Kým nás pravda nerozdelí

Kým nás pravda nerozdelí https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/420448/bmid_kym-nas-pravda-nerozdeli-QBJ-420448.jpg 4 79 17

Predstavte si, že dostanete od života novú šancu. Čo urobíte? Siahnite po nej alebo ju kvôli strachu necháte uniknúť pomedzi prsty? Norrin je.... zlodejka. Dievča, ktoré denne kradne,aby prežilo. Jediné,čo si praje, je vyslobodiť sa z tyranie vlastného strýka, ktorý je všetko možné,len nie vzorný ujo. A zrazu sa jej sny stanú skutočnosťou. Má možnosť začať nový život,na novom mieste,s novou identitou a po boku muža, ktorý sa na prvý pohľad javí ako jediná záchrana. Lenže čo ak zdanie v tomto prípade klame? Môže mu veriť? Čo ak nemá na výber,ak chce prežiť?... celý text

Přidat komentář

Kristy.Seb
23.03.2024 4 z 5

Teda, tak tohle je povedený příběh. Obálka se mi nelíbila od začátku, proto jsem čtení knihy celkem dlouho odkládala, ale recenze mluví za vše

laura
27.03.2023 3 z 5

Příběh má potenciál. Je zajímavý, napínavý, s nečekanými zvraty (i s těmi očekávanými). Je plný nástrah, zášti, manipulace, intrik i zoufalství. Je plný naděje, zmatku, výčitek svědomí i touhy.

Touhy po lepším životě, po lásce, po pochopení.

Bavilo mě to. Ale tolik hrubek či krkolomných vět (nejspíš vinou špatného překladu za který autorka nemůže) ho totálně zabíjí. Postavy kolikrát jednají nevěrohodně - nenávidí, plivou síru, dští oheň - a o dvě strany dál jsou plni pochopení a touhy napomáhat - vážně? To v mých očích příběh sráží.

Čtivé, napínavé a neotřelé. Ale plný počet hvězdiček dát prostě nemůžu...


Terka18
05.02.2023 5 z 5

Hezký příběh. Ze začátku jsem se trošku ztrácela, než bylo všechno vysvětleno, ale moc dobře se mi příběh četl. Jamieho bych nejraději "zabila" za jeho chování. A Collin ten si nešel nezamilovat. Těším se na druhý díl a snad se dočkám i třetího.

Kniholapka
07.12.2022 4 z 5

Ačkoli mi přišla kniha občas zbytečně natahovaná, četla se mi dobře. Těším se a jsem zvědavá na druhý díl...

Jenny46
04.12.2022 4 z 5

Příjemná oddechovka na víkend, trochu bych některé věci vytkla, ale užila jsem si to...

Pavli19
26.11.2022 4 z 5

Velmi čtivá kniha, určitě doporučuji, ale ten závěr... Škoda, že nemám po ruce pokračování. Vadily mi jen občasné překlepy a hrubky.

rampapa
20.04.2022 5 z 5

Tak tohle bylo úžasný a krásný a co ten konec.... Okamžitě potřebuju další díl. Úžasná autorka. Příběh jsem doslova vdechla ani ne za tři hodinky. Už se nemůžu dočkat až si přečtu další díl. Knížku velmi doporučuji všem co mají rádi romantiku a erotiku.

Ralemo
08.04.2022 5 z 5

(SPOILER) Za mě hodnotím velice kladně. Hezky napsaný příběh se zajímavou zápletkou. Hodně dramat, Eleanor si prošla peklem, po smrti matky se ji ujme strýc a její život končí. Neustálé výhružky a mlácení si tak mladá dáma nezaslouží. Každopádně jedinou volbou je možnost útěku, to ale neví co ji ještě všechno čeká, lhaní a podvádění ji pronásleduje i v novém životě. Zajímavý konec knihy, těším se na pokračování.

ivetapl
21.12.2021 4 z 5

Takže. Svou blbostí jsem si nezjistila, že je kniha triologie. No, u nás vyšel zatím jen první díl a kniha konci otevřeně. Nebo jako. Konec má ukončený, ale špatně. Hodně špatně. Takhle to totiž nekončí a já nutně potřebuji vědět, co bude dál. No, mám zatím smůlu.
Takže na vás apeluji! Kupujte tu knihu, ať co nejdříve vyjde díl druhý!!

