Lásky Boženy Němcové

Lásky Boženy Němcové https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/243751/bmid_lasky-bozeny-nemcove-243751.jpg 4 17 4

U příležitosti 195 let od narození jedné z největších českých spisovatelek vzniká jedinečná kniha, která poodhaluje roušku tajemství jejího výjimečného života. Božena Němcová byla totiž víc než kýmkoliv jiným především ženou. Jací muži prošli jejím životem a koho skutečně milovala? Její třinácté komnaty otevírá autorka prostřednictvím životních příběhů nevšedních osobností – V. B. Nebeského, H. Jurenky, J. Helceleta a V. D. Lambla. Každého z nich milovala, mnohdy nekriticky a bezhlavě, ale milovali také oni ji? Nebo za jejich náklonností stála už od počátku vypočítavost?... celý text

Přidat komentář

JointlieKat94
21.07.2022 4 z 5

Zajímavé. Pro mne zde byla spousta nových informací!

Chvílemi jsem se trošku ztrácela. Spousta jmen, naštěstí Božena těch "lásek" neměla tolik, jinak bych to čtení měla na dýl. :)

V knize není jen Božena a ti muži kolem ní, ale převážně všichni důležití muži jejího života. Dozvíme se o nich snad vše, od začátku do konce jejich života. Překvapivé pro mne bylo zjištění, že se všichni věnovali medicíně. Kdyby jí to ale k něčemu bylo..

Zajímavé čtení, jsem ráda, že jsem si knihu sehnala. :)

Vědruna
13.02.2016 3 z 5

Název prodává, ale autorka naštěstí nesklouzla jenom po povrchu. Knihu jsem v knihovně našla mezi vrácenými, a protože tematicky pěkně navazovala na právě přečtenou knihu, vzala jsem ji
"na zkoušku." Kdo čeká pikantní obsah, nemusí knihu ani otevírat. Pro toho, kdo se chce dozvědět víc o Boženině životě a o tom, kdo byli muži jejího života a jak plynuly jejich životy před Boženou, s Boženou a po Boženě, je útlá kniha ideální - má necelých 200 stran, písmo a řádkování větší.


Dandulka
01.12.2015 5 z 5

Po přečtení jsem si uvědomila, kolik toho ještě o B. Němcové nevím...... A to jsem si myslela, že toho vím hodně! Omyl!

acul.p
06.08.2015 5 z 5

Kniha se mi moc líbila, přinesla mi spoustu nových poznatků :) Oceňuji, že se autorka opravdu nevěnovala jen těm časovým obdobím, kdy byli tito muži Boženinými milenci, ale že popsala celé jejich životy a že Božena v této knize nehrála hlavní roli...i když ji mám ráda a její život byl velmi zajímaví, bylo toho o ní napsáno už dost :) Doporučuji k přečtení :)