Tajemství mechanické mrtvoly (limitovaná edice)

Tajemství mechanické mrtvoly (limitovaná edice) https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/358552/bmid_lady-mechanika-aamp-tajemstvi-mecha-fVl-358552.jpg 4 136 28

Lady Mechanika série

1. díl >

Verze se sběratelskou obálkou. Nejslavnější komiksová hrdinka steampunku se představuje českým čtenářům. Británie nabrala v 19. století ve vývoji poněkud jiný kurz a věda vládne celému společenství. Vzduch brázdí nejpodivnější letouny, nejmodernější města oplývají úchvatnou hromadnou dopravou a všichni znají krásnou a nebezpečnou Lady Mechaniku – napůl ženu, napůl stroj. Jinou takovou hříčku vědy a přírody svět neviděl. Až do chvíle, kdy se na nádraží objeví další napůl mechanická dívka v naprosto zuboženém stavu. Lady Mechanika se okamžitě pouští do pátrání. Jde totiž o hodně. Kromě odhalení nelidských experimentátorů hraje Mechanika také o tajemství vlastního původu.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Komiksy

Vydáno: , Argo
Originální název:

The Mystery of the Mechanical Corpse , 2015


více info...

ydnac
ydnac
10.09.2023 4 z 5

KOMIKS? PROČ NE :-).

Kdy jsem naposledy nějaký četla?????
No to už bude cca 30 let, krom nedávné Knihomolky, Introvertky a Tesáků, ale ty jsou spíše vtipné a méně barevné :-).
Často jsem v databázi knih narazila na Lady Mechaniku a moc se mi líbila obálka :-).
Ilustrace jsou krásné :-).
Příběh je sice krátký, ale srozumitelný.
Lady Mechanika se snaží zjistit, kdo unesl mladou dívku, co jí provedli a jak to souvisí s ní samotnou.
Neví totiž, kdo ji stvořil
Mimochodem Fujky byl roztomilý :-).

Až se v knihovně uvolní druhý díl, ráda mrknu na další dobrodružství této Lady :-).

perko
perko
30.04.2023 4 z 5

Tohle je steampunk jak má bejt. Vizuál je našlapanej, příběh trochu slabší. Každopádně se těším na další dobrodružství týhle rajcovní ženský.


Akana
Akana
14.03.2022 4 z 5

Příběh opravdu není třeskutě originální, ale dokáže zaujmout. Komplikované dějové zákruty nebo myšlenky by stejně možná jenom odváděly pozornost od vizuálních orgií, které se na každé stránce, ba skoro v každém panelu odehrávají. Po téhle stránce je Lady Mechanika skutečně okouzlující, až opojná. Výkladní skříň steampunkové estetiky.

Sidonka3
Sidonka3
24.11.2020 4 z 5

První díl ze série je nejukecanější a je nejoriginálnější. V pozdějších komiksech se už témata i nápady recyklují nebo jen mírně rozvádějí (Lady Mechanika marně pátrá po své minulosti, s někým bojuje, atd., a tak podobně, s mírnými obměnami dokolečka). Jasně, že výtvarná stránka všemu vévodí, tohle není ani tak o myšlenkách a originálním příběhu, jsou to především vizuální orgie.
Je to sympatická série, nádherné obrázky, trocha dobrodružství a jednouché, ale milé moudra. Musím říct, že mi překvapilo, jak se zdejší temné barvy mění. Jinak vypadají stránky na denním světle a prohlížené v bytě, jinak venku když svítí slunce, jinak v umělém osvětlení. Bohužel, při nedostatku světla některé obrázky nevyzní tak jako při lepším osvětlení a některé odstíny barviček zapadnou úplně. Takže s trochou nadsázky jde říct, že to jsou komiksy, které se dají prohlížet ve dne v noci.
Bez těch četných bitek bych se sice obešla, nicméně pány asi akční stránka potěší. Souhlasím s Tervou, taky mám ráda svět Vernerovek, všechny ty Ocelové města, technické objevy a viktoriánskou zdobnost. Lady Mechanika, napůl žena a napůl stroj, mi seznámila se steampunkem a kdyby to šlo, nejraději bych si předplatila nějaký steampunk. časopis, koupila si vilu se zimní zahradou a v nějaké místnosti si zařídila interiér v tomto specifickém stylu. Tak mě tahle novogotická móda na pozadí průmyslové revoluce dostala, svojí atmosférou a vizuální krásou.

-Endy-
-Endy-
18.11.2020 5 z 5

Není to ten nejhlubokomyslnější příběh ever made. A co? Mně se líbí a myslím, že obsahuje dostatek zajímavých postav, jejichž vývoj (nebo naopak flashback) může překvapit.
Hned se jdu pustit do dalšího dílu.

