Labyrint: Nezdolné srdce

Labyrint: Nezdolné srdce https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/457292/bmid_labyrint-nezdolne-srdce-n3n-457292.jpg 5 36 13

O původu krále skřítků Jaretha se toho moc neví. Každého však zarazí, že nevypadá jako skřítek, ale jako člověk. Jaké tajemství se skrývá v jeho minulosti? Komiksový prequel slavného filmu Labyrint, s Davidem Bowiem v roli krále skřítků Jaretha, se odehrává na konci 18. století a vypráví příběh dívky Marie, jež v Labyrintu pátrá po svém uneseném synovi. Pomůže jí její nezdolné srdce překonat všechny nástrahy a úskalí a dojít šťastného konce? Kouzelný příběh o světě, v němž nic není takové, jak se na první pohled zdá, společně stvořili Simon Spurrier a Daniel Bayliss.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Komiksy , Fantasy

Vydáno: , Comics Centrum
Originální název:

Jim Henson's Labyrinth: Coronation Vol. 1 , 2018


více info...

Přidat komentář

Denny456
15.01.2023 3 z 5

No ufff. Asi se budu vymykat. Mě to zase tak úžasné nepřišlo. Příběh byl tak trochu pořád stejný a natáhnutý leckdy bez nějakého většího smyslu. Odložil jsem asi tříkrát. Kresba klasická jen lehce nadprůměrná.

Leona333
28.11.2022 5 z 5

David Bowie, dal kdysi tomuto příběhu díky svému hlasu a charismatu jistou ,,nesmrtelnost..." A tento komiks, jí jen umocňuje.
Vzít do rukou tuhle knihu, je - bylo, jako si vzít do rukou nádherný, třpytivý diadém. Držíte jej, kocháte se, otáčíte jím a s každým dalším jeho otočením - stránkou, na vás blýskne něco neuvěřitelného, ohromujícího, kouzelného...
Bylo to skvostné, snové čtení, u kterého mě Labyrint ve svých zákoutích..., pozdržel co nejdéle.


Arkagas
24.09.2022 5 z 5

Nádherný fantasy příběh plný životních úskalí, lásky, přátelství, ale především odhodlání si jít za svým a dojít do cíle, ať to stojí, co to stojí. Král skřítků Jareth, který vypadá spíše jako člověk, Soví král, který vězní dítě, ze kterého chce vysát životní energii pod lživou záminkou, že z něj udělá dalšího krále, matka odhodlaná svého syna zachránit, růžový keř Klubko, který se velmi rád objímá a malá červí Bluda - moje nejoblíbenější postava.
Jak tohle dopadne, když v Labyrintu není nic tak, jak se zdá.
Příběh propracovaný do poslední věty i kresleného panelu. Nádherná kresba, která na Vás dýchne pohádkovou atmosférou a přesto téma místy velmi vážné. To je Labyrint.
Tuhle knížku z hlavy jen tak nevyženu a protože jsem ostuda a všichni kolem mě film znají, tak já se na něj teprve chystám. I přesto jsem se ale v knížce bez problému chytala.

Moje hodnocení: 10/10

Aivinka
26.08.2022 4 z 5

Muzikál Labyrint mám opravdu ráda, připomíná mi dětství a mé sestře rovněž. Asi bych si jí nikdy sama nekoupila, protože se mi nechce utrácet za komiksy, ale nakonec jsem se domluvily se sestrou, že si jí pořídíme.

Kresba je opravdu moc povedená a doplňuje přesně tu atmosféru, kterou jsem v Labyrintu milovala. Postavy byly originální a lehko jsem si je zamilovala. Příběh ubíhal, netáhl se, proto mě překvapilo, že mám problém knihu dočíst. No, konec byl podivný, nenávidím koncepty "domysli si sám".

Ale na závěr prostě musím ještě jednou vyzdvihnou tu úžasnou kresbu. Za mě moc povedené.

zandu
02.02.2022 4 z 5

Krása.
Jen si nejsem jista, zda bych se chytala, kdybych neznala film. (Film jsem shlédla teprve před pár týdny, vlastně díky/kvůli tomuto komiksu a až poté jsem ho četla. Jinak jsem o filmu do teď neměla absolutně tušení.)

