Lásk@ na prvý klik

Lásk@ na prvý klik https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/356668/bmid_laska-na-prvy-klik-Yt2-356668.jpg 4 57 15

Kamarátky a kolegyne Beth Fremontová a Jennifer Scribnerová-Snyderová vedia, že im niekto číta maily. (V redakcii to nie je tajomstvo. Také sú firemné pravidlá.) Napriek tomu si však v pracovnom čase ustavične posielajú vtipné odkazy a rozoberajú svoje osobné životy. Lincoln O’Neill by sa nikdy neuchádzal o zamestnanie v redakcii, keby v inzeráte stálo: „Hľadáme človeka, ktorý bude druhým čítať maily.“ V inzeráte sa spomínala pozícia špecialistu na internetovú bezpečnosť. Predstavoval si, že sa bude starať o počítače a chrániť noviny pred útokmi nebezpečných hackerov, nie posielať upozornenia zakaždým, keď niektorý zamestnanec pošle kolegovi za vedľajším stolom sprostý vtip. Lincoln vie, že by mal aj Beth a Jennifer poslať upozornenie, ale neurobí to, lebo ich vzájomná komunikácia je veľmi zábavná – a ide v nej dokonca oňho! No keď si uvedomí, že k jednej z nich začína cítiť viac, už je prineskoro na to, aby vyšiel s farbou von. Veď čo by jej povedal?... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Ikar (SK)
Originální název:

Attachments , 2011


více info...

Přidat komentář

Veronika33
15.10.2022 5 z 5

Od tejto knihy som nič neočakávala, maximálne iba všednú oddychovku. No na moje prekvapenie som si knihu užila a v rámci možností prečítala na jeden záťah. Hlavné postavy ma chytili za srdce a na koniec boli aj slzičky. Štýl akým bol príbeh písaný mi veľmi vyhovoval a knihu si určite opäť rada prečítam.

Sixtínka
13.10.2022 3 z 5

Oddychovka, pri ktorej vypnete. Ak od príbehu neočakávate viac, tak budete spokojní.


zanbai
02.05.2020 1 z 5

(SPOILER) Velmi příjemně (čtivě) napsáno, zato obsah se moc nepovedl. Hlavní „hrdina“ je prachsprostý stalker, jinak to nazvat nejde: po naprostou většinu knihy sedí na zadku a čte osobní e-maily nešťastnice, která měla tu smůlu, že přitáhla jeho pozornost (a to bez toho, aby se s ním kdy potkala; skutečně výhra v loterii). Asi po 200 stranách se pak chlápek konečně zvedne od počítače, a to proto, aby se objektu svého zájmu mohl (samozřejmě bez jejího vědomí) přehrabovat ve věcech a později dokonce omrknout naživo jejího přítele. Do kontaktu (oboustranného) spolu pak oba protagonisté přijdou až na posledních cca 10 stranách a hned se začnou oblizovat, ačkoli holka o chlápkovi ví doslova jen to, že jí posledních x měsíců narušoval soukromí (na což přišla jen díky tomu, že se jí k tomu sám zrovna přiznal) - ale to přirozeně ničemu nevadí, protože je to fešák; toho by byla škoda nahlásit na policii! Takhle zle mi z příběhu už dlouho nebylo.

SBH
22.09.2019 4 z 5

Chtěla jsem něžnou a naivní romantiku a dostala jsem ji. Lehkou bizarnost příběhu beru, o obyčejných věcech číst nechci. Jak je autorky obvyklé, hodila mě přímo doprostřed příběhu a chvíli trvalo, než jsem se zorientovala v postavách a ději. Ale aspoň na chvilku zaměstnala mé šedé buňky mozkové. Jednu hvězdu odebírám, protože zrovna u Rainbow jsem čekala, že mě postavy víc chytnou za srdce. Ale i tak dost dobrý.

