Pensylvánský upír

Pensylvánský upír https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/129067/pensylvansky-upir-129067.jpg 3 56 15

Laura Caxtonová série

1. díl >

Šerif Spojených Států James Arkeley – nejuznávanější odborník na upíry v celé zemi – naučil policejní vyšetřovatelku a lovkyni upírů Lauru Caxtonovou všechno, co by měla o upírech vědět. Po krvavém střetu a přepadení Gettysburgu armádou upírů, Arkeley obětuje svůj vlastní život, aby zachránil všechny ostatní. Až na to, že on sám ve skutečnosti nezemřel... Arkeley přijal prokletí a sám se stal upírem. A co hůř, stal se dokonce tím nejnebezpečnějším upírem všech dob – zná totiž dobře všechny policejní taktiky mnohem lépe než všichni ostatní. Caxtonová má teď za úkol zneškodnit ho. Jenomže Arkeley zná i její taktiky; koneckonců to byl on sám, kdo Lauru vyškolil. Caxtonová musí zlikvidovat Arkeleyho ještě předtím, než se mu podaří vystopovat svou rodinu a vyvraždit ji, jednoho po druhém. Je tu však důležitější úkol – musí Arkeleymu zabránit v tom, aby se stal pro všechny ještě nebezpečnější nestvůrou – Upírem Nula. ... celý text

Literatura světová Horory Fantasy
Vydáno: , Naše vojsko
Originální název:

13 Bullets , 2007


více info...

Přidat komentář

Filatov
04.11.2020 4 z 5

Riskl jsem a pořídil jsem si domů celou sérii s tím, že budu doufat, že se nebudu mýlit. Naštěstí se zdá, že jsem se trefil dobře. První kniha ze série je dobrá, čte se jednoduše. Jde o dobrou hororovou akční oddechovku, kterých jsem na podobná témata monster už několik přečetl. Závěr dle předpokladu otevřený, aby mohl děj dále pokračovat. Doufám, že v dalších dílech bude pokračovat osud upíra Malvernové, jinak by mě autor zklamal, když už jí dal prostor přežít...zatím? Kdoví...A Caxtonová? Padla to tohoto boje s upíry ani nevěděla jak a její osud mi tedy není lhostejný. Jsem absolutně na její straně.

ellypusik
19.12.2018 1 z 5

Kniha mne nezaujala. Žádné velké napětí ani překvapení.


nemer
20.08.2017 3 z 5

Četla jsem před delší dobou jako oddechovku a "uspávanku", z děje si už skoro nic nepamatuji, ale kniha se četla dobře. Zkrátka lehčí žánr a v rámci žánru zřejmě nezklame. Pojetí upírů připomene horor 30 dní dlouhá noc.

pipetka5566
12.02.2017 5 z 5

Na první díl sem narazila v knihkupectví uplně náhodou a zalíbil se mi na tolik, že jsem musela mít i další díly :-) Podle mě sympatičtější pojetí upíří tématiky. Žádnej med kolem huby,prostě chladnokrevní zabijáci,jak si je představuju já:-) Za mě super!

Hoshi
22.12.2016 4 z 5

Moje představy o upírech byly touto knihou přehodnoceny. Do prvních stránek jsem se nemohla pořádně začít, ale pak už to šlo samo. Příběh mě bavil od začátku a v celku rychle se četl.

Devil-Ivet
30.07.2016 4 z 5

Ke knize jsem se dostala náhodou. A popravdě jsem nevěděla, co si o ní mám myslet. Ale pak jsem se začetla tak rychle, že jsem ji slupla během chvíle. Skvěle napsané, skvělý nápad. Je to něco jiného, než Stmívání nebo Upíří deníky. Žádní roztomilí upíři, kteří by vás samou láskou sežrali. Tady je napětí, boj, krev, násilí… Prostě vše, co v knize o upírech očekávám.

alisie
08.04.2016 4 z 5

Kniha u které se mi dokázal zvednout tep tak, že jsem ho cítila. Občas bych děj mírně zjednodušila, ale nakonec proč ne. A hlavně nečíst poděkování na konci knihy dříve než, je kniha dočtena. "A skřítek sežral upíra." Cože?! Vážně takhle blbost projde? Naštěstí je závěr mnohem více trefný...

FilMo
15.02.2016 3 z 5

Nič zlé ale ani nič úžasné. Autorovi uznávam to, že z upírov znova spravil monštrá, nie teplých trblietavých chlapčekov s nalakovanými účesmi. Videl som tam podobnosť s upírmi z komiksu/filmu "30 days of night", hlavne čo sa vzhľadu a krvilačnosti týka. Inak by som skôr povedal, že ide o taký "vampírsky pulp" pre všetkých, ktorí majú radi hektolitre krvi a iných nechutností a akciu. Uprednostňujem ale príbehovo zaujímavejšie historky o upíroch, kde sa človek zžije aj so samotnými krvoholikmi. 3*

minimonisek
28.01.2016 4 z 5

Super kniha, s trochu jiným podáním upírské tématiky, která mě bavila od začátku až do konce. Těším se na další díl.

