Vánoční hostina lady Osbaldestoneové

Vánoční hostina lady Osbaldestoneové https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/445451/bmid_vanocni-hostina-lady-osbaldestoneov-hyW-445451.jpg 4 92 39

Lady Osbaldestoneová série

1. díl >

Po smrti manžela lady Therese Osbaldestoneová strávila tři roky na cestách, až se nakonec rozhodla usadit na venkovském sídle Little Moseley v Hampshire. Ještě si sama nebyla jistá, zda se po smrti manžela diplomata a po životě plném vzrušení a zážitků rozhodla správně a nebude se mezi vesnickou komunitou nudit, když se jí na prahu objevila trojice malých vnoučat; dcera jí je svěřila do péče po dobu, než se uzdraví jejich otec. Therese se ocitla před náročným úkolem: děti dorazily bez vychovatelky a ona sama byla sice milující matka, ale o její vlastní děti se vždy staraly zástupy chův a domácích učitelů. Nebyla si jistá, jak děti zabavit, aby se jim nestýskalo a navíc aby si na pobyt u urozené babičky odnesly milé vzpomínky. Shodou okolností se ve vesnici záhadně ztratilo početné husí hejno, jež mělo všem místním rodinám zajistit vánoční hostinu. Vánoce bez husy byly nepřijatelná představa pro všechny, proto se Therese rozhodla zapojit děti do pátrání po osudu hejna. Při tom dobrodružství poznává místní lidské osudy a zvládá přitom dělat i dohazovačku, což je její celoživotní koníček. Zatímco se Therese daří úspěšně sbližovat krásnou slečnu Eugenii Fitzgibbonovou a zasmušilého samotáře lorda Christiana Longfellowa a současně zajistit dětem báječnou zábavu a dobrodružství, v pátrání po husím hejnu nedělá žádné pokroky. Vánoce se rychle blíží a málokdo věří, že se husy objeví včas, aby vesnice nepřišla o tradiční vánoční hody. Lady Therese Osbaldestoneová se na svém venkovském sídle opravdu nenudí.... celý text

Literatura světová Pro ženy Historické romány
Vydáno: , Baronet
Originální název:

Lady Osbaldestone's Christmas Goose , 2017


více info...

Přidat komentář

IVANA0123
05.03.2024 5 z 5

Kniha žánru, který běžně nečtu, ale protože se občas rozhodnu zkusit něco nového, tak se na ni teď dostalo. Původně jsem si chtěla knihu přečíst tématicky o Vánocích, což jsem nestihla, ale vůbec mi nevadilo naladit se trochu vánočně a romanticky teď. Kniha byla sice celkem předvídatelná, ale příběh příjemně ubíhal a u vánočního pátrání po zmizelém hejnu hus jsem se dobře bavila. Postavy i prostředí bylo velmi pěkně vykresleny, a tak se začíst do tak milé oddechovky nebyl problém. Knihu jsem si užila a vůbec mi nakonec tento romanticko-historický výlet nevadil. 4,5*
(3/24)

petulkapeta
05.01.2024 5 z 5

Tomu říkám pěkný historický romanticky příběh.


Damonka12
01.01.2024 3 z 5

Super jednohubka na Vánoce.

drakamena
01.12.2023 3 z 5

Pěkná pohodová romance pro zlepšení nálady. Přímo mě neuchvátila, necítila jsem nutkání dočíst ji co nejdřív, ani jsem se k ní v myšlenkách nevracela, když jsem ji odložila, ale při čtení mi vnášela úsměv na rty, to je pravda.

Kokoska92
30.11.2023 4 z 5

„Chce to jen špetku odvahy, ale útěk před výzvou přece není řešení.“

Dlouho mi trvalo, než jsem se do knížky začetla. Některé pasáže mi ze začátku přišly takové zdlouhavé. Nakonec se mi ale příběh dostal pod kůži a četla jsem jej doslova jedním dechem. Líbil se mi důvtip, humor a moudrost lady Therese, okouzlila mě pospolitost a sounáležitost celé vesnické komunity a dýchla na mě úžasná vánoční atmosféra, kterou je celá kniha prodchnuta. Tuto milou vánoční oddechovku můžu všem doporučit.

Slůník
30.12.2022 4 z 5

Pravá vánoční atmosféra, jako stvořené pro fanoušky Jane Austenové.

