Láska hory nepřenáší

Láska hory nepřenáší https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/48087/bmid_laska-hory-neprenasi-l0G-48087.jpg 4 34 9

Román vypráví o milostném vztahu půvabné české dívky z "lepší rodiny" a arabského chlapce, kteří se seznámí u Černého moře. Oběma se zdá, že jsou si osudově určeni. Po čase poznávají, že pro společný život nestačí jen nádherné milování. V jejich vztahu se střetává evropská a arabská kultura, zvyklosti, zcela protikladné pojetí manželského života, v němž nejsou schopni přizpůsobit se jeden druhému. Ale to už do jejich velkých snů vstupují děti. Román je napsán velmi působivě, dramaticky a s chutí si jej přečtou dospívající dívky i ženy ve zralém věku.... celý text

Přidat komentář

Tylinka
18.04.2020

Nedočteno, hrdinka mi šla tak nervy, že jsem s tím praštila. Rozum snad 13 leté puberťačky a né vyskoškolačky. To ostatní tu je již popsané.

Radka1911
22.10.2018 3 z 5

Knihu jsem měla už dlouho zařazenou mezi knihy "chystám se číst". Očekávala jsem od ní o něco víc, hlavní hrdinka mi dost šla na nervy, ale pro dívky nebo ženy uvažující o spojení života s mužem z odlišné kultury, bych ji rozhodně doporučila jako povinnou četbu.


blaninka3
19.05.2018 5 z 5

Knížku jsem přečetla jedním dechem a vzpomínám si, jak mě rozčilovala hlavní hrdinka. Nechápala jsem, jak může být tak b*bá, ale ona byla prostě zamilovaná.

meluzena
24.03.2018 4 z 5

Hlavní hrdinka si zřejmě neuvědomila, že „Když ptáčka lapají, pěkně mu zpívají“. Nedala si říct, že „Jiný kraj, jiný mrav“. Inu, „Kdo chce kam, pomozme mu tam“... A tak na vlastní kůži zažila, že „Kdo chce s vlky žíti, musí s nimi výti“. Možná si pak vzpomněla na české „Koho chleba jíš, toho píseň zpívej“, ale do zpěvu jí nebylo. Pak už bylo „Pozdě bycha honiti“...
A ponaučení? „Křivého ani bitím nenarovnáš“.
Cizince prostě nezměníš na našince, tak se nejdřív dvakrát rozhlédni, do čeho jdeš. (Nojo, jenže když se do toho vloží hormony, rozum nemá šanci, že.) Za tohle poselství hvězda navíc.

Tapeworm
12.09.2016 5 z 5

Knížku jsem zhltla skoro na posezení, hrdinku jsem sice naprosto nechápala (což je u knížek paní Kolárové pro mě pravidlem), ale o to víc mě zajímalo, jak se bude situace vyvíjet.

Janka7
05.08.2015 4 z 5

Zajímavý a čtivý příběh... poutavě napsaný o lásce české dívky a cizince.

Ramondia1
02.04.2014 5 z 5

Moc pěkná a čtivá kniha, která popisuje celkem pochopitelný postupný vývoj vztahu Češky a Araba. Nejdřív láska a vášeň, která by rozpálila ledovec a nakonec nervy v kýblu. Celý příběh mohl skončit daleko hůř, další kniha, která je varováním pro ženy a dívky, aby se držely radši našich českých Pepíků.

kika 13
25.11.2012 2 z 5

Tady to platí doslava láska těžko s horami hne.

Kačík
14.07.2012 4 z 5

Rozhodně doporučuji přečíst těm ženám, které přemýšlí nad dlouhodobým vztahem s mužem z arabských zemí. Mě tato kniha vyléčila. Autorce se podařilo výstižně popsat typ jejich povahy a způsob myšlení.