Tak to je, tak to bude

Tak to je, tak to bude https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/315692/bmid_tak-to-je-tak-to-bude-EG7-315692.jpg 5 669 191

Lacey Flint série

< 3. díl >

Když jde o sérii vražd, kdo by věřil jedenáctiletému klukovi? Ví to každý, ví to tedy i jedenáctiletý Barney: momentálně nejobávanější londýnský vrah brzy udeří znovu. Obětí bude další chlapec přibližně v jeho věku. Bezkrevné tělo bude nalezeno na břehu Temže. Vyšetřovatelé se nebudou mít čeho chytit, protože nenaleznou žádné stopy. Ze stejného důvodu nedokážou ani vydedukovat, kdy vrah udeří zas. Barney je těmi vraždami posedlý. Kromě toho má ale další děsivé tajemství, které mu nedá spát. Dost na jednoho jedenáctiletého kluka... A tak se svěří sousedce Lacey Flintové, která se zotavuje z traumatického zážitku předchozího případu. Lacey nemá jediný rozumný důvod, proč do tohoto případu strkat nos. Zároveň ale nemá ani nejmenší šanci na to, aby dokázala zůstat stranou. Čas běží až příliš rychle, vrahova brutalita se stupňuje a Lacey s Barneym vědí, že stačí tak hrozivě málo, aby z toho všeho nevyšli živí...... celý text

Přidat komentář

petraj30
18.04.2024 4 z 5

Kniha se mi moc líbila, jen neměla takový spád jako minulé díly. Děj plynul velmi pozvolna i přesto, jaká zvěrstva se právě děla. Velmi napínavá byla poslední třetina knihy. Ani jsem od ní nemohla na chvíli odejít. A vrah mě vůbec nenapadl. Ani jsem nikoho po celou dobu nepodezřívala.
Velmi se těším na další knihy s Lacey a Markem. Snad budou vycházet častěji. Velmi často se řeší dost zajímavé a neobvyklé případy a snad i vztah mezi Markem a Lacey nabere na obrátkách

Holly.W
10.04.2024 3 z 5

Předchozí dva díly mi přišly o něco lepší. Dlouhé pasáže vyprávěné z pohledu Berneyho a vyšetřovatelky Dany - ocenila bych více pasáží s Lacey, kterou jsem si velice oblíbila.
Jinak detektivka je to docela zajímavá, není moc co vytknout, měla jsem hned několik adeptů na vraha. Přesto mi to, kdo byl pachatelem přišlo lehce přitažené za vlasy. Jsem zvědavá na další díl.


Duchoslp
16.03.2024 5 z 5

Tenhle díl se mi líbil trošku méně než dva předchozí. Děj byl opět super, nechybí napětí a překvapení nakonec, ale Lacey byla drobátko ukňouraná a to mi k ní úplně nesedí.

danka13
23.04.2023 5 z 5

Kniha se mi moc líbila, čtivá detektivka, hodně překvapivý konec, dokonce jsem vydržela se na konec nepodívat :-)

Marcik7
10.04.2023 3 z 5

Nemůžu si pomoct, tohle se mi táhlo, neubíhalo, napětí nic moc, leda pak ke konci.
Snad si zlepším chuť dalším dílem...

ZuzanaZ83
10.12.2022 5 z 5

Další pecka.
Lacey je po posledním případu na zdravotní dovolené. V okolí se ztrácí chlapci než devíti a jedenácti lety, následně jsou nalezení mrtví. A Lacey je i proti své vůli vtažena do nebezpečného pátrání.
Vtip, chytrost, rychlé tempo. Paráda.

bee88maja
06.09.2022 4 z 5

Sharon, oh Sharon... tohle bylo napínavé, vtáhlo do děje, trochu donutilo fantazii popustit uzdu...ovšem předešlá Volavka měla větší šťávu :) Řekněme si to narovinu, s každým rezonuje jiné téma, jiný styl... takže za mě "well done" a těším se, co přinese čtvrtý díl série :)

amelie.m
26.06.2022 3 z 5

.. no, od prvního dílu jsem sice přidala hvězdu, ale stále je to takové neotesané.. autorka to prostě odflákla.. takže jo, přečíst se to dá, jednou.. ale poměrně slušný potenciál knihy autorka zabila.. o tom "má mě rád/a, nemá mě rád/a" ani nemluvím.. nuda

tess.de.veles
06.05.2022 5 z 5

Zamilovala jsem se do jejich knih....do jejiho psani....do jeji rafinovanosti.....BRAVO !!!!

