Láska & gelato

Láska & gelato https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/335044/bmid_laska-gelato-guu-335044.jpg 4 471 113

Láska & gelato série

1. díl >

Lina tráví prázdniny v Toskánsku, ale rozhodně nemá náladu na pláže nebo slavné památky. Je v Itálii jenom proto, že si máma před smrtí přála, aby poznala svého otce. Ale proč by měla poznat otce, který se za šestnáct let jejího života ani neukázal? Jediné, po čem Lina touží, je jet domů. Pak se jí ale dostane do rukou deník, který si její máma vedla, když žila v Itálii. A Lina najednou objevuje magický svět tajných lásek, nádherného umění a skrytých pekáren. Svět, který ji okouzluje a vede k tomu, aby odhalila tajemství, které změní vše, co si Lina myslela o mámě, otci, a dokonce i sama o sobě.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Pro děti a mládež , Dívčí romány

Vydáno: , CooBoo
Originální název:

Love & Gelato , 2016


více info...

Přidat komentář
zamilov.do.knih
zamilov.do.knih
10.03.2024 5 z 5

aww tohle bylo tak slaďoučký!!! zamilovala jsem si prostředí (florencii si přidavám na seznam míst, kam bych se někdy chtěla podívat), hlavní hrdiny, čtivost (nemohla jsem se odtrhnout!), styl psaní a celkově celej příběh. nevím, jestli se tahle knížka tak moc líbila, protože mi sedla do nálady a letního cestovatelskýho období (rozečetla jsem ji během letu do říma), nebo protože na mě působily nějaký magický síly, ale tohle byl po dlooouhatánské době příběh, který mě pohltil a nepustil. a já jsem za to tak moc ráda! tak moc ráda za ty magický síly, díky kterým jsem konečně zahnala to dlouhý období nudnýho čtení plnýho knížek, který mě nebavily. je to úžasný! milujumilujumiluju!!! sakra, hned bych si dala rereading.

ZNellyZ
ZNellyZ
24.02.2024 4 z 5

Skvělá oddechovka. Kniha se moc dobře četla a rozhodně si ráda přečtu od této autorky více knih.


klara.franta
klara.franta
18.08.2023 5 z 5

Tohle je pravá letní oddechovka. Četla jsem ji u moře a přečetla jedním dechem. Když se člověk začte, už nejde přestat.
Upozorním, že mám ale ráda teenage lovestory, takže celé je to jednoduché o pocitech a lásce jedné mladé slečny. Co mě strašně bavilo, bylo pátrání v deníku maminky, objevování jejího záhadného života a poznávání různých míst v Itálii (miluju všechno italské...).
Další plus je určitě zasazení příběhu do moderní dnešní doby.

akinomV
akinomV
07.06.2023 4 z 5

Rádi bychom jeli s dětmi do Itálie, tak jsem si knihu vybrala záměrně a dobře jsem udělala. Je to moc pěkný příběh o prvních lásce, ale i ztrátách a nepřízni pro mladší čtenáře - uvěřitelný, bez vulgarit a popisné erotiky a já si dovedu v klidu představit, že si to přečte i moje dvanáctiletá dcera. Teď jen přemýšlím, jak v té Florencii najít tu tajnou pekárnu :-D

Karin94
Karin94
07.06.2023 4 z 5

Pri tejto knihe som mala zmiešané pocity. Vedela som do čoho idem, ale aj napriek tomu na mňa tento príbeh pôsobil až príliš detinsky.

Neskôr pri čítaní, keď som bola zvedavá čo sa za tým všetkým bude skrývať to bolo ale zaujímavé. Páčil sa mi námet knihy, ale aj to, ako to bolo spracované, ba dokonca keď sa na to spätne pozerám, to bol aj celkom dojímavý, smutný a vôbec nie nereálny príbeh.

Autorkin štýl písania mi celkom sadol, ak by som si odmyslela začiatok, kedy sa spisovateľka pri niektorych scénkach snažila byť nasilu vtipná, no docielila skôr opak. Potom už keď sa dej rozbehol sa kniha otočila o 180 stupňov a bolo to vcelku pekné. Škoda len tých niektorých nepreložených talianských slov/viet, ktorých tam bolo neúrekom. Mňa ako čitateľa by preklad dosť zaujímal.

Hlavné ale aj vedľajšie postavy boli skvelé. Aj keď čítame o 16 ročných pubertiakoch, na môj vkus sa chovali dosť detsky, čo ale neznamená, že boli zlí. A ak si myslíte, že príbeh je predvídateľný, ste na veľkom omyle. V príbehu je spomenutých veľa mužských postáv, takže čitateľ môže dlho rozmýšľat, ako to celé skončí.

Samozrejme nechýbali opisy Talianska, čím mi autorka ulahodila na duši, no a v neposlednom rade výborná talianská zmrzlina "gelato", ktorú dúfam, že raz ochutnám priamo v Taliansku.

