Láska přes oceán

Láska přes oceán https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/346512/mid_laska-pres-ocean-ijk-346512.jpg 4 27 10

Milostný a společenský příběh z poslední čtvrtiny 18. století, kdy angličtí osadníci v Americe vypověděli poslušnost mateřské zemi. Kameron Ballan, dědic skotského vévody Ballanclairea, nechová k otcovým titulům a úmluvám žádnou úctu. Nepřinesly mu nic než potíže – a zasnoubení s neduživou španělskou princeznou. Když je tedy kvůli svému poslednímu prohřešku vyslán do Ameriky, kde má uklidnit bouřící se kolonie, je připraven osvědčit se jako rozhodný, cílevědomý muž, nikoliv jako loutka. Constant Ridgelyová, sedmá dcera bezúhonné vlastenecké rodiny, nachází Kama zbitého do bezvědomí davem osadníků. Musí ho buď ukrýt, nebo se dívat, jak umírá, ale k jejímu údivu v ní urostlý Skot roznítí nečekané vášně… V nebezpečné cestě hlavních hrdinů se odvíjí nejen jejich osobní životní drama, ale ožívá také kultura v amerických koloniích i ve Skotsku.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Oldag
Originální název:

Laird of Ballanclaire , 2013


více info...

Přidat komentář

miruska1
10.09.2022 3 z 5

Večšina knihy je v podstatě dialog mezi hlavními hrdiny. První třetina knihy se odehrává ve stodole, už jsem to chtěla vzdát, ale nakonec z toho byla pěkná pohadka. Hlavní postavy se mi líbili. Příběh byl trochu napínavý, smutný i zábavný. Celkově, hodně čtivé a pěkné.

rilajaan
23.06.2022 3 z 5

Klasická "červená knihovna".


rampapa
26.12.2021 5 z 5

Tak tohle bylo krásné a nádherné. Miluju knížky od této autorky. Příběh se mi moc líbil. Knížka přečtená ani ne za tři hodinky. Už se nemůžu dočkat až si přečtu další knížku od této autorky. Knížku velmi doporučuji všem co mají rádi romantiku a 18. století.

Renike
19.09.2021 4 z 5

Líbilo se mi, že skoro celá kniha byl jeden velký rozhovor mezi Constant a Cameronem. Četlo se samo.

cukrovka
26.07.2019 4 z 5

Příjemná romantická oddychovka. Dala mi přesně to co od takové knížky čekám - relaxační čtení u kterého nepřemýšlím, ale odpočívám.

MimiNinaFuraha
02.02.2019 3 z 5

V prvé řadě musím napsat, že podobné romány nečtu zase tak příliš často. V reálu jsem poměrně romantická, ale v té knize už na mě těch sladkých řečiček bylo až příliš. Nechce se mi věřit, že by se v historii našel muž, který by měl takové řeči. Ale chápu, že my ženy bychom si to možná přáli. Ačkoliv mě to fakt přišlo prestrelené a vtipné. Ale tak jako oddychovka to šlo. Však nemusím číst pořád nějaké to napětí :)

1casper
28.02.2018 4 z 5

Zamilovaný historický román, skvělá oddychovka.

Příběh Constant a Kamerona mě bavil, nutil mě číst dál a dál. Když Constant našla těžce zraněného Kamerona, byla jsem zvědavá, jak to s nimi bude dál.....Jen těch intrik bylo až dost, ke konci jsem se v nich trochu ztrácela....

I tak ženám doporučuju, třeba na dovolenou.

alnahu
25.02.2018 4 z 5

Pěkný romantický příběh ,Příběh Constat,kterou rodina zasnoubí Thomasem Esterbrookem,vše se zdá v pořádku Constante je krásná dívka na vdávání ,ale to by nesměla najít nedaleko od jejich domu muže,svázaného,zbitého,natřeného dehtem a obaleného peřím.Měla by utéct ale nedá jí to a tohoto muže ošetří a vyléčí .Myslí si ,že Kameron ,kterého nalezla je voják k jejímu údivu je to velice urostlý a pohlednáý muž a to ještě netuší ,že je to syn a dědic skotského vévody . Oba se spolu do sebe zamilují a jak to dopadne a co ještě se stane, se dočtete v této pěkné romantické knize.

mac.martina
21.12.2017 5 z 5

Knížka se mi líbila i když se k ní asi hned nevrátím. Líbilo se mi jaký vztah se vyvinul mezi Constant a Kameronem. Dost mě překvapil závěr knížky a zajímalo by mě jak to dál zvládali.

Enny4
26.10.2017 5 z 5

Moc krásný příběh o lásce mezi šlechticem a neurozenou Constant. Přečetla jsem knihu jedním dechem. Constant najde těžce raněného Kamerona a stará se o něho. Vznikne mezi nimi velmi silné pouto a vášnivá láska o kterou musí oba těžce bojovat. Jen ten konec se mi moc nezdá reálný to aby se z chudé farmářské dcery nakonec stala princezna:) A také to že Constant uměla španělsky a francouzsky (kde na to vzala čas když tak těžce dřela za celou rodinu) :) :) Ale jinak knihu doporučuji, moc se mi líbila a za mě je to zatím nejhezčí knížka kterou jsem od této autorky četla a dávám 5 hvězdiček

Štítky knihy

láska pro ženy 18. století historické romance

Autorovy další knížky

Jackie Ivie
americká
2013  71%Tajemství krásné léčitelky
2017  76%Láska přes oceán
2014  56%Tajemství krásné čarodějky
2017  69%Hašteřivá kráska

Kniha Láska přes oceán je v

Přečtených38x
Doporučených4x
Knihotéce85x
Chystám se číst24x
Chci si koupit4x