MonciLegindi
14.08.2015 5 z 5

Jakmile jsem z téhle knihy přečetla první 3 stránky, hned jsem věděla, že si ji přečtu do konce. Během čtení jsem byla v neustálém napětí a nemohla jsem přestat.
Bez ohledu na některé pravopisné chyby v textu, které moc nehodnotím, se spíše zajímám o to, jak je kniha napsaná a jaký měl autor nápad, což hodnotím velice kladně.

Knihu bych doporučila těm, kteří mají rádi upíry, ale v jiném stylu (nemají jen dva špičaté zuby, ale celou pusu ostrých zubů "jako žralok", své oběti nevysají jen krev, ale v některých případech skoro celou sežerou atd...)

Zelený_Drak
18.07.2015 1 z 5

Tak tohle mě tedy neoslovilo. Možná by se mi to víc líbilo jako seriál. Navzdory poměrně slušně zpracovaným postavám mě kniha v prvních dvou třetinách nijak nenutila k dalšímu čtení ("akční nuda"). poslední třetina byla o něco lepší. Myslím, že překladatel tady pokazil vše, co se ještě pokazit dalo (originál by mě ale asi neoslovil o nic víc). Něco málo jsem si poznamenala, aby mě náhodou někdy nenapadlo číst to v češtině znovu:

postískat, vystřený, zrobené... to mi zní jako počeštěná slovenština
"Nepatrně zmírnila tlak na plynovém pedálu, ale ne natolik, aby si nemyslel, že je může dostihnout." (Co si teda myslel nebo nemyslel?)
na jednom místě "state" přeloženo jako "stát" nebo "stav" tam, kde měl být ten druhý význam
"Toto znamení bylo klasnaté a téměř nenávistné, až se jí odnechtělo zajít dovnitř." (Takže se jí na základě téměř nenávistného znamení začalo chtít jít dovnitř?)

"Mají zbraně?" zeptala se celá zkoprnělá.
"Nejspíš ně," řekl Arkeley. "Nemají takovou koordinaci, aby mohli střílet. Ozbrojeni ale být mohou. Nikdy jsem neviděl někoho z těch bastardů, aby neměl aspoň nůž." (No jasně, nože přece nejsou zbraně. Autor asi napsal "guns" a překladateli vypadlo slovo "střelné".)

"Chňapal po ramenech Arkeleyho rukama..."
"Byla dobrá v nohách a asi o čtvrt metru menší než..." (Byla dobrá v nohách?)
doktor indiánského původu o pár stran později začne mluvit hindsky

Drobnosti jako zopovězení (zodpovězení), roce (ruce), chybějící čárky, popletení rodů ani nepočítám.

Betnka81
01.10.2014 4 z 5

Kniha se mi líbila , ale četla jsem i lepší a na můj vkus mi přišla až trochu moc drastická , ale jinak dobrý :D

senseifails
20.07.2014 5 z 5

I když lesbičky žeru,tak vzhledem k sestupné kvalitě následujících dílů žádám prequel s krutopřísným Arkeleym a filmovou adaptaci s Malcolmem Mcdowellem.

PetikH2O
04.11.2013 3 z 5

Vcelku kniha ujde - moje prvotina v oblasti upírů. Pro mne to byla taková oddechovka na dovolené. Každopádně nelituji, že jsem ji četla.

faoleha
30.06.2012 3 z 5

Zajímavá kniha, autor má takový ten typický "americký" styl :-), tzn. odbornou terminologii, což se týká především policie a tak podobně; příznivcům Kinga a dalších autorů románů pro starší čtenáře by se mohla zamlouvat. Mysteriózno je tam dobře zasazeno, i když se možná nad některými scénami čtenářům bude zvedat žaludek. No, snad bych ještě podotkla, že nedoporučuji číst po tmě, zvlášť když se zrovna hovoří o obsahu upířích rakví. :-D Hodnotím vcelku kladně.

Štítky knihy

upíři

Autorovy další knížky

David Wellington
americká, 1971
2010  72%Upír nula
2012  69%Pensylvánský upír
2013  76%23 hodin
2012  67%99 rakví
2014  83%32 špičáků - Konečné zúčtování

Kniha Pensylvánský upír je v

Právě čtených4x
Přečtených82x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených3x
Knihotéce117x
Chystám se číst39x
Chci si koupit4x
dalších seznamech4x