PetK
04.05.2022 4 z 5

V hlavní roli řeka. Jako by Temže v tomto příběhu byla samostatnou postavou, děsivou, nepřehlédnutelnou. Většinou bývají řeky popisovány romanticky, tady byla vykreslená ve vší špíně a nebezpečí. To mě bavilo. Stejně jako příběh trochu zvláštního kluka. Rozuzlení bez připomínek. Stále má oblíbená série.

Ráčkajda
30.04.2022 5 z 5

Tato série mě teda uchvátila... krásně se čte, děj ubíhá, napínavé, sympatické postavy, prostě super. Jdu na další díl.

Mihal27
11.04.2022 5 z 5

(SPOILER) Tento diel mi prišiel o máličko slabši ako predchádzajúce. Lacey bolo vidiet menej ako predchádzajúce časti, čo ma dosť mrzí lebo som si ju obľúbil. Ale zato tam začal vystupovať mladý Barney ktorý začal vyšetrovanie na vlastnú päsť. Príbeh veľmi zaujímavý až nato že obetami boli deti. Nemusím takéto... Ale za mňa 5 z 5
A šup na Temné ríčni proudy.

"Ačkoliv si myslím, že pro tebe je větší trest, že jdeš pozde. Tak utíkej, ty šášo. Hoď sebou"

" Šplouch, šplouch"

Iva B.
06.04.2022 5 z 5

Další dokonalý příběh z pera autorky. Děj plný zvratů, napětí, až do samotného finále. Líbí se mi jak je tam podaný vztah Marka a Lacey, ze tam jde vidět, že tam něco probíhá, ale vůbec to nezasahuje do děje, jen se to objeví a zase zmizí a vy si můžete představovat. Těším se na další díl.

ydnac
23.03.2022 5 z 5

TŘETÍ DÍL JE NEJLEPŠÍ :-)

Všechny knihy s Lacey jsou skvělé, ale tenhle mi připadal nejvíce napínavý.
Vraha jsem si pro sebe tipovala, ale bohužel - špatně.
Lacey je po svém minulém případu stále mimo službu, ale stejně je, jako vždy, zapletena do případu zavražděných chlapců.
Její soused Barney je velice chytrý, zvláštní hoch a hodně se zajímá o tento případ.
Jeho otec bývá každé úterý a čtvrtek mimo domov, přesně ve stejné dny, kdy došlo k vraždám.
Lacey si stále nechává svá tajemství pro sebe a k Markovi zachovává odstup.
Doufám, že se v posledním díle už dají konečně dohromady :-)
Opět velice čtivá kniha .
Doporučuji :-)

cukrovka
20.03.2022 5 z 5

Musím říct, že mě autorka nezklamala. Opět skvěle napsaný příběh plný napětí. Nerada čtu knížky kde je ubližováno dětem, ale autorka dokázala napsat super dramatický příběh a nezabíhat do hrůzných podrobností. Skvělé čtení které mohu jen doporučit.

Jenny46
15.03.2022 5 z 5

Abych řekla pravdu vůbec se mi do knihy nechtělo kvůli anotaci, téma děti se vyhýbám. Moc jsem byla zvědavá na pokračování a začala číst a vůbec toho nelituji.
Bylo mi jasné, že opět Bolton nezklame má talent úžasný psychologický thriller, který se nedá odložit nejde přestat číst...
Doporučila bych číst knihy od začátku, je to důležité jinak se budete ztrácet hlavní hrdinka Lacey má temnou minulost a některé informace vám budou chybět..
.
Lacey F - po traumatu ze zážitků Cambridge je na zdravotní dovolené a přemýšlí jestli se někdy vrátí k policii.
Temný Londýn, dětské vraždy než jsou vyřešeny dochází k mnoha zvratům a napětí stoupá. Ostatní postavy jsou dobře vykresleny, moc jsem si oblíbila dětskou postavu Barney hodně inteligentní 11 letý kluk, zajímá se o vraždy...
A nakonec krásné přátelství mezi Lacey a Barney, ale víc nechci prozradit ...
Hlavně jsem zvědavá, jak to dopadne mezi Markem a Lacey, těším se na další díl, doporučuji !!!

