Láska, vztahy, přátelství

Láska, vztahy, přátelství https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/355724/bmid_laska-vztahy-pratelstvi-F7n-355724.jpg 4 364 51

V této knize shrnuje Don Miguel Ruiz základní moudrost ze svého bestselleru Láska, vztahy, přátelství, a vy se tak můžete rychle seznámit s těmi nepodstatnějšími myšlenkami, které změní váš život. Toltécká tradice říká, že k naší pravé povaze nás vede štěstí, svoboda a láska. Z hlediska Toltéků tvoří láska všechno na světě, představuje samotný Život. Naučíme-li se opravdu milovat, začneme žít v harmonii s duchem Života, který proudí naším tělem.... celý text

Duchovní literatura Náboženství
Vydáno: ekniha , Pragma
Originální název:

The Mastery of Love , 1999


více info...

Přidat komentář

klaraj093
22.02.2024 3 z 5

Kniha má v sobě určitě spoustu moudrosti a poselství, je na každém člověku co si z toho vezme. Nicméně já jsem si z toho vzala pouze pár věcí. Jsem totální ateista, takže některé věci jdou mimo mě.

Ferda43
14.01.2024 5 z 5

Tahle kniha ve mě vzbuzovala spoustu emocí. Od odporu a touhy se s autorem přít až po AHA efekt... Na konci ale převládal úsměv na rtech a klidný dech:) Čtyři dohody jsou pro mne o dost lepší, ale i zde si najdu dost věcí k zamyšlení..
A tady pro mne platí - člověk k této knize musí "dozrát".

"To čemu věříme, ovládá naši existenci a řídí náš život. "


"Všichni máte schopnost tvořit. Tato schopnost je tak silná, že vám splní všechno, čemu věříte. Všechno, čím jste, vytváříte sami. Jste takoví, jací jste, protože tomu věříte. Celá vaše realita, všechno, čemu věříte, je vaším vlastním výtvorem. Máte stejnou schopnost jako všichni ostatní lidé. Hlavní rozdíl mezi vámi a někým jiným spočívá v tom, jak své schopnosti uplatňujete a co s jejich pomocí tvoříte. "


GaleW
30.11.2022 2 z 5

Asi nejsem ten správný typ člověka pro čtení podobných knížek. Ono je to celé myšleno dobře, ale realizace je v dnešním (ale vlastně v jakémkoli) světě obtížná, ne-li nemožná.

Bája89
18.10.2022 odpad!

Myslela jsem si, že v rámci poslechu audioknih zdolám úplně všechno. Tato kniha je důkazem mého omylu. Spíš mě iritovala.

brunettlibrary
04.09.2022 3 z 5

Knihy od Ruize se mi líbí, jejich myšlenky jsou skvělé a dávají smysl. Ovšem s čím mám velký problém je, že mám pocit, že se celou knihy informace pořád opakují. Na konci konci knihy vím to stejné jako na začátku knihy. Knihu doporučuji, ale zážitek ze četby neočekávejte.

Dámaskloboukem
16.07.2022 2 z 5

Žádné nadšení z mé strany se nekonalo. Úhel pohledu je zajímavý, ale myšlenky se opakují a taky nějak nemůžu uvěřit, ze podstata vychází z učení Toltéků.

DYRKA98
26.04.2022 5 z 5

Kniha byla fenomenální!!!

citronekodvedle
13.07.2021 5 z 5

Úžasná, netuším jestli je to tím, že jsem ušla už takovou cestu a dává mi to větší smysl. Když jsem četla čtyři dohody chápala jsem to, to ale neznamená že jsem si to prožila, procítila a něco mi to přineslo. Nedávno jsem si sama něco uvědomila, posunula se dál a až pak mi došlo, že ty bylo přesně to co jsem četla ve čtyřech dohodách ale tady už absolutně souzním a chápu a vím že si musím ještě máknout. od toho jsou ale jiné knihy a návody, aby jsme se skrz cvičení zbavili emočního jedu. Jedna věc je o tom číst. Druhá je návod a píle jak takového stavu dosáhnout.

