La Perdida

La Perdida https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/17188/la-perdida-17188.jpg 3 38 6

La Perdida je příběh americké dívky, která se vypraví do Mexika hledat své kořeny, protože je po otci napůl Mexičanka. Carla, jak se dívka jmenuje, touží poznat mexickou kulturu a sžít se s tamními lidmi, jenže pořád jaksi nevidí – a nebo vidět nechce – zásadní kulturní rozdíly, vinou kterých se její cesta za poznáním stane spíš cestou do záhuby. Carla je mladá a touží po opravdovém životě, nechce dopadnout jako její přítel Harry, který si v Mexiku vypíjí mozek po vzoru svých velkých hrdinů, Williama S. Burroughse a Jacka Kerouaka. Carla si raději hledá přátele mezi místní alternativní scénou, mezi lidmi, kteří chodí na taneční párty, kouří trávu a sympatizují se zapatisty. Věci ovšem naberou nečekané obrátky, Carla zanevře na milovanou Fridu Kahlo, a je v Mexiku najednou ztracená. Jenže často se stává, že právě tak se člověk nakonec sám najde – tím že ztratí sám sebe.... celý text

Literatura světová Komiksy
Vydáno: , BB art
Originální název:

La Perdida , 2002


více info...

Přidat komentář

čika
16.08.2022 3 z 5

Pre vydavatela asi trochu oriesok,najma co sa tyka prepisov a prekladov textov, komiks straca na rychlej zrozumitelnosti, pribeh zaujimavy, v mnohom viac nez poucny, hrdinka "na facku", co je vzdy vyzva

InesRodriguez
20.07.2019 4 z 5

Protože jsem v Mexico City nějakou dobu žila, rychle jsem se vcítila do hlavní hrdinky a celý příběh jsem s ní prožívala.
Autorka v komiksu výborně zachytila několik tváří současné mexické společnosti. Pro neznalé možná příběh postrádá smysl, ale to, co Carla po celou dobu řešila (tj. jak zapadnout jako cizinka do mexické společnosti, střet "kapitalistického" a "levicového", střet kultury USA a kultury mexické, atd.) je v Mexiku opravdu na denním pořádku.


katallinka
03.09.2017 2 z 5

Tenhle komiks mě vůbec nebavil. Bylo sice fajn odhalit způsob života v Mexiku, ale celé to bylo zvláštní. První polovina byla strašně zdlouhavá a o ničem. Naopak konec byl takový divně useknutý. Většinou musím ocenit alespoň kresbu, ale tady mi připadalo, že ne každém obrázku šlo poznat o jakou osobu se jedná (zejména ženské představitelky)

ubiq
13.02.2013 1 z 5

tak s timto dilkem sem opravdu zapasil. Dokud tam byly spanalsky original tak si clovek rikal ze tam o neco pujde. Nakonec se ztoho stal souboj mezi pseudo levici x kapitalismem.Trvalo par mesicu nez sem prelousknul, pro nekoho muze bejt dobre. Kresba pro me spatna. Ocenuju odvahu a chut jakou do toho umelkyne dala.

RaptoR
31.01.2013 3 z 5

Příběh dívky hledající své kořeny v Mexiku. Nejedná se o nápad, který každého zaujme. I cca první třetinou knihy se budete muset prokousávat, pak ale začíná děj pěkně gradovat až do velkého finále. Problémem pro mě bylo ztotožnění se s hrdiny, kde jsem viděl jen naivní holku (slušně řečeno) a pózu. Kresba na mě působila místy dost nepřehledně, ale realita se tomuto dílku upřít nedá.

janha
17.11.2012 2 z 5

Komiks o mladé naivce, Američance, která se rozhodne, že si "nasaje" México. Užívá života, až se to všechno zašmodrchá. La Perdida se dobře čte, ale příliš nenadchne. Ani výtvarně.

Štítky knihy

Mexiko komiksy cizinci Frida Kahlo, 1907-1954

Autorovy další knížky

Jessica Abel
americká, 1969
2009  62%La Perdida
2009  59%Život mi pije krev

Kniha La Perdida je v

Přečtených40x
Doporučených1x
Knihotéce28x
Chystám se číst2x
Chci si koupit2x
dalších seznamech1x