KubaHanzelin
KubaHanzelin
12.10.2020 3 z 5

Příjemný velkoformátovaný komiks s kresbou, která parádně zapadá do tématu steampunku.
Tak bych shrnul první svazek Lady Mechaniky, jde o poměrně jednoduchý příběh, který už jsme tu několikrát měli, ale jelikož se odehrává v tak trochu jiné době, lépe se to čte, i když hrdiny i hrdinky, kteří ztratili paměť a ženou se za tím, aby zjistili odkud pochází tu máme jak říkam už po několikáté, ale i přes "otřepanost" těchto příběhů, jsou tu prvky, které vás ženou do dalšího čtení např.: pan Kain, doktor Littleton i pan Lewis a jeho minulost bude určitě zajímavá..tak co bude uvidíme dál:)

sarka9190
sarka9190
25.09.2020 4 z 5

Tři hvězdičky za příběh a jedna navíc za vizual. Když máte chuť na dobrodružství ve stylu Indiana Jones vs steampunk, je Lady mechanika to pravé.

r0st4
r0st4
13.09.2020 3 z 5

Lady Mechanika je nenáročné čtení na jeden, dva večery, které ale bohužel příliš neponouká k nákupu druhého dílu. A to i přesto, že disponuje dost otevřeným koncem. Hlavní příčinou je paradoxně sám Benitez, jenž je přinejlepším spotřební scénárista, což se dost nepříznivě projevuje na plynutí příběhu a dialozích, které vyloženě šustí papírem.

Tím největším kladem, pro mě osobně (což je i důvod, proč se Mechanika vyškrábala na 3 hvězdy), je jeho kresba. Na první pohled odfláklá, přesto detailní, mi vcelku učarovala a Steigerwaldovy barvy ji pak krásně přivádí k životu. V tomhle směru celému komiksu velmi pomáhá i formát, jež mu Argo dalo do vínku, a opravdu kvalitní papír.

Za sebe tak můžu říct, že čtení nelituju (upřímně ale asi hlavně proto, že jsem komiks dostal darem), ale k tomu, abych ho s klidným svědomím doporučil dál se asi nepřinutím.

Disease
Disease
24.02.2020 2 z 5

Opravdu pěkná kresba, která ovšem i přes svojí mainstreamovou steampunkovost nezakryje chatrný příběh, který je v podstatě takový "běžný pláštěnkářský".

dedliipf
dedliipf
19.11.2019 3 z 5

Kresba je pěkná, i když ne úplně dle mého gusta (mě už ty prsa furt nebaví), musím ale uznat, že příběh byl dost napínavý a po přečtení jsem hledala, jestli si nemůžu přečíst aspoň kostru pokračování bez toho, abych četla další komiksy :-)

Yuuki24
Yuuki24
24.06.2019 5 z 5

Co k tomuto povedenému dílku dodat. Začneme nejspíš nádhernými ilustracemi, které jsou přímo hypnotizující. Příběh občas pokulhává, ale akce tomu dodá ten správný šmrnc. Hrdinka je zajímavá a má pořád čím překvapovat, hlavně co se jejich schopnosti týče. Ráda budu sledovat jak se tohle parádní dílko bude rozvíjet dál. Určitě doporučuji každému fandovi komiksů a hlavně obdivovatelům ilustrací.

MCGinger
MCGinger
25.03.2019 4 z 5

Opravdu krásná kresba i coloring, ale příběh poněkud pokulhává. Ve výsledku se tedy jedná o příjemnou vizuálně působivou oddechovku.

Hadati
Hadati
22.03.2019 4 z 5

Velmi příjemné počtení o alternativním steampunkovém světě 19. století, kdy díky větším rozměrům komiksu si lépe užijete i kresbu. Pátrání mechanické bojové dívky po své minulosti a po svém tvůrci mi dost připomnělo Bitevního anděla Alitu.

Martin707
Martin707
06.01.2019 5 z 5

Forma je tak úchvatná, že na obsahu vlastně skoro nesejde. Ale i ten je žánrově čistý a ideálně tu nádheru podporuje.

Pravda.Shin
Pravda.Shin
01.11.2018 3 z 5

Příběh i způsob jeho podání teda za moc nestojí. Lady Mechanika navíc nepatří mezi nejchytřejší (ani nejzajímavější). I když to ani její protivníci ne. A na slovo "nevinní" už začínám být docela alergický. Mám dojem, že se tahle série stala úspěšnou jen díky skvělé kresbě. Které teda nemám co vytknout. Nakonec jediné, co mě na tomhle komiksu láká je ona záhada. Ne záhada jejího původu, ale záhada magie a jejího využití, která se tam tak jemně hlásí o slovo.

