Citronová vůně a jemné polibky

Citronová vůně a jemné polibky https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/493523/bmid_citronova-vune-a-jemne-polibky-uPK-493523.jpg 4 53 14

Konečně přišel velký den, na který Kim tak dlouho čekala. Roky byla milenkou ženatého šéfa a usilovně mu pomáhala dokončit významnou zakázku, aby už nebyl závislý na své ženě a mohl se rozvést. Pak ale na závěrečné prezentaci veřejně ohlásil radostnou novinku – jeho manželka je těhotná. Zklamaná Kim opustila svůj dosavadní život a se zlomeným srdcem odjela do malého hotýlku u Gardského jezera, aby vymyslela, co bude dělat dál. Může ale zůstat smutná, když slunce svítí, voda v jezeře jiskří jako drahokamy, kolem omamně voní oleandry a citroníky, žízeň zahnala čerstvě vymačkanou pomerančovou šťávou a na stole má skvělé kapučíno? Navíc potkala sportovního instruktora Lucu, kterého nedokáže dostat z hlavy…... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Cosmopolis
Originální název:

Zitronenduft und zarte Küsse , 2020


více info...

Přidat komentář

Zelený.úval
06.03.2023 4 z 5

Taková fajn oddechovka. Neurazí, ale ani nenadchne. Kim mě trochu štvala se svými unáhlenými závěry, které si dělala snad u každého.

Aranel15
01.03.2023 3 z 5

Oddechovka, ale chybělo mi tam něco, co by knize dodalo větší náboj. Jeden výlet, jedna noc a už druhý den víš, že je to obrovská láska, alespoň kdyby spolu byli po celou dovolenou, ale takhle to vyznívá divně i na červenou knihovnu


Kristulda
13.01.2023 3 z 5

Odpočinková kniha,to ano, ale něco mi tam chybělo. Pokud hledáte dovolenkové čtení tak s tímto vedle určitě nešlápnete

TetaEli
17.08.2022 2 z 5

Obecně mám ráda tohle milé dovolenkové čtení, svým rozsahem je knížka vhodná i pro jízdu v dopravních prostředcích. Prostředí Lago di Garda a Sirmione mi je sympatické, romantické příběhy mám také ráda, ale za mě byl příběh příliš předvídatelný a katarze hlavních postav ne příliš uvěřitelné. Nicméně knížka se četla dobře, prostředí bylo plné slunce a pohody, takže jako odpočinkovou knížku doporučuji.

bookbug_cz
11.08.2022 3 z 5

Romantická knížka plná slunce, jídla, moře, krásných chlapů a božských polibků. Co víc můžete chtít číst, když jste zalezlí ve svém malém bytečku a za okny vnímáte akorát chladný déšť?

Autorka žijící v Bavorsku nám odkrývá příběh mladé ženy Kim, která miluje nejen svou práci, ale i svého šéfa. Samozřejmě jí nevadí ty časté přesčasy, kterými si kompenzuje svůj osobní život zahrnující tajný vztah s mužem, na kterého doma čeká celkem fajn manželka. Všechno jde skvěle – ona pracuje na důležitých projektech, on ji slibuje, že jakmile dokončí jednu kampaň pro Chocolate Chace, nebude už finančně závislý na své ženě a opustí ji. Ha! Vážně tenhle kec může některá normální ženská brát zcela vážně?

Kampaň nicméně dopadne skvěle, Dirk zakládá se svou ženou Elli rodinu a Kim vybouchne vzteky. Ačkoliv v hloubi duši věděla, že Dirk svou ženu nikdy neopustí, stejně jí to zlomí srdce.

A tak se mladá žena vydává na již dříve domluvenou dovolenou u Gardského jezera a doufá, že nalezne znovu sama sebe.

Knížka je plná krásných popisů daného místa – tedy moře, pobřeží, hotýlku či skalnatých turistických tras. Autorka tyto magické scenérie propojila s dobrým jídlem, atraktivním učitelem jógy a okořenila zábavným párem dvou chlapíků. Bohužel je v knize až nadměrné množství kýčů. Příběh byl předvídatelný od začátku až do konce a bohužel pro mě mi nesedla hlavní hrdinka. Kim měla sice zlomené srdce, ale také jednu dost pitomou vlastnost – a to vztahovačnost. Veškeré situace, které se jí děly, si brala osobně a vymýšlela vlastní scénáře. Její duše byla tak zlomená, že ve všech projevech náklonnosti od druhých, cítila bodnutí do zad. Ze začátku jsem to chápala, postupem času mi to už ale přišlo otravné.

Je to opravdu lehké dovolenkové čtení – čeká na vás pouhých 239 stran v paperbacku, takže hurá k bazénu nebo na nějakou pěknou horskou vyhlídku.

kudrdlinka
17.07.2022 4 z 5

Tohle je taky letní oddechová knížka spíš pro mladší ročníky, ale já jsem si ji vybralala hlavně kvůli tomu, že se odehrává v krásném prostředí Lago di Garda, kde jsem teď na pár dní byla. Takže jsem se zase ocitla v Limone, Malcesine nebo Sirmione a cítila tu atmosféru provoněnou citrónovou vůní. Za to je i ta čtvrtá hvězda.

