Láska nadivoko

Láska nadivoko https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/508158/bmid_laska-nadivoko-wUM-508158.jpg 3 139 49

Lily vyrůstala jako dcera známého lovce pokladů a věčně nepřítomného otce Duka Wildera, a tak neměla pro tuto profesi příliš mnoho trpělivosti ani mnoho peněz v bance. Zlomit se ale nenechala. S pomocí otcových vzácných, ručně kreslených map vodí turisty na výpravy za smyšlenými poklady do červených kaňonů Utahu a doufá, že se jí podaří vydělat dost peněz, aby mohla vykoupit milovaný rodinný ranč, který otec před lety prodal. Sotva ale platí účty a vše se ještě zkomplikuje, když se objeví nová skupina, ve které pozná muže, jenž jí před lety zlomil srdce, a jehož by nejraději zavedla daleko do pustiny a s klidným srdcem ho tam nechala.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Jota
Originální název:

Something Wilder , 2022


více info...

Přidat komentář

Radka1727
14.04.2024 3 z 5

Hodně inspirované Honbou za diamantem (hlavní hrdinka je taky Wilderová ale Lilly ne Joan), tentokrát úplně jiný šálek kávy, než jsme od autorek zvyklé.
Víc dobrodružství, málo romantiky, konec dost useknutý ....

pollyn
03.03.2024 4 z 5

Teda... Nenapsala tohle spíš Sandra Brown? :) nebo někdo podobný? :)))
Milá knížka, ale žánrově se autorkám docela vymyká. Vlastně nevím jestli jsem nadšená nebo jen konsternována. Westernovka s trochou romantiky, ale vlastně proč ne :)


Kudík
22.02.2024 4 z 5

Tak tohle bylo od mého oblíbeného dua, v podaní Christiny (a) Lauren, zajímavé překvapení. Dostala jsem co bylo uvedeno v anotaci, a to vč. pár různorodých postav, krásné přírody, neuvěřitelného dobrodružství a splnění dávného slibu.
Před deseti lety sotva devatenáctiletá Lily Wilderová potkává neodolatelného dvaadvacetiletého Lea Gradyho a sní o jejich společném životě na rodinném ranči. Různé události však jejich plány změní a cesty se na deset let rozejdou. Shodou okolností se Leo stane členem výpravy za pokladem, které Lily provádí pro svojí obživu se svojí nejlepší kamarádkou Nicole, a to na základě tras a map po svém otci, známém hledači pokladů. Nejvíc se mi líbil začátek, kde jsem se na konečné autobusu hodně zasmála, dále adrenalinové putování a samotný závěr. Od události na okraji kaňonu jsem však měla jistá podezření, která si mi po přečtení zpráv na mobilu pouze potvrdila. Ocenila jsem šifry, které vedly k pokladu a záviděla autorkám jejich několikaměsíční návštěvy a cestování po národním parku Canyonlands.

Damonka12
07.02.2024 3 z 5

3,5 tak tohle bylo perfektní, rozhodně mě autorky dokázali překvapit a to dost příjemně.

georginaa
05.02.2024 4 z 5

Příjemná změna než jsme od Lauren zvyklý. Myslela jsem, že to bude více o ranči, koních apod. ale směřovalo to spíše k hledání pokladu Butche Cassidyho, legendárního bankovního lupiče. Otec Lily byl tím celý život posedlý, jen aby tento poklad našel. Vymýšlel si dobrodružné výpravy, plný hádanek a šifer a snažil se do toho vtáhnout i Lily. Jenže ta to nenáviděla, po otcově smrti zjistila, že se nějak musí uživit, tak dělala průvodce skupinám za tímto pokladem. Dokud nepřijela skupina s jejím bývalým, co ji zlomil srdce a dvěma podivíny, kteří se snažily Lily a Nicol rozhodit a ukrást otcův deník. Možná že všem šlo i o život :-)

Dela90
19.01.2024 3 z 5

(SPOILER) Lily vyrostla na rodinném ranči, je dcerou známého lovce pokladů, který ji už od mala nutil řešit jednu záhadu za druhou. Lily se těšila, jak ranč jednoho dne převezme. Ale osud to zařídil jinak. Nebo vlastně její drahý tatínek, který ho prodal. Ztratila ranč a taky lásku.