Eliška680
09.05.2021 5 z 5

Opět, jako čtyři dohody, super knížka

Niu
11.02.2021 5 z 5

Pořád na mne tato kniha někde vyskakovala :o), tak jsem to vzala jako znamení, že mi má přijít do života. Ten rozjezd mě tak nějak minul, ale pak to začalo. Už jsem přečetla celkem dost podobné literatury, ale nic mi nebylo předloženo tímto způsobem - stručným, syrovým, velmi tvrdým a zároveň pravdivým (i když jak najdete, tak definice pravdy je tam taky probírána). I když bývá těžké věci skutečně brát takové, jaké jsou, a ne, jaké bychom je mít chtěli, tak vás to nasměřuje. Bylo tam hodně témat zhuštěných na malém prostoru, ale Ruiz (zdá se) předpokládá, že budete mít aspoň trochu povědomí o jeho tvorbě. Sem tam narazíte na jeho dohody, ale v knížce to není tak dominantní. Myslím, že si přečtu znovu, abych prozřela.

Hobitka
12.01.2021 5 z 5

Knížka velmi hutná na myšlenky.
V některých částech jsem byla spíš zmatená, protože mi přišlo, že si autor protiřečí. Každopádně celkově mi "zapadl další dílek do skládanky".
Budu si ji muset nechat uležet v hlavě a počítám, že se k ní časem vrátím k opětovnému přečtení.

Renncha
17.11.2020 5 z 5

Knihu jsem začala číst v době, kdy jsem byla se svými pocity na tom špatně a nevěděla jsem kam dál jít... Po přečtení knihy jsem se opět do partnera zamilovala a musím říct, že jsem si z knihy všechny pozitivní věci vzala k srdci. Děkuji opravdu mě toto pomohlo :)

mythos91
20.10.2020 5 z 5

Kniha nahlíží a popisuje lidské myšlení a přístupy k němu ve stejném duchu jako kniha Hlas poznání. Tady se autor zaměřuje na vztahy a lásku. Popisuje zde vnímání a úhel pohledu, jak poznat sebe sama, rozvíjet se a žít šťastně.

DarkNatureHope
22.09.2020 4 z 5

Člověk musí přiznat, že při čtení , se nad psanými slovy zamýšlel. Za mě dám 4****

sweetsymphony
22.08.2020 2 z 5

Čtyři dohody zbožňuji a dávají mi smysl. Proto jsem se na tuto knížku těšila, ale bohužel mě moc neoslovila. Hodně věcí se opakovalo, některé myšlenky byly hezké, ale jiné mi přišly naopak úplně hloupé. Neodnesla jsem si skoro žádné poučení.

skacelova109
18.08.2020 2 z 5

Četla jsem Hlas poznání a ten se mi líbil hodně. Dala jsem mu hodnocení 4*. Tady mě celkem oslovilo asi jen prvních 60 stran, pak už jsem se do čtení musela nutit, ale pořád jsem čekala, že přijde něco přínosného. Hodně mi vadilo, že se autor víceméně opakuje a mnohdy jsem měla pocit, že se některá tvrzení vylučují. Za mě velké zklamání. Kdybych knížku četla před Hlasem poznání, třeba by na mě udělala lepší dojem.

Dudek25
09.06.2020 5 z 5

Krásná kniha doporučuji všem...

Andi
23.05.2020 3 z 5

Tohle se dá přelouskat za pár hodin, protože je to stručné. Jakoby nedodělané, člověk sice čte zajímavé věci, každý tam najde to své, jenže už se nedovíte co dál - rada, měli byste tohle a tohle, ale už neříká jak na to. Jestli je to cíleně napsáno tak, aby si na to každý přišel sám? Uvedu příklad, namátkově teď knížku někde otevřu: "Vaše cena závisí na tom, jak milujete sami sebe, a Život tuto cenu respektuje. Milujete-li se hodně, vaše cena je vysoká." Čtete dále a čekáte, jak vám napíše o tom, jak se tedy milovat, jak milovat sám sebe ... a ono nic. Takhle to bylo mnohokrát, prostě mi to nějak nesedlo. Taková: "Domysli si sám já už musím napsat další věci a pak ještě musím jít vařit polívku" ...

Pemca
09.05.2020 3 z 5

Rozhodně zajímavé čtení, s něčím souhlasím, s něčím ne, každopádně je to k zamyšlení a k inspiraci pro ty, co tápou.

michaela.22
06.04.2020 5 z 5

Jedna z knih, kterou by měl mít doma opravdu každý. Jak je jasné již podle názvu, zabývá se otázkou lásky, vztahy a přátelstvím mezi lidmi. Člověk si ani neuvědomí, jak pravdivé informace se v ní dočtete. Od první stránky jsem se nemohla odtrhnout a kniha čtenáře i donutí se v jistých místech pozastavit a trochu zapřemýšlet nad svým vlastním životem a vztahy, které máte k ostatním lidem. Doporučuji zejména těm, kteří ve svém životě nějak tápou a hledají cestu.