Terva
Terva
07.09.2018 5 z 5

Věhlasná lady Mechanika,
elegantní a ctnostná anglická hrdinka
„dodávající jinak necivilizovaným masám
alespoň špetku britské úrovně“.

Tuto knihu jsem si koupil z mnoha důvodů. Mám rád dobu Ocelových měst a Wild Wild Westú, dobu, kdy fungují věci, které možná ani nemohly být ještě vyrobené a hlavně lidé, kteří je používají tím nejsou ani překvapení. Druhým důvodem je kresba. V tomto příběhu jí má na svědomí Joe Benitez a svými temně steampunkgothickými barvami jej krásně doplňuje Peter Steigerwald. Jsem rád, že se tito dva umělci dohodli na vzniku Lady Mechaniky.

Malá ochutnávka:
Pátek třináctého. Pokud na tyhle věci věříte, není to nejpříznivější den na noční dobrodružství. Ale našli by jste lepší noc na lov „démona ze Satanovi uličky“?

Výuka plavání ve čtvrté kapitole mě rozesmála. Je to snad jedna z mála vtipných scén v tomto příběhu. Příběh je jinak celkem vážný až hororově laděný. Ale je to tajemné, dobrodružné a napínavé.

Citát: A jsi si naprosto jistá, že je to směr, kterým se chceš ubírat?

Na konci knihy je nezbytná Galerie obálek od různých autorů. Tady se čtenář může ještě dokochati, pokud to nestíhal příbězích samotných.

KillHurt
KillHurt
19.07.2018 4 z 5

Steampunk v nejsurovější variantě. Kresba je úchvatná a dodává tomuto subžánru na síle a zajímavosti. Samotná postava není nijak složitá a je až archetypální. Přesto vnáší do příběhu spád, akci a lehký nádech erotiky. Celkově se jedná o velmi pěknou bichli s krásným příběhem.

Dragell
Dragell
09.07.2018 5 z 5

Taková Lara Croft oděná do steampunku, odvážná ženská, která nemá daleko pro ránu a pátrá po historii – akorát teda po té svojí. Příběh protknutý detektivní linií, dialogy (hrdinka je občas hodně ukecaná), akčními scénami, ale i třeba starými křivdami, které se neodpouštějí. Překvapivé okamžiky vás dostanou a navnadí na další díl. Kresba je propracovaná, nese se v temnějších barvách a dodává příběhu výbornou atmosféru. Ilustrátor si opravdu vyhrál s detaily, takže si můžete naplno užít rozličné stroje a stylové oblečení především hlavní hrdinky.

Aleen
Aleen
05.04.2018 5 z 5

Lady Mechaniku jsem si pošetřovala. Byla tak luxusní a boží, že jsem ji chtěla číst co nejdéle a strávit s ní co nejvíc času. Prohlížela jsem si téměř po jednom obrázku, každé šrafování, výběr barev, a vychutnávala si každou větu. Ona je TAK krásná a sexy, že je mi líto (jenom u tohoto komiksu!!!!), že nejsem chlap, abych si to užila ještě víc. Místa dějů jsou tak precizně vykreslena a využita do nejmenšího detailu, že chvílemi máte pocit, že třeba na té vzducholodi jste s hrdiny. Děj je také povedený a vymyšlený a vybroušený, takže naprostá spokojenost. Asi bych měla najít více superlativů...ale už jsem užila skoro všechny, které znám. Jakmile potkám další příběh této superhrdinky, jdu do něj!

LordSnape
LordSnape
17.01.2018 3 z 5

Lady Mechanika je bezesporu zajímavá postava, ale i ona prostě celý příběh sama utáhnout nemůže. Celý komiks je dosti detektivní (což mi kupodivu nevadilo), plný pletek a postav, kterým nemůžete věřit ani nos mezi očima, ale musím říct, že jsem i přesto čekal něco víc. Nejvíce mě bavilo to, jak se snažila zjistit svůj vlastní původ a jak jí ta malá holka nevěřila. Kresba fantastická i když si myslím, že steampunk je zde pořád přeci jen spíše kulisou, co má zaujmout na pohled.

Štítky knihy

steampunk biomechanika

Kniha Tajemství mechanické mrtvoly (limitovaná edice) je v

Právě čtených1x
Přečtených172x
Čtenářské výzvě6x
Doporučených10x
Knihotéce74x
Chystám se číst60x
Chci si koupit43x
dalších seznamech5x