Po letech pořádá výpravy za pokladem dle deníků jejího otce. Jednou přiletí na tuto výpravu parta mužů. A jeden z nich je její velká láska.

Kniha je vlastně celou dobu zaměřená na hledání pokladu. Na to, jak se dostat z finanční tísně a jak získat zpět ztracenou lásku. Bohužel, já jsem od knihy očekávala něco krapet jiného.

Když beru do rukou knihu od Christiny Lauren, mám pocit, že by to měla být romantika každým coulem. Tahle kniha té romantiky moc nemá, spíš je hodně, hodně dobrodružná. Nebylo to úplně špatné čtení to ne. Jen jen to taková oddechovka, ve které se se střílí, umírá se, taky je tu nějaká ta erotika, ale prostě hm, moc mi to nepadlo do noty.
Chvílemi mi to připadalo, strašně přitažené za vlasy.

Nicole byla úžasná kamarádka. A Leo byl zase nadaný na luštění hádanek.
Terry, toho bych nejradši kopla víte, kam. Ale jeho osud, mě překvapil, ale upřímně si to zasloužil.

Pokud hledáte oddechovku s dobrodružstvím a minimum romantiky, tak tohle je kniha zaručeně pro Vás.

adela2230
16.01.2024 5 z 5

Zajímavý příběh, je jiný než obvykle, ale je to super oddechovka. Krásná příroda, dobrodružství a láska.

Rapeh
11.01.2024 3 z 5

Docela zajímavý příběh. V knize je romantika, napětí, dobrodružství, krimi.

KatieKuli
25.12.2023 4 z 5

Podle recenzí jsem se knihy dost bála, ale jdu si takhle knihovnou... a byla tam! Tak jsem to zkusila. A? No, já jsem mile překvapena. Nazvala bych to retro osmdesátkovým romantickým dobrodružstvím (něco jako Honba za diamantem). Jasně, není to perla literatury, ke které se budu po letech dokola vracet, ale bylo to milé, odpočinkové čtení. Láska, dobrodružství, zrada, "banditi", kovbojové. Za mě dobrý.

Barbara182
11.12.2023 3 z 5

Čekala jsem jednoduchou červenou knihovnu se znovushledáním milenců po letech a ono se ukázalo, že je k tomu nádavkem dobrodružství a hledání pokladu jako z Indiana Jonese :-) Od autorek moje první čtená kniha a musím říct, že to úplně není můj šálek kávy, je to moc jednoduché, prvoplánové a těžko uvěřitelné, takže i jako romantická oddechovka to pro mě bylo na hraně, jestli se u toho budu nudit, trochu to zachránila zápletka s hledáním pokladu, proto ty tři hvězdy (jinak by to bylo za dvě).

Kristy.Seb
02.10.2023 4 z 5

Mě se příběh moc líbil! Rozhodně to nebylo klasické romantické ticke klišé. Příběh, do kterého byl dej zasazen, se moc povedl.

petulkapeta
18.09.2023 4 z 5

,,Miluji tě a nikdy tě neopustím."

A mě se to libilo konečně něčím jine a zajimave,plne dobrodružství a westernove doby smíšené s Indianem Jonsenem. A to že i láska z jejich srdcí po té době nezmizela,bylo něco jako kouzlo..

Littlemonday
10.09.2023 2 z 5

Ufff Bohužel musím hned z fleku vybalit, že tahle kniha rozhodně zdaleka nezapadla mezi mé favority a celkem jsem se těšila až budu mít dočteno.

Na začátku jsem dostala klasický romantický příběh dvou zamilovaných lidí. Jejich osud hrůza, všechno špatně, po letech se setkávají. Fajn, proč ne.