mataj
12.03.2022 5 z 5

S.J. Bolton se zařadila mezi moje oblíbené autory. Její knihy jsou psané stylem, který se mi velmi líbí, nechybí jim zajímavá zápletka a vcelku nečekané rozuzlení. Děj má spád, gradaci a překvapivé zvraty ve vyšetřování. A navíc sympatické postavy, které si mě získaly.

Majuš333
01.03.2022 5 z 5

Prečo sa táto séria vlastne volá Lacey Flint? Keď sa Lacey v polovici len otrela o vyšetrovanie chlapcov a 'zapojila' sa do prípadu až úplne na konci? A tiež musím podotknúť, že moja detektívna duša je z tejto časti nadšená, ale moja romantická duša je veľmi smutná zo vzťahu Marka a Lacey :(
Skladám klobúk pred autorkou, pretože ma fakt dostala... Vraha nám nastrčila hneď na začiatku do hľadáčika, vodila nás za ručičku a všetko do seba krásne zapadalo, ale to nemohlo byť až také jednoduché, že? Poskladala som si svoju vlastnú skladačku, kde všetko tiež krásne do seba zapadalo a bum, bola som mimo, presne ako Lacey :)
Barney bol skvele vykreslená postava a Dana mi tu neskutočne vadila, nerozumiem, prečo lesba žiarli na chlapa? Či na Lacey?

PS: Pri scéne s pizzou som bola napnutá ako guma v gaťkách, div, že som nepraskla :)


„Pokud vám to pomůže, mohu s jistotou prohlásit, že je mrtvý,“ řekl.
„Ach bože, kdy už konečně pochopíte, jak je tenhle vtip provařený. A pochybuji, že mě pobavil, i když jsem ho slyšela poprvé.“


„Viděli jste, jak jsem skolil toho soupeře?“
Těch pár míst, které nebyly na Joesburyho těle pokryté blátem, se leskly potem.
„Já jsem viděla, jak jste se plahočil po hřišti jako želva ležící na zádech, která se snaží otočit z krunýře zase zpátky na nohy,“ odpověděla Lacey. „Velice působivé.“

ennlady
28.01.2022 5 z 5

No páni, to teda bylo něco! Docela dlouho jsem váhala, jestli si mám tuhle knížku vypůjčit, protože mě dost děsilo její téma. Nakonec jsem ale neodolala (mimo jiné i díky příspěvkům na DK) a nelituju. Téma bylo děsivé, to je pravda, ale jak je tady zmiňováno, nějakých nechutných podrobností nás autorka ušetřila, což bývá i jejím zvykem. Čte se to opravdu samo, napínavé až do konce a není to jen o vraždách a hledání pachatele. Je tu i příběh Barneyho, trochu zvláštního, ale hodně inteligentního a vnímavého kluka, který hledá svoji matku a mimoto je stíhán obavami spjatými s vraždami v jeho okolí. Pak příběh policistky na zdravotní dovolené Lacey Flintové, která se pozvolna s Barneym sbližuje a v hledání pachatele pomáhá víceméně na vlastní pěst. Všechno skvěle a čtivě vykresleno a já knížku rozhodně doporučuji.

MíšaS.
30.10.2021 4 z 5

Největší problém jsem měla s tím, že předchozí díl jsem četla +- minulý rok, takže jsem si absolutně nemohla vzpomenou, co že se to Lacey stalo, a jak to tam teda bylo. To mi samozřejmě ubíralo trochu "potěchy" ze čtení. Jinak musím uznat, že příběh byl dobrý, rozuzlení jsem tak trochu čekala, ale i tak jsem si knihu užila, když pominu to, že tedy jsem měla hrozné dilema z toho, že jsem minulému dílu dala 4* a po roce si ani nepamatuji, o čem tak kniha byla, a bohužel i toto bude stejný případ. Ale další díly si přečtu, protože chci vědět, jak to bude pokračovat s Lacey a Markem :)