Jak jsem knihu chtěla na začátku odložit, tak se tam pak něco zlomilo a na potřebovala vědět, co bude dál! A najendou byl konec...

Eleanor mě naštvala, že mu pravdu neřekla dřív. Ryana zmiňovat nebudu, ten si to nezaslouží...a Jamiewtaky ne, je to solidní grázl a brácha za všechny prachy. Řekla bych, že je to trošku nereálné, ale přitom skvělé a věříte tomu. Jsem ráda, že se Collin probral, ale na druhou stranu mě napadla otázka, jak by to dopadlo, kdyby se Collin neprobral a ona převezla Jamieho.
No, doufám, že další díl bude opravdu brzy.

Když to shrnu, tak se mi kniha až na začátek líbila, takže ji doporučím. To téma mi přijde fajn a nevzpomínám si, že bych podobnou knihu četla. Jen mě opravdu mrzí, že jsem si nezjistila, že zatím nejsou další díly v ČR....

knizninadsenec
29.11.2021 5 z 5

Naprosto fantastický příběh od začátku do konce. Příběh je dobře propracovaný, emotivní, plný podrazů, lží. Ale také je tam láska.

Jedna z postav má dost dobře promyšlený plán a lže kudy chodí, nevinné tahá za nos a zatáhne je do svinstva. Hodně jsem si oblíbila Norin, je to skvělá postava.
A když se najednou pravda dostane ven, zcela se příběh obrátí.

Snad bude velmi brzy pokračování, protože teď hned bych potřebovala další díl, abych se dozvěděla, zda pravda - ta skutečná - vyjde najevo a pravý v viník bude potrestán.
Ten konec ... Mě dostal.

Kniha je celkově senzační a dobře se příběh čte. Řekla bych, že se do příběhu snadno zamilujete a po přečtení, budete chtít další, stejně jako já. Protože ten konec WOW. Nečekala jsem takový obrat a hlavně, že bude Collin věřit zrovna té postavě.

A ještě jedna věc je na příběhu úžasná a to, že je psaný z dvou pohledů.

Senzační kniha.

Hodnotím 6⭐/5⭐

Jeden z nejlepších příběhů, který jsem letos četla.

evineckY
18.11.2021 5 z 5

(SPOILER) Paní spisovatelko, co mi to děláte? Asi dostanu infarkt!!!
Tlak mi letí, ani nevím kam a to je konec ???!!!
Pane, já potřebuju pokračování!
DOPORUČUJU !!!!!!!

Čo všetko dokáže moc a túžba po peniazoch.
Koľko zlého vie napáchať nevraživosť tých druhých.
A aké tragické je, keď brat nenávidí brata. O to viac, ak sa
ho pokúsi aj zabiť.

alnahu
28.08.2021 3 z 5

Lákavá obálka její děj nenadchne ani neurazí.

