Uteč, dokud můžeš

Uteč, dokud můžeš https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/509919/bmid_utec-dokud-muzes-wUH-509919.png 4 295 110

Laurel Snowová série

1. díl >

Geniální agentka FBI Laurel Snowová si od návštěvy rodného města slibuje klidnou dovolenou. Nález lidských ostatků na úpatí hory ale mění situaci a ona se vydává spolu s rangerem Huckem Riversem po stopách brutálního sériového vraha. Zatímco seznam podezřelých a obětí stále roste, Laurel si uvědomuje, že tento případ ji možná změní navždy.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi , Thrillery

Vydáno: ekniha , Metafora
Originální název:

You Can Run


více info...

Přidat komentář

Littlemonday
dnes 4 z 5

Začátek série s Laurel Snowovou nám představí geniální agentku FBI. Ta si jede odpočinout na svátky od práce, ale v jejím rodném městě řádí sériový vrah.
Místo klidné dovolené tak začne pátrat společně s rangerem Huckem Riversem, horským urostlým samotářem.

Podezřelých je velká spousta, vodítek málo a ženy dál mizí a mrtvoly přibývají.

Musím říct, že na detektivku je toho v knize o mrtvolách a vyšetřování vlastně celkem málo. Pokud si vždycky říkáte, že byste chtěli větší prostor pro osobní linky vyšetřovatelů, tady ho rozhodně dostanete. Místy zabrousíte spíš do žánru románu a červené knihovny, dozvíte se o mnoha postavách tajemství, přijde pár zvratů a překvapení.

Věřím, že milovníkům krimi může být příběh proti srsti, objevuje se spousta nonsensů, některé situace jsou nejen neuvěřitelné, ale vyloženě nereálné, občas jsem si i já říkala: “Cožeee? Proč? Co děláš?!
Ale když člověk přestane srovnávat s Chrisem Carterem a prostě jen čte, krásně to utíká a hlava u toho odpočine.

Oceňuji dělení do kratších kapitol, opravdu se kniha četla sama.

4/5

Budu moc ráda, když mě budete pro další recenze sledovat na IG: little.monday a FB: LittleMonday - Rádi čteme

ZuzanaZ83
15.04.2024 5 z 5

Tohle mě extra bavilo. Moc dobře vystavěný příběh extrémně chytré agentky FBI, která jede vyšetřovat vraždy v rodném městě.

Za mě tohle není moc thriller, spíš kniha o vztazích na pozadí detektivní práce. A za mě to fakt fungovalo.


Madelisi
15.04.2024 3 z 5

(SPOILER) Čtivý thriller. Ovšem nedokážu se ubránit pocitu, že je plná klišé. Ne jenom jedna, ale hned dvě extrémně inteligentní osoby, co šly na vysokou o deset let dřív.
Neusazená agentka FBI a místní sexy duševně rozháraný příslušník místní policie.
Vražd se tu během chvíle událo tuze moc. Nedošlo mi, jak ba padoucha přišla. Tomu to zase vše prošlo až moc snadno.
Spousta nevysloveného a nedovysvětleného.

simona g.
24.03.2024 5 z 5

Ale jooo, dobře se to četlo. Děj letěl, frčel, gradoval a přiznám se, že i když mě osoba vraha moc nepřekvapila, knize to "na kráse" nic nevzalo :). Furt takňák přemýšlím, zda dát 4 hvězdy nebo 5, protože na mě bylo místy v knize moc "růžovo", ale jako zase fakt se to četlo fajn a rozhodně si utíkám půjčit druhý díl... takže dávám 5 hvězd, nakonec :).

Doubravka1975
04.03.2024 4 z 5

Zvláštní agentka Laurel Snowová se vrací do rodného města, aby vypátrala sériového vraha. K Laurel se připojuje místní ranger Huck Rivers s Aeneasem a tak pátrání se spoustou romantiky může začít. Mrtvých je fakt požehnaně a té romantiky bych taky ubrala a víc se zaměřila na vyšetřování. Huck s Aeneasem super dvojka. Na Laurel si člověk musí postupně zvyknout. A Abigail ! Postava s vykřičníkem, jako když se jí nad hlavou vznáší ta výstražná dopravní značka s vykřičníkem:):) Pozor! Nebezpečí! Myslím, že v druhém díle dostane prostor se projevit ....
Druhý díl připraven, tak jdu hned na to :)

masul
06.02.2024 5 z 5

Ano prosím! Skvělá detektivka. Děj postupně graduje a nabírá na obrátkách. Milostná zápletka je příjemné nadlehčení v temné zimní atmosféře. Nemohu se dočkat, až se vrhnu na druhý díl!

milanříský
29.12.2023 2 z 5

Brutální sériový vrah, geniální agentka FBI, samotářský ranger a prostředí hor a lesů. Pro thriller ideální sestava. Jenže autorkou je spisovatelka romantických příběhů a tak hlavní vyšetřovatelka řeší častěji motýlky v břiše, než poházené mrtvoly. Variaci na Wind River tady rozhodně nečekejte.

Vyšetřování tady úplně prioritu nemá, svědkyně klidně vypráví situaci dvakrát úplně jinak, ale nikoho to zásadně nevzrušuje, protože zásadnější informací je, s kým půjde tajuplný ranger na rande. To vážně není možné psát o vztahu dvou lidí bez pubertálních dvojsmyslů a dialogů, kdy protáčíte oči? Tahle prostoduchá romantika, prolezlá celou knihou, je jako mor, ovšem ani bez ní by první díl série s agentkou Laurel Snow nebyl thrillerovou extratřídou. Má však několik napínavých chvil a akčních scén, v tomhle ohledu je rozhodně nadprůměrným čtením.