Zmiu
09.12.2021 5 z 5

Moc pěkný komiks s odkazy na film, ale příběh je zde nový. Teď abych se na film podívala znovu.

Anushka1
05.11.2021 5 z 5

Kdo z milovníků fantasy by neznal film Labyrint s famózním Davidem Bowiem v hlavní roli Jaretha, krále skřítků? Příběh komiksu se odehrává o několik století dříve a sleduje příběh Marie, jejíž společného syna předal její milenec Sovímu králi, krutému vládci Labyrintu. Marie se pak musí vypořádat se spoustou překážek a za pomoci několika přátel, které po cestě potká, se dostat do hradu a zachránit svého syna ze spárů tyrana. Ten chce z chlapce jen vysát jeho životní energii, aby mohl vládnout na věky. Dokáže to? Nebo malý chlapec zůstane navždy lapen v Labyrintu? A nebo to všechno nakonec skončí úplně jinak? *mrk, mrk*

V příběhu se mi moc líbilo propojení s filmem, kde sledujeme podobný příběh, kdy se dívka Sára snaží z Labyrintu zachránit svého bratříčka. Komiks je graficky vyveden opravdu krásně a byla to lahoda pro mé oči s ním každý večer usínat.

RoseDadas
31.10.2021 5 z 5

Jako malá jsem milovala film Labyrint z roku 1986, zbožňovala jsem ten příběh, kouzla a písně Davida Bowieho v roli krále skřítků. Jakou radost jsem měla, když se mi do rukou dostal komiksový příběh z téhož světa, který vypráví o tajemném původu krále skřítků.

Kresba se na první pohled může zdát poněkud dětská, ale při důkladném prozkoumání se v ní skrývají detaily, jež zaujmou leckterého dospělého. Komiks má přes 300 stran a klidně bych uvítala i více, protože bylo velice těžké se od knihy odtrhnout, a ráda bych poznala další tajemná zákoutí Labyrintu.

Knihu rozhodně doporučuji všemi deseti, má totiž v sobě vše, co je třeba k uspokojení čtenáře - lásku, zradu, odvahu, napětí, magické bytosti, krásnou a nápaditou kresbu, díky níž se na stránkách knihy skutečně odehrávají kouzla.

Roseblood
07.05.2021 5 z 5

Další naprosto přenádherný komiks. Kdo by neznal filmový Labyrint s Davidem Bowiem v nezapomenutelné roli krále skřítků.

Příběh krále skřítků je opředen tajemstvím a co má společného s příběhem malého, ztraceného chlapečka a jeho zoufalé matky, která se nebojí porazit Labyrint a zastavit samotný čas aby své dítě ochránila? A co s tím má společného děsivý Soví král?

Jsem opět nadšená. Silný příběh o lásce, odhodlání, přátelství. Úžasně propracovaná kresba, kterou jsem si užila naplno.

Mohu jedině vřele doporučit ️

trudoš
23.02.2021 5 z 5

Nádhera. A to nejsem fanouškem klasického snímku, který se mi poštěstilo vidět teprve před pár měsíci. Díky tomu ale také nejsem schopen říct, jak vyprávění může působit na čtenáře filmem nepolíbené, třebaže návaznost je opravdu jen volná – jedno funguje samostatně bez druhého a obráceně. Jen detaily krásně zaklapnou na své místo.
V první řadě bych rád tvůrcům vysekl hlubokou poklonu, protože kontinuitu vymysleli parádně. Člověk ani nepozná, že mezi oběma díly je věkový rozdíl přes třicet let. Atmosféra, postavy i imaginace - to všechno klape dokonale, až bych skoro řekl, že komiks sluší Labyrintu mnohem víc, protože dává daleko větší prostor nápaditosti kulis. Rozhodně je na co koukat a přitom se vůbec nenabourává původní umělecký záměr. Hlavně ale nepokulhává dějová osnova, přestože by se tři sta stran mohlo zdát na zápletku hodně, když člověk od prvních řádků tuší, jakým způsobem celé to fantastické dobrodružství pravděpodobně skončí. Jednoznačně můj nejepičtější zážitek za rok 2020.

