Strážkyně tajemství – Román o Kateřině Parrové

Strážkyně tajemství – Román o Kateřině Parrové https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/282652/bmid_strazkyne-tajemstvi-Ffv-282652.jpg 4 40 12

Dámy v očekávání série

< 2. díl >

Román o Kateřině Parrové, která se později stala poslední, šestou manželkou anglického krále Jindřicha VIII., dokonale zachycuje dobu i prostředí a uchvacuje svým pohledem na královskou politiku, lásku i skandály. Příběh nadané Juliany, strážkyně dvorských tajemství, vtáhne čtenáře do světa pikantních vztahů na tudorovském dvoře.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Historické romány

Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

The Secret Keeper: A Novel of Kateryn Parr , 2012


více info...

Přidat komentář

Radkab.
27.03.2020 5 z 5

Očekávala jsem oddychový historický román, a kniha mé očekávání splnila, za sebe tedy mohu doporučit :)

Markett
29.01.2020 5 z 5

Další krásná kniha od této autorky.
Kateřina Parrová je velice obdivuhodná osobnost, manželství s králem v posledních letech jeho života muselo být hodně náročné, klobouk dolů před Kateřinou, že zvládala jeho výkyvy nálad. Vyprávění z pohledu Juliany (ač vůbec nevím, zda je tato postava smyšlená, nebo opravdu žila) bylo krásné - moc krásně tato postava o Kate mluví a obdiv k této královně je víc než viditelný. A ten konec se mi taky moc líbil.
Za mě určitě plný počet, moc krásné čtení.


petr_
05.01.2020 4 z 5

Kateřina Parrová musela být velmi zajímavá žena, která byla dokázala přežít poslední roky na dvoře Jindřicha VIII. Že to nebylo jednoduché kniha popisuje, při péči o stárnoucího krále se také zasadila o budoucnost jeho dcer Marie a Alžběty.
Kniha se dobře čte, není nijak rozvláčná, a pokud si někdo chce doplnit znalosti o historii Anglie, tak ji vřele doporučuji.

tami1
07.11.2019 5 z 5

Krásně napsaný historický román o životě Kateřiny Parrové. Její příběh začíná v době, kdy se stává podruhé vdovou. Je mladá, krásná, vzdělaná a zamilovaná. Osud ale její lásce nepřeje. U dvora si jí vyhlédne král. Kateřině nezbývá nic jiného, než se stát šestou ženou nemilosrdného, starého a nemocného krále Jindřicha VIII. Tudora.

Peti
18.02.2019

Druhý díl ze série Strážkyně tajemství mě bavil méně než ten první. Juliana, se svými prorockými sny, byla dvorní dámou šesté královny Jindřicha VIII., díky jednomu znásilnění se nehrnula do vdávání, ale vše bylo pro něco dobré - stala se guvernantkou princezny Marie a její spásou, když její rodiče, Kateřina Parrová a Jindřich VIII. zesnuli. A na konci se dočká i láskyplného vztahu, o kterém jenom tajně snila.

orinka3
16.06.2018 3 z 5

Mno...přeskakovala jsem stránky, a ani mi toho moc neuteklo. Takové jednoduché plkání o těžkém životě ženy na dvoře královském;)

vvvecna
19.03.2018 4 z 5

Naprosto úžasná série knih o Tudorovském období,opravdu Doporučuji knihu těm kteří se zajímají o historické romány - čte se úplně sama.

knihovnička007
06.02.2018 5 z 5

Kniha i příběh parádní. Mám ráda Tudorovce a příběhy z té doby.
Nebyla to jednoduchá doba (která je...), vše se točilo kolem náboženství a politiky... ale četla se moc dobře.
Skvělá kniha, kterou stojí za to přečíst.

Inka063
08.01.2018 3 z 5

Zase trochu jiný pohled na život Jindřicha VIII., jež si vybral Kateřinu Parrovou za svou manželku. Musela se podvolit rozkazu krále, ač milovala úplně někoho jiného. Toho, který si to vůbec nezasloužil.
Tehdejší doba opravdu dobře vylíčená. Ale styl, místy až mírně infantilní, mi moc nesedl.

nikca0568
22.08.2017 4 z 5

Mě se to líbilo více než předešlá kniha Na život a na smrt hlavně proto, že mi osud Juliany přišel zajímavější než tomu bylo u Meg. Opět je zde na mne málo samotné Kateřiny a až moc života smyšlené hl. hrdinky a možná až přiliš mnoho náboženství.

jindrusa
09.07.2016 3 z 5

Kniha mne bohužel moc neoslovila, znám lepší z éry Tudorovců.

LadyCharlene
09.06.2016 3 z 5

Miluji příběhy odehrávající se na tudorském dvoře. Bohužel, hlavní postava mi k srdci nepřilnula, od poloviny knihy mi její chování přijde dost hloupé, když už se prezentuje jako taková začínající feministka. Nicméně se mi kniha četla dobře, bohužel jsem ji četla především kvůli Čtenářské výzvě a neujistila se rokem vydání...

Štítky knihy

tajemství Tudorovci

Autorovy další knížky

Sandra Byrd
americká
2014  84%Na život a na smrt – Román o Anně Boleynové
2016  81%Strážkyně tajemství – Román o Kateřině Parrové
2017  83%Růže mají trny - Román o Alžbětě I.

Kniha Strážkyně tajemství – Román o Kateřině Parrové je v

Přečtených56x
Čtenářské výzvě7x
Doporučených1x
Knihotéce68x
Chystám se číst35x
Chci si koupit9x