Láska mezi písmenky

Láska mezi písmenky https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/293897/bmid_laska-mezi-pismenky-dnk-293897.jpg 4 356 106

Láska mezi řádky série

< 2. díl

Co by se stalo, kdyby se princ z pohádky ocitl v našem světě a musel třeba chodit do školy? A naopak, co by obyčejný kluk dělal v pohádkovém příběhu? Šestnáctileté Delilah se povedlo nemožné – dokázala vytáhnout okouzlujícího prince ze stránek oblíbené pohádky a vyměnit ho za svého kamaráda Edgara. Setkat se tváří v tvář s Oliverem bylo jako kouzlo, ale co s takovým princem v našem světě? Přece jen tu máme trochu jiná pravidla, a tak se Oliver musí stát obyčejný klukem a začít chodit do školy, i když ani neví, jak se přechází přes ulici. Zato Edgar se musí vypořádat s rolí chrabrého prince, jehož život se při každém čtení opakuje. Hranice mezi stránkami knihy a skutečností je sice průchozí, ale může najít princ z pohádkového příběhu svůj šťastný konec v našem světě?... celý text

Žánr:
Literatura světová , Pro děti a mládež , Dívčí romány

Vydáno: ekniha , CooBoo
Originální název:

Off the Page , 2012


více info...

Přidat komentář

Nathally
08.11.2023 4 z 5

(SPOILER) Upřímně první díl se mi líbíl mnohem víc. Tady mi přišlo, že se pořád opakuje to jedno a stejný a děj mě ničím neuchvátil. Knížku jsem pořád odkládala a nemohla jsem ji dočíst. Myslím, že stačilo, kdyby byl pouze jeden díl namíchaný z obou knih.

Ale zas jako plusko se mi líbila Seraphina a královna Maureen v normálním životě a to, že tento díl byl spíše pro teenagery, než jak se mi zdálo u prvního dílu, který byl spíš pro ty menší... Konec jsem očekávala, jaký bude. Jsem ráda, že jsem to konečně dočetla, ale podruhé už si knížku nepřečtu.

Booklice
21.04.2023 4 z 5

Na druhý díl jsem se moc těšila, protože se mi konec toho prvního zdál takový rychlý a moc mě zajímalo, jak to bude s Oliverem a Edgarem dále. Příběh byl zajímavý a líbilo se mi hned několik drobností, které knižní postavy i v našem světě dělaly knižními postavami. Dále se mi moc líbilo to, co vlastně byly portály. A zajímavý byl taky konec, který nebyl jednoznačný a předvídavý a vlastně zajímavě vyřešený. I když některých postav mi nakonec bylo líto. Taky mě bavilo zamýšlet se nad myšlenkami, které byly mezi kapitolami.


petulkapeta
27.03.2023 5 z 5

,,Přeju si život s tím, koho mam nejradši. "

Nebylo by to krásné, kdyby se Vam splnilo přání. Tohle neni jen pokračování toho co se stane když se princ zamiluje do te prave ( a ne princezna to neni). Tenhle příběh je mnohem vic.

JointlieKat94
13.10.2022 4 z 5

Překvapivě byl druhý díl o fous lepší, než ten první (takže bych měla přepsat hodnocení prvního dílu na 3*, ale to už nemohu, jelikož to tak mám zapsané v čtecím diářku a mám taky nějaká pravidla!) :)
Tady už jsem si to opravdu víc užívala. Ale stejně to nebylo úplně ono. Aspoň pro mě. :)

Ještě musím podotknout, že se kniha občas dotkla i závažnějších témat- smrt, zlomené srdce, zákeřná nemoc,.. a to se mi na tom líbilo!

Věřím, že mladším čtenářům se to bude líbit. :)

"Práce je jenom to, co tě nebaví."

speciale88
06.04.2022 5 z 5

Krásná pohádka se šťastným koncem. Sice je mi moc líto Frumpa čekala sem ze zázrakem ho zachrání ale i tak krásné zakončení. Četlo se lehce a rychle. Jako oddechovka na odpoledne super.

ZNellyZ
23.02.2022 2 z 5

Druhý díl byl sice lepší než první, ale stále to nebylo nic skvělého, co budu všem doporučovat. Stále otravná a ufňukaná Delilah je naprosto nesnesitelná, už z předchozí knihy, vše zachraňuje jen Oliver, který občas umí i pobavit. Zápletka ke konci nebyla špatná, ale vzhledem k Jules mi to přišlo dosti nefér. Ale chápu, že čtenářky potřebovaly nějaký "happyend", který se nám nabízel, už v prvním díle.

PhoebePollard
10.10.2021 3 z 5

Jednoduchá, přímočará Y/A, která moc nepřekvapí, neurazí, ani neoslní. Ale jako pokračování série ujde, rozhodně nejde o nic špatného. Jen to zkrátka není ani skvělé no.

lily_maleckova
23.08.2021 3 z 5

Za mě taková průměrná, fajn YA kniha. První díl se mi líbil trošku víc, jsem ale ráda, že jsem si oba díly přečetla ️ knihy jsou totiž svým pohádkovým námětem poměrně hodně originální, takže si myslím, že za přečtení určitě stojí:)
3/5⭐

Booky84
19.07.2021 4 z 5

Opět krásná kniha, stejně jako první díl. Moc se mi líbilo propojení pohádkového světa se skutečným a nejlepší byl prostě Oliver a jeho chování ve skutečném světě.

