Láska nebeská z Notting Hill

Láska nebeská z Notting Hill https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/48259/mid_laska-nebeska-z-notting-hill-MNz-48259.jpeg 4 85 31

Láska nebeská série

1. díl

Scarlett miluje filmy… Ale miluje stejně i svého citlivého snoubence Davida? Jejich svatba je na spadnutí a Scarlett už by si měla být jistá tím, co chce; pro začátek by se měla přinejmenším vzdát svých snů, ve kterých se objevují nejznámější hollywoodské hvězdy, jako třeba Johnny Depp… Když Scarlett dostane šanci měsíc hlídat známým dům v Notting Hill, což je dějiště jejího oblíbeného filmu, neváhá ani vteřinu. Ale žít život, jako by to byl film, je zrádnější, než si myslela — hlavně proto, že její soused Sean ji šíleně vytáčí. Mimo jiné i tím, že je fešák. Scarlett brzy zjistí, že je hlavní hrdinkou své vlastní romantické komedie, jen není jasné, kdo bude nakonec hlavním hrdinou.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Jota
Originální název:

From Notting Hill with Love...actually , 2010


více info...

Přidat komentář

Katy_vKnihách
08.11.2023 3 z 5

Tohle pro mě nebylo to pravé čtení. Sice mám ráda narážky na filmy, kterých tu bylo opravdu hodně, ale tohle bylo trochu na sílu. Hrdinka snad ve svém životě neuvažovala jinak, než aby ji to zapadlo do nějakého. filmu. Nehledě na stále se opakující filmy. Celý svůj život přátelům odvyprávěla, jako by to byl ten nejzajímavější film, co byl natočen. Přitom na tom nebylo nic, co by stálo za takovou řeč, jakou přednesla. A nevím jestli je to jen mnou, ale mám pocit, že na to, že se to mělo odehrávat v Notting Hill, tak tam hrdinka strávila snad nejméně času z míst, kde všude byla. Bohužel, pokud chcete trochu britského prostředí, lépe si pustit film Notting Hill.

anezka1473
25.09.2020 2 z 5

Po tėto knížce jsem sáhla náhodou, když jsem měla chuť na něco odpočinkového. Popravdě, kdyby to nebyla jediná kniha, kterou jsem zrovna měla po ruce, vzdám ji hned na začátku. První polovina knihy mě iritovala. Tak přehnaně a prvoplánově točila okolo filmů, až to bylo trapné. Od druhé půlky už se autorka ale pustila do pořádné zápletky a knížku jsem pak dočetla jedním dechem. Určitě nepatří mezi ty, které bych někomu doporučila ke čtení, ale nakonec to nebylo tak zlé a nějakou tu hvězdičku si to zaslouží.


Tesset
07.09.2019 odpad!

Myslela jsem, že to ani nedočtu, tak strašné to bylo. Scarlett naprostá husa, slova naivní a hloupá jsou v jejím případě naprosto nedostatečná a těžko věřit, že oni měli zájem dokonce dva muži. Celý příběh úplně stupidní, rozhovory taktéž. Na to že měla být Scarlett filmovou závislačkou, autorka využívala neustále dokola 4 filmy a neustálé srovnávání kdo nebo jaká věta je z jakého filmy vážně lezlo na nervy (nemluvě o nicneříkajících větách, které opravdu nejsou kultovní a člověk je používá několikrát do týdne, ne-li častěji). Teď se můžou objevit nějaké SPOILERY, tak pozor. Hlavní hrdinka byl nějakou podivnou směsicí několika osobností, které se střídaly, jak se to autorce hodilo. Nejvíc patrné to bylo ke konci při večeři, kde byli oba její rodiče - celou dobu si nenechala kecat do toho, že to je špatný nápad a v jediné větě otočí, nechápu. A to že nakonec šla za Seanem, byl jen důsledek toho, že ji David opustil a že ji ostatní v podstatě museli přesvědčit, že ho miluje. To fakt chceš. Takže ne, nečíst a rovnou spálit raději.

nai.ivka
08.07.2019 2 z 5

Odložila jsem to ve čtvrtině. Možná knížka na dovolenou, ale ne pro mě.

Simstr
03.06.2019 3 z 5

Není to zrovna něco co vyhledávám, ale když chcete číst nějakou knihu, kde nemusíte vůbec přemýšlet, tak je ideální. Protože konce tušíte hned od páté strany :)

Kalima206
19.12.2018 5 z 5

Za mě super oddechovka! Četla sem ji jedním dechem a nemohla se od ní odtrhnout. Do postele, před spaním úplně ideální čtivo :-) Hodně mi připomíná styl Deník Bridget Jones - filmové zpracování a to je moje srdcovka.

nycol
18.12.2018 4 z 5

Oddychovka, žádné velké přemýšlení a dobře se čte.

alekis
12.11.2018 3 z 5

Něco mezi nereálnou romancí a (snad aspoň trochu) reálným příběhem. Některé momenty, v závěru se jich pár najde, jsou i zábavné. Jak je zvykem zde na DB podotknout: nenadchne, ale ani neurazí. Klidně si ti přečtěte, dívky (jakéhokoliv věku), pokud nemáte po ruce zrovna nic lepšího :-).

