Labyrintem smrti

Labyrintem smrti https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/119718/bmid_labyrintem-smrti-fGP-119718.jpg 4 366 76

Vykladačka smrti se stal bestsellerem, a tak neudivuje, že se na pultech knihkupectví objevuje další detektivní příběh s hlavní hrdinkou Adélií. Dokázala rozřešit hrůzný případ vraždění dětí, a tak jí král Jindřich II. zabránil vrátit se zpět na Sicílii, neboť si chce ponechat mimořádně schopnou vyšetřovatelku ve svých službách. A tak Adélie znovu dostává příležitost prokázat svůj neobyčejný talent. Je totiž otrávena králova milenka Rosamunda. Hlavní podezření padá na královnu, Eleonoru Akvitánskou. Adélie je povolána biskupem Rowleym, aby se pokusila prokázat královninu nevinu. Ještě nikdy se neocitla ve větším ohrožení. Vrah se pohybuje na svobodě a královna má za sebou celou armádu příznivců, kteří jsou odhodláni bojovat proti Jindřichovi. Ledový zimní vítr a kruté mrazy Adélii pátrání nijak neulehčují. Musí se prodrat nejen složitým labyrintem obklopujícím Rosamundinu věž, ale také rozluštit záhadu mrtvé a zmrzlé ženy, která se nachází uvnitř...... celý text

angelika29
angelika29
01.03.2024 5 z 5

Tak jestliže jsem se do prvního dílu nemohla začíst tak druhý díl jsem zhltla téměř na jeden zátah. Vřele doporučuji.

m2056
m2056
05.09.2023 3 z 5

Další kniha v serii ale asi se čekalo o malinko více autorka nás minule více potěšila příběhem. Teď mě to přišlo o malinko více natažené ale dá se to číst.


adorjas
adorjas
20.03.2023 3 z 5

Táto časť mi prišla oproti prvej časti, taká nejaká pritiahnutá za vlasy s tým labyrintom a všetkým. Napriek tomu, ďalšia pátavá historická kniha.

BlackBlade
BlackBlade
07.01.2023 3 z 5

(Audiokniha). Příběh lékařky ve středověké Anglii pokračuje zhruba rok dva po první knize, ale zápletka a řešení za mě už nedosahuje na jedničku. Nicméně jsem to doposlouchal a jako oddechovka se to dalo.

Adapa
Adapa
30.05.2022 2 z 5

První díl jsem nečetl, dostal jsem se až k tomuto druhému. Od začátku mi to připadalo tak zvláštně napsané, prvních několik stránek neustále odkazující na minulý velký příběh, na minulý díl… Docela to nudilo.
Když se knížka konečně rozjela, přišla zase najednou nuda a naivita. Pak zase přišel rozjezd a zase nuda. Postavy se chovají naprosto nelogicky, chaoticky. Přišlo mi, jak kdyby knížku psala ne jedna spisovatelka, ale více autorů.
Lékařka Adélie vyšetřuje postupně dvě vraždy, čekal jsem u toho nějakou gradaci, napětí. Hlavně když kolem umírali ostatní. Ale to napětí tady chybělo. A přesně jak dole píše Dominika2111, rozuzlení bylo tak nějak „mimochodem, udělal to tenhle“.
Takže za mne nuda, po dalších dílech této lékařky sahat již nebudu.

Jenny055
Jenny055
29.03.2022 3 z 5

Mám rada historické detektívky, ale táto ma akosi neoslovila. Myslím, že tretí diel čítať nebudem.

J0hn
J0hn
20.03.2022 3 z 5

Historické detektivky mám rád a hlavní hrdinka se cítí být ztělesněním logiky, rozumu a pokroku uprostřed středověkého tmářství. Potud je vše v pořádku. Bohužel od tohoto ideálu se autorka dost často (a zřejmě nevědomky) odvrací. Od rozumu k ženské intuici a od historické detektivky k románu pro ženy. V některých pasážích jsem dokonce nabyl pocitu, že čtu spíše knihu pro děti. Což je škoda, protože co se týká vyšetřování zločinu a popisu středověkých reálií byla kniha zábavná. Bohužel ty zábavné části byly utopeny v nudné a z mého pohledu až iritující omáčce okolo.

gad
gad
13.03.2022 4 z 5

Přiznávám, že sérii čtu na přeskáčku a trochu jsem si na styl autorčina psaní musel zvykat. Toto byla má druhá kniha v pořadí a byl jsem spokojenější než s Vrahovou modlitbou. Opět se mi líbily historické údaje i když příběh samotný je fiktivní a jak autorka v dovětku dodává, využila jen díru v historických pramenech a popustila trochu uzdu své fantazii. A opět kladně hodnotím slovníček na konci knihy. Velice mě oslovuje Adélin styl myšlení, její svobodomyslnost, náboženská tolerance a neochota pochopit rozdílný přístup ke vzdělání mužů a žen.
A nyní otevírám první díl série Vykladačku smrti, takže, jak doufám, pochopím řadu souvislostí.