Knihomedvěd
05.05.2021

Tato kniha je druhý díl od Lásky mezi řádky. Bohužel se mi zdál trochu slabší než první díl a ze začátku mě to tolik nebavilo, ale konec už byl lepší. Občas se v příběhu objevily něco, co mi nebylo jasné a nemělo žádné odůvodnění. Jinak to byla pěkná oddechovka, kde jsme nahlédli i do světa pohádek.

Calwen89
08.03.2021 3 z 5

Ke knize jsem se dostala vlastně náhodou. Četla jsem jí zároveň s Janou Eyrovou, takže pro mě byla více než vítaným únikem. Je to příjemná pohádková průměrná oddychovka u které člověk může klidně vypnout. První díl jsem nečetla, přesto mi nedělalo vůbec žádný problém zapadnout do děje a pochopit charaktery jednotlivých postav. Mojí oblíbenou byl pochopitelně Oliver a při některých jeho výstupech v reálném světě se prostě musíte usmívat.

bamba
27.02.2021 5 z 5

Bavila som sa. teda až do momentu, keď som sa pokúšala dovolať na pohotovosť kvôli covidu. Otvoriť okno a zakričať 112 má ten istý efekt, ako dovolať sa - to skúsil hrdina z tejto knihy.
Pes sa naučí hovoriť a jedno z tých troch slov je komunizmus.
Z môjho pohľadu oveľa lepšie než prvý diel. A to princov v bielych pančucháčoch až tak nevyhľadávam.

EliškaHavlová
20.01.2021 4 z 5

Knížku jsem četla, i když je to druhý díl, jako první. Vůbec mi nevadilo, že jsem z části nerozuměla odkazům na předešlou knížku. Nejvíce sympatická mi byla postava Olivera. On byl prostě úžasný za každé situace. Konec byl trochu otevřenější, takže je rozhodně je prostor pro třetí díl...

Lučina7
17.11.2020 4 z 5

Hezká knížka, mě to přišlo trochu nedokončené a ráda bych třetí díl.

Bebe2004
11.05.2020 5 z 5

Za mě skvělá knížka :)

bookwoman
03.05.2020 4 z 5

Kniha měla pěkný, zajímavý děj, líbilo se mi propojení skutečného světa se světem v pohádce. Nicméně si myslím, že kdybych byla trochu mladší, tak by mě kniha bavila víc. Oliver mi přišel strašně roztomilý. Hlavně tím, když přišel do skutečného světa a vlastně vůbec nevěděl, jak to tady chodí (hlavně ve škole). Byl strašně sympatický, stejně tak Delilah, tvořili spolu úžasný pár. Jenom mě mrzí, že jsem si jako první nepřečetla první díl - Láska mezi řádky (bohužel, když jsem si vybírala k přečtení tuto knihu, nevěděla jsem, že je to až díl druhý). Nicméně i když je to druhý díl, tak příběhu jsem úplně skvěle rozuměla už od začátku a dá se to číst úplně v pohodě jako samostatná kniha. Strašně se mi líbily takové ty texty, které bývaly někdy po kapitole napsané kurzívou a nevztahovaly se k ději knihy. Například ten o naději byl dokonalý. Ilustrace na konci knihy byly úplně úžasné!

Wikvetek
16.04.2020 3 z 5

S určitostí můžu říct, že druhý díl se mi líbil víc než díl první, což nebývá u pokračování časté. Potěšilo mě, že v porovnání s prvním dílem mi přišel daleko více propracovanější i legračnější... Prostě knížka, u které nemusíte vůbec přemýšlet nad dějem a v klidu si odpočinout.

Trinda
30.03.2020 5 z 5

Mě se kniha opravdu líbila. Fantastický děj a fantastický konec.

MíšaS.
31.12.2019 3 z 5

Je škoda, že jsem si jí půjčila a pak zjistila, že je to druhý díl, protože jsem se trochu ztrácela v ději a nechápala jsem všechny souvislosti. Jinak je to takové průměrné čtení. Dá se to přečíst, ale že bych musela...

kristyn3833
26.12.2019 2 z 5

Kniha, mně bohužel nezaujala. Nedokázala jsem se věnovat knize, a moje myšlenky stále chodily jinam. Knihu jsem nedočetla

Štítky knihy

láska střední škola

Autoři knihy

Jodi Picoult
americká, 1966
Samantha Van Leer
americká, 1996

Kniha Láska mezi písmenky je v

Právě čtených7x
Přečtených488x
Čtenářské výzvě59x
Doporučených35x
Knihotéce268x
Chystám se číst346x
Chci si koupit94x
dalších seznamech10x