Pauza

Pauza https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/516961/bmid_pauza-XqV-516961.jpeg 4 162 35

Larsen Bros série

< 2. díl

Když se Anna po autohavárii probere z kómatu, zjistí, že život pokračoval i bez ní. Manžel jí byl nevěrný – s její nejlepší kamarádkou – a v práci už si za ni dávno našli náhradu. Zatímco z jejího starého života zbyla jen vzdálená vzpomínka, nový život jí připadá jako prázdná skořápka. Pak se setká s cizincem, který jí při havárii zachránil život, a ten všechno změní. Leif Larsen – tatér, vtipálek a hráč – rovněž utrpěl jizvy při autohavárii, která přivedla Annu do kómatu. Pomoct jí při odchodu z neúspěšného manželství a vytváření nového života mu připadá jako ideální rozptýlení. Když tedy potřebuje spolubydlícího, vyzve Annu, aby se nastěhovala k němu. Ačkoliv se jejich životy možná na čas zastavily, společně možná najdou cestu k uzdravení.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: ekniha , Baronet
Originální název:

Pause , 2021


více info...

Přidat komentář

Lucie.285
01.04.2024 4 z 5

Oddechová romantika na jeden večer bez nějakých větších zápletek a zvratu na konci. Příběh je vyprávěn z pohledu Anny, hlavní hrdinky, která se po děsivé nehodě probouzí z umělého spánku. Musí si znovu vybudovat svůj život, protože přišla úplně o všechno. A pak tu máme Leifa, jejího zachránce. Tropy: spolubydlící a od přátelství k lásce. Bylo hezké sledovat, jak opět začíná věřit lidem. Objeví se zde i pár z předchozí knihy.

Mistylady
26.03.2024 4 z 5

Probudit se po 7 měsících v komatu a zjistit, že vás manžel podvádí s nejlepší kamarádkou asi není ten nejlepší start do nového života.
A že místo něj u vaší postele seděl potetovaný motorkář, který vám zachránil život, je jen třešnička na dortu. Anna se vypraví za Leifem, aby mu poděkovala. S jeho veselou a přátelskou povahou to netrvá dlouho a stanou se z nich kamarádi. Jenže co když jeden kamarád cítí něco víc? A jakou roli v celém příběhu hraje ublížený manžel, který absolutně necítí vinu?

Leif je zlatíčko. Jeho veselá, nekomplikovaná povaha přitahuje Annu jako můra ke světlu. Anna, který byla vždycky spořádaná, její život měl řád a směr se rozhodne změnit. A Leif je ten pravý, kdo ji s tím pomůže.


Iva095
25.01.2024 4 z 5

Stejně jako první díl tak i tento mě bavil.
Milá, pěkná jednohubka.

Nuttelka
29.11.2023 3 z 5

(SPOILER) Za mě takový slabší průměr.. Nejvíc se mi líbil Leif, i když v tomto díle byl úplně jiný než v tom prvním.. Anně jsem vlastně úplně na chuť nepřišla, na můj vkus jí místy zbytečně moc pracovala hlava.. a to je vlastně co říct, když půl roku byla v kómatu.. nevím, taková docela tuctová kniha, kterou za chvíli úplně vypustím z hlavy..

Tess61
24.11.2023 5 z 5

Super série, skvělé postavy, krásně psané jedním slovem moc hezké čtení

astra3
19.11.2023 5 z 5

Tato série se mi líbí. Čte se tak pěkně.

Ewe291
08.11.2023 3 z 5

Za mna 3,5* ano pribeh bol krasny ale.... Ale casto som sa stracala, prislo mi to chaoticke, som v jednom a zrazu BUM som inde. Leif bol doslova zlaticko aky bol trpezlivy a prosto skvely ale Anna no nech som sa snazila akokolvek nedokazala som ju a jej myslienkove pochody pochopit, bolo to pre mna akoby to bola autorkyna uplne prva kniha a len ju troska upravila a vydala omnoho neskor

petulkapeta
03.11.2023 5 z 5

,,Ačkoliv to neřeknu, doufám, že si připadá hýčkaný. Chtěný. Zbožňovaný. Přeju si to pro něj z celého srdce a duše, protože už toho prožil víc než dost. My oba."
I příběh druhého bratra se mi libil...tady ta ztrata byla jina spíše časová bych řekla. Každopádně mě příběh zahřál u srdce...Ten kdo se prvni zamiloval a nebo ten co se na konec vyjádřil nebyl ten od koho by to člověk čekal...

petraLI
11.10.2023 1 z 5

Neskutečně nudně napsaná kniha. Hlavní hrdinové se polovinu knihy jen litují. Bohužel mi nejsou ani nějak sympatický, takže knihu odkládám. Třeba to někdy v budoucnu ještě zkusím.

