Láska mezi vločkami
Studentku anglické literatury Febe čekají osamělé Vánoce jen ve společnosti psa Hamleta a sebraných Shakespearových spisů. Programátor Liam jí ale nabídne, aby během rodinného setkání za tučný honorář sehrála jeho přítelkyni – chce ve své ex Charlotte vzbudit trochu žárlivosti. A možná ji i získat zpět. Ale vztahy se brzy komplikují, a čím víc to mezi Liamem a Febe začíná jiskřit, tím víc to k němu táhne i Charlotte. Podlehne Febe svým rozbouřeným citům, nebo dohraje roli falešné přítelkyně až do konce?... celý text
Originální název: All I (dont) want for Christmas, 2022
Komentáře knihy Láska mezi vločkami
Jedna z mnoha romantických vánočních knih. Febe mi sedla svou urputností nenechat se zlikvidovat osudem. Joss byla v pohodě. Damiena bych nakopala do zadku, namyšlený vtipálek, který si nevidí do úst. Liama nechápu. Co vlastně chtěl? Neurazilo, nenadchlo...
Hvězda navíc za Hamleta, babičku a Matta.
Febe, která studuje lingvistiku a literaturu se zaměřením na Shakespeara se po úmrtí poslední příbuzné, a to konkrétně babičky, moc nedaří. Čekají jí osamělé vánoční svátky se zděděným psem Hamletem a možná dovolená a silvestr na horách, pokud na ně sežene v krátké době finance s její nejlepší kamarádkou Joss, protože její dosavadní úspory padly na pohřeb. Jossin manžel Damien má spolužáka, nerda Liama, který naprogramoval mega úspěšnou appku a možná by využil placenou výpomoc, aby se jeho ex Charlotte k němu vrátila, protože jej před rokem opustila kvůli jeho staršímu bratrovi. Upřímně nechápu, co jej mimo vzhledu na ní tak fascinovalo, a proč s ní jeho bratr i poté zůstával. Vtip ze začátku, a to bodové hodnocení mě nakrklo, ale reakce Febe byla bravurní a nejen Shakespeare byl na ní pyšný. Liamova rodina a jejich pojetí svátečního týdne se mi moc líbila, hlavně jeho babička a mladší bratr Matt. Jednoduché, odpočinkové čtení o pořízení dárků s nápadem, pečení, stavění kroupuláka, složené písni a interakcích s ex, což snadno přebilo jistá klišé a já si pohodovou vánoční atmosféru i v červenci správně vychutnala.
(SPOILER)
Na jedno přečtení - ideálně v adventním čase - to splní účel, ale po druhém čtení netoužím.
Příběh je neoriginální (to by mi nevadilo), dost připomíná film Návrh. Zpracování je poměrně naivní.
Horší uz jsou ale krkolomné charaktery - Liam je mi vyloženě nesympatický. Pochopila bych, že se nechce ukázat doma bez nové přítelkyně, klidně i falešné. Pochopila bych, že se bratrovi bude vyhýbat, že vůči bývalce bude chovat zášť. Ale že po ní bude půlku knihy foukat, a to i poté, co se zasnoubila s jeho bratrem? To nemá žádnou hrdost?
Konec už hraničí s trapností a sentimentalitou, ten mi nestačil.
Krásný příběh plný vůně Vánoc.I když Liam byl občas na proplesknutí,bylo to úžasné čtení.Ten konec mi přišel trochu odflaknutý,ale budiž.
Tohle čtení jsem si fakt užila.
Bylo to super.
Milá oddechová lovestory, která byla velmi čtivá.
Přes Vánoce jsem bohužel neměla vůbec čas se pustit do nějakého vánočního příběhu.
Tak proč si to nevynahradit a neprodloužit si zimu ještě teď?
Po knize jsem sáhla proto, že moc ráda čtu příběhy s falešným randěním.
Navíc je hlavní hrdinka studentkou angličtiny stejně jako já.
(ačkoliv její obsesi Shakespearem nesdílím)
A pokud je to něco, co máte rádi i vy, neváhejte a pusťte se do ní taky!
Příběh vám nabídne krásnou atmosféru doplněnou právě Vánoci, spoustou vtípků, vzájemného dobírání se a mnoho dalšího.
Zároveň ale pracuje i s tím, že nic není dokonalé a každý má nějaké své problémy.
Poměrně dlouho mi trvalo najít si cestu k Liamovi, protože jeho zaslepenost bývalou přítelkyní byla jedno velké au. Když ale s časem začal své hodnoty zvažovat a proměňovat, stal se z něj celkem sympaťák.
Romantika vás tady dožene ke klasickému uculování se a hlavním postavám určitě budete fandit.
