Labyrint

Labyrint https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/202160/bmid_labyrint-sq8-202160.jpg 4 82 28

Psychologický thriller. Jedenáctiletá Magda zmizela z domova, když její rodiče Asa a Martin večeřeli v nedaleké restauraci. Martin odevzdaně čeká na výsledky vyšetřování, ale Asa se pouští do zoufalého pátrání na vlastní pěst. I Martinův kolega Tom, zdrcený z rozchodu s Katjou, hledá stopy vedoucí k Magdě, zatímco Katja chce začít nový život v New Yorku. Všichni čtyři však mají svá tajemství a ta brzy vyplují na povrch.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Thrillery

Vydáno: , Brána
Originální název:

In i labyrinten , 2014


více info...

Yaruschka
Yaruschka
22.02.2023 2 z 5

Nebavilo,....putovala do knihobudky na hřbitově, kde si možná našla svého příznivce :)):))

Artep25
Artep25
23.10.2021 4 z 5

Ano bylo to hodně o psychologii a vnitřních bojích postav ,ale záměr autora si myslím byl, formou střídání minulosti a současnosti nám dát příběh ,který se chová ,jako cesta labyrintem a když budete pozorně číst na konci knihy se dozvíte co se vlastně stalo, i když autor to vlastně nenapsal a na nikoho neukázal prstem .


WaN635
WaN635
10.01.2021 2 z 5

Bohužel se opět ukázalo, že já a seveřani si moc nerozumíme :( . Zatím jsem nenarazila na autora ze severní Evropy, který by mě zaujal. Ale to jen můj sugestivní pohled.
K samotnému příběhu, no upřímně nezaujal mně. Přitom knihy, kde se prolíná přítomnost a minulost čtu ráda. Zkrátka to nebyl můj šálek kávy, pro mě psáno nezajímavě, knihu jsem 3x odložila a nechtěla se vracet, ale nakonec jsem dočetla. Vzhledem k tomu, že jsem knihu četla déle než obvykle, zřejmě mi utekly podstatné informace s závěr jsem moc nepochopila.

cinapo
cinapo
03.08.2020 3 z 5

(SPOILER) Nebyla špatná, jen jsem pořád čekala to vyšetřování a hledání zmizelé a ono pořád psychologický rozbor pocitů té či oné postavy. Ne, že by mě takové rozbory nebavily, ale asi ne v této knize. Furt jsem si říkala jako ten oslík ze Shreka: "..a kdy už to (pátrání) bude?" a ono ne a ne. Zhruba poslední třetina se však rozjela a vše, co se týká postav, do sebe překvapivě pěkně zapadlo. Nakonec se jen tak úplně mimochodem dozvíme, jak to vlastně s tou ztracenou dívkou bylo (pokud jsem to správně pochopila). Dát méně než tři hvězdy by bylo nefér, takže tři.

Leena
Leena
01.12.2019 3 z 5

Kniha je napsaná velmi zvláštním, zmatečným stylem, autor přeskakuje z minulosti do současnosti, že se v tom sotva dá vyznat, v jaké časové linii to zrovna je:-( Holčičky mi bylo líto, jaký vlastně měla život a jak to dopadlo, ale už bych se k této knize nevracela, není to můj šálek kávy.

Monni
Monni
13.05.2019 4 z 5

Kniha mne v knihovně zaujala svou obálkou, ta jsem si ji půjčila.
Rozhodně nelituji. Byla opravdu super. Skvěle a rychle se četla a byla napínavá až do konce.

Oprvadu se mi líbilo jak se příběhy všech postav propojily. Chvilkama mi to přišlo až nereálné, ale nijak extra mi to tam nevadilo.

Co se týče konce. Já osobně si myslím, že jsem pochopila ja to nakonec s Magdou dopadlo a kde skončila. A myslím si, že to možná byl i záměr autora udělat ten konec takový jaký je aby vyzkoušel čtenáře, jak pozorně tu knihu čte a jak ji vnímá. Ano na jednu stranu jsem z toho konce byla zmatená, ale potom jsem se nad tím zamyslela a myslím, že to chápu.

Lirvinka
Lirvinka
27.02.2019 4 z 5

Ze začátku jsem si musela zvyknout na styl autora, ale po 50 stranách už jsem byla začtená a hltala děj. Ale ten konec? Ten si čtenář musí domyslet sám ????

Millyf
Millyf
29.10.2018 1 z 5

Jedna z malo knih,ktoré ma sklamali...citala som ju velmi dlho,zaujala na tak v polovici,ale je pravda,ze poslednych par stran som precitala dvakrat,pretoze som si myslela,ze som nieco preskocila,no nepreskocila,proste som zaver nepochopila .Knihu citat po druhýkrát urcite nebudem

poter
poter
16.08.2018 3 z 5

Kniha mne moc nenadchla,docela jsem se musela přemlouvat abych jí dočetla.Není špatná,ale je to moc rozvláčné,docela zbytečně.Ke konci to všechno do sebe sice všechno zapadne,ale ten konec je docela zvláštní...není to ta z knih,kterou bych si s chutí přečetla znova..