Ála1968
11.10.2023 3 z 5

Na rovinu musím říct, že první díl byl mnohem hezčí a taky akčnější.Tady to bylo takové obyčejné,bez většího zádrhelu.A ten konec byl hodně uspěchaný.To je škoda,oba bratři byli skvělí a já se na druhý díl fakt těšila

janina66
06.10.2023 3 z 5

1.díl o Clementine s Edem bylo super čtení i napětí.
Ovšem tato kniha o Leifovi s Annou mě nebavila. Hodně ukecané, téměř bez šťávy, jiskry i napětí.

Raislin
01.10.2023 3 z 5

První díl se mi líbí o poznání víc. Tato kniha byla trochu "nudná" a příběh pro mě neměl žádnou jiskru.

johana3160
18.09.2023 4 z 5

(SPOILER) Zase to byla takova nejaka splacanina a furt jsem cekala kdyz se zacne neco dit pak ex dostal pres hubu, 3x se objevil zloun z toho jednou trosku pohrozil a byl konec autorciny serii SD mam hodne rada, ale tohle je plitke, nevtahne, neokouzli proste jen prectete s pocitem ze kdyz by jste ji (celou serii) nečetli, o nic by jste nepřišli ale jako vypínač mozku, oddechovka ujde. A jen proto ze neni moc dlouha a autorka pise ctive dam 4*

petusska01
14.09.2023 5 z 5

Túto sériu a aj prvý aj druhý diel musím odporúčať. V prvom diely to bolo viac také dynamickejšie, dialo sa tam pomedzi romantiku aj viac takých "krimi" veci, v ktorých teda figuroval aj Leif. V tomto príbehu je teda opatrný, nedôvercivý, traumatizovaný a s Annou, ktorá si tiež teda vytrpela svoje ide o pomaly sa rodiace priateľstvo, nežnú romantiku, jeden krok dopredu a dva späť a proste 90% knihy som strávila čakaním :) až teda áno, hurá , títo dvaja super ľudia skončili konečne spolu :) veľmi príjemné čítanie, postavy, atmosféra knihy a samotné emócie priamo vychádzali zo strán.. Autorka to fajnovo precítila a vďaka tomu som si Annu aj Leifa obľúbila. Samozrejme, mali svoje muchy b podobe opakujúcich sa myšlienok "menejcennosti a viny " ale dalo sa to zvládnuť.

Anna195
13.09.2023 5 z 5

Leifa som si obľúbila už v prvej časti a v jeho vlastnom príbehu si ma získal ešte viac. Musím skonštatovať, že tento diel sa mi páčil omnoho viac než prvý diel.

Leif bo skvelý, proste zlatíčko, plný pozitívnej energie. S Annou sa skvelo dolňovali, ona bola pre mňa silná hrdinka, ktorá to po autonehode vôbec nemala ľahké, ale Leif jej bol veľkou oporou, no najmä, keď zistila, že jej život sa zásadne zmenil. Páčil sa mi ich postupný vývin vzťahu, všetko medzi nimi plynulo tak prirodzene. Ich zoznámenie síce nebolo typické, ale o to krajšie bolo ich zbližovanie a zdôverovanie. Tu je krásne ukázané, aká dôležitá je dôvera. Inak oni dvaja spolu, tak to bol výbuch emócií. Jednoducho ja som s nimi všetko prežívala.

Zápletka bola jednoduchšia, čo mne neprekážalo a skôr by som povedala, že táto jednoduchšia zápletka sa sem úplne hodila. A epilóg bol úplne typický pre nich dvoch.

Síce by som príbeh zaradila medzi oddychovky, ale toto bola veľmi vydarená oddychovka, plná lásky a krásnych citov.

