líbit, taky že jo!
Příběh je vyprávěný zpětně z obou pohledů, od seznámení, poté co se jejich cesty rozchází, několikrát minou, opět spojí a rozejdou. Osud jim to rozhodně lehké nepřipravil a docela jim nepřál. V závěru si s námi autorka pěkně pohrála, až mi zatrnulo, ale ten epilog byl senzační.
Kdysi jsem od autorky četla Dvojčata, také se mi kniha líbila, ale tento příběh víc.

Prateri
20.06.2021 5 z 5

Žasla jsem nad tou láskou na první pohled. Zasáhla navždy srdce a navždy zůstala v mysli Cat i Sama. Jen ten život stále vytvářel nové překážky a oddaloval je od sebe. Láska zůstávala a čekala . . .
Skvělá četba.

bookcase
18.06.2021 5 z 5

Krásný příběh ve stylu knížky Kde končí duha (S láskou Rosie). Čekání na lásku a správný okamžik může být někdy hodně dlouhé.

ladyka
27.05.2021 4 z 5

Nenáročná oddychovka,kterou jsem si potřebovala trochu vyčistit hlavu. Svůj účel splnila. Četla se lehce,jen nečekejte žádnou velkou love story,spíše jde o komorní příběh o spřízněných duších a vzájemném hledání,resp. čekání na tu správnou chvíli.

cornetka
16.05.2021 5 z 5

Hezký příběh o tom, že láska může být věčná.

Štítky knihy

milostné romány romantika

Autorovy další knížky

Saskia Sarginson
anglická, 1961
2014  65%Dvojčata
2021  84%Lavička
2022  82%Jednoho dne v Londýně

Kniha Lavička je v

Přečtených87x
Čtenářské výzvě12x
Doporučených7x
Knihotéce120x
Chystám se číst114x
Chci si koupit22x
dalších seznamech3x