Láska na splátky

Láska na splátky https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/438823/bmid_laska-na-splatky-wIn-438823.jpg 3 71 24

Dlužím vám protislužbu. Platnost: navždy. Nový román od Sophie Kinselly je příběhem lásky a laskavosti, síly a slabosti… a také jednoho zvláštního dlužního úpisu, který všechno změní. Fixie Farrová prostě nemůže jinak. Jakmile vidí, že něco není v pořádku, nedá jí to a musí zasáhnout, i když ví, že její snahy občas končí neslavně. Téměř neviditelný flek je potřeba vyčistit, předmět stojící nepatrně nakřivo se musí narovnat, kamarádka v nouzi potřebuje pomoct… Jednoho dne ji neznámý muž v kavárně požádá, aby mu na chvilku pohlídala notebook, a Fixie nejenže ochotně souhlasí, ale vzápětí navíc notebook zachrání před katastrofou. Jeho majitel, sympatický Sebastian, jí z vděčnosti napíše poněkud zvláštní dlužní úpis, v němž se zavazuje, že jí v budoucnu prokáže protislužbu. Fixie to zpočátku bere spíš jako vtip a nehodlá ho vzít za slovo, jenže pak se na scéně objeví její první láska Ryan a potřebuje pomoc. Fixie se tedy na Sebastiana přece jen obrátí, ale situace se zkomplikuje a náhle dluží protislužbu ona jemu – a to pořádnou. Postupem času na původním úpisu přibývají různé dodatky: od drobných laskavostí až po dluhy, které se nedají nikdy splatit. Najde Fixie odvahu řešit najednou nejen cizí, ale i své vlastní problémy a pustit se do boje za lásku a za budoucnost, jakou si zaslouží?... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: ekniha , BB art
Originální název:

I Owe You One , 2019


více info...

Přidat komentář

pollyanna
27.02.2024 2 z 5

Knize chyběl vtip, tak snad příště... Hrdinka byla otravná, to ano, ale ne že by to v životě bylo s námi lidmi jiné. Snad pak jen to závěrečné rozdělení postav na víceméně černé a bílé už je výlet do pohádky :-).

cukrovka
17.06.2023 3 z 5

Velmi zdlouhavý a nezajímavý začátek. Příběh se začíná trochu rozjíždět až po půlce. Hlavní hrdinka mě rozčilovala svou naivitou a neschopností postavit se svým sourozencům.


Mondaika
08.10.2022 3 z 5

Mohla bych jen napsat, že tato kniha je do podzimních dnů jako dělaná... Neposadite se s ní na zadek. Občas budete chtít proskrtat pár řádků, protože Vám třeba přijdou zbytečné... Když, ale budete koukat pořádně mezi řádky naleznete její poselství. Možná právě i sílu nepopsatelné pravé lásky.. Kdo, ví?

Určitě by Vám nemělo také ujít... :
Někdy Vám život nadělí to, po čem toužíte. Jindy Vám nadělí něco, co nepotřebujete...

vikaa
03.03.2022 4 z 5

Kdy číst tuto knihu? Když chytnete covid nebo jinou nemoc, když je ve světě napětí, když je napětí ve vás, když máte peníze ve špatné bance, když se s vámi rozejde partner, když vás děti neposlouchají - prostě pokud máte milion starostí, je tato kniha ten správný lék na stres. Na světě je spousta dobrých a hodných lidí a někdy dojdou i zaslouženého ocenění:-)

Aknel26
20.10.2021 4 z 5

Prima oddechovka, ačkoli je pravda, že děj ani hlavní hrdinka už nejsou tak ztřeštěné, jak jsme bývali u této spisovatelky zvyklí. Fixie ale byla milá, i když naivní a lpěním na platonické lásce z dětství mi byla blízká. A v té pověstné potřeštěnosti ji s přehledem zastoupila její sestra. Musím říct, že jednu z postav jsem neprávem podezírala z falše - tímto se jí veřejně omlouvám.
Měla bych ale výhradu k českému názvu. Pod splátkami si představuji něco jiného - jeden dluh, který člověk postupně splácí. Řekla bych, že Fixie a Sebastian si poskytovali spíš protislužby. Nicméně chápu, že Láska za protislužby zní kapku podezřele a odkazuje na jiný typ četby.

Daenerys
13.09.2021 4 z 5

Po dlouhé době fajn kinsellovské rozptýlení...

KateTheBlogger
13.09.2021 3 z 5

Sophie Kinsella je má oblíbená autorka, ale u této knihy mi nesedla hlavní hrdinka. Na můj vkus byla až moc hodná a naivní a celou dobu jsem čekala na to, až se změní. Nicméně knížku jsem přečetla až do konce a jednalo se o klasickou oddechovku, která mě ve finále vlastně bavila.

Dietwithstyle
22.08.2021 4 z 5

U knížek téhle autorky se opakuje takový typický vzorec - hlavní hrdinka, která nemá zrovna nejjednodušší život a během příběhu projde značným vývojem, více či méně komplikovanější milostný příběh a zápletka z pracovního prostředí. A i když člověk tak trochu čeká, co přijde, stejně si knihu užije. Aspoň já to tak mám. Nic, co by mi vyrazilo dech, ale fajn oddychová knížka, která se hezky četla. A konec přece jen trochu nečekaný :)

2688
26.06.2021 2 z 5

Tak ráda bych napsala že ta knížka byla úžasná ale nejde to chtěla jsem si ji oblíbit měla úžasný potenciál ale zpracování bylo nudné, zdlouhavé a místama chaotické .....

