Labutí zámek

Labutí zámek https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/35550/labuti-zamek-35550.jpg 4 36 8

Barvitý romantický příběh anglického autora vypráví o obrodné síle opravdového lidského citu. Lékař, po zklamání propadá depresi, odjíždí na radu přítele na Kanárské ostrovy. Při plavbě se seznámí s mladou ženou, která svou snivou a citlivou povahou nezapadá mezi ostatní společnost a duševně se s ní sblíží. Po vylodění oba zůstávají na ostrovech, kde propukla epidemie žluté zimnice a lékař se rozhodne pomáhat chudým nemocným na osamělém panství. Žena se nakazí a v horečkách se vydá za hrdinou, který jí v posledním okamžiku zachrání život. Oba se však vracejí do Anglie, kde by se měli navždy rozloučit, ale otevřeným koncem románu autor nevylučuje happy end. ... celý text

Přidat komentář

Hradčiatko
dnes 4 z 5

Pridávam sa k väčšinovému názoru, že treba vydržať trochu ťažkopádny úvod a potom to už šlape a šlape veľmi dobre, pútavo, s tým správnym nádychom tajomna a romantiky.

Alma-Nacida
06.02.2022 5 z 5

Je to trochu tajemné, trochu romantické a závěr vás možná překvapí. Jednu dobu to byla moje oblíbená kniha, takže jí to přidává jednu hvězdu v hodnocení, podobně jako u Španělského zahradníka od téhož autora.


Kondaska
01.01.2019

Nehodnotim lebo sa neviem prekusat cez prvych 20 stran...snad raz...

intelektuálka
21.04.2018 4 z 5

Romantické čtení na jedno odpoledne...
O nesplněných snech a nadějích...
Při plavbě na Kanárské ostrovy se mladý lékař potkává s Mary, která touží po úniku ze svého života.
Oba mladí lidé pocítí duševní souhru - Labutí zámek je zde symbolem splněných snů a nového začátku, ale ... na ostrově propuká epidemie žluté zimnice...

Na lodi připlouvají i sourozenci s úmyslem misionářů - životy všech zúčastněných se proplétají a závěr zůstává pootevřený - bude láska Harveye a Mary naplněna?

Tohle je čtení pro romantičky, napsané s vypravěčským talentem...

Magrata15
15.10.2016 5 z 5

Krásná romantická, tajemná kniha, které ovšem chybí happy end. Ale četla se velmi příjemně a nejvíc se mi líbily autorovy popisy krajiny. Úplně jsem ji před sebou viděla.

lenule_k
24.07.2016 4 z 5

Prvni polovina knihy je trochu zdlouhava, vsechny postavy jsou cloveku jaksi protivne, ale po pristani lodi se vse obrati a najednou ma rad vsechny a docte knihu jednim dechem. Pekny pribeh, i kdyz trochu neuveritelny.

Taťka Hraboš
17.03.2015 3 z 5

Kdysi jsem četl od Cronina Příběhy z černého kufříku a tehdy se mi hodně líbily, tak jsem vzal do ruky i tuhle knížku. Mám z ní ovšem smíšené pocity. Příběh poutavý, ale vypravěčův styl se mi moc nelíbil a hlavně postava Harveye mi nějak nepřirostla k srdci, připadala mi nevěrohodná.

lusila
10.08.2013 2 z 5

Také pohodové čítanie.