Iluska85
Iluska85
15.01.2022 5 z 5

Opět perfektní, těším se na 3. díl série o Adélie

Awča
Awča
17.12.2021 4 z 5

Příběh zavede čtenáře blíže ke královně, což byla velmi pozoruhodná osobnost, ráda jsem si o ní našla další seriózní informace. Vůbec celá doba byla zajímavá a náročná, jsem moc ráda, že jsem v ní nežila, k obvinění z čarodějnictví mívaly ženy velmi blízko.
Čtení mě bavilo, i když stějně jako u předchozího dílu měla kniha některé pasáže, které byly zdlouhavější.

Evina74
Evina74
14.10.2021 5 z 5

Kniha poslouchaná jako audiokniha. Bohužel nikde nemohu sehnat další namluvené díly. Určitě si je tedy přečtu.

Belanna
Belanna
22.09.2021 5 z 5

Stejně jako první díl i tento mě nezklamal. Je psán ve stejném duchu, i naivita Adélie je tu nedotčena. K tomu trochu intrik, lásky, detektivní zápletka a je tu velmi čtivá a poutavá knížka.

Dominika2111
Dominika2111
26.01.2021 2 z 5

Mohla to byt skvela kniha, ale pripadala mi tak trochu sucha. Rozuzleni bylo tak nejak "mimochodem, udelal to tenhle". Hezky se to rozjelo, ale gradace moc nebyla.

Opatov
Opatov
26.01.2021 4 z 5

Druhý díl. Stejná úroveň. Velmi dobře napsáno a stejně jako v prvním díle určitá naivita při rozuzlení celého příběhu.
Ale jinak opět velmi dobrý námět a zápletka.
Určitě si přečtu další 2 díly. Bohužel k napsání dalších už diky osudu nedošlo ...

Bubo19
Bubo19
25.10.2020 4 z 5

Stejně jako první díl se mi kniha četla dobře, dozvěděla jsem se nové informace o životě ve 12.století v Anglii a vlastně i v dalších částech Evropy. Jen bych stejně jako u Vykladačky smrti občas některé popisy událostí trošku zkrátila.
A upozornění pro ty, kteří by chtěli číst sérii od 2.dílu. Autorka sice lehce naznačila základní informace týkající se hlavních hrdinů, ale bohužel i trošku zmínila první případ a údaje, které bych před čtením detektivky zrovna vědět nechtěla.

Nočnípták
Nočnípták
14.09.2020 5 z 5

Opět bezvadná detektivka ze středověku. Líbila se mi dokonce ještě víc než Vykladačka smrti. Na knihách o lékařce Adelii se mně líbí nejen detektivní zápletka, ale i popis života v Anglii 12.století.
Drobné překlepy v textu mně sice vadily, ale za ty autorka nemůže.

babystar
babystar
31.08.2020 4 z 5

Další střípek do mozaiky anglické historie konce 12. stol. Děj bych vyjádřila slovy písničky: "Kujme pikle, pikle kujme obvyklé i neobvyklé....". Zajímavý je pohled na život v klášterním hospodářství i na rozmařilém dvoře královny Eleonory Akvitánské. Je vidět, že autorka fandí Jindřichovi a prostému životu původních obyvatel. Jen už začínám být alergická na Adéliino "feministické" rozjímání.

juliesze
juliesze
17.08.2020 4 z 5

Výborné prostředí středovké Anglie zmítající se v politických bojích a intrikách. Velice zajímavě vykreslené dobové prostředí, kde lze čtenáře zaujmout historickým podkresem doby, intrikami a charakterem postav nebo samotnými způsoby života obyčejných lidí. Strašně se mi líbí důraz na to, že pokud si ženy nehrály na hloupé, byly považovány za čarodějnice. To už pak musely být velmi moudré, aby postupovaly jako Adélie a přechytračili ostatní. Líbí se mi důraz na to, jak silně církev ovlivňovala život obyčejných lidí. A i ta zápletka vlastně byla velmi chytlavá. JEdnu hvězdičku ubírám za to, že bylo relativně brzo prokouknutelné, kdo byl viníkem a vrahem.

MichellePixie
MichellePixie
23.06.2020 5 z 5

Za mě správně a jedinečně napsaná středověká detektivka, je vidět, že autorka má ve věcech přehled. Příběh je zajímavý, postavy mají velmi dobře promyšlené charaktery. Navíc se dozvídáme více o životě před námi, jak věci vlastně fungovali, jaké postavení měli ženy ve společnosti, a jak těžké bylo se lišit od ostatních. Ani chvíli jsem se nenudila, knihou jsem příjemně proplouvala, ale přesto jsem chtěla číst dál a dál. Navíc se s Adélií naprosto ztotožňuji, jak v názorech, tak v reakcích na situace. Určitě doporučuji.

Boby17
Boby17
07.09.2019 5 z 5

Mrtvá králova milenka a situace hrozící opětovně rozpoutat v Anglii občanskou válku znovu přivedly Adélii do smrtelného nebezpečí a tentokrát byl v sázce i život její dcery. Mráz se sypal prakticky z každé stránky a já knížce dávám 4,7*, takže zaokrouhluji na plný počet.