Ztracenci z West Abbey (limitovaná edice)

Ztracenci z West Abbey (limitovaná edice) https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/415792/bmid_lady-mechanika-ztracenci-z-west-abb-JiA-415792.jpg 4 75 13

Lady Mechanika série

< 3. díl >

Limitovaná edice se sběratelskou obálkou. Lady Mechanika, nejslavnější komiksová steampunková hrdinka světa, je zpět hned se dvěma novými příběhy. V prvním se vrátíme zpět do Mechanika City, kde z ulic mizí sirotci. Někdo na nich páchá nekalé pokusy s rituálním podtextem. Kdo a proč chlapce unesl a zavraždil, musí vypátrat Mechanika a její přátelé. Druhá epizoda se vrací do minulosti, kdy se mechanická lady musí srovnat s velkou životní ztrátou a odjíždí proto na prázdniny do Mexika. O tom, že se to celé zvrtne, nemůže být pochyb. Přízrační jezdci! Další zmrzačené děti! La dama de la muerte osobně! Svátek zemřelých! To si nemůžete nechat ujít!... celý text

Žánr:
Literatura světová , Komiksy

Vydáno: , Argo
Originální název:

The Lost Boys of West Abbey , 2016


více info...

jan8470
jan8470
04.01.2023 4 z 5

Lady Mechanika 3.
Třetí svazek přináší dva příběhy které jsou zábavné, nicméně o minulosti Lady Mechaniky nám kromě několika málo náznaků neprozradí nic.
Ztracenci z West Abbey. I takové skvostné jakým je mechanika City má svou chudinskou čtvrť a své problémy. Ztracenci jsou poměrně přímočarým detektivním příběhem, v němž sympatický detektiv Singh společně s naší hrdinkou pátrají po únosci malých chlapců. Zajímavé bylo zapojení jistých židovských prvků.
La Dama de la Muerte je pro změnu jedním z příběhů v němž se Lady Mechanika do cizích krajů, konkrétně do Mexika. Svátek mrtvých je po výtvarné stránce pastvou pro oči, nicméně příběh který je variací Sedmi statečných je velice prostinký. Technická udělátka se tentokrát nekonají. I třetí kniha si zachovává opulentní výtvarnou úroveň a vlastně i scénáře ačkoli spíš průměrné dokázaly člověka udržet v napětí a vzbudit emoce.

nicandra
nicandra
31.07.2022 5 z 5

Už Ztacenci jsou pěkní na pohled, ale La Dama de la Muerta je naprosto skvělá. Příběh předvídatelný jeden i druhý, ale co už. Taky jsem v tom našla patos Sedmi statečných, ale nevadil mi. Nějak se mi zdálo, že to k tomu patří.


kitja
kitja
26.06.2021 4 z 5

Opět překrásné ilustrace, které vyvolávají strach i děs i příjemný mrazení a hrajou si s čtenářovejma emocema jak jen to je mozné. Trojku považuju příběhově za nejpředvídatelnější a nejjednodušší, ale to nevadí, obrázky to vynahradí.

První příběh je taková variace na Golema, dvojka je krutá a drsná Picarovská Coco v kombinaci se Sedmi statečnými.

KubaHanzelin
KubaHanzelin
24.04.2021 4 z 5

Zatím asi nejlepší Lady Mechanika pokud jde o příběhovou stránku..
Hlavně první příběh, kde jsme se opět věnovali minulosti samotné Mechaniky a když už to vypadalo, že se konečně něco dozvíme...zase z toho nic nebylo!
Budování napětí by Benitezovi opravdu šlo, doufám, že se dočkám ve čtvrtém svazku.
Pokud jde o druhý příběh, který je zase tak trochu z jiného soudku a z jiné časové linie byl neskutečně krásně a detailně nakreslen, v této části si ilustrátoři skutečně vyhráli a parádně se na to kouká, jen ta příběhová část už byla kapánek ohranější..
Celkově když jde o Lady Mechaniku, musím říct, že jde hlavně o to co vidíte, ne co čtete, ale kouká se na to ooooopravdu příjemně:)

Sidonka3
Sidonka3
13.10.2020 4 z 5

Lady Mechanika je kochací komiks, hotová pastva pro oči. Nemohla jsem se vynadívat. Příběhově, zvláště druhá epizoda odehrávající se v Mexiku a točící se kolem svátku zemřelých, též Ok. Jen je scénář po umělecké stránce trošičku slabší než úchvatné kresby, které všemu dominují. Komiks umí vzbudit emoce, má atmosféru, je přehledný, ilustrace jsou líbivé, přitom art. Druhý příběh doporučuji i těm, kdo se vyrovnávají s něčí smrtí a pocitem viny. Myšlenkově nic složitého, scénář nenáročný, po vizuální stránce ovšem opravdu vypiplaná věcička.
Díky Lady Mechanice jsem se seznámila s pojmem steampunk, něco jsem si o něm dohledala na internetu a jsem okouzlená. A ta steampunková móda... No, (ne)BERTE to!
Jdu do dalších dílů.

sarka9190
sarka9190
25.09.2020 5 z 5

(SPOILER) Za mě nejlepší ze všech dílů, co jsem doposud četla. Atmosféra jiná o 180%. Druhý pribeh mě opravdu dostal. Pomalý naivni rozjezd zavanejici patosem vygraduje v akční i emoční kill billovskou nemilosrdnou nálož, kterou jsem naposledy v komixu zažila u Ghostridera. Cesta do pekla vyslapana,, dobrým,, skutkem jako vysita, s provinilou hrdinkou odjíždějíci do zapadajiciho slunce. Takový závěr nemá ani Abercrombie. Víc takových dílů.

