Láska a kerosin

Láska a kerosin https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/516242/bmid_laska-a-kerosin-Ln4-516242.jpeg 4 166 36

Rodina je mým prokletím. Otec a bratr mi dělali ze života peklo a matčina předčasná smrt mi pořád nedá spát. Ale teď, když je i můj bratr Donovan mrtvý, můžu konečně na minulost zapomenout. Poslední, co mě s ní spojuje, je dům, který jsem zdědil – a který jsem chtěl vypálit do základů. Objevila se ale překážka – Anneliese Nielsenová, Donovanova snoubenka. Prodej domu je její jediná šance, jak získat zpátky alespoň něco z toho, o co ve vztahu s mým bratrem přišla. Uzavřeli jsme tedy dohodu. Dům společně zrenovujeme a prodáme – jinak skončí v plamenech. Čím víc času ale v domě trávíme, tím větší je riziko, že vyjde najevo jeho strašlivá historie. A ještě nebezpečnější je to, že jsem se do Anneliese nejspíš zamiloval…... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: ekniha , Beta-Dobrovský
Originální název:

Love and Kerosene , 2022


více info...

Přidat komentář

Terka18
07.02.2024 5 z 5

Za mě moc hezký a příjemný příběh. Mohl být trošku napsaný poutavěji, ale nějak moc mi to nevadilo. Příběh jsem si užívala. Lehčí zápletka spojena s minulostí a nakonec happy end. což bylo super. Pokud nehledáte nic náročného, ale chcete si hezky počíst, tak po knize sáhněte.

dooky
05.12.2023 3 z 5

Za mě nevyužitý potenciál. Autorka píše čtivě, stránky ubíhají a najednou je konec. Ale jaksi bez nějakých hlubších pocitů. Za pár dní si na knihu nevzpomenu. Škoda.


Silvisek
25.10.2023 5 z 5

Kdyz jsem cetla recenze, tak jsem se toho docela bala, ale nakonec musim rict, ze se mi kniha libila. Je to takova oddechovka, ale pekna

petusska01
27.09.2023 3 z 5

No, Winter už mala aj lepšie príbehy, aj keď tento nie je zlý. Viac menej by som povedala, že už v anotácii je veľa prezradené a zase až tak veľmi potom príbeh neprekvapí. Postavy sú samostatné, sympatické, prešli si kadečím - hlavne teda Lachlan. Ten je vlastne akoby jediný zaujímavý bod príbehu, tajomný až dokonca. Zloduch, ktorý by mohol zamiešať karty a z príbehu vytiahnuť trosku dynamiky zomrel, takže je to také mierne statické a jednotvárne. Určite sú aj lepšie príbehy, tento neurazí ani nezanechá trvalý dojem.

wielka
21.09.2023 3 z 5

Namet celkom slusny, ale dalo sa na nom popracovat trochu viac. Kniha ani prilis nenadchla ani neublizila. Postavy celkom sympaticke, ale cele to bolo take vlazne.

Lucie.285
18.09.2023 3 z 5

Musím souhlasit s mnoha komentáři níže. Nápad na knihu byl opravdu originální, příběh byl čtivý a délka knihy byla akorát. Jen mi trochu chyběl vývoj jejich vztahu, erotika tu není vůbec žádná a romantických scén minimálně, proto jsem měla trochu problém ke konci knihy, abych jim věřila jejich vyznání. Hlavní hrdinové byli sympatičtí a příběh je popsán z obou pohledů, což je super. Ze závěru jsem byla rozpačitá, ale epilogem si to autorka vylepšila o jednu hvězdičku, ten byl fakt krásně napsán.

JanickaP
11.09.2023 3 z 5

Jak tu jiz bylo napsano, kniha je originalni diky slovum, ktere popisuji kapitolu. S tim si autorka dala praci, ale jinak se z meho pohledu venovala malo hlavním hrdinum. Malo rozvinuty budujici se vztah, pocity, osoby. Utcite by se s tim dalo lepe pracovat, jeste jako plus vidim adekvatne zvolenou delku knihy. Kdyz uz, tak vas zbytecne nenuti cist a rychle to ubiha.

kacenka6144
04.09.2023 3 z 5

Celé to bylo takové zvláštní. Vztah mezi Lachlanem a Anneliese se rodil postupně a mělo to nějaký vývoj. Ale to ostatní kolem, to jako vážně? Annelise byla poměrně naivní (aspoň do nějaké doby). A Lachlan se svými důvody ke spálení rodného domu?! Při čtení některých knížek mám pocit, že tolik strašných věcí a děsivých zvratů se snad nemůže jednomu člověku stát, ale tady se zase nedělo v podstatě nic. Alespoň nic, co by vás při čtení zatlačilo do křesla.