6355
6355
02.08.2018 5 z 5

Veľké prekvapenie. Výborný príbeh, dobre napísaný a preložený, sa stupňuje k prekvapivému koncu. Autora budem vyhľadávať.

LucaDusa
LucaDusa
14.05.2018 4 z 5

Ze začátku mě kniha skoro vůbec nebavila a musela jsem se přemáhat, abych ji hned neodložila (zmatené bloudění matky po nocích, ambiciózní mladík se slabostí pro svého šéfa...). Jakmile jsem však překonala prvotní nezájem, postupně do sebe začaly příběhy hezky zapadat a všechny postavy mezi sebou proplétat. Pro knihy, v nichž se střídají jednotliví vypravěči, mám slabost. Posledních několik stran mě zcela uchvátilo a po přečtení knihy jsem měla pocit, že autor vystihl něco skutečně výjimečného, navíc mě z příběhu Magdy zamrazilo, přestože mnoho zůstalo nevysloveno...
Bez váhání bych díky stylu psaní, mnoha zajímavým zápletkám (které však nebyly tradičně nelogické) a geniální pointě knize věnovala 5 hvězd. Pokud si však vzpomenu na začátek, který může někoho od odhalení luxusního zbytku knihy odradit, jednu hvězdu ubírám :)

playada
playada
05.03.2018 2 z 5

Tuto knihu nemohu doporučit. Je to ztráta času. Můžete běhat v bludišti donekonečna, jestli chcete....

mariva
mariva
03.02.2018 5 z 5

Trochu zvláštní kniha, ale zaujala mě a nemohla jsem se od ní odtrhnout. Téma záhadného zmizení dítěte se ve spoustě knih opakuje, ale v této knize je to podáno více psychologicky a přitom stále zajímavě. Závěr je sice trochu nečekaný, ale myslím si, že nezůstal otevřený a čtenář si dokáže domyslet to, co autor nevyslovil.

Dresia
Dresia
23.12.2017 3 z 5

Docela mě to bavilo, ale ten konec mě naštval.

Chorche92
Chorche92
17.09.2017 5 z 5

Kniha, která mi vrtá hlavou i několik hodin po přečtení :)

soukroma
soukroma
12.07.2017 3 z 5

Mně to připadalo jako kniha psaná psychologem pro psychology (nebo dokonce psychiatry) - tolik dloubání a vrtání se v životech, vztazích, chování a tolik vidění v čemkoli náznaky čehokoli patologického, to mi tedy nesedělo úplně stejně jako všichni rozebíraní a rozebírající aktéři (zejména matka). O dítě vlastně ani nešlo, Magda tam vlastně svoje místo ani neměla, spousta věcí se proto také ani neobjasnila, i když ten vpravdě děsivý závěr...
(Pozn.: Labyrint neměl v knize fakticky moc místa, tak mě alespoň zaujalo přirovnání jazyka k labyrintu - prostě naše vyjadřování není přímočaré a přesné, takže dojít vzájemného porozumění je práce.)

Jana77
Jana77
02.03.2017 5 z 5

Prostě bravurní!! Budu ji muset chvíli vydýchávat. Naprosto odzbrojující styl, neuvěřitelně chytlavé! A ten konec, já snad ani pořádně nevím, jaký je konec, musela jsem si ho přečíst několikrát a zkoušela jsem číst mezi řádky, ale ono to snad ani konec nemá, máte jen fantazii. Smekám!

6355
6355
31.01.2017 5 z 5

Práve som ju dočítala a som očarená. Veľmi dobrý príbeh, dobre napísaný, bez litrov krvi a šialeností. Hlboko odporúčam. Kde sa to dávajú hviezdičky? 5*

H4NOUS
H4NOUS
29.01.2017 4 z 5

Tento napínavý psychologický hlavolam nás zavede do mysli a nitra čtyř lidí, jejichž životy jsou vzájemně propleteny, i když o tom mnohdy ani neví. Lidí, z nichž každý má svého kostlivce ve skříně a vy budete bloudit ve spleti slepých uliček, ve snaze dojít do středu labyrintu ;)

deniska89
deniska89
06.01.2017 3 z 5

Knihu jsem hltala, protože mě strašně zajímalo, jak to vše dopadne a kam se Magda poděla, až na konci mi došlo, že to vlastně nebyl příběh o ztracené dívce, ale o psychologii a rozebírání vztahů. Přitom, ani jeden ze vztahů nebyl zdravý. Já nevím, buď žiji nudný a nebo spokojený život. Ty náhodné nevěry v knihách jako je tato, mi překáží a budí ve mně dojem překombinovanosti... jako by nestačila ke stížení života psychická, vážná nemoc nebo ztráta dítěte.

Štítky knihy

švédská literatura severská krimi švédské detektivky

Autorovy knížky

Sigge Eklund
švédská, 1974
2014  72%Labyrint

Kniha Labyrint je v

Právě čtených2x
Přečtených107x
Čtenářské výzvě9x
Doporučených2x
Knihotéce53x
Chystám se číst30x
Chci si koupit2x