QEDS
QEDS
12.02.2020 5 z 5

Za mě zatím nejlepší díl této série. Připadá mi, že kresby jsou zde detailnější než v předchozích dílech. Zase se dozvíme něco více o pochodových myšlenkách Lady Mechaniky a to mě hodně zajímá. Mexiko je skvěle vykreslené a svátek Muerta, který je v duchu zemřelých, barevnému podání kreseb skvěle sedne.

Terva
Terva
28.10.2019 5 z 5

Střezte se mizerové.
Zanechte zlého, hanebníci,
aby se paní nedoslechla o vašich zločinech.
Střezte se, aby se nezjevila...
la Dama de la Muerte.

Hned po otevření knihy vás do očí praští ta nádherná gotická temná kresba. Nejedná se jen o celostránkové skvosty, ale i samotná malá políčka mají svou temnotu a kouzlo. Je to vypiplaná kresba. Přidejte velmi povedený scénář plný dobrodružství, záhad, mechanických udělátek, krásných žen, to vše líznuté krvý a smrtí. Ano, to jsou příběhy Lady Mechaniky, ženy napůl člověk napůl stroj, která však má city a hlavně smysl pro povinnost bránit slabé.

Citát: Nebojím se skřetů ani duchů. Nejvražednější nepřítel je člověk. (Ztracenci z West Abbey)

Musím vyzdvihnout třetí sešit druhé povídky z Mexika. Tohle je fakt smrtící a nádherně nakreslený. Všechny ty lebky kolem a krev, zelený oheň a spousta nepřehledných detailů – to je prostě dílo génia. Je vidět, že se s tím tvůrci pořádně vyhráli. Když se pak pokocháte závěrečnou dvojstranou a následující galerií, nemůžete dát míň jak sto procent.

Citát: Spatřené nelze odvidět. (Ztracenci z West Abbey)

Komentáře k samostatným povídkám jsou zde:
https://www.databazeknih.cz/povidky-z-knihy/lady-mechanika-lady-mechanika-ztracenci-z-west-abbey-415786

Obě povídky jsem osamostatnil a komentáře, malé ochutnávky a hodnocení najdete v sekci povídky u této knihy a nebo na mém profilu. Při čtení jsem poslouchal skupinu Ereb Altor a jejich studiové album Järtecken z roku 2019.

Citát: Za každé udělené požehnání se vždycky musí zaplatit. A bohyně Smrti nepožaduje nic méně než....vaši nesmrtelnou duši. (La Dama de la Muerte)

Aleen
Aleen
28.10.2019 5 z 5

Na předchozí knihy o Mechanice jsem využila všechny superlativy, které znám....Já už nevím, kam až se dá vyšplhat s chválou na toto dílo! Nové dva příběhy překonaly opět o stupeň předchozí a já jsem u vytržení ze zpracování i děje. Díky za další osvětlení Ladynčiny historie. Naprostý skvost!

MagdaFish
MagdaFish
24.10.2019 5 z 5

Na steampunk moc nejsem, knihy tohoto žánru, které jsem se pokoušela číst, jsem pro nespočet kudrlinek zpomalujicích děj zase odkládala. Nicméně tohle není případ Lady Mechaniky. První knihu jsem přečetla víceméně že zvědavosti a protože mě zaujala kresba. A mohu s klidným svědomím přiznat, že jsem mechanické lady zcela propadla! Knihu po knize, příběh po příběhu sledujeme dobrodružství Lady Mechaniky a společně s ní pomalu odkrýváme tajemství jejího původu. Za sebe žádám autory: nespěchejte a dopřejte nám co nejvíce jejich příběhů.

FireOfFilth
FireOfFilth
28.09.2019 4 z 5

Další kniha ze série Lady Mechanika je tu. Obsahuje hned dva příběhy.
První příběh se točí kolem mizení malých dětí, odehrává se v již klasickém prostředí Mechanika city. Mechanika začne spolupracovat s inspektorem od policie. Mysteriozní detektivka by se dalo říct. Tato část mě hodně bavila.
Druhý příběh drasticky mění prostředí, ocitáme se v Mexiku při svátku Día de Muertos. Tento příběh je dost emotivní a Lady Mechanika tu způsobí opravdovou katastrofu, nakonec to sice "dobře dopadne", ale tohle ji bude určitě pronásledovat do konce života.
Po grafické stránce máme stále kvalitní podívanou jako v minulých knihách.
Celkové hodnocení 75%

konva
konva
15.09.2019 5 z 5

Oba dva příběhy byly nádherně zpracovány.

Zlord Antiježíš
Zlord Antiježíš
15.08.2019 5 z 5

Steampunk je specifická odnož fantastiky. Mnoho autorů s ní nakládá možná až příliš citlivě a nechává se svázat nepsanými pravidly žánru. Je to ale škoda a především, není to třeba, jak nám ukazuje Joe Benitez.
První díl jeho steampunkové ságy byl velmi slušný, ale především zábavný rozjezd. Nebyl jsem si jist, jestli budu s Lady Mechanikou pokračovat, ale dal jsem jí šanci a ona mě druhým dílem nezklamala. Nic mě však nepřipravilo na to, co jsem dostal ve třetím díle a to především jeho druhé části - LA DAMA DE LA MUERTE. Tento příběh je zatím to nejlepší, co nám Lady Mechanika přinesla a pokud se v dalších pokračováních něco alespoň přiblíží - atmosférou, dramatičností, emocemi a nebo vizuálním ztvárněním, démonické paní smrti, budu chrochtat blahem.

Štítky knihy

komiksy steampunk

Část díla

Autoři knihy

M. M. Chen (p)
americká
Joe Benitez (p)
americká, 1971

Kniha Ztracenci z West Abbey (limitovaná edice) je v

Přečtených85x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených7x
Knihotéce51x
Chystám se číst18x
Chci si koupit11x