Jen bych si přála, aby autorka tolik city neuspěchala ze strany Febe - určitě by se s tím dalo víc vyhrát a dát těm dvěma na sbližování více času. :)
Na nejen vánoční odpočinkové večery vám však knihu doporučit můžu a zaručuju příjemné čtení.
Kniha mi byla zaslána od @albatrosmedia za účelem recenze.
Ze začátku jsem měla trochu problém se do knihy začíst.
Ale naštěstí po pár kapitolách se mi to povedlo.
Kniha je psaná z pohledu Febe.
Febe se mi moc líbila. Rozhodně byla svá, skvělá osoba, zábavná a její citace Shakespeara jsem milovala. Moc se mi líbí jak autorka dokázala popsat její pocity při zamilovaní do Liama. U Liama jsem měla trochu problém. Vůbec mi ze začátku nepřišel sympatický . Strašně mi vadili jeho narážky na Febe.
Postavy, které jsem si naprosto zamilovala byl Liamuv brácha a babička.
Když to vezmu kolem a kolem kniha nebyla špatná, ale zase tolik mě bohužel neuchvátila. Ale na takový ten večer s vínem a pohodou ideální.
Ale někde jsem četla, že je kniha série a do dalšího dílu už ze zvědavosti se určitě pustím.
KatieKuli mi hodnocení tohoto románu vzala z úst (její 1.odstavec dole), takže není co dodat :)
Loni jsem nestihla přečíst ani jeden vánoční příběh, takže jsem to nutně potřebovala začátkem roku dohnat.
Musím uznat, že výběr se mi povedl. Bylo to velmi milé romantické pohlazení a určitě budu pokračovat ve čtení téhle krásné série.
Ač byl začátek velmi rozpačitý a ač jsem nevěděla, co si o knize mám zpočátku myslet, nakonec se děj rozjel a já si užila doslova každou stranu.
Liam a Febe snad nemohou být rozdílnější. Febe miluje Shakespeara, jehož citáty používá celkem běžně v konverzaci a lidi na ní jen nechápavě zírají, není tedy ani překvapením, že se její pes jmenuje Hamlet, kdežto Liam je machr přes IT a tak trochu nerd, navíc nehorázně bohatý.
Dohromady je svede nutnost a vzájemná potřeba, Febe totiž potřebuje peníze na lyžařský zájezd a Liam zase přítelkyni na vánoční týden u rodičů, kde se má setkat se svou ex Charlotte, která momentálně chodí s jeho starším bratrem a ve které chce vzbudit žárlivost.
Mezi Febe a Liamem to ale začíná jiskřit a vše se začne komplikovat.
Příběh je to vesměs velmi jednoduchý, předem je jasné, jak to dopadne. Líbí se mi charaktery postav i rodinné vztahy v Liamově rodině. Není nouze o zajímavé situace a příběhu nechybí ani humor, drží si krásnou vánoční atmosféru, i vztahové napětí.
Miluju příběhy z upršeného Londýna, vzhledem k tomu, že to je jedno z mála měst, které jsem navštívila, jela moje představivost na plné obrátky.
Jednu hvězdičku strhávám za ukvapený konec a za některé nesrovnalosti, především ta časová osa by potřebovala víc propracovat.
Série Love Songs in London má 4 díly a všechny knihy mají překrásné obálky.
Těším se a zároveň doufám, že se dočkáme překladu i dalších dílů.
Mou poslední vánoční přečtenou knihou za loňský rok byla Láska mezi vločkami.
Kniha se ke mně dostala v rámci vánočního balíčku, neměla jsem v plánu ji původně číst a ani jsem toho o ní mnoho nevěděla.
Obálka na mě ale dýchla svou atmosférou, zahlédla jsem siluetu Londýna a řekla si, proč si ji vlastně nepřečíst.
Kniha vyšla pod nakladatelskou značkou Fragment, což možná na první pohled může vypadat, že se jedná o young adult romantiku, ale za sebe musím po přečtení říct, že bych příběh spíš označila jako new adult (to jen na okraj).
Zápletka je poměrně jednoduchá - hlavní hrdinka předstírá, že je přítelkyní našeho hlavního hrdiny přes vánoční svátky... Zbytek už je asi jasný.
Je to zkrátka taková ta nenáročná oddechovka, která v sobě má rozhodně dost vánoční atmosféry (na rozdíl například od knihy Vánoční vyznání).
Kromě Londýna si mě kniha určitě získala pejskem a taky odkazováním na tvorbu Shakespeara (tu studuje naše hlavní hrdinka).
Příběh hezky plyne, není zdlouhavý a celkově to bylo milé čtení.