V.Marie
15.08.2023 4 z 5

Není to kdo ví jaká literatura, ale četla jsem o dost horší knihy. Hezky to odsýpalo, konec možná až moc rychle :)

Dellphi
13.08.2023 2 z 5

Nuda, nuda, šeď, šeď Tohle bylo špatné v tolika ohledech, že to ani možné není. Dost mě to zklamalo, hlavně díky skutečnosti, že Kylie Scott mám ráda a její série Stage dive patří mezi mé úplně nejoblíbenější. Ale tohle byl prostě nezdar. Leif mi přišel strašně nezajímavý a bože, ty jeho kecy Jiskření mezi jím a Annou jakoby ani nebylo a jejich dialogy mi přišli většinu času spíše trapné. Zkrátka jsem nenašla nic, co by mě jakkoli zaujalo. Jediný klad byl nakonec v tom, že příběh (díky bohu) byl krátký a já se tak nemusela dlouho trápit

Laf
05.08.2023 4 z 5

Kniha se mi líbila. Oproti první dílu je tato spíše příjemná oddechovka, ale četlo se mi to dobře a odsýpalo to rychle. Občas se objevil i ten zvrat. Za přečtení to rozhodně stojí, když už máte za sebou první díl, tak chcete vědět, jak to dopadne s dalším z bratrů :)

MAU256
02.08.2023 5 z 5

Druhý díl série, ve kterém byl Leif hlavním hrdinou. Při autonehodě Anně zachránil život a v nemocnici jí k lůžku přicházel číst. Také jí pomohl vrátit se zpět do života, stejně tak ona pomohla jemu. Byl to hezký příběh, i když začal špatnou událostí, ale právě ta je svedla dohromady. Knížka se moc hezky četla, ale byla nějak moc krátká, než jsem se nadála, už jsem četla epilog. Určitě však stojí za přečtení, je to ten typ, kdy nepotřebujete přemýšlet, jen se začtete, odpočíváte a vychutnáváte si tu chvilku jen pro sebe.

Knihotyna
20.07.2023 3 z 5

(SPOILER) Druhý díl ze série Larsen Bros od Kylie Scott!
Když jsem dočetla první díl, moc jsem se těšila na ten druhý, který měl vyprávět o Leifovi. Kdo četl první, tak ví, že konec pro Leifa nevypadal zrovna zářně. Vše se ještě zhorší, když je účastníkem dopravní nehody. Tam pomůže Anně. A pomáhá jí i dál. Aspoň se snaží.

Co se mi líbilo:
- Leif je prostě zlatíčko, vtipálek, kluk do nepohody, v rámci tohoto žánru je samozřejmě taky krásný a sexy - a proto - všimli jste si pár vlasů, které na obálce danému "Leifovi" zasahují přes nos a bradu? :D Mě to strašně rušilo :D
- Anna je po nehodě dle mého větší "svéráz", což je super, ale mnohdy mi přišlo, jakoby se změnila kompletně vůči tomu jak zřejmě vystupovala před nehodou
- líbí se mi upřímnost - ať už neznámí nebo přátele - otevřenost Anny a Leifa byla prostě úžasná - takhle má vypadat správná komunikace
- práce s podvědomím člověka, s psychologií - co dokáže nehoda, jaké pocity nám dá, co nám vsugeruje

I když se mi knížka líbila, něco mi tam nesedlo. Mnohdy mi všechno přišlo až moc úsměvné (byť tam samozřejmě byly velmi vážné momenty - ale velmi rychle vyřešené) - ať už se to týká vztahu s rodiči, partnery, přáteli. Mnohdy mi přišlo, že humor už je tam dán na sílu a rádoby vtipné hlášky jsou sice úsměvné, ale vy si vlastně v hlavě říkáte - jako vážně?
Jsou knihy u kterých se culím jak měsíček na hnoji a dělám "Oooooo" :D nad tím, jak se hlavní hrdinové k sobě mají a jakou mají chemii, co jeden pro druhého dělají. Tady jsem to necítila. I tak jsem ráda, že jsem se do druhého dílu pustila! :)

Lidi poslední dobou zatěžují své hovory spoustu nesmyslů. Pohodových hlášek. Chytrých hlášek. Zdvořilostí. Ale nikdy nejsou upřímní a otevření. Neříkají to, co si opravdu myslí.