Lady Carneval

Lady Carneval https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/13239/lady-carneval-13239.jpg 4 18 3

Zatímco východoněmecká socialistická kráska Katarina Wittová, prý Honeckerova milenka, pokračovala i po pádu berlínské zdi v závratné kariéře, neméně krásná Češka Olga Abelová, která nikdy nebyla Husákovou milenkou (jen se o něj pět dní po operaci starala), nastoupila na počátku devadesátých let svou trýznivou cestu. Očistcem, peklem, anebo jen zlým zřetězením náhod? ... celý text

Přidat komentář

kopeceli
27.07.2022 4 z 5

Opravdu zajímavé čtení, určitě originální, i když ne jednoduché na pochopení. Psychedelické setkávání s muži mi dávalo zabrat. Kocour je také otázka sama o sobě.
Jsem ráda, že jsem tuto knihu objevila, i když nevím, jestli jsem ji pochopila.

Jája92
23.02.2017 4 z 5

Zajímavé čtení , i když jsem čekala poněkud něco jiného, nejsem zklamaná výběrem knihy a těším se, co mi poskytnou další knihy od tohoto autora.


Dell
28.12.2012 4 z 5

Podivný příklad toho, jak socializmus poznamenává život některých lidí ještě dlouho po revoluci.
Doporučila bych ji všem, kdo se nechtějí prokousávat komplikovaným textem, ale přitom hledají kvalitní formu.
Příběh má zajímavou zápletku, je v něm několik nečekaných zvratů i nějaké to neodhalené tajemství, napětí a zvláštní závěr, lehce zahalený oparem nejistoty, který se ale na úplném konci přecejen rozplyne.
A k tomu samozřejmě zvláštní atmosféra, jakou může mít jedině Kratochvilovo Brno.
Pro svoji jednodušší strukturu a čtivost by mohla tato kniha být přístupnější těm, kdo nezvládli např. obtížný Medvědí román nebo kompozičně složitější Uprostřed noci zpěv.

Kniha Lady Carneval je v

Přečtených24x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce17x
Chystám se číst14x
Chci si koupit1x