Na tuhle knihu jsem se neskutečně těšila – young adult romantika, vánoční příběh, předstíraný vztah a samé nadšené recenze. Ale já mám pocit, že jsem snad četla jinou knihu než všichni ostatní – ale vážně! Pro mě je to bohužel opravdu velké zklamání.
…
Už po prvních pár kapitolách jsem tušila, že budu zklamaná – vadilo mi chování postav a absolutně vůbec mi nesedl styl psaní. Hodně jsem přemýšlela, zda je to překladem, ale upřímně si tím nejsem jistá – některé nesmyslné opakování atp. nemohla být chyba překladu. Bohužel ani samotný děj knihu nezachránil, v mnoha ohledech to bylo prostě jednoduše řečeno fakt random… Tohle mi tedy opravdu nesedlo a strašně mě to mrzí. Alespoň můžu pochválit skvělou atmosféru vánočního Londýna.
…
MINI SPOILERY:
Neberte mě špatně, já vím, že skoro každá romantická kniha ke konci přijde s nějakým zbytečným dramatem (štve mě, že to tak je, ale o to mi teď nejde) – tady to bylo rovnou dvojité drama! nejprve absolutně předvídatelné a pak navíc dost bizarní… a reakce postav mi přišly úplně mimo. No a nemůžu nezmínit: zamilovala jsem se – známe se čtyři dny…
Láska mezi vločkami bol príjemný NA romantický príbeh s nádychom Vianoc. Priznám sa, že zo začiatku som z neho mala trochu rozpačité pocity (na určitých veciach by sa dalo ešte popracovať), ale keď sa dej viac rozbehol, začala som si ho užívať.
Febe študovala anglickú literatúru, zbožňovala najmä Shakespeara a jeho diela vedela citovať i o polnoci. Bola to skôr ,,šedá myška" so svojským štýlom, ale inak sympaťáčka, ktorá okolo seba šírila pozitívnu energiu a vedela piecť tie najlepšie keksíky. Spoločnosť jej robil len jej štvornohý parťák Hamlet.
Liam pochádzal z veľkej a pomerne bohatej rodiny. Obľúbila som si ju, jej členovia neustále vtipkovali, doberali sa, starali sa jeden o druhého a bolo cítiť, že sa veľmi ľúbia. Mojím obľúbencom bol Matt, ten bol skvelý, vniesol do príbehu dávku humoru, vedel uvoľniť napätú situáciu a k Febe sa od začiatku správal veľmi pekne. Ani táto rodina však nebola dokonalá a mala svoje problémy.
K Liamovi som si hľadala cestu trochu dlhšie, najskôr sa mi nepáčilo jeho správanie a občas mi pripadal úplne zaslepený svojou ex, ktorá s ním pekne manipulovala (neskutočne mi liezla na nervy a váhala som, kedy Liam konečne otvorí oči a konečne ju usadí na svoje miesto). Postupne však prehodnotil niektoré veci a už mi bol oveľa viac sympatický.
Romantická linka v štýle predstieraného vzťahu bola fajn, pri niektorých scénach som mala na tvári prihlúply úsmev, len by mi nevadilo, keby autorka dopriala Febe a Liamovi viac času na zbližovanie, keďže som mala pocit, že Febe sa doňho ,,buchla" v podstate hneď prvý deň. Na mňa to pôsobilo dosť rýchlo. S témou falošného vzťahu by sa dalo ešte viac vyhrať.
(SPOILER)
Knihu jsem objevila náhodou v sekci novinek u nás v knihovně. Letos jsem měla velkou chuť přečíst si v době adventu zimní romantický příběh. S Vlčí princeznou to vyšlo jen napůl (zima ano, romantika ne), tady jsem naopak dostala romantiky dostatek a zimní počasí trochu pokulhávalo (pochmurný sychravý Londýn).
Febe mi byla sympatická, ať už její láskou k literatuře a Shakespearovi, tak tím, jaká byla a jaké měla vztahy s lidmi, hlavně s babičkou. Mrzela mě nehoda s její mamkou a bylo mi líto, že zůstala na světě sama. O to víc se mi líbilo, jak ji přijala rodina Harrisonových. Kromě zájmu o literaturu mě s Febe spojovala i její věčná zimomřivost, nemám ráda zimu stejně jako ona (já navíc nejezdím ani na ty lyže). Oblíbila jsem si postavu babičky Flory, nejmladšího z bratrů Matta a psa Hamleta. Febeina kamarádka Joss byla fajn, zato její manžel Damien byl na ránu.
Jak příběh dopadne je vám jasné už při čtení anotace, ale i tak mě to moc bavilo. Dobře se to četlo, mělo to spád a hašteření, rozhovory a atmosféra mezi Febe a Liamem mě bavily. Jasně, byla tam klišé, škoda, že jsem nepočítala kolikrát byly zmíněny jiskřičky v Liamových zelených očích, ale tentokrát mi to vůbec nevadilo.
