Kydd

Kydd https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/321526/bmid_kydd-ocY-321526.jpg 4 37 11

Thomas Kydd série

1. díl >

Právě se rozhořely napoleonské války a mladého parukáře z Guldfordu unesli násilní verbíři z rodného města, aby se stal členem posádky válečné lodi Duke William. Musí se rychle seznámit s drsnou realitou námořnického života a vyrovnat s ještě drsnějšími zkušenostmi z boje na moři. Přesto i v tomto násilnickém prostředí najde přítele… První kniha z autorovy celosvětově úspěšné historické série.... celý text

Přidat komentář

zirafinec
21.05.2023 5 z 5

Přečteno za dva dny, úžasné. Jediné, co mi vadilo, byly relativně časté chyby (velká písmena po čárce, chybné uvozovky, ...) a ztrácela jsem se ve jménech.

malýčtenář
08.12.2022 3 z 5

Kniha mě moc nebavila. Spíše bych řekla, že je to literatura pro kluky, kteří mají rádi dobrodružství a odvážné muže. Přesto jsem se začetla a dokonce přečetla I další díl.


domihruzkova
16.03.2022 3 z 5

Pro mě osobně byly zajímavější informace o různých lanech, součástech lodi apod., než samotný příběh.

haki34
25.12.2021 4 z 5

(SPOILER) proč nezačít druhým dílem ? Artemis si mě natolik získala, že jsem pořídila i Kydda, ať to má tatka, pro kterého mám knihy jako dárek, pěkně pohromadě.
A víte co ? možná ten první díl byl dokonce krapet lepší než druhý. Sice místy působil děj trochu neohrabaně, nejlépe možná vyznělo na scéně vylodění a válčení s Francouzy na suchu..někam šli, nedošli, podstata jejich zaojení mi tak trochu unikla, a nakonec záchrana velkolepým oslím můstkem s Marií...taková pěst na oko.
Nicméně Kyddův přerod v námořníka se mi velmi líbil. Obdivuji (pravda, byl to literární hrdina) jeho odvahu, s jakou překonal závratě při šplhání na ráhnech a stěžních..já bych tam nevylezla, celý žvot bych asi trávila drhnutím podlahy. A nebo lezla a rychle zahčela někam dolů ;) voda, slota, grog, sem tam spiknutí, sem tam násilí, nějaký ten boj, kořist...a houpání vln.
Dobrodružné čtivo, lehký historický román, oddechovka. Nebudu lhát, hrdiny jsem si oblíbila a ráda se vrhnu na další, jakmile se v překladu objeví. Uvidím, co táta..jestli to na něj nebude příliš nenáročné ;)

kuky921
21.10.2021 2 z 5

Pokud máte zájem o lodě, rádi se poučíte o všech komponentech na lodi, tak je tato knížka to pravé.
Očividně nejsem cílová skupina a s dalším dílem to ani zkoušet nebudu.

Wladimirski
24.06.2020 4 z 5

Pěkný a čtivý historický dobrodružný román. Příběh parukáře Kydda násilím naverbovaného do válečného loďstva, který ale přijme svůj nový osud. Zábavné oddychové i napínavé čtení, které lehce vtáhne do děje. Kniha sice nepřináší žadný faktografický význam ani neodkazuje na historické události, ale jako fiktivní příběh vyznívá skvěle. Druhý díl Artemis už mám ve frontě.

čef
19.12.2019 5 z 5

Dobrodružný román z doby Velké francouzské revoluce, kdy se Angličané pokoušeli o blokádu francouzských přístavů. K tomu potřebovali i napůl shnilou kocábku, na které byl nucen sloužit i náš hrdina. Dozvíme se proto mnoho o strašlivé dřině prostých námořníků o otřesném válčení na moři i souši ani nemluvě. Tento skvělý příběh není ukončený a tak jsem rád, že série nadále pokračuje.

Bránolog
15.03.2019 4 z 5

Na to jak to bylo tlustý jsem to přečetl překvapivě rychle, fakt to odsejpalo. A zaujala mne famózní znalost námořnické terminologie. Teď čtu pokračování...

marimari
15.05.2018 4 z 5

Zajímavá, čtivá, čte se sama. Těším se na další.

Trchi
11.04.2018 5 z 5

Pral bych si, aby se serie vydavala dal, dle zahranicnich recenzi jsou knihy lepsi a lepsi, a uz ta prvni je dostatecne dobra.
Doporucuji predevsim vsem fanouskum serie Aubrey a Maturin od Patricka O'Briana, takto bychom mohli mit druhou zajimavou historickou namorni sagu v cestine.
Stockwin sice na bozskeho O'Briana s prvni knihou urcite nema, ale verim, ze kvalita pujde nahoru.

Francois17
12.07.2017 5 z 5

Velice čtivé a zábavné. Jako úvod 18tidílné série perfektní. Jsou tam pravda
nějaké námořní termíny, ale vždyť je to o lodích.