Láska mého života

Láska mého života https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/445397/bmid_laska-meho-zivota-S6m-445397.png 4 569 108

Bylo to nejkrásnější léto mého života. Tehdy jsem potkala kluka svých snů… Jenže všechno hezké jednou skončí, i to nejkrásnější léto. Za těch deset let, které uplynuly, jsem na něj často myslela… a bylo mi líto, že jsem ho už nikdy nepotkala. Ale osud má s lidskými životy své plány a my musíme jeho hříčkám čelit. Když jsem se znovu vrátila do míst, kde jsem strávila své nejkrásnější chvíle, věděla jsem, že je jen otázkou času, kdy se s ním znovu setkám. Ale jsem na tohle setkání připravená? Co když mě bude nenávidět? Co když bude milovat nějakou jinou? Všechno to začalo jednoho léta, kdy Raven pracovala u Mastersonových jako pomocná hospodyně a Gavin – jejich syn – se vrátil domů na prázdniny. Od první chvíle si padli do oka a přátelství bylo na světě. Jenže přátelství rychle přerostlo v letní románek. Gavinova matka však měla se synem jiné plány – studium na právnické fakultě, svatba s bohatou a krásnou dívkou, převzetí otcovy firmy… A tak se na konci prázdnin jejich cesty rozešly. Po deseti letech osud Raven zavál znovu do míst, na která měla tak krásné vzpomínky. Nastoupila jako ošetřovatelka pana Mastersona, Gavinova otce. Setkání s Gavinem, jediným mužem, kterého kdy milovala, bylo nevyhnutelné… Raven brzy zjistila, že vášeň, jež je k sobě kdysi přitahovala, se nevytratila. Jenže cítí to samé i Gavin? Odpustí jí to, co mu kdysi provedla?... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Baronet
Originální název:

The Day He Came Back , 2019


více info...

Přidat komentář

LenkaStr
26.03.2024 4 z 5

Varování: jestli se nechcete nas*at hned v úvodu, přeskočte prolog a přečtěte si ho až po skončení první části, protože přesně tam patří.

Jo, já vím, tyhle příběhy mají vždycky stejné schéma: dva se potkají, postupně a s překážkami vzniká vztah a když to začne vypadat růžově, totálně se to podělá. Ale přesto, přečíst si hned v úvodu, jak zhruba a kdy tak asi se to stane, je podpásovka a já to fakt nesnáším. Koneckonců, proto nečtu anotace, že vždycky vyslepičí víc, než by se mi líbilo. No nic, tak jsem se vyvztekala a teď ke knize:

Ne u každé story se mi stane, že ji současně se čtením opravdu prožívám, ale u téhle to fungovalo na sto procent a emoce tomu odpovídaly. Jo, vytáhnout tohle v práci, když máte chvíli prostoj, je fakt blbej nápad. Ta jedna hvězda dole je vlastně jen za ten prolog.

Leído
14.03.2024 3 z 5

Příjemná romantická oddechovka, která se dobře četla. Už při čtení anotace jsem si vzpomněla na jinou knihu autorky Milovaný nevlastní bratr, kde máme úplně stejný model. Osudová zamilovanost v mládí, nucené odloučení a pak se ON vrací domů. U bratra to bylo kvůli pohřbu otce, tady je to kvůli nemoci otce. No a odteď už to bylo jako přes kopírák: pocity obou při znovushledání, postava Peige, i ten způsob, jak to bylo s Peige vyřešeno. Tohle vykrádání vlastní knihy mě trochu zklamalo. Myslím, že kdybych Milovaného nevlastního bratra nečetla, hodnotila bych o hvězdičku víc. Když ale obě zmíněné knihy porovnám, tak bratr se mi líbil víc a to kvůli postavám i uvěřitelnější osudovosti jejich vztahu. Tady mi přišlo skoro až nereálné, že by jedna letní láska přetrvala takovým způsobem deset let odloučení. Přesto příjemné počtení, hodnotím 3,5*


Jita160
09.03.2024 4 z 5

Jasně, Penelope Ward je přesně ten typ spisovatelky, která umí napsat tu pravou romanťárnu.
Jak už to bývá příběh Raven a Gevina nebyla žádná pohádka.
Byli spolu jen jedno léto, ale přesto jejich srdce přetékalo city. Přišlo odloučení kvůli zlobě jedné osoby. Strach způsobil ,že i po 10 letech si málem nechali svojí ,,Lásku mého života" proklouznout mezi prsty.