Pedruska01
11.06.2021 5 z 5

No jako. Přiznám se bez mučení, ačkoliv autorka má už celkem dost knih venku, vůbec jsem o ní nevěděla, ačkoliv nepůsobí daleko, že. Každopádně k téhle knize jsem přišla téměř jako slepá k houslím. Jednou jsem ji tahle zahlédla, chvála jak blázen, hodnocení vysoké, a tak jsem si řekla, proč ne. Anotace zněla hodně dobře, a tak nějak jsem tušila, že tohle je příběh přesně pro mě. Ding. Ding. Ding. :D Nemýlila jsem se. Styl nebyl špatný, kdybych byla ale velký hnidopich, tak bych vytkla jediné, že to občas drhne, co se týče toho správného "překladu"/poskládání slov do věty, jelikož to někdy vyznělo až krkolomně v češtině a neučesaně. Taky bych to pročistila od překlepů, kterých tam není úplně málo. Každopádně, tohle mě nerozházelo a nekazí mi to zážitek ze čtení. Četlo se to velmi rychle a dost mi to sedlo, takže jsem ji nemohla dát z ruky.
Hlavní hrdinka Eleanor byla příjemná, neměla jsem s ní problém, měla jsem jí ráda a musela jí jednoznačně fandit. Hned z kraje mě zalila lítost a soucit, protože upřímně, to byl hnus v čem žila a především s kým. Její strýčínek byl prostě hrozný hovado a měla jsem chuť mu něco udělat. Přesto ani potom to úplně nebyla sranda. Potkalo ji něco, co pořád nevím, zda byla výhra nebo průser. Ty misky vah se stále převažují. Z bláta do louže? I když v tom byla až po uši, stále jsem za ní věřila, že by to nějak mohlo dopadnout, co nejlíp. Nebyla svatá, ale ne z vlastní vůle. Byla k tomu dohnána, vždycky - v minulosti i teď. Je lehce naivní loutkou, která má za mě ale nárok na něco vlastního. Rozhodně bych jí to přála, protože jinak je to hodná holka.
Druhý hlavní hrdina byl Collin, kterého jsem si taky oblíbila. Neměla jsem proti němu ani popel. Naopak v některých okamžicích mi přišel obzvlášť super - činy, myšlenky, slova i vlastnosti, a asi ne všechny byly úplně ke chlubení. :D Collin k tomu, co se stalo taky přišel neskutečnou náhodou a bylo mi ho líto. Byl zraněný, zrazený, aniž by o tom tušil a ještě "měl" díru ve vzpomínkách. Tohle je prostě nebezpečná kombinace. Ale byl to chlap na správném místě, a to se mi líbilo a plně doufám, že se ještě v takovém světle ukáže, ačkoliv chápu jeho chování v samém závěru knihy, bylo to logické. Jeho rodina byla příjemná a líbila se mi. Teda, až na jeho bratra Jamieho, ze kterýho se vyklubal pěknej hajzlovskej spratek. Prostě... to jako vážně? Jamie mě až šokoval, to, co dokázal vymyslet, zkonstruovat a i jak dokázal hrát na obě strany. Na jednu stranu mu tleskám, ale jinak jsem nestačila zírat. Impozantní parchant.
Děj celé knihy se mi líbil, rozhodně plno nebezpečné akce v mnoha směrech, žádná hluchá místa, nenudila jsem se. Spíše naopak, tak nějak jsem to hltala. Potřebovala jsem vědět pořád víc, co se stane dál a jak se to vyvrbí. Líbilo se mi to jako celek a přiznávám se, bavilo mě to moc. Nejhorší na tom byl asi ten konec - to jako sakra vážně?! Chápu autorku, asi bych to utla taky v takovém okamžiku, protože je prostě napětí super, ale tak! Co je dobrý pro autorku neznamená, že je taky dobrý i pro samotný čtenáře! Kriste pane. Asi mě šlehne. Urgentně potřebuju pokračování, respektive české pokračování. Tohle se nedá vydržet. Nenávidím takové konce, když nemám po ruce další díl. Je to vážně peklo. :D
Pro shrnutí, jsem nadšená, že se tohle u našich sousedů zrodilo a ještě nadšenější, že to šlo do českého překladu. Autorka a její příběh je víc než príma a já se těším na pokračování, což jsem na sociální síti četla, od samotné autorky, že to vypadá nadějně a snad na podzim (až? kdo to má vydržet?) by mohl být druhý díl - rozhodně se za něj přikláním a držím tomu všechny palce! Tahle kniha si mě držela celou dobu, četlo se to dobře, zajímavý příběh, řekla bych že až originální, překvapil i šokoval, super postavy, akce, napětí a nemůžu zapomenout jako správná romantická duše, na tu skvělou romantickou linku, kterou jsem si náramně užívala. Ti dva se k sobě chovali na jejich situaci pochopitelně, logicky, s obezřetností, ale pak se to zlomilo a začalo to. Tleskala jsem a moje srdce bušilo do rytmu. :D Taky, nejsem příznivec velkých věkových rozdílů, každý na to může mít samozřejmě jiný názor, co je moc a co ještě ne, ale za mě sedm let není zrovna málo. Přesto mi to tady ani tak nepřipadalo a rozhodně mi to nevadilo. Možná jsem to tolik nebrala v potaz. Ale společně mi sedli hodně. V jistých momentech velmi dobře emocionálně vyjádřeno. :)
Rozhodně knihu doporučuju, hodnotím všemi hvězdami a mega-moc se těším na druhý díl, protože prostě ten konec?! Ten byl na studenej hadr na čelo. :D Za mě hodně dobrá práce, jsem ráda, že tu knihu můžu mít doma a přála bych si, aby se o této knize vědělo víc, aby prošla nespočtem rukou, protože je to příjemná až "oddechovka", která vás přesto nenechá na pokoji. No mě rozhodně ne. :)