Klára90
24.05.2021 4 z 5

První půlka knihy byla taková rozvláčnější, hlavní hrdinka byla opravdu moc hodná na sourozence i svou lásku. Pak se to rozjede a vše dopadne tak jak má. Bylo to velmi milé, něžné, vtipné čtení, ke konci jsem byla napnutá, jak se to celé vyvrbí. Konec je úplné pohlazení po duši, ten jsem si užila. Knihy od autorky mám ráda, je to pohodové zamilované čtení a sedí mi autorčin styl

knihomolkaL
12.04.2021 4 z 5

Výborné - vtipné, hodně romantické.
Akorát mi vadilo chování hlavní hrdinky, která se nechala dost dlouho skoro každým vyloženě zneužívat a jejím sourozencům bych teda asi nabančila. Ale konec vše spravil - skoro až pohádkově - což mám u tohohle žánru ráda.

Světnadhlavou
06.04.2021 1 z 5

Kniha se mi moc nelíbila. Ze začátku nebyla vůbec zajímavá a rozběhla se asi až tak v půlce. Hlavní hrdinka mi nebyla vůbec nebyla sympatická a nad jejím chováním jsem někdy obracela oči. Konec už byl lepší, ale mohl být více popsaný. přišlo mi to rychle ukončené oproti tomu, jak se to ze začátku táhlo.

jasmína
15.02.2021 4 z 5

Ale ano, stará dobrá Sophie.

V současné době jsem se ráda odreagovala u této knihy, a byl to "knižní dezert " po knize Je tohle vůbec láska?

Ano, musíte čekat červenou knihovnu, a že já ji extra moc nedám, ale tuto autorku mám oblíbenou, ač na sérii Shopaholiků už asi nic mít nebude.....

Gallaxy
13.01.2021 4 z 5

V poslední době jsem byla z nejnovějších knih Sophie Kinselly hodně zklamaná. Ale tahle mi znovu dokázala, že Sophia psát umí. Úvod byl bohužel hodně vleklý a nudný (což je častý jev v jejich novějších knihách), ale pak se to rozjelo a já četla s chutí a zvědavostí co bude následovat.

LadyCotton
04.01.2021 3 z 5

Autorka to umí mnohem, mnohem lépe. Cca do 150 strany jsem bojovala s tím, jestli budu číst dál nebo už ne. Začátek je naivní, zbytečně natahovaný, nudný...
Od půlky už to šlo ale znovu bych to číst nechtěla. Přitom námět byl skvělý - přišlo mi to jako kdyby autorka napsala román, ale nakladatelství jí řeklo, že musí mít min. o 100 stran více takže musela děj uměle "natahovat".

Aracely
09.11.2020 2 z 5

Musím souhlasit s Andy.

Krásná obálka, velmi nevšední anotace, kterou jsem se nechala zlákat, ale skutek utek.
Vůbec autorku nepoznávám.
Má to určitou čtivost, takže něco Vás nutí číst dál a dál, říkáte si teď už se to zlomí a ono stále nic... Fixie se ,,rozsvítí" asi až na straně 250 do té doby s sebou nechá neuvěřitelně zametat všechno ve jménu rodiny, což mi neuvěřitelně lezlo na nervy! Ve jménu rodiny to má být snad omluva pro jakékoliv chování? To neuznávám, i když bohužel vím, co znamená se obětovat pro svou rodinu, tady byl každý akorát tak na ránu. Jediný normální byl Sebastian.

Za mě tentokrát nemůžu doporučit.

ADE138
08.10.2020 2 z 5

Opravdu velmi nenáročná oddechovka. Škoda, podle anotace měl příběh docela slušný potenciál

bellass1864
25.09.2020 1 z 5

Takže co k této knize říct. Tohle byla asi jedna z nejhorších knih co jsem četla. A jsem jen ráda, že jsem knihu nekoupila a místo toho si ji půjčila, jinak by mě ty peníze hodně mrzely. Fixie byla tak trapně naivní, až mě to otravovalo a jen jsem si říkala panebože doufám, že na světě není nikdo takhle naivní. Chápu mladé holky bez zkušeností, ale 27 létá žena a aby byla takhle s prominutím blbá to bylo na mě moc. Tohle je první negativní komentář co píšu a to už je co říct, když si vzpomenu na tu kupu knih co jsem už přečetla. Knihu jsem dočetla s velkou nechutí a určitě se k ní vracet už nebudu.

radka2501
18.09.2020 4 z 5

V průběhu čtení jsem na tuto knihu několikrát měnila názory. Na konci jsem však byla velmi spokojená. Myslím, že dobře napsaná kniha by v člověku měla vyvolávat rozporuplné pocity a to tato v mém případě zvládla. Jistě si ji za nějaký čas znovu přečtu

Andy0892
25.08.2020 2 z 5

Jak mám tuto spisovatelku ráda... musím říct, že za mě to nefungovalo. Chápu, že občas se i já cítím jako Fixie, ale být takhle naivně hloupá? Nechávat se až tak vláčet? To mi lezlo děsně na nervy. 90% postav mi tam nesedělo, začátek knihy pro mě byl utrpením a pak klasické klišé - Nechci slyšet žádné vysvětlení, radši se rozejdeme... šíleně rychlá náhrada partnerů (co na tom, že jsem ještě před týdnem chodil/a s láskou svého žIvota?).
Prostě, kdybych si tuhle knihu nepřečetla o moc bych nepřišla. A přitom to vypadalo slibně a určité momenty tam byly...