Zomy
03.09.2023 3 z 5

Bála jsem se té zápletky, protože zamilovat se do bratrovy snoubenky mi nepřijde zrovna romantické. Ale tady mi to nakonec nevadilo - protože autorka ve mně nedokázala vzbudit jakékoliv pocity.
Knížka se četla hezky a rychle, ale ta atmosféra byla prostě divná.
Autorka si určitě musela dát práci při koncepci knihy, ta cizí slova byla fascinující. Ovšem vztah mezi dvěma hrdiny je takový vlažný, nepropracovaný. Je to rychlovka do vlaku, tam účel splnila, ale víckrát se ke knížce vracet nepotřebuju.

dam.si.knihu
31.08.2023 3 z 5

Příběh vypráví o dívce Anneliese, která se zamiluje do Donovana na první pohled a hned se s ním dá dohromady. Byť se spolu znají jen půl roku, přijme jeho žádost o ruku a dá mu všechny své úspory, aby spolu mohli zrekonstruovat dům po jeho rodičích. Proč ne? Všechno funguje skvěle, protože nikdy nepotkala nikoho, kdo by byl tak dokonalý - on je skvělý, ona šťastná. Jen do doby, než Donovan zemře a Annaliese zjistí, že to byl celou tu dobu podvodník, obral ji o všechny její peníze a o všem ve svém životě jí lhal. I přes to všechno se rozhodne v rekonstrukci pokračovat a pak ji do života vstoupí jeho sexy svalnatý a potetovaný bratr Donovana Lachlan (no, divný jméno :D), se kterým se domluví, že rekonstrukci dokončí spolu, prodají ho a peníze si rozdělí.

Byť byl tenhle román předvídatelný, tak musím říct, že se četl sám, protože autorka píše dobře a já si užívala každou stránku.
Příběh je protkán dobrým tématem, které se v průběhu postupně odhaluje. Naleznete v něm smutek, naivitu, ale zároveň krásu nově vznikající lásky a sebepoznání. I když tento příběh může některým lidem připadat jako jedno velké klišé, tak za mě to fungovalo dobře. Kdyby autorka dala pár stránek navíc o tom, jak se Annaliese seznámila s Donovanem, a poté tam zakomponovala více dramatu a bolesti ze zrady a větší děje mezi hlavními hrdiny, mohla to být pecka. :)

alzbeta2843
27.08.2023 4 z 5

Táto kniha ma uchvátila výkladom cudzích slov na každej kapitole. Sama som si našla, teraz už obľubené slová, ktoré som si musela tiež poznačiť. Medzi moje naj patrí slovo "Pluviofil" (milovník dažďa). Okrem toho kniha skrýva príbeh o dvoch ľudoch, ktorých osud splietol dokopy a musia spolu vychádzať. Ako to už býva zamilujú sa do seba a tým sa to začína komplikovať. Kniha má pekný námet a čítala sa veľmi pekne, avšak ja som očakávala trochu temnejší príbeh alebo aspoň záludnejšie tajomstvo.

Airelle
19.08.2023 4 z 5

(SPOILER) Příběh je taková romantická jednohubka. Nemůžu říct, že bych od ní očekávala víc, než jsem dostala, což byl jednoduchý romantický příběh.

Oba hlavní hrdinové byli milí, ale nemůžu říct, že by byli nějak charakterově nároční. Anneliese se vzpamatovává ze smrti svého snoubence, který jí ke všemu obral o její celoživotní úspory, když se ve městě objeví jeho bratr Lachlan, o jehož existenci neměla ani tušení. Z Lachlana jde na první pohled strach, vypadá jako drsňák, ale v jeho nitru se skrývá skvělý spisovatel. Souhrou několika událostí se ocitají v jednom domě a společně ho rekonstruují.

Nevím proč, ale nějak jsem jim tu lásku nevěřila, chyběla mi tam chemie, jiskření, něco Škoda, že nebyla celá kniha psaná jako epilog, ten byl skvělý a velmi čtivý.

astra3
08.08.2023 4 z 5

Trochu zvláštní příběh. Ale nebylo to špatné.

mmmisulka.r
03.08.2023 5 z 5

Láska a kerosin je kniha, po které bych asi sama od sebe nesáhla kvůli obálce a možná i kvůli anotaci. Přesvědčila mě hodnocení ostatních čtenářů. A jsem za to ráda.

Obálka ve mě evokuje trochu dramaticko-erotický román. Ale! Opět se mi dostala do rukou kniha, která mě velmi mile překvapila svým "jednoduchým" romantickým příběhem. Jednoduchým v uvozovkách, protože co se námětu knihy týká, tak zrovna o ničem jednoduchém nemůže být řeč.