Hlavní hrdinové se společně s ostatními postavami vydávají na zaplacenou honbu za pokladem, najednou přichází situace, která by se spíš hodila do nějakého akčního filmu. Spoilovat nebudu, ale všichni přihlížející, kteří by měli dělat spoustu věcí a nějak reagovat se rozhodnou, že budou dělat jakože nic a najednou se z akčňáku dostaneme ke stylu Indiana Jonese nebo Jumanji. Když už se smiřujete s tím, že místo románu čtete nějakou divnofantasmagorii, přijde chvíle románu, na kterou volně naváže akčňák z roku nebreč. Dějí se věci, ze kterých by se běžný smrtelník asi po, ale naši hrdinové vše vyřeší s grácií hodnou Jamese Bonda.

No Nemám co k tomu víc říct. Nebyl to největší odpad, jaký jsem kdy četla, to bych lhala. Ale slátanina to teda je.

2/5

Budu moc ráda, když mě budete pro další recenze sledovat na IG: little.monday a FB: LittleMonday - Rádi čteme

Very281
28.08.2023 4 z 5

Jako vždy krásný romantický příběh .Kniha se dobře a rychle četla.

Aracely
27.08.2023 5 z 5

Kniha se mi líbila. Dlouho jsem nečetla nic od těchto autorek... Tentokrát se vydaly úplně jinou cestou a upřímně jsem je v tomto románu moc nepoznávala...
Čeká Vás Dobrodružství s detektivní zápletkou a s lehkou milostnou linkou.
Začala jsem jí číst kvůli letošní Čtenářské VÝZVĚ a četlo se to skoro samo.
Určitě doporučuji k přečtení.

Aghatte
08.08.2023 1 z 5

Naivní slátanina.
Indiana Jones by smíchy spadl z koně ( nebo z barové stoličky), kdyby se k němu dostalo přirovnání.
Toto duo že stvořilo už 22 knih?!
No, tak to panbu s námi, jsou-li v tomto duchu. Vracím do knihovny a je zapomenuta.

Jandýs
25.07.2023 4 z 5

Nenáročná, naprosto oddechová kniha. Splnila presne má ocekavani. Pribeh se mi moc libil.

lucakuca
09.07.2023 3 z 5

Nemám štěstí na knihy, anebo knihy nemají štěstí na mě. Zase frfňám, zase jsem nespokojená.
Je tam láska, je tam dobrodružství, je tam bídák, je tam antibídák, je tam divoká voda, je tam zlomený kotník, je tam kůň, je tam poušť, není tam signál a není tam bezpečno. Zamilovaní na sebe civěj a nemilovaní na sebe míří zbraní.
Tak a teď jsem vám to všechno vyžvanila....

tereza9371
05.07.2023 3 z 5

Bohužel jsem zklamaná. Od autorského dua Christina Lauren jsem to nečekala, ale co se dá dělat.
Kniha je psaná v er formě, což úplně nepreferuji, ale zvykla jsem si poměrně rychle. Nadchlo mě hlavně prostředí, které je hezky vykreslené - hned bych se k jejich výpravě přidala.

Příběh je na mě trochu překombinovaný a s momenty, které postrádají logiku. Nějaký ten zvrat byl příjemným osvěžením, ale znáte to - všeho moc škodí. Naopak jsem se bavila u dialogů, ve kterých si Lily s Nicole nenechaly nic líbit a pány s přehledem usadily.

Očekávala jsem romantiku ve stanu pod hvězdami. Dostala jsem dobrodružný a sem tam napínavý příběh s romantickou linkou v pozadí a hlavní hrdinkou, která mi vůbec nebyla sympatická.

Jestli máte rádi dobrodružné čtení nebo lehkou romantiku bez pikantních chvilek, kniha Láska nadivoko by se vám mohla líbit.

IG: vesnicka_knihomolka

Bramborak81
17.06.2023 2 z 5

Chtěla jsem nějakou oddechovku, díky výzvě jsem sáhla po něčem, co bych si běžně nevybrala a bohužel mi kniha nesedla. Ale věřím, že si kniha své spokojené čtenáře najde. Některé situace byly za mě hodně k neuvěření. Stejně tak i některé dialogy. Pasáž s romantickou linkou se za mě neúměrně dlouho táhla a naopak dobrodružství spíše chybělo. Podobenství s Indiana Jonesem, které mě nalákalo, jsem tam hledala marně.