Knihotyna
07.03.2024 5 z 5

Penelope Ward a Vi Keeland jsou u mě sázka na jistotu. Pokud chci něco trošku nabité erotikou a velkou dávkou humoru sahám po Vi Keeland, pokud však chci něco, co mi vžene slzy do očí, sázím na Penelope Ward! :)

Příběh se odehrává ve dvou časových rovinách - současnost a před 10 lety. Sledujeme mladý pár, který je zamilovaný, ale okolnosti jeho lásce nepřejí. Po 10 letech se hlavní hrdinové potkávají znovu, i když doufali, že se to už nikdy nestane.

Upozornění, nečíst v práci - já jsem mnohokrát rozháněla slzy! :D
První láska, zamilovanost, intriky, rodina, zdravotní komplikace a lži! To vše a mnohem více vám nabídne tato kniha. A vy budete hlavním hrdinům opravdu fandit, aby v sobě dokázali najít upřímnost a ta správná slova! :)

"Říká se, že lidé, kteří přijdou o končetinu, ji dál občas vnímají, i když ji nemají. Se zlomeným srdcem je to stejné. Cítíte lásku, kterou jste chovali ve svém srdci, i když je to srdce rozbité na tisíc kousků."

Janka0702
09.12.2023 5 z 5

(SPOILER) Tak tohle byla síla. Už dlouho na mě takhle nějaký příběh nezapůsobil. Od jejich rozchodu jsem měla stažený žaludek a prožívala jsem to, jako bych to byla já sama, proto plný počet hvězdiček. Ze snoubenky mi bylo fyzicky špatně měli dost problémů, radši bych ji tam vůbec nedávala, ale což nejsem autorka. Líbilo se mi, že jakmile Gavin zjistil pravdu, okamžitě jednal.
Super

MAU256
15.07.2023 5 z 5

Zamilovali se, ale jeho matka jim nepřála. Aby Raven zachránila svou matku, musela se ho vzdát - zlomila tím své i jeho srdce. Mysleli si, že už se nepotkají, ale osud tomu chtěl jinak. Po deseti letech se Gavin konečně dozví, jak to všechno vlastně bylo. Jenže není už pro ně pozdě? Dostane jejich láska ještě šanci? Romantickým dušičkám určitě doporučuji.

Tamirai
15.04.2023 5 z 5

Romantikuš, oddychovka. Milé, zaľúbené čítanie a ja mám toto rada. Sladká láska v knižke, kde je mnoho prekážok, aj nejaká tá rana osudu a celé sa to dobre a jednoducho číta. Penelope je podľa mňa u nás na knižnom trhu trošku zatlačená do kúta Vii Keelandovou (viem, že autorky píšu aj spolu) a je to škoda, lebo jej knižky sú dobré a je fajn jej dať šancu.

Nattali.ka
26.03.2023 3 z 5

Velká romantika a trošku "slaďárna", ale tak to už čtenář určitě očekává podle názvu. Více mě bavila druhá část knihy - tedy ta současnost, přišla mi taková reálnější. První polovina knihy, tedy příběh před 10 lety, mi přišel strašně naivní, banální situace a naivní dialogy, velmi stroze a jednoduše psané. Byl to jinak krásný příběh o životní lásce, byť je zvláštní, že se za těch 10 let opravdu nikdy neviděli, a postava "zlé" bohaté matky paničky byla trošku přehnaná. Hlavní postavy Raven a Gavin byly sympatické, povaha Gavina, kterému bohatství nepřerostlo přes hlavu a nebyl to bohatý spratek a právě tu skromnost a přímočarost na Raven miloval bylo milé.

Toledo
23.03.2023 4 z 5

Milé čtení, kde se prolíná tak půl napůl historie (mladá léta hlavních postav) a současnost kdy se po 10ti letech opět potkají. Měla jsem to přečtené za odpoledne, pěkně to ubíhalo a nebylo tam žádné velké drama.

