Láska nie je lotéria

Láska nie je lotéria https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/389056/bmid_laska-nie-je-loteria-uzP-389056.jpeg 3 240 61

Nová kniha známej autorky románov pre baby Kasie West s názvom Láska nie je lotéria je miliónovým príbehom o výhre i prehre, priateľstve a láske s humorom a citom. Spontánnosť nepatrí medzi typické vlastnosti hlavnej hrdinky Maddie. Všetko si dôkladne plánuje a tvrdo drie, aby to dosiahla. Raz si však kúpi lós a na vlastné prekvapenie... Vyhrá! Život sa jej zmení ako šibnutím čarovného prútika. Už sa nemusí trápiť, či získa štipendium na prestížnu školu. Namiesto toho, si chce prenajať jachtu. Byť stredobodom pozornosti v škole tiež nie je na zahodenie. Až kým sa informácia o výhre nerozšíri a nezačnú ju žiadať o pôžičku ešte aj náhodní okoloidúci. Zrazu Maddie netuší, komu má veriť. Jedinou výnimkou je Seth Nguyen. Maddie s ním pracuje v miestnej zoo. Seth očividne netuší, že sa v jej živote niečo zmenilo. A, ktovieprečo, Maddie sa rozhodne, že mu to ani nepovie. Čo sa však stane, keď Seth jej tajomstvo odhalí?... celý text

Žánr:
Literatura světová , Pro děti a mládež , Dívčí romány

Vydáno: , Slovart (SK)
Originální název:

Lucky in Love , 2017


více info...

Přidat komentář

lenka7679
31.01.2024 2 z 5

Autorku znám a je mi líto, že to musím napsat, ale tohle nebylo úplně dobrý. Děj byl místy tak sladký, že mě bolely zuby. Nevyhovoval mi styl psaní a k postavám jsem si nenašla cestu.

BellaBernasconi
23.12.2023 3 z 5

Na Kasie West asi trochu slabší, ale hezká kniha s příběhem to je pořád. Vždycky, když nějakou knihu od ní dočtu, zamyslím se jestli čtu víc fantasy nebo conterporary, ale pořád nevím


kikikrat
14.12.2023 4 z 5

Mně se knížka moc líbila. Neumím si představit co to musí s dospívajícím udělat když dostane tolik peněz. Věřím, že každý by zaplatil co potřebuje a pak hned co chce. Hlavní hrdinka s tím bojovala jak uměla. Seth byl skvělej, žádnej drsňák, naopak sympaťák s vtipem. Kniha se četla sama a ráda se pustím do dalších knih autorky.

simca9342
25.07.2023 5 z 5

Přečtená loni.

Maddie a její rodina na tom finančně nejsou zrovna nejlíp. To se ukáže na její oslavě plnoletosti, kdy ze svých úspor zaplatí oběd celé rodině. Proto chodí na brigády, aby si vydělala na stipendium na univerzitu. Při tradičním studijním večeru s kamarády a předcházejícím nákupu sladké výživy pro mozek jen tak na zkoušku vsadí los. Stane se ale neuvěřitelné a nejmíň očekávané- Maddie vyhraje! Jestli z toho všeho poprasku kolem ní zešílí nebo gratulace od dosud neznámých spolužáků a nečekanou popularitu nechá být a bude se chovat jakoby nic uvidíte... stačí se začíst :)

E.T.007
23.01.2023 4 z 5

Klasická westovka - príjemná oddychovka.

KateTheBlogger
27.11.2022 3 z 5

První Westovka, kterou jsem málem nedočetla. A to mi na začátku přišlo, že příběh bude vlastně docela fajn. Nebyl. Nebo spíš nebyl skvělý. Původně sympatická hlavní hrdinka v průběhu knížky dost zhloupla a dělala samá špatná rozhodnutí. Pozitivní body za mravenečníka a Reese's Pieces. PS: Pokud milujete Reese's a nevíte, která filmová postava je zbožňuje, doporučuju si knížku přečíst!