Terez9119
06.02.2019 4 z 5

Moc pěkné, Lincoln je zlatíčko a obě holky jsou moc sympatické. Jennifer mi bylo hrozně líto, ale naštěstí to dobře dopadlo. A konec byl sladký, ale krásný. Jen mi to celé přišlo trochu zdlouhavé. (Čteno v angličtině)

Varjohukka
05.10.2018 4 z 5

Četla jsem v angličtině. Příjemná oddechovka.

petra3895
04.10.2018 5 z 5

jedna z mala knih ktoru som nedala z ruky kym som ju neprecitala. doslova za dva dni precitana :)))
miestami velmi vtipna a napadita :)

coppacabana
08.09.2018 5 z 5

Ze začátku jsem se do příběhu ne a ne dostat, ale jakmile jsem jednoho dne vyhnala rodiče spát a půlnoc uhodila, sedla jsem si s tím, rozhodnutá číst až do únavy, a nakonec jsem se nemohla odtrhnout (jak tomu i bylo u předchozích tří knížek, které se mi od autorky dostaly do rukou.) Ono to ale ani jinak s autorčiným stylem psaním, vtipnými dialogy - v tomto případě hlavně emaily mezi Beth a Jennifer - a "lidskými" hlavními postavami nejde. Moc se mi líbilo prostředí, ve kterém byl děj zasazen. Všechny ty události, jež v Americe doprovázely přelom tisíciletí, samotný příběh skvěle doplňovaly.
Knížku mohu jedině doporučit.

Lenny33
25.07.2018 5 z 5

Rozhodně netradičně pojatý romantický příběh. R. Rowell nezklamala, opět poutavě napsaný děj, se sympatickými hrdiny a možná trošičku přeslazeným koncem. Ale já si čtení užila a rozhodně knihu doporučuji všem fanouškům této autorky. 4,5*

Jass
06.07.2018 3 z 5

Rainbow Rowell zkrátka ani přes dokonalé "Nedej se", nebude patřit mezi moje nejoblíbenější autory. Bylo to milé, ale zkrátka... nebylo to úplné. Milovala jsem detaily, ale celý příběh byl tak nějak... Ani nevím, jak to říct, zkrátka mě to úplně nenadchlo, i když objektivně ani nevím, co tomu vytknout... (možná to, že hlavní protagonista byl stalker jak brno...)
(čteno v angličtině)

zuzis
25.05.2018 5 z 5

Tahle knížka je tak milá, a tak dobře se mi četla, že musím dát 5*. (čteno v aj)

-Sinéad-
01.04.2018 3 z 5

Vadilo mi, že kniha plynula na poklidné vlně od začátku do konce. Čekala jsem, že se v ní objeví nějaká zápletka nebo nečekaný zvrat událostí. Celkově kniha nebyla špatná, četla se dobře.

Hoshi
30.03.2018 5 z 5

Ráda čtu knihy od Rainbow a tato nesmí chybět v mé knihovně. Příběh o Lincolnovi je příjemně milý, pohodový, láskyplný.. Je to krásné, odpočinkové čtení, které potěší. :)

Veronicess
02.02.2018 5 z 5

Všetky knižky od Rainbow sú tak krásne, že si ani neviem vybrať najobľúbenejšiu. Ale táto má k tomu veľmi blízko. Je to tak milý príbeh, že sa po dočítaní knihy nedá neusmievať.

andrea4315
11.01.2018 5 z 5

Našla by se i nějaká ta muška ale celkově je to nádhera.
Příběh je vyprávěn z mužského pohledu a prokládán e-maily mezi kamarádkami, čímž se vypráví příběhy těchto kamarádek.
Každá jedna postava je tak skutečná, trápí se a reagují zcela přirozeně. Až jsem si skoro připadala taky jak ten zvrhlík, co právě nakukuje někomu do života.
A pokud si holky někdy kladete otázku, zda i chlap se dokáže nesobecky zamilovat, že má i city nejen hormony (libido) a ochranitelské instinkty, tak tahle kniha vás přesvědčí, že dokáže.

Autorovy další knížky

Rainbow Rowell
americká, 1973
2014  80%Eleanor & Park
2015  82%Fangirl
2016  82%Nedej se
2020  79%Nezdárný syn
2017  83%Lásk@ na prvý klik

Kniha Lásk@ na prvý klik je v

Právě čtených2x
Přečtených71x
Čtenářské výzvě9x
Doporučených6x
Knihotéce83x
Chystám se číst72x
Chci si koupit29x