Dela90
22.02.2023 4 z 5

(SPOILER) Raven pracuje v létě společně s matkou jako pomocná síla v domě zbohatlíků. Jednoho dne potká Gavina, který se vrací domů na prázdniny. Padnou si do oka a posléze se z toho stane láska. Jenže Raven do toho ještě zasahuje nešťastně osud, a zlá matka její lásky. Musí ho nechat jít, pro vyšší dobro. Po letech se však potkávají znovu. Je možné, že tahle kapitola stále není uzavřená ani z jedné strany?

Knížka s nádherným byť smutným, ale silným příběhem, který vás naprosto pohltí.
Láska dvou mladých lidí, nástrahy okolního světa, nemoc, a shledání po letech.

Fandila jsem Gavinovi s Raven, aby dospěli ke svému šťastnému konci, jenže život není procházka růžovou zahradou.
A tak to bylo i tady. O to víc jsem byla ráda, že když se po letech znovu potkali, bylo to jako by tam ten uhlík byl pořád a nikdy nevyhasl.

Rozhodně to nebude má poslední kniha od této autorky.

“Vždycky jsem měla pocit, že podvádím … tebe i sama sebe. Nemůžeš dát své srdce někomu, když už patří jinému. Dala jsem ti své srdce a už navždy u tebe zůstalo, i když to možná nevíš.”

LenkaPet
20.02.2023 5 z 5

Krásná romantická knížka ... ale třásly se mi z ní ruce a zrychlil dech. Bylo to napínavé a bolavé. Škoda, že taková láska je těžko uvěřitelná...

adela.hol
19.02.2023 4 z 5

(SPOILER) Od knihy jsem neměla žádná velká očekávání a o to víc jsem byla mile překvapená. Bylo to mé první setkání s autorkou a určitě ne poslední.

Hlavními postavami jsou Raven a Gavin, v klasické kombinaci chudá a bohatý. A protože Gavin má velmi ambiciózní matku, která nesnese, aby si její syn, se kterým má velké plány, začal se služkou, je to ona, která zapříčiní jejich rozchod.
Kniha je rozdělena do dvou částí, kdy v první části sledujeme vznikající lásku hlavního páru a ve druhé části se s nimi setkáváme po deseti letech od jejich rozchodu. Od rozchodu, který iniciovala Raven, ale ne ze své vlastní vůle. Deset let je dlouhá doba, a i když se oba snažili začít nové vztahy, nikdy ze srdce nedostali toho druhého. Proto když se Gavin konečně dozvěděl pravdu, co nebo spíše kdo, stál na pozadí jejich rozchodu, neváhal ani vteřinu, co musí udělat.

Byl to takový ten klasický romantický příběh, ale krásně napsaný. Hlavnímu páru jsem fandila, věřila jim každou jejich emoci. Mimo romantiku se tu ale autorka věnovala i vážným tématům jako byla např. prevence proti možnému vzniku rakoviny. Což knize zase dodávalo něco navíc. Něco, co je důležité, vážné a mělo by se o tom vědět.

V průběhu čtení jsem si myslela, že dám knize jen čtyři hvězdy, protože mě mrzelo, jak se Gavin při rozchodu nechal snadno oklamat a vzdát se a po deseti letech mě zase vadilo, že mu Raven tak dlouho nedokázala říct pravdu. Ale pravým happyendem to autorka zase zvedla. Bylo to romantické, sladké, roztomilé a to já prostě můžu.

veronika4937
18.02.2023 5 z 5

Román je psaný v první osobě, střídají se kapitoly vyprávěné z pohledu Raven a Gavina, díky tomu je enormně čtivý. V minulosti se odehrává první zhruba polovina knížky, zbytek o deset let později, kdy oběma je lehce přes třicet. Raven i Gavina si nejde nezamilovat, navíc mezi nimi funguje taková chemie, že jim člověk od začátku do konce drží pěsti, aby se k sobě nakonec dostali. Pokud máte chuť na krásný romantický příběh, kde je jak trochu té puberťácké první velké lásky, tak i závažnější témata a dospělí hrdinové, kteří mají něco za sebou, je tohle skvělá volba.