Nabízí se srovnání se sérií autorky Dany Stabenow s vyšetřovatelkou Kate Shugakovou, která pracuje s podobnými prvky - odlehlou komunitou, svéráznými postavami a psím společníkem. Ale když si to tam dva lidé rozdají, nemáte potřebu se smát.

raty
11.12.2023 5 z 5

Knihu jsem si vybrala kvůli zmínkám o podobnosti se stylem mojí oblíbené Sandry Brown zde v komentářích.
Jedná se o podobný mix žánrů - krimi a romantika (i když tolik obětí u paní Sandry asi nenajdete). Nebudu hodnotit uvěřitelnost zápletky ani věrohodnost postupů FBI a ostatních policejních složek. To u mě vyvolávalo často spíš úsměv. Jinak, hlavní postavy velmi sympatické, atraktivní horské prostředí, čtivý styl, napětí. Pro mě skvělá oddechovka a další díl si nenechám ujít.

Hella
13.11.2023 2 z 5

(SPOILER) Vědět, že velkou částí knihy bude stupidní upejpání ve smyslu chci ho/nechci ho; přitahuje mě/ale ne; byla to jednorázovka a už se to nebude opakovat; je pěknej - je moc pěknej.... atd., tak si knihu namouduši nepůjčím.

ctenarkaEva
09.11.2023 4 z 5

Knihu bych neoznačila jako thriller, ale spíše jako detektivku, ve které nechybí romantická linka - podobně jako v knihách Sandry Brown. Agentka Laurel je hodně zvláštní postava, ale líbí se mi, a hodně sympatický je Huck a jeho pes. Kniha se četla dobře, děj odsýpal, pachatele jsem neuhodla. Určitě si přečtu i druhý díl.

chrudas
02.11.2023 5 z 5

Mně se kniha moc líbila a určitě bych nesrovnávala s knihami od R. Bryndzy, apod., je to dle mého úplně jiný styl psaní. Přijde mi sympatické spojení detektivního žánru s "romantikou". Zase trošku něco jiného, co se dobře čte.

Maky806
25.10.2023 5 z 5

Super čtení. Čtivé od první do poslední stránky, tak to má být!

Kudík
23.10.2023 5 z 5

Thrillerem bych tuto knihu zrovna neoznačila (možná jen počtem zavražděných žen), označení detektivní román sedí již lépe. Agentka FBI Laurel Snowová byla neuvěřitelná, a to v dobrém slova smyslu. Přímočará, přátelská (aniž si to uvědomovala), se zajímavou rodinou, např. strýc Carl hrobník, matka Deidre bylinkářka, která mi jako jedna z mála postav hodně napověděla svým panickým atakem a vzpomínkami při něm. Koníček, který Lauren pomáhal soustředit se byl ještě zajímavější, než že studovala vysokou školu od 11let. Autorka skrz postavy zdárně mlžila, sem tam něco naznačila, ale vzápětí zase ubrala nebo nastrčila jiného podezřelého, takže člověk sbíral střípky a chabé stopy. Kdo mi nevýslovně lezl na nervy byla Abigail, a proto jsem i na základě posledních slov "pachatele" zvědavá, jak to s ní bude dál a na co Lauren s pomocí bručivého Hucka, chlupatého Aenease, skvělé Kate (+3V) a Waltera, protože věřím že zůstanou tým, přijdou. 4,5*.

astra3
13.10.2023 5 z 5

Taková oddychová detektivka. Pěkné, čtivé. Už se těším na další. Doufám, že počet mrtvých klesne pod 10.

konicekbily
06.10.2023 4 z 5

Úvodní díl řady od pro mne nové americké autorky přinesl zhruba to, co jsem očekával. Seznámení se s celou škálou postav - budoucího okolí hlavní hrdinky, spoustu dialogů víceméně k seznámení se s hrdiny příběhu a možná i celé řady a nepříliš složitou zápletku - čtenář nemá moc šancí něco odhalovat či předvídat, hodně romantiky pro ženy - a na závěr napínavý scénář - moc není k uvěření. Ale celkově dobrý dojem z oddychové knihy.

Majulle
30.09.2023 2 z 5

Já jsem bohužel trošku zklamaná. Čekala jsem od knihy více. Kniha nenadchne, ale ani neurazí.

JessieEx
25.09.2023 4 z 5

Taková trošku slabší Sandra Brown aneb detektivka s romantickou zápletkou. A to já můžu, to mám ráda :)

Jo, detektivní linka byla slabší, taková naivní a místy fakt nelogická, ale já potřebovala hlavně vypnout a užít si to, nemyslet u toho. A to se podařilo.

Hlavně druhá půlka byla velice čtivá a té romantiky tam bylo tak akorát, takže jsem spokojená :)

katka.oo
23.09.2023 4 z 5

Ze začátku jsem byla nadšená a říkám si to bude na plných 5*, ale později kdy vyšetřování trochu vázlo a spíše se řešily vztahy, jsem hvězdičku ubrala, ale jinak dobré čtení, postavy Laurel i Hucka sympatické a další díl si určitě nenechám ujít.

WaN635
20.09.2023 5 z 5

Takže další série, ach jo ... a nejhorší na tom je, že mi hlavní hrdinové byli fakt sympatičtí. Příběh, tentokráte z hor, mi fakt sedl. Také chápu, proč někomu úplně pod nos nepůjde, ale mně romantické linky, různé formy oťukávání v knihách nevadí.
Těším se, až se vrhnu na pokračování příběhu.

hanap
20.09.2023 3 z 5

Hmm, nevím co napsat, thrillery mám ráda, ale tenhle se mě zdál hodně "přitažený za uši ", Pochválím čtivou formu knihy. Přečtete si ji uvidíte.