Kenan
19.12.2022 5 z 5

Vánoční příběh ze začátku 19.století. Lady Therese, na jejím venkovském sídle, navštíví její tři vnoučata a budou u ní trávit čas vánoční. A protože její vlastní děti vychovávaly spíš chůvy, bojí se, že jim nezajistí v malé vesničce takové vyžití, aby se nenudili. Jenže pak se ztratí hejno hus, které mělo být vánoční hostinou pro celou vesnic. Bez nich jsou ohroženy vánoce, proto se Lady i s vnoučaty pouští do pátrání po husách. Kniha plná starých venkovských tradic, kterých se účastní spolu všichni obyvatelé vesničky. Četla jsem ji s úsměvem na rtech nebo se slzami dojetí v očích. Návrat k duchu starých vánoc. Moc doporučuji.

hana1039
06.12.2022 5 z 5

Tohle bude taková minisérie , milá, zábavná , hodící se před i po vánoční čas... knížky mají málo,tak akorát stránek...i tady se nezapřou intriky lady O., kterou známe ze série Cynsterova banda a jiných sérií... mám v plánu si přečíst celou tuto minisérii :-))

LucieVero
01.12.2022 5 z 5

Moc hezká vánoční knížka s pěkným koncem.

Maruš.D
24.06.2022 4 z 5

Příjemný příběh! Nicméně já bych si osobně více užila, kdyby se příběh trochu víc zaměřil na Ch. a E., ta romantická část tam pro mne nebyla dostačující, za to jsme zase dostali pořádný příběh o celé vesnici! Líbilo se mi, jak tato vesnice fungovala, jak si všichni byli blízcí a pomáhali si. Ukazuje to, že život na vesnici má své kladné stránky!

účetní
24.01.2022 5 z 5

Nádherná vánoční oddechovka, přesně toto jsem potřebovala k vánoční pohodě, autorka dokonale ukázala, že umí, a že i bez erotiky lze vytvořit takto krásnou romantiku. Ani nevím, jestli jsem kdy četla něco milejšího, opravdu krásně napsané a skvěle přeložené. Takový poklidný život bych někdy brala, alespoň na čas.

kacenka6144
02.01.2022 3 z 5

Myslím, že to autorka umí daleko lépe. Poslední knížky mi připadají bez nápadu a nemají už takovou "šťávu".

Hatshepsut
26.12.2021 3 z 5

Velmi poklidný příběh z počátku 19. století odehrávající se v malém anglickém hrabství Hampshire. Nečekejte od toho žádné napínavé čtení, ale pohodové vyprávění vánoční příhody.

Avila
26.12.2021 5 z 5

Po poslední knize co jsem četla jsem potřebovala ke čtení něco odpočinkoveho a milého, kniha tohle perfektně splnila. Lady O. mě opravdu bavila a vlastně všechny postavy v příběhu jsou skvěle vykreslené, nejsou tu žádná hluchá místa a kniha se dobře čte. Netušila jsem že mě tak moc bude bavit pátrání po ztracených vánočních husách.... A určitě to není poslední kniha od autorky.

Noisette73
16.12.2021 5 z 5

(SPOILER) Krásná vánoční pohádka, milé děti, šarmantní a nekonvenční babička, malé anglické městečko a vánoce, jestli krocana našli, to už musíte zijstit vy, ale bylo to dobré na odreagování.
Možná trošku nešťastný překlad a plytké dialogy, ale proč ne.
Vánoční atmosféra se na mě přenesla v plné síle.

Nelička
07.12.2021 3 z 5

No, vlastně nevím, jestli knížku zařadit do Přečtených, nebo Nedočtených... K úplnému dočtení mi chyběly asi 4 stránky, ale nějak už to prostě nešlo. Vlastně ani nevim proč. Jestli jazyk, jakým knížka byla psaná, tak trochu málo příběhu, moc komplikovaných jmen...? Asi kombinace všeho.. škoda...

sidonka
02.12.2021 5 z 5

Moc milý vánoční příběh jak má být, určitě se ráda začtu i o dalších příběhů lady Osbaldestoneové

munka
16.11.2021 4 z 5

Traja malí pátrači a stratený kŕdeľ husí. Zábavný príbeh s vianočným nádychom a dočkáte sa aj romantiky. Teším sa na pokračovanie.

havrmoni
20.03.2021 5 z 5

Vánoční příběh jak má být. Laskavý, trochu humorný a plný lásky. Moc povedený příběh o lady O., přítelkyni rodiny Cynsterových.

Lka
27.02.2021 5 z 5

Krásný dojemný příběh, který pohladí po duši nejen o Vánocích. Určitě se budu těšit na další pokračování ...