Pája699
26.10.2022 3 z 5

Taková trošku jiná Popelka :-) Roztomilá dívka z chudých poměrů se zakouká do bohatého synáčka své zaměstnankyně. Matinka, která je mimochodem na ránu bohužel má se synem jiné plány jak už to tak bývá .-) Sladká, jednoduchá jednohubka, kterou máte přečtenou raz dva. Příběh mě opět nijak neoslovil, zápletka mi nepřišla nikterak hrozná v uvozovkách, na to že vyřešit to trvalo skoro 10 let, ale četlo se to hezky. Pokud si chcete odpočinout a zasnít se, tak směle do toho. Jednu hvězdu přidávám za krásného chlapa na obálce :-)

princesse
16.10.2022 2 z 5

Nic moc. Čekala jsem asi lepší příběh. Tak málo uvěřitelné a tak hloupá zápletka ze které je obrovský problém, který trvá 10 let vyřešit?? Zkrátka divné a rozhodně mě to nenadchlo.

evik2710
08.10.2022 4 z 5

Romantické pohodové čtení

Michelleee
30.09.2022 5 z 5

Krásný romantický příběh. Bohatý Gavin není vůbec namyšlený a zkažený matkou, jako jeho bratr. Bohužel Raven musí udělat velké rozhodnutí a opět se shledají až po 10 letech. Nastoupila jako ošetřovatelka pana Mastersona, Gavinova otce. Kniha plná emocí, skvěle se četla. Weldon nakonec mile překvapil. Nejhezčí autorky kniha.

werunka488
22.07.2022 5 z 5

Kniha se četla krásně, děj mě vtáhnul a držel. Tuto knihu jsem nemohla odložit a to se mi nestává často. Knihy které napsala sama nebo s Keeland mě ještě nezklamaly.

Ella161
08.07.2022 3 z 5

Já se musím přiznat k tomu, že mě autorčiny knihy moc nebaví. Když píše s Keeland, tak to hltám stránku za stránku, protože oni dvě spolu dokáží vždy vymyslet super příběh. Jenže, když píše sama, tak mi přijde, že jsou ty její příběhy strašně jednoduché. Já vím, je to erotika, takže bych od toho neměla moc očekávat, ale v téhle knize těch sexuálních scén tedy moc nebylo. Přijde mi to prostě takové jednoduché a bez nějaké větší zápletky. To Keeland tam má vždy nějakou smutnou minulost, která mě prostě vždy dostane.

Každopádně takhle na léto je tohle čtení dobrý. Nemusíte nad ničím přemýšlet a jen si užíváte to čtení. Přečtené to máte během odpoledne, takže vzít si tuhle knihu někam na pláž či k vodě není vůbec na škodu.

Musím říct, že se mi líbilo, jak první polovina knihy byla věnovaná jejich minulosti a další jejich přítomnosti. Bylo zajímavé číst, jaké to bylo, když byli mladí. Jak se jim ten pohled na svět změnil a tak. Sice mi malinko přišlo, že se pak od těch puberťáckých let moc nezměnili, ale stejně. Gavin, ačkoliv pocházel z bohaté rodiny, byl skvělý kluk. Žádný namyšlený týpek, který na lidi koukal svrchu. Vždycky byl moc milý a měl vážně srdce na správném místě. Ke všem se choval s úctou, i když to byla třeba "jen" služebná. Bylo hezké, že ho peníze nějak neměnily. No a Raven byla taky moc fajn. Nebála se říct, co si myslí a nenechávala po sobě šlapat, protože přeci neznamená, že když nemá tolik peněz, je něco méně. Dokázala se za sebe postavit, což jsem na ní měla nejraději. Dokonce jsem začala mít ráda Weldona. Dřív se choval fakt příšerně a já k němu pochopitelně necítila žádné sympatie, ale po těch deseti letech? Sice to byl furt pitomec, ale alespoň si své chování uvědomoval. A když nebyl opilý, tak to byl fakt fajn a vtipný týpek.

Nermal
04.07.2022 4 z 5

Nádherný romantický příběh o překrásné a přímé dívce, která učaruje sympaťákovi z bohaté rodiny, s nímž má jeho matka jiné plány.
Krásné únikové čtení z reality dnešního světa. Jak první část popisující klíčící lásku mezi Raven a Gavinem, tak druhá část, kde jejich láska dostává druhou šanci, jsou nádherně napsány, a tak příběh tryskem ubíhá kupředu a člověku se od něj nechce odtrhnout. Doporučuji všem romanticky založeným duším.