Anneliese je velmi příjemná a duševně vyspělá hrdinka a Lachlan, ač na první dobrou může působit jako drsňák, je kultivovaný mladý muž, který svým zjevem a tělem tak trochu klame. Ale velmi rychle pochopíme, jaký uvnitř skutečně je a co ho trápí.

Naši hlavní hrdinové se setkávají za nepříjemných okolností. Lachlan je bratr Anneliesina tragicky zemřelého snoubence. Spojí je rodinný dům. Lachlan je přesvědčený o tom, že by měl shořet a Anneliese by ráda dokončila jeho rekonstrukci, aby se jí vrátily vynaložené peníze, o které nešťastně přišla....

Jednoduchá zápletka, že? Jenže ono to zase až tak jednoduché nebude.

Jak jsem psala, obálka ve mě evokovala úplně jiný příběh než jaký jsem dostala. K mému milému překvapení... Příběh odsýpal, dobře se četl a velmi příjemně plynul. Než jsem se nadála (a to bylo pár hodin), slupla jsem jej jako malinu.

Doporučuji všem romantičkám, které touží po příjemném čtením, které opět pohladí po duši a vykouzlí úsměv na tváři. Možná vám v určité chvíli změní úsměv v slzy, ale rozhodně to bude stát za to. Na všem špatném je vždy něco dobrého.

Moc pěkný příběh.

petulkapeta
29.07.2023 5 z 5

,,Být s tebou je to jediné, co mi dává smysl. Jsi všechno, na co myslím každou minutu, každou hodinu a každý den. Každý den se dívám na hodinky a čekám, až se vrátíš domů jako opuštěné štěně. A ve chvíli, kdy se otevřou vchodové dveře, jako by pro mě konečně začal den, protože jsi zpátky."

Tohle byl silny a krásný příběh. Když jsem se dozvěděla proc Lachlan nenávidí dům i bratra. Zaujalo mě Anneliesino podnikani.

Andrejka91
26.07.2023 4 z 5

Bylo to hezké, velmi čtivé, ale za mě nic moc originálního, že by se mi kniha nějak vryla do paměti a za pár dní už nebudu vědět o čem byla, takovýchto příběhů už tu bylo mnoho.

Dela90
23.07.2023 3 z 5

(SPOILER) Rodina je jeho prokletím. Teď se vrací zpět domů, protože jeho bratr zemřel. Chce dům nechat spálit na popel, jenže narazí. V domě žije bratrova snoubenka. Společně ho začnou renovovat a pak ho nakonec prodají? A co, když je bratrova snoubenka extrémně přitažlivá? Co vše se jim připlete do cesty.

Autorčiny knihy mám moc ráda, ještě se mi nestalo, že bych nějakou zkritizovala.
No, tak tahle bude první.

Takový ten klasický příběh, o tom, jak se dva rozdílní lidé sejdou pod jednou střechou a dají se dohromady.

Anneliese - ta mi vůbec nesedla. Její povolání jsem absolutně nechápala. Jasně, snoubenec ji podvedl se vším všudy, ale prostě jaká je šance, že Vás chytne za srdce zrovna bratr mrtvého snoubence, který byl notorický lhář?

Lachlan - co se mi líbilo, bylo, že psal a vymýšlel příběhy. To bylo docela sexy.

Vůbec žádná chemie mezi hlavními hrdiny, jiskra prostě nic. Příběh mě popravdě trošku zklamal. Nedočkali jsme se ani žádného dramatu. Něco tam chybělo, co by celé knize dalo šťávu a nebyla to jen oddechovka, u které chcete úplně vypnout a nepřemýšlet nad ničím.

Obálka je povedená! Také se mi líbily cizí slova na začátku kapitol a jejich význam.

Kukicka
07.07.2023 3 z 5

Cetlo se to dobre, ale nebyl to uplne muj salek kavy. Chybela tomu jiskra

Lofda
02.07.2023 5 z 5

První kniha od této autorky a za mě hned plný počet. Moc se mi líbilo, jak knihou prostupuje vyprávění příběhů, láska ke slovům, podle mého je to tak trochu kus autorky samotné - vyprávění o tom, jak se vypráví příběhy. V tom jsem našla kus originality.
Tahle knížka měla všechno, co od hezké romantiky čekám a i trochu něco navíc, takže v rámci žánru zasloužený plný počet a určitě dám šanci i dalším knihám od Winter R.

Janulkaxxx
25.06.2023 5 z 5

Predvidatelna fajn oddechovka. Kniha se cte velmi dobre.