sarka9190
10.01.2021 5 z 5

Film s Bowiem znám a zboznuji jej, už kvůli nostalgii a Bowiemu samotnému. Knížka příběh posouvá mnohem dál, respektive film v ni nehledejte, ne že by v ní nebylo na nej spousta odkazů. Příběh má novou hrdinku, je dramatictejsi a temnější a je... úžasný... Po výtvarné stránce i dějové. Fandové filmu si ale komix užijí daleko víc, díky skrytým narážkam. Kdo nemu nemá vztah, pro něj to může být hezky nakresleny průměr.

DennisMoore
09.12.2020 5 z 5

Komiksové "předkračování" Labyrintu se nese přesně v duchu filmu, kterému dal tvář Jim Henson, duši Terry Jones a punc nezapomenutelnosti sám David Bůh Bowie. A když píšu přesně, tu přesnost to pořád nevystihuje. Příběh se odvíjí zároveň s filmem a zároveň pár desítek let před ním, je stejně dobrodružný a stejně vtipný, hlavní hrdince nelze nedržet palce a její přátele si nelze nezamilovat. Řada postav je nových, takže není nouze ani o překvapení... A to všechno v krásné kresbě a s Labyrintem, který tentokrát napodobuje Benátky, což byl asi nejlepší možný nápad. Zkrátka všechno je tu v naprostém pořádku, žádné dojení pověstné krávy se nekoná a už vůbec to není příběh, který by si nezasloužil vyprávět. Naopak.

Lenka.Vílka
27.11.2020 5 z 5

Před čtením knihy jsem měla hodně otázek. A tipnu si, že většina čtenářů musí mít zákonitě ty stejné. Samozřejmě vám neprozradím, zda se všechno dozvíte, ať vás nepřipravím o překvapení. Řeknu pouze to, co mohu. A to je to je: kniha mě příjemně překvapila...

Příběh je vyprávěn ve dvou liniích. Jedna se odehrává v roce 1797, kdy Marie musí projít Labyrintem, aby zachránila svého syna i sebe před krutým osudem, pokud se jí nepodaří dojít do cíle své cesty. Druhá linie doplňuje střípky a detaily filmu Labyrint.

I v tomhle příběhu je spousta krásných a magických momentů. Které vás vezmou za srdce, přestože je Marie podstatně větší drsňačka než Sára, Labyrint je stále stejný, leč podstatně míň pohádkový. A tím nemyslím jenom příběh, který je sice plný paraler s filmem, ale jde to znát i na kresbě. Vážně to není barevný naivitou, ale hezky temné a plné detailů. Vím, že to není fyzicky možné, ale moje oči slintaly. Vážně jo!

A ta nejpodstatnější otázka je podle mě jasná. Musím znát původní Labyrint?
No...není to třeba. Knihu lze číst i bez jeho znalosti, ale myslím si, že si ji koupí hlavně ti, kteří film viděli a mají ho rádi. (Popřípadě to hodně rychle napravte. A teprve potom si přečtěte knihu.) Protože v knize je dost odkazů. Pokud je nepostřehnete, nic se relativně nestane. Ale pokud ano, prostě si příběh užijete víc :)

A závěrem? Knihu naprosto doporučuji. Už jenom proto, že se možná...pst...dozvíte to největší tajemství. Možná jo, možná ne. Neřeknu! Prostě si to přečtěte a zjistěte sami.

Štítky knihy

pro mládež fantasy komiksy

Autorovy knížky

Ryan Ferrier
kanadská
2020  93%Labyrint: Nezdolné srdce

Kniha Labyrint: Nezdolné srdce je v

Právě čtených1x
Přečtených46x
Čtenářské výzvě11x
Doporučených5x
Knihotéce26x
Chystám se číst8x
Chci si koupit9x
dalších seznamech1x