Cesta do Kettari

Cesta do Kettari https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/22463/bmid_cesta-do-kettari-Ouw-22463.jpg 4 9 1

Labyrint Jecha série

< 2. díl

Hlavní hrdina Max, známý z předchozí knihy Cizinec, stále ještě nepatří v Jechu mezi starousedlíky, dávno už ale není kouzelnickým učněm. Jako Noční Tvář svého velitele je pověřen mimořádnými úkoly, při jejichž plnění má o poznání více štěstí než v milostném životě. A pokud se Max domnívá, že zná alespoň hranici mezi skutečností a snem, připraví jej nová dobrodružství i o tuto poslední jistotu...... celý text

Humor Romány Fantasy
Vydáno: , Triton
Originální název:

Čužak , 1996


více info...

Přidat komentář

Sidonie
08.04.2023

První díl mě vážně bavil, čím to bylo? Tenhle druhý díl mě neoslovil, nedokázala jsem se začíst, nakonec jsem ho nedočetla. :(

Pořád si myslím, že v originále je to mnohem lepší, ale nevím... v první knize mě bavilo, jak je to všechno nové a jak si Max nový svět užívá. Bylo mi sympatické, že nebrečí, netouží se dostat domů, nebere dobrodružství, které ho potkalo, jako příkoří, ale naopak jako úžasnou příležitost.
Tady už mi ale Max ani nebyl sympatický, kouzlo nového se vytratilo a zůstal jen trochu namyšlený hrdina, kterému všechno vychází. (A svět sám o sobě vlastně ani tak zajímavý není, síla prvního dílu byla v energii postav.)

Ale nevím, možná mi to jen nesedlo do nálady? Třeba se ke knize za čas vrátím a zjistím, že už mě zase baví? Uvidíme. Zatím hodnotit nebudu, nechám si to ještě projít hlavou.

PS: Kéž by se autorka alespoň víc věnovala těm obřím kočkám!

Štítky knihy

ruská literatura

Autorovy další knížky

Max Frei
ruská
2006  81%Cizinec
2008  84%Cesta do Kettari

Kniha Cesta do Kettari je v

Přečtených11x
Doporučených1x
Knihotéce5x
Chystám se číst2x
Chci si koupit2x