Vjeerus
22.06.2022 3 z 5

Ach ne, opět kniha, kterou nevím jak hodnotit.
Jelikož jsem už pár knih od Kasie West přečetla, tak nějak jsem věděla, do čeho jdu a co od knihy očekávat. Takže čtivost se příběhu nedá upřít a příběh hezky plyne.
Největší můj problém byl s hlavní hrdinkou. Už na začátku jsem z ní úplně nadšená nebyla, ale vzhledem ke svému rodinnému zázemí ji člověk dokázal trochu pochopit, protože moc možností jak se posunout a prosadit neměla. Ale po nečekané události se z ní stala strašně hloupá a naivní slepice, která snad do té doby žila někde pod kamenem. Jasné, od vlastní rodiny to člověk čeká trochu míň, ale i tak se mi špatně věří, že by tak hloupí lidé existovali.
Příběh jsem si naplno začala užívat až ke konci, zhruba posledních 50 stran, kdy hlavní hrdinka dostala pořádně přes papulu (obrazně řečeno) a došlo jí, jací lidé po světě chodí. A konečně se tam nějak rozvinula romantická linka, protože do té doby byla dost chabá a točila se trochu kolem jiných věcí.
Za mě tedy slabší "Westovka", ale dalším příběhům dám rozhodně šanci, jelikož tyhle knížky jsou opravdu oddechové.

kimChristopher
18.06.2022 5 z 5

S knížkou jsem hodně spokojená a mohu ji zařadit mezi mé oblíbené. Je neuvěřitelné, jak mohou peníze změnit a myslím, že příběh to dost dobře vyjádřil. Určitě doporučuji :3

loty13
24.04.2022 3 z 5

Dej mi přišel předvídatelný. Myslím, že tato kniha je slabší oproti jiným od spisovatelky.

Knihomolka506
01.03.2022 5 z 5

(SPOILER) Maddie , která už není nejmladší musí své rodině pomoct. Možná né naštěstí psychicky, ale hlavně finančně. Náhoda nebo štěstí (V lásce taky, ale Mads o ničem zatím neví, tak ji to nevyzraďte :))?
Los padl, Maddie nepadla, ale vykřikla :)
Co nyní s tolika penězi?

MishRarach
22.01.2022 3 z 5

Četla jsem od Kasie skoro všechny knihy a mám je velmi ráda. Hlavně se k nim často vracím, když mám volné odpoledne. Téhle knihy jsem se bála, protože je hodnocena nejhůře. Snížila jsem svoje očekávání a ve finále to taková katastrofa nebyla. Ano, je to slabší kousek z jejího repertoáru, ale když člověk nemá příliš vysoká očekávání, dá se to přečíst a ani to člověka nepopudí. Upřímně jsem četla a rozečetla mnohem horší YA knihy, kde jsem chtěla hlavním hrdinům nafackovat.

ZNellyZ
31.10.2021 2 z 5

Je to moje první kniha od West a přiznám se, že jsem dosti zklamaná. Kdybych byla mladší, zřejmě bych to hltala více,ale Maddie byla neskutečně hloupá, naivní a otravná hlavní hrdinka u které jsem občas pochybovala, že by měla nastoupit na univerzitu. Její uvažování občas připomínalo jedenácti letou holku. Zachraňoval to jenom Seth, který byl neskutečný milouš a jediná kladná postava knihy. Ano, všichni v okolí Maddie (rodina, kamarádi ze školy) byli na pár facek. Naopak lidi ze Zoo byli skvělí. Romantická linka se skoro nekonala. Za mě osobně je kniha tak pro věk do 15 let, pro starší dosti nudné. Doufám že další Westovky budou lepší.

