Lahodně s Ellou každý den

Lahodně s Ellou každý den https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/278370/mid_lahodne-s-ellou-kazdy-den-hsU-278370.jpg 4 67 14

Lahodne s Ellou série

< 2. díl

Pokračování kuchařky Lahodně s Ellou není jen tak obyčejným seznamem receptů jako mnoho jiných knih tohoto typu. Není to ani nudné povídání o nějaké další dietě. Je to velmi zajímavá kniha, díky které se naučíme těšit z přírodního jídla a zároveň dopřejeme tělu to, co nejvíce potřebuje. Autorka si je navíc vědoma složitosti a uspěchanosti dnešní doby a proto dbala na to, aby se její recepty daly připravit snadno a rychle. Je to jedinečná publikace, která člověku umožní zlepšit kvalitu života bez velké námahy. O jejích receptech všichni mluví. (Daily Telegraph) Všichni jsme se zbláznili do rozkošné Elly... Je velkou postavou v oblasti zdravé výživy. (Times) Pokud jste někdy hledali recepty, které změní váš životní styl, pak je Ella vaše holka! Její přístup k jídlu, výživě a dietám je svěží, komplexní a vyvážený. (Radio Times)... celý text

Žánr:
Literatura světová , Literatura naučná , Kuchařky

Vydáno: , Omega
Originální název:

Deliciously Ella Every Day , 2016


více info...

Přidat komentář

Chloe12
28.05.2018 5 z 5

Dlouho jsem otálela než jsem si tuto knihu dala do přečtených, je to moje guru kniha a je naprosto fantastická.

Veronicess
16.01.2018 4 z 5

Znovu krásna kniha od Elly. Táto sa mi páči ešte viac ako jej prvá. Recepty sú nápadité, veľmi chutné a ľahko pripraviteľné. A tie krásne obrázky sú už len plus.


adorjas
12.10.2017 3 z 5

Príjemná, prehľadná, s milými domáckymi fotkami. Čo sa mi vyslovene páči, je to, že nás autorka nenúti do svojho životného štýlu a sama zdôrazňuje, že je možné jedlo kombinovať- s mäsom či bez, je to na Vás. Ingrediencie sú dostupné aj v našich pomeroch a teším sa na nový príval zeleniny...

Eorin
07.10.2017 5 z 5

Lepší než první díl. Skvělé recepty, sympatická Ella :)

caracol
15.09.2017 5 z 5

Plná inspirativních receptů. Krásně psaná, přehledná. Ačkoli nejsem vegetariánka, dle kuchařky ráda vařím :)

Chrusticek
12.05.2017 5 z 5

Super kuchařka, co recept to dobrota, ozdravený jídelníček a rodina nepozná , že jí zdravě :)

maygirl
26.04.2017 5 z 5

Jedna z nejlepších kuchařek, jaké mám. Recepty jsou snadné a rychlé na přípravu, obvykle z běžně dostupných surovin a navíc zdravé. Doporučuji!

-el
25.02.2017 5 z 5

Koupené a prolistované. Teď si jen uvařit něco dobrého! A myslím, že díky této kuchařce to nebude zas tak velký problém. Recepty jsou srozumitelně popsané a na první pohled se zdají jednoduché.. a ty fotografie... no prostě nádhera!

GreenMagritte
06.01.2017 5 z 5

V knize je popsána spousta základních receptů, např. na výrobu mandlového mléka a oříškových másel, na vaření pohanky, apod. Skvělé jsou recepty na zdravé alternativy nezdravých originálů jako kakaovo-lískooříšková pomazánka, batátové brownies, čočková boloňská omáčka, apod. Receptů je opravdu hodně, některé se vyznačují neobvyklými potravinami, jiné jsou velmi jednoduché a nevyžadují zvláštní ingredience.

Narazila jsem ovšem na některé nepřesné překlady, které uvádí nesmyslné množství používaných ingrediencí (např. recept na quinoové košíčky, u kterého jsem se musela výrazně od receptu odchýlit). Jako velkou přednost knihy považuji její grafickou stránku a především svěží a domácké fotky. Knížka působí útulně a domácky, nejsou v ní nudné fotografie dokonalých jídel, ale třeba brambor od hlíny, nebo Elly jak si připijí s kamarádkami mátovo-čokoládovým koktejlem. Tyto knihy zkrátka nejsou jen o receptech, ale životním stylu jako takovém.

MagdalénaD
05.09.2016 4 z 5

Druhý díl od Elly rozhodně nezklamal, u mě dokonce možná ještě předčil ten první.
.
Dávám palec nahoru za větší počet použitelných receptů a menší nutnost kvalitního mixéru. Rovněž se mi líbí i Elly nedogmatický přístup: "Já jím tohle, ale ty si jez klidně jinak, každá změna k lepšímu se ovšem počítá." Co se fotografií týče, jsou myslím povedenější než v díle prvním. Skoro u každého druhého jídla mám záložku, že jej chci uvařit.
S větší cenovou náročností a nezbytností ořechových másel, datlí a zeleniny je třeba počítat - což asi nikoho, kdo Ellu alespoň trošku zná, nepřekvapí.

petulikk
11.07.2016 5 z 5

Krásná knížka, plná inspirace pro lidi, kteří chtějí žít a jíst jednoduše a zdravě. Plná pěkných repceptů, napsaných tak nějak "lidsky," s láskou .Recepty jsou opravdu jednoduché,přírodní, vypadají lahodně a lákavě. Je pravda, že pro někoho, kdo doma nemá tamari nebo chia semínka možná bude první nákup trochu dražší, než dvě stovky, ale taková investice do vlastního zdraví je podle mne ta nejlepší :) Za mne veliké doporučuji! :)

J.books
30.06.2016 5 z 5

Krásně napsaná a celkově dobře zpracovaná kniha / kuchařka, mnohem lepší než první díl, víc praktická.

Gee.Rocks
21.05.2016 5 z 5

Ella se opět vyznamenala. Jednoduché a rychlé recepty, příjemné počtení. Nutnost pro majitele prvního dílu.

mmmisulka.r
09.05.2016 4 z 5

Je to moc pěkná kuchařka, ale pro "normální" hospodyni bez pořádného nákupu nepoužitelná. Ale jinak super, spousta receptů jde prostě upravit a je možná improvizace. Ačkoli to už pak tato kuchařka ztrácí na svém smyslu. Pro ty, kteří běžně používají ingredience stejné jako Ella musí být kuchařka prostě perfektní. Recenze již brzy. Knižní deníček