Túto knihu odporúčam pre vekovú kategóriu 15+.
Môžu ju samozrejme vyskúšať aj starší, ale nemyslím si, že ich ohúri natoľko, ako teenegera.

Tamirai
Tamirai
15.04.2023 5 z 5

Veľmi pekná kniha. :)
Na leto a knižné cestovanie po Florencii je ako stvorená.

Silencia
Silencia
16.03.2023 4 z 5

Super je, že je to uvěřitelný i s happy endem a zároveň i s krutostí života. A hrdinka není naštěstí žádná trapka hysterická. :)

KateTheBlogger
KateTheBlogger
02.01.2023 4 z 5

Knížku jsem přečetla na pár posezení a svou atmosférou mě zcela strhla. Odehrává se totiž v nádherné Itálii, takže se můžete těšit na slunné procházky Florencií a prodírání se Římem, ale také na tajnou pekárnu, o které se mi bude snad i zdát. Příběh je romantický, zamotaný i smutný zároveň, ale bavil mě po celou dobu. Vyzdvihnout musím také autorčiny vtipné hlášky.

Janca001
Janca001
04.08.2022 5 z 5

Nejlepší letní knížka, kterou jsem zatím přečetla. Je úplně boží. Přenesete se do Itálie hned na začátku a ty emoce a zážitky naplno prožíváte s hlavní hrdinkou. Čtení deníku a nahlížení do minulosti jen pozdvihne celý příběh a dozvíte se také pár nečekaných událostí. Toto je nutnost. Musíte si to prostě přečíst teď hned!!!

_Knihomolka_
_Knihomolka_
28.07.2022 2 z 5

Podle nadšených ohlasů čtenářů jsem čekala maličko víc, ale i tak kniha splnila svůj účel. Ze začátku mi děj moc neubíhal, pořádně se to rozjelo až od poloviny, ale zato závěr mě moc nenadchl, protože si autorka vzala inspiraci z mnoha dalších románů, takže na mě působil už takovým ohraným dojmem. Navíc hlavní hrdinové mi občas přišli, vzhledem k jejich věku, zděčtělejší, než mnozí jejich vrstevníci.
Většinu těchto jmenovaných nedostatků ale vynahradily zase jiné přednosti této knihy, takže proto ty tři hvězdičky.

Wimmerka
Wimmerka
23.07.2022 5 z 5

Skvělé letní čtení plné cestování a romantiky. Spolu s Linou objevujeme krásy Florencie a Říma a zažíváme i letní románek, rozhodně to ale není jenom o něm. Lina se vyrovnává se ztrátou matky a odjíždí za svým nedávno objeveným otcem do Itálie. Kniha je prokládána deníkovými zápisy její matky, když sama byla ve Florencii a Lina se vydává v jejích stopách a snaží se odhalit její milostný příběh. Knížku jsem si opravdu užila, autorka píše poutavě a sama jsem měla pocit, jako bych ve Florencii opravu byla :) Pokud jste na knihu narazili díky filmu, doporučuju přečíst, je opravdu o 1000 % lepší, ve filmu bohužel změnili co mohli...

heja
heja
18.06.2022 5 z 5

Ja, ako obrovský milovník Talianska, som bola veľmi nadšená, keď som zistila, že bude čoskoro film, a o to viac, keď som sa dozvedela, že je na základe knižnej predlohy. Misia bola jasná: prečítať si knihu skôr ako bude film!
Nedokážem povedať nič iné, ako to, že je to úžasná letná kniha, ktorej dej sa odvíja v Taliansku, s typickými talianskymi postavami, dej bol síce jednoduchší, ale to sa u takýchto kníh dá aj očakávať, no i napriek tomu bol veľmi zaujímavý, veľmi ťažko som sa od knihy odtrhávala. Ak by som mala viac času, bola by som schopná ju prečítať behom jedného dňa.
Milujem to, ako nás autorka pomocou denníku Lininej matky previedla najznámejšími miestami Florencie a vtipným, ľahkým spôsobom opisovala každú situáciu. Nebola postava, ktorej by som mala čo vytknúť, azda len Matteo, ale... každý dobrý príbeh potrebuje "padoucha".
Už teraz sa veľmi teším na film a knihu odporúčam všetkým, ktorí majú radi rom-com a predovšetkým gelato. :)

LucieVN
LucieVN
18.02.2022 5 z 5

Knihu jsem si koupila, že kdybych náhodou měla o noční službě dlouhou chvilku, tak si trochu počtu. No, noční jsem ještě neměla a kniha už je přečtená a stačilo mi na to necelých 10 hodin. Nevadilo mi, že hlavní hrdince je o polovinu méně než mě a zaujal mě příběh její matky a taky Howard, to byl správný chlap.. Bylo to fajnové čtení na deštivý den, když vypadla elektřina..