Liam byl blázen, opravdu chtěl získat zpět ženu, která ho podvedla s vlastním bratrem? A ještě i nějakou dobu po tom, co oznámila zásnuby s Nelsonem? Stejně tak dokonalá Charlotte…nebylo jí trapné, že by se od Nelsona zase vrátila k Liamovi? To bylo na hlavu. Škoda, že nebylo více dořešena jejich vztahová linka.
Líbilo se mi spojení dvou odlišných světů, světa literatury a světa programování a her. Závěrečné Liamovo gesto bylo roztomilé. Kdyby byla kniha zfilmována, ráda se podívám i na film.
Líbil se mi i playlist vánočních písní na konci knihy.
Pokud hledáte zimní romantickou oddechovku, doporučuji! A jako bonus má kniha moc hezkou obálku :)
Úžasná vánoční londýnská lovestory. Četla jsem jedním dechem. Doufám že vyjdou i její další knihy. Píše úžasné romanťárny. V tuhle sváteční dobu mi to bodlo.
Konečně romance s milou vánoční atmosférou, kde dojde na pečení cukroví, rodinná setkání, stavění sněhuláka i vánoční nákupy v Londýně. Téma předstíraných vztahů, ze kterých se vyklube něco víc, mám ráda. Umožňuje spousty vtipných a roztomilých situací a poznávání dvou lidí za netypických okolností, to mě vážně na příběhu bavilo. Navíc hlavní hrdina je vlastně nerd vyvíjející počítačové hry a hlavní hrdinka zbožňuje Shakespeara a má roztomilého psa Hamleta. První půlka knihy mne tak okouzlila, že jsem autorce odpustila i přehnaně vykonstruovanou nepříjemnou konfrontaci hlavního hrdiny se svou ex a závěr, který na mne působil spíš hořkosladce a mrzelo mne, jak se programátor Liam zachoval. Jo, hrdina na proplesknutí. Sice to pak zachránil, ale stejně... no, byl na proplesknutí. Ale zase to působilo realisticky a ne až tak přeslazeně. Myslím, že se ke knize kvůli té milé vánoční atmosféře budu vracet i v dalších rocích navzdory vyvrcholení příběhu, které už mi zas tolik nesedlo.
Čtete na Vánoce tematické laděné knihy nebo to neřešíte? Já tu dnes pro vás mám tip na jednu miloučkou vánoční romantiku s fake dating.
Co si budeme, od první strany víte jak to celé dopadne a nic extra originálního vás v ději ani nečeká. Ale přesto ten příběh zahřeje u srdce a užíváte si ho. Alespoň já to tak měla u Lásky mezi vločkami.
Febe je studentka, která přišla o svoji babičku a zůstala tak sama se psem Hamletem. Ano, tušíte správně, že v příběhu nebude nouze o Shakespeara. Febe ho totiž dost často cituje a umí ho nazpaměť. Musím však podotknout, že mi to tam sedělo a nebylo toho tolik, aby mi to už lezlo na nervy.
Moc mě bavil i samotný Hamlet, jež se objevuje po celou dobu a je to prostě skvělý parťák, který si okolo packy omotá kde koho.
U Liama jsem si pak přála, aby konečně otevřel oči. Občas jsem měla chuť mu promluvit do duše. Měl však skvělou rodinu, ta mě také bavila. Až na výjimky. Pochopíte, když si knihu přečtete. Já nechci spoilerovat.
Jak jsem psala, není to zrovna originální příběh, ze kterého byste si sedli na zadek nebo vás nějak odrovnal. Má však naprosto úžasnou atmosféru, jež se do tohoto předvánočního období naprosto hodí. Navíc se odehrává v Londýně. Ten já naprosto miluju a je mým snem tam na nějakou dobu jet, okouknout kde co.. takže další plus.
Jednoduše.. Co by se mohlo pokazit, když děláte fake přítelkyni chlapovi, jemuž jeho bratr přebral přítelkyni. Navíc máte strávit vánoční týden s jeho rodinou a onou expřítelkyní, která nemá ráda psy. A vy jako bonus jednoho máte?
Za zaslání knihy děkuju @humbook_blogeri @humbook.

89 %
Láska mezi vločkami
Dalo by se říct, že jsou takové knihy pořád stejné, jen se něco málo změní, ale víte Vy co, mně to vůbec nevadilo. Čtení jsem si užila. Smála jsem se a fandila Febe, aby měla dost sil a nenechala si všechno zničit. Příjemná oddechová romantika s vánoční atmosférou. A rozhodně si získala místo v mé knihovně.