Jajiinka
23.05.2021 5 z 5

Hodnocení 4,5⭐/5⭐

Dáváte lidem druhé šance? Ano? Dostane takovou i Norin?
Norin je zlodějka, ovšem ne z vlastní vůle. Je to vůle jejího strýce, který ji využívá a již od jejích třinácti let jí vychovává. Po deseti letech týrání a jednoho znásilnění toho Norin má tak akorát dost a rozhodne se k útěku. Jak ale odejít, když nemá žádné peníze ani majetek. Navíc, když opustí strýce, najde ji a zabije. V tom se jí do života přichomýtne zámožný muž, který jí dá nabídku, která se nedá odmítnout. Jenže Norin v tom cítí podraz? Muže to být snad tak jednoduché nebo je v tom háček?

Čtení jsem si opravdu užila. Po dlouhé době jsem četla takovou knihu a musím přiznat, že mě chytila za srdce. Už od začátku byl příběh zajímavý a poutavý. Byla jsem zvědavá, jak to vše dopadne. Občas mi vadilo, až moc časté a stejné myšlenky, co se v knize opakují. Ovšem nedá se to vytknout jako chyba, protože kniha je psaná ich formou a psychologie postavy byla velice rozrušená. Tudíž věřím v to, že neustále opakující myšlenky patří k příběhu a postavě. Postavy se vyvíjeli a charaktery se ukazovaly v pravém světle. A i když kniha byla docela předvídatelná, příběh jsem si užila a pohladilo to mou romantickou duši, emoce jeli naplno. Mimochodem ten konec… !!! V první chvíli mě to dost znepokojilo, dokud jsem nezjistila, že kniha bude mít pokračování. Takže @emily rychle další díl! NEMUZU SE DOČKAT!!

Kniha jako taková je úžasná, kvalitní tvrdé desky a nádherný přebal! Navíc jako bonus jsem dostala knihu podepsanou a s věnováním. Děkuji.

adriana4339
16.03.2021

Škoda, že je kopirák mexickej telenovely Sortilegio z roku 2010...o ma dosť sklamalo a autorka zmenila len niektoré veci aby to nebolo úplne podobne...ináč by bola pekná myšlienka knihy.

lusitta05
27.12.2020 3 z 5

Ako oddychovka sa to dá.

jani.ruzicko
03.11.2019 4 z 5

Taková oddechovka, co nijak neurazí, ale zase ani úplně nenadchne. Trochu mi vadily často se opakující slova nebo i celé věty, ale dá se to přežít.
Hvězdička navíc za pěknou obálku a moc se mi líbí název knížky. =)
Kvůli tomu konci doufám, že to vlastně konec nebyl a táži se tedy: kdy bude pokračování? =)

Kniha Kým nás pravda nerozdelí je v

Právě čtených1x
Přečtených121x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených5x
Knihotéce189x
Chystám se číst111x
Chci si koupit17x
dalších seznamech4x