miruska810
miruska810
29.11.2021 4 z 5

Knihu som mala požičanú, začiatok bol trochu pomalejší ale neskôr sa to poriadne rozbehlo a od knihy som sa nedokázala odlepiť. :-) romantická linka medzi Linou a Renom bola v podstate už do začiatku predvídateľná, o to viac mňa prekvapilo rozuzlenie príbehu jej matky, ktorý som teda nečakala :-D príjemná oddychovka, pocit uspokojenia určite zanechala.

emavyt
emavyt
28.09.2021 5 z 5

Miluju to! Romantická,letní,vtipná kniha s úžasnou hlavní postavou Linou. Příběh je originální, moc se mi líbí nápad s deníkem Lininy matky. Ren je dokonalá postava!! Prostředí Itálie je kouzelné, postavy úžasné, příběh boží. Rozhodně doporučuji.

Ála41
Ála41
10.08.2021 3 z 5

Četla jsem pod slunečníkem na pláži u moře, takže kniha splnila svůj účel. Dokonale doplnila chvíle relaxace. Jednoduchá, romantická, pěkná.

anet.myblog
anet.myblog
19.07.2021 5 z 5

Knížku Láska & gelato jsem četla už několikrát. A tohle léto si žádalo další re-reading!
Příběh se odehrává v italském Toskánsku. Sledujeme hlavní hrdinku Linu, které zemřela maminka na rakovinu. Ještě předtím ji ale řekla, že chce, aby Lina strávila rok ve Florencii. Lina se tak vydává do Itálie za svým otcem. Objevuje zde tajemství své matky, ale taky svojí první pravou lásku.

Tahle knížka je skvělá a každým dalším přečtením se mi to potvrzuje. Prostředí Florencie a Toskánska znám už docela dobře, takže si celý příběh dokážu ještě líp představit. Nejenom, že tady máme sladkou romantickou linku, ale Lina po celou dobu objevuje tajemství své zesnulé matky. Jo, ale i Rena jsem si úplně zamilovala.
Pokud hledáte skvělou Y&A letní contemporary s romantickou linkou, tohle je ono. Moc doporučuju!

Majka1979
Majka1979
10.07.2021 5 z 5

Najúžasnejšie letné čítanie s talianskou atmosférou a chuťou gelata na perách.

Lina príde o mamu a v tej chvíli zisťuje, že jej skutočný otec žije. Odchádza do Talianska, aby zistila, čo sa stalo. Prečo sa to dozvedá tak neskoro? A čo Howard? Je skutočne tým otcom, po akom túžila?

Stretáva Rena, priateľa, ktorý jej pomáha pátrať po tom, čo sa vlastne stalo. Vďaka maminmu denníku odhaľuje pravdu - nie všetko je však také ako sa zdá.

A čo ak stretne aj ona lásku a kvôli pátraniu môže o ňu prísť... Alebo nie?

Nádherný príbeh, v ktorom je veľa tajomna a hlavne príbehov spojených s krásami krajiny.

Ďumbierka
Ďumbierka
17.06.2021 5 z 5

Také krásne letné čítanie a dokonale mi to sadlo.

Knihu som mala len požičanú, ale túto krásku chcem aj doma a teda si ju s radosťou kúpim.

Milá SK obálka, ale hlavne ten príbeh zostal so mnou a bolo veľmi príjemné prečítať si niečo takéto.

Moja jediná poznámka k tomu, čo ma rušilo v knihe sa týka jazyka, prekladu - na môj vkus bolo v slovenskom preklade (nečítala som originál, nemám to ako posúdiť, takže toto je môj subjektívny postreh) použité veľmi často slovo “AKOŽE” a niekedy aj 4x na jednej strane.

Ak to mal byť nejaký slang, ktorí teraz používajú dospievajúci, tak mňa to skôr rušilo a som presvedčená, že máme v našom jazyku xy ďalších ekvivalentov tohto slova alebo jemu podobných, ktoré by sa priblížili originálu tak, aby to čitateľa nerušilo a bola zachovaná pointa a ten pôvodný kontext ️.

Napriek tejto drobnosti sa mne osobne kniha páčila a leto vo Florencii skrz túto knihu som si náramne užila ❤️ a teraz mám ešte väčšiu chuť na zmrzlinu a na nejaké to dobré, čerstvé pečivo z tajnej pekárne.

Mňam! :)

Renike
Renike
01.05.2021 5 z 5

...a znovu jsem se ocitla ve Florencii..a byla to krasna vzpominka

Štítky knihy

Itálie

Autorovy další knížky

2017  83%Láska & gelato
2019  73%Láska & štěstí
2023  86%Láska & olivy

Kniha Láska & gelato je v

Právě čtených9x
Přečtených627x
Čtenářské výzvě90x
Doporučených61x
Knihotéce269x
Chystám se číst283x
Chci si koupit67x
dalších seznamech9x