Ivanule
13.02.2017 3 z 5

Průměrná knížka,která se hodí na takové oddechové čtení,kdy chcete vypnout a přečíst si lehkou knihu,u které nemusíte moc přemýšlet:)A pokud máte rádi romantické filmy s Hugh Grantem,Colinem Firthem,já teda ano,ale upřímně na každé stránce o tom číst nemusím,tak vzhůru do ní,a po pravdě,myslím,že žádný život se nedá žít podle jak už romantických,tak jakýchkoli filmů:)

barbora5058
22.07.2016 5 z 5

Oddechová četba pro ženy, které zajímají filmy, hlášky z filmů a hledají ,,sladkou" romantiku. Knížka na dovolenou k moři naprosto vhodná.

Miru
07.02.2016 3 z 5

Tak tohle bylo na můj vkus přece jen příliš. Nejde ani tak o chvílemi až groteskní naivitu celého příběhu, ale styl, jakým byl vyprávěn, postrádal jakoukoli originalitu, jednotlivé postavy a jejich osudy naprosto předvídatelné, bez přirozeného a opodstatněného vývoje (především pak postava Seana). A neustálá přirovnávání a filmové odkazy mi jednoduše lezly na nervy. Na druhou stranu - četla jsem horší díla, tenhle kousek byl přes vše výše zmiňované příjemně čtivý, za mě tedy tři hvězdičky.

Indysa
24.08.2015 3 z 5

Již na začátku přesně víte, jak to skončí, ale i přesto je to vcelku hezký oddechový příběh, který si vychutnají zejména fanoušci filmů, které jsou v knize zmíněné.

anna7410
10.07.2015 4 z 5

Pohodová a oddechová četba :)

Barbra06
24.04.2015 4 z 5

Někdy už se to zdálo možná až příliš jako z filmu, ale byla to fajn oddechovka :))

Zdenka21
14.12.2014 4 z 5

I když mě hrdinka trochu štvala tím svým dokazováním, že život může být jako film, tak jsem se dobře bavila. Byla to taková oddychovka, která zpříjemnila večer. A která z nás by nechtěla potkat pana Darcyho, že?

petule1
29.09.2014 4 z 5

Super kniha do nevlídného počasí, která Vás zahřeje :-D. Fajn oddychovka v uspěchané době

May
19.07.2014 4 z 5

Právě jsem knihu otevřela a jaký z ní budu mít celkový dojem zatím netuším, ale už po první straně se musím usmívat ..... protože to jsem celá já :
"Vždycky jsem milovala filmy, ve kterých hrál Hugh Grant. Ani nevím proč - nijak zvlášť se mi nelíbil, prostě jsem se na něho ráda dívala na plátně. Éra filmů Čtyři svatby a jeden pohřeb, Notting Hill a Deník Bridget Jonesové byla nepochybně nešťastnější dobou mého života. Víte, na filmech s Hughem Grantem je něco hrozně uklidňujícího. Můžete si být jistí, že v prvních třech minutách nikdo nikomu neustřelí hlavu, nikoho nebudou mučit a nejhorší věc, kterou tam uvidíte, je scéna, ve které nějaký vyčouhlý Velšan jí majonézu oblečený jen ve slipech."

janyska13
16.07.2014 5 z 5

Já tuhle knížku mám prostě hrozně ráda, nemůžu si pomoct. Pro někoho to může být jako hrozná slátanina, ale pro mě je to prostě kniha psaná na míru. :) Četla jsem ji podruhé a určitě né naposledy.

k_j
18.06.2014 4 z 5

Přestože tenhle typ knih není zrovna můj šálek kávy, dostala jsem v danou chvíli přesně to, co jsem čekala a potřebovala - oddechové čtení, u kterého jsem mohla vypnout a odreagovat se. Děj byl sice předvídatelný, ale milý. A přiznávám, že místy jsem se opravdu upřímně zasmála.

123katka123
16.02.2014 3 z 5

Docela zajímavá kniha. Klasická červená knihovna. Líbila se mi, ale nijak zvláště mě nenadchla. Za mě má tak 65%

Autorovy knížky

2010  72%Láska nebeská z Notting Hill

Kniha Láska nebeská z Notting Hill je v

Právě čtených2x
Přečtených121x
Čtenářské výzvě5x
Doporučených4x
Knihotéce112x
Chystám se číst32x
Chci si koupit7x
dalších seznamech1x