Renike
02.07.2022 3 z 5

Prostředí super - Lago di Garda, krásné jezero v nádherné Itálii. Jezero, teplo, dovolená, italské jídlo a nápoje. Luca byl sympatický, na nic nehrál. Kim už méně, i příběh by mohl být zajímavější. Clement a Ernest byli roztomilý pár, to dal aspoň trochu pikantnosti v příběhu :)

knihomolkaJani
02.07.2022 4 z 5

Příběh je velmi hezky zpracovaný a dýchne na vás příjemnou letní atmosféru. Výtky mám asi jen k romantické lince, která je trochu uspěchaná. Zápletka jak rychle přijde, tak rychle je vyřešená.
Hlavní postavy jsou sympatické a naprosto jsem si zamilovala i většinu vedlejších postav!
Jako celek je kniha velmi vydařená a už se těším na další autorčiny knihy.

LaBobule
28.06.2022 4 z 5

Krásné odpočinkové letní čtení. Nic náročného. Příběh se mi líbil především tím, že se odehrával u Lago di Garda. Hlavní hrdinka mi byla chvílemi nesympatická (stále do všech vkládala své předsudky).

MamaKnihomolka
17.06.2022 3 z 5

Citronová vůně a jemné polibky je kniha, od které jsem vůbec nic nečekala. Pouze jsem si přečetla anotaci a věděla, že to bude ta pravá letní oddechovka. Má necelých 240 stran, takže je ideální třeba k vodě nebo bazénu.
•••
Společně s Kim nás autorka zavede do krásné Itálie – do kouzelného městečka Limone. Kde slunce hřeje, všude jsou barevné květiny a vůně citronů a pomerančů. Kde je báječný výhled na Gardské jezero a Alpy tyčící se na ním. Vše je ještě lepší s vynikající Italskou kuchyní a osvěžujícími nápoji, na které se jen sbíhají sliny. A co tomu chybí? No přeci ten správný chlap. A Luca by jím mohl být...
•••
Musím říct, že kniha dokáže navodit tu správnou letní atmosféru plnou pohody a slunných dní. Prostě ukázková oddechovka.
Každá kapitola s názvem nápoje je příjemnou zajímavostí. Celkově se text moc dobře čte a jelikož kniha není moc dlouhá, je to záležitost dvou večerů.

Kešu1981
30.05.2022 3 z 5

Tři hvězdy a to jen díky tomu nádechu dovolené u vody a italským jídlům. Prej strangulační noky...to mě pobavilo :o)
Jinak příběh by byl fajne, kdyby se v něm romantická linka trochu víc rozvedla, ale naštěstí to k dobrému příběhu dotáhla dvojice Ernest & Clement...jinak bych to hodnotila spíš o hvězdu méně.

alcerka
30.05.2022 4 z 5

Naprosto souhlasím s komentářem kristy.books. Mě občas v textu rušilo opakování některých slov... Nicméně se jedná o velmi milé, oddechové, i když trochu předvídatelné čtení. Na dovolenou ideál.

kristy.books
25.05.2022

Citronová vůně a jemné polibky je taká milá, nenáročná oddychovka, ktorá by sa dobre hodila na dovolenkové čítanie. Zápletka nebola extra originálna, čo mi až tak nevadilo, hoci mám k príbehu isté výhrady.

Kim mi bolo zo začiatku dosť ľúto, nikto si nezaslúži takýto podraz od milovaného človeka (jej bývalý mi bol od prvej chvíle nesympatický). Musím však povedať, že postupne mi na nej začalo vadiť, ako si niektoré veci domýšľala a odsudzovala ľudí bez toho, aby poznala pravdu. Rozumiem, že nedávne udalosti ju dosť zranili, ale to neznamená, že má všetkých hádzať do jedného vreca. Môj vzťah k nej bol ako na hojdačke - chvíľu som ju mala rada, chvíľu by som na ňu najradšej nakričala.

Čo sa týka romantickej linky, privítala by som, keby dostala viac priestoru. Luca a Kim sa poznali asi štyri dni (potom sa pohádali a niekoľko dní spolu nehovorili) a bola z toho veľká láska, čomu som nejak nedokázala uveriť.

Prostredie hotelíka bolo naozaj veľmi čarovné, podobne ako jeho majiteľka Antonella. Bola to staršia pani, ktorá sa o svojich hostí starala s láskou a vždy dokázala vytušiť, čo naozaj potrebujú. Ešte k tomu im stále vyvárala nejaké dobroty, až sa aj mne zbiehali slinky.

Obľúbila som si aj Ernesta a Clementa. Bol to rozkošný pár, ktorý sa veľmi ľúbil. Navonok by síce nemohli byť rozdielnejší, no skvelo sa dopĺňali. S Kim sa veľmi rýchlo skamarátili a boli pre ňu veľkou oporou.

Ivuska.09
13.05.2022 5 z 5

Tohle bylo velmi příjemné čtení. Námět sice nijak originální není, ale zamilovala jsem si postavy, které v knize vystupují. Od příběhu jsem se díky tomu nemohla odtrhnout! Bavilo mě i prostředí Itálie a malebný hotel, ve kterém hlavní hrdinka našla útočiště. Pokud si chcete přečíst nějaký pohodový román, určitě doporučuji právě tento.

Štítky knihy

přátelství jóga káva láska rodina Itálie malování, kreslení těhotenství dobrodružství LGBT, queer, LGBT+

Autorovy knížky

Lotte Römer
německá, 1978
2022  72%Citronová vůně a jemné polibky

Kniha Citronová vůně a jemné polibky je v

Právě čtených1x
Přečtených66x
Čtenářské výzvě9x
Doporučených2x
Knihotéce89x
Chystám se číst49x
Chci si koupit13x
dalších seznamech3x