Ann98
21.09.2021 5 z 5

Štěstí ve hře nutně neznamená štěstí v lásce nebo lásku si za peníze nekoupíš. Ne nadarmo tyto citáty vznikly a ne nadarmo se v nich skrývá pravda. O tom se přesvědčila i sama hrdinka. Být bohatá a populární je fajn, ale musí se to udržet v určitých mezích, protože lidé jsou pro peníze schopni udělat cokoliv. Pak bratr nezná bratra.
Příběh se mi velmi líbil, kniha je poutavě napsána. Maddie je skvělá, i když je pravda, že ke konci mě svým chováním a osočováním všech okolo štvala. Na druhou stranu, nedivím se ji, ale mohla si za to tak trochu sama.
Mrzí mě jedna věc, že v knize byl upozaděn vztah Meddie a Setha. On byl taková její kotva. Jedině jemu mohla věřit a opřít se o něj. Proto mrzí, že se jim nedostalo tolik prostoru.

Arven
07.09.2021 odpad!

Od Kasie West jsem četla téměř všechny knihy, ale nic takového jako je tato jsem ještě neviděla. Mizerný děj, nesympatická hlavní hrdinka, naprosto nepravděpodobné situace, spoustu nedotažených věcí atakdále atakdále. Ostatní její knihy se mi líbili, ale k téhle se už nikdy nevrátím.

knihomolkaMist
12.08.2021 4 z 5

Asi takhle… určitě se to řadí mezi ty horší knihy této autorky… i tak jsem si ale čtení užila. Hlavní hrdinka mi přišla fajn a Setha nešlo nemít rád.
Bylo fajn taky projednou vidět tu stinnou stranu “popularity” a to, jak jsou lidé vypočítaví a člověka vždy jen využijí. Ta zoo tam taky byla moc pěkné zpestření knihy, o kterém jsem snad ještě nečetla.
Námět fajn, ale děj slabší.
Upřímně… z těch recenzí tady jsem se bála, že to bude o dost horší… ale fakt to podle mě až tak špatné nebylo… určitě jsem četla mnohem horší knihy stejného žánru.

Liduka
20.07.2021 3 z 5

(SPOILER) Bohužel mě kniha trochu zklamala. SPOILER: Romantická linka se v podstatě nekonala. Až na konci se něco začalo dít. Taky mi přišlo, že Maddie využívali snad všichni kdo v knize vystupovali. Občas bych jí nejraději propleskla. Alespoň, že Seth byl zlatíčko.

Karciina
29.05.2021 1 z 5

No, asi jsem od Kasie West začala špatnou knihou. Protože tohle bylo děsné. Obecně jsem na autorku četla docela chválu, proto vím, že ji dám šanci ještě jiným titulem, ale tohle mě prostě nebavilo.
Téma a nápad, nebylo špatné, ale zpracování pokulhávalo. Postavy nic moc, až na Setha, ale ten se mi zase znechutil na konci. Dále mi vadilo, že dost věcí bylo jakoby useknutých a nedotažených. Žádný extrémní zvrat v knížce nečekejte, spíš chvílemi až nudný stereotyp.

LiLinka
08.04.2021 3 z 5

Madeleine, holka, jejíž jméno se čte francouzsky, i když žije v Kalifornii. Pilná studentka posledního ročníku střední školy, toužící se dostat na prestižní univerzity, ale ví, že bez stipendia si o tom může nechat zdát. A pak na svoje osmnáctiny vyhraje v loterii...

Od Kasie West jsem četla už lepší knihy, als i tak se mi líbila a četla se rychle. Romantická linka tu není to hlavní a to cením. Setha si sice zamilujete, ale spíš jeho myšlení a postoj k životu, než vzhled, na ten se tu (výjimečně) nehraje...

Ella161
20.02.2021 3 z 5

Asi nejslabší autorčino dílo. Něco mi v téhle knize chybělo, ale i tak jsem si čtení užívala a stránky mi rychle mizely :)

prcek19
18.02.2021 3 z 5

Za mě nejmíň povedená kniha od této autorky..dost často sem kroutila očima nad naivitou hlavní hrdinky..sice se kniha